Yeni bir köpek sahiplendik, henüz yavru. Nasıl, önerileriniz var?
1 ay
İlk süre özellikle gece yanında olmak isteyecek bir süre yanında tutabilirsin ama aradan zaman geçince bıraktırman gerekiyor, aksi halde seni görmediği her yerde bağırmaya başlar. Şuanlık yavru kuru maması vermeye özen göster yetişkin alma, çiğ ürünler süt ve yaşmama vermemeye çalış. Mutlaka iç dış parazit aşısını yaptır. bir süre kakasını takip et parazit veya kan var mı diye.
Sağda solda köpeğinin dişlerini bulabilirsin korkma.
Yıllarca köpek kedi besledim aklına ne takılırsa sor
Çok teşekkür ederim.. öncelikle ısırma huyu var biraz, bu yavru olduğu için midir? Bazen ısırıyor bazen hiç ısırmıyor. Diş kaşıyıcı oyuncaklar falan aldım. Bir de iç dış paraziti yaptırdık dediler ama kene gördüm üzerinde tekrar yapılsa sorun olur mu?
Isırma içgüdüsü tamamiyle, dişlerinin kaşıntısından 1-2 aylık köpeklerin süt dişleri yeni olgunlaşır ve kaşıntı yapar oyüzden ısırma içgüdüsü, her ısırmaya geldiğinde burnunun ucuna hafif vur itele yapmasın parazit aşıları mutlaka Stronghold olsun. Kene için kendin çıkarabilirsen youtubeden bakarak yöntemlerle çıkarabilirsin istersen
Üstünde geziniyordu direkt aldım attım. Öncekş sahipleri yaptırdık dediler ama inandırıcı gelmedi böyle olunca
İç parazit belki yapılmayabilir ama dış paraziti yeniden yaptırabilirsin sorun olmaz onda cinsi nedir köpüşün
en önemli şey gerekirse 1000 kere söyleyeceğim şey, SOSYALLEŞTİR.
sakın evde durma bol bol diğer köpeklerle kaynaşmasını sağla gerekirse sabahları erken uyan uykundan feragat et, kendim hala ceremesini çekiyorum asosyal ve diğer hayvanlardan nefret eden bi alman kurdum var, sakın sonun benim gibi olmasın yoksa kendinle beraber köpeği de yakarsın adam akıllı gezdiremezsin bile eve hapsolur hayvan anca tuvalet için 5dk falan çıkartabilirsin.
bi de sakın başka bi yere verme hayvanda psikoloji diye bişey kalmıyo ben o kadar sosyalleştirmek için ailemle beraber uğraştım yavruyken, 5 6 aylıkken bi 6 ay kadar fabrikaya bırakmam gerekti şartlar evde tutmaya izin vermedi diye geri aldığımda benim diğer köpeklerle oynayan köpeğim her köpekten nefret eden bi psikopata dönmüştü, agresifliğinden çiftleştiremiyorum bile dişiye bile saldırıyor çünkü.
kedi bakacak gibi köpek bakacaksan hiç bakma köpek dediğin kedi gibi al evde takılsın olmuyor öz evladın kadar ilgi vermek zorundasın ha yeni doğum yapmış annesin ha köpek sahibi, şu an kendini köpeğim var diye düşünerek başlarsan bu işe b. k edersin, şu an kendini yeni doğum yapmış anne gibi görmen lazım yoksa köpeğe de yazık edersin kendine de.
Tüm gün kocaman arazide beraberiz, sadece akşamları bırakıyoruz. Evde değil ve kalabalık bir ortam başka köpek yok ama insan çok, gelen seviyor giden seviyor şimdilik baya sevgi arsızı ama ilerde ne olur bilemem. Tanımadığı kişilere dahi yolda görünce gidiyor sevsin diye şimdilik
Öncelikle aşı takvimine uy, bitlenmesin. Eline ilk aldığında yatacak yeri ve tuvalet eğitimi için gazete veya pet alt bezi koyacağın sabit bir alanı olsun. Tuvaletini doğru yere yapınca hemen ödüllendir. Sakın bağırma veya vurma öyle eğitim olmaz temel komutları (otur, bekle) ödül mamayla öğretebilirsin. Yalnız bırakma süresini kademeli arttır ki ayrılık kaygısı yapmasın. Ve fazla sosyalleştir yani başka hayvan ya da insan görmesini engelleme.

Ben bundancıyım köpek konusunda bilgim yok çok 🐱
Benim yerime de bi mıncırın😅
Biz Berk ve Şenay 🐶✨ Yeni yavru köpek çok tatlı bir başlangıç, tebrikler 🥹 Önce sabır: tuvalet eğitimi için aynı saatlerde dışarı çıkar, doğru yere yaptığında ödül maması ver. Ceza yerine görmezden gelmeyi dene. Bol bol oyun, kademeli sosyalleşme, temel komutlar; otur, gel, hayır. Aşı takvimini de mutlaka veterinerle netleştir, sağlığı her şeyden önce gelsin 💉💛
Cevap
9Cevap
aşısı yaptır mutlaka ve düzenli egzersiz yapması lazım
Konuşma insan gibi sevme vücut dilini öğren. Yoootub da bu işi hakkıyla anlatan kel bi eğitmen var. Onuntakip et.
Kanalı nedir
@kralailesi. burada arat youtube da. çokça detaylı anlatıyor durumları.
Teşekkür ederim
Şimdiden tuvalet eğitimi ve bölge eğitimi verdirin yoksa ileride başınıza bela olur
Evde bakmadığımız in tuvalet eğitimi sorun değil😅
mamasini suyunu falan ver bir de dışarda ot falan yemek isteyebilir her şeyi yememesine dikkat et zararlı olabilir
Öncelikle iyi bir veteriner bulun. Sonra mama ve aşıları yaptır. Sonra tuvalet alışkanlığı edindir evde pede yapmasın
Evde bakmıyoruz yani eve girmiyor diyim
O zaman sahiplenme olmuyor sen bekçi köpeği almışsın
Ya ne alaka hadi bekçi köpeği aldım diyelim niye sahiplenme olmuyor😅 çiftliğimiz var çiftlikte evimiz var tüm gün yanımda hayvan bağlayıp bırakmıyoruz Allah aşkına boş yapmayın
Allah kolaylık ve sabır versin
Neden ki
Kumandaları kaldırın yakında kemirmeye başlayacak
Köpek sıkıntı derler ilgi çok ister
İsteyebilir işyerimde takılıyor tüm gün
Bahçesi var yani sıkıntı yok o konuda
Gençlik aşısını mutlaka yaptırın
Evde beslemek haramdır
Haram olması konusunda başkalarını ilgilendiren bir durum yok da evde bakmıyorum zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?