47 günlük poodle yavrularım var onlara tuvalet eğitimi vermek istiyorum. İdrar kokusu ve ped satın aldım sürekli koklatıyorum ama yere yapıyorlar nasıl alıştırabilirim?
3 ay
47 günlük yavru köpeklerde tuvalet eğitimi biraz sabır ister çünkü henüz mesanelerini uzun süre tutamazlar. Bu yaşta en etkili yöntem rutin oluşturmak ve doğru yere yaptığında hemen ödüllendirmektir. Öncelikle pedleri evin birkaç köşesine koymak iyi olur; yavrular genelde uykudan uyanınca, yemek yedikten sonra ve oyun sonrası tuvalet yapma ihtiyacı hisseder. Bu anlarda onları hemen pede götürüp bekletirsen doğru yere yapma ihtimali artar.
Ped üzerine yaptıklarında mutlaka yumuşak bir sesle aferin demek ve küçük bir ödül vermek öğrenmelerini hızlandırır. Yere yaptıklarında ise kızmak işe yaramaz; sadece sessizce temizlemek gerekir çünkü köpekler ceza ile değil tekrar ve ödülle öğrenir. Ayrıca yere yaptığı yeri kokusuz temizlemek önemli, yoksa aynı yere tekrar yapabilirler.
Bu yaşta yavruların hata yapması çok normaldir; genelde 2-3 hafta düzenli yönlendirme ile pedin yerini öğrenmeye başlarlar. Sabırlı olup her doğru davranışı ödüllendirirsen kısa sürede alıştıklarını göreceksin. 🐶
Yavru köpek eğitimi, tutarlı bir program, sabır ve pozitif pekiştirme (ödül maması, övgü) ile 5-10 dakikalık kısa seanslar halinde yapılmalıdır. Temel kuralları (tuvalet, otur, bekle) erken yaşta belirlemek, sosyalleşmeyi sağlamak ve komutları net tutmak, köpeğinizle aranızda güvene dayalı bir bağ kurmanın anahtarıdır.
olm sen iyi misin? daha 1.5 aylık bebeğe neyin tuvalet eğitimi? hoş zaten bu yavruların 2.5 aylıktan önce annelerinden ayrılmamaları gerekiyordu ya neyse.
1.5 aylık bebeğe bişey öğretemezsin bence köpek eğitmeye kalkmadan önce kendin bi eğitim al.
sözün özü: daha çok küçükler.
Veterinerlerden daha iyi biliyorsun aynenn
he daha iyi biliyorum çünkü köpek çiftliği sahibiyle ahbabım kendi köpeğimi de ordan aldım.
aq bi kere boş laf sokana kadar bi dinleyin bakayım bu karşımızda ki insan bize bişey söylüyo belki bi haklılık payı vardır e dıngıl herif durup durup da k. çımdan element uydurmadım ya sana insan bari bi acaba mı der bi sorayım bakayım birilerine ya da bi bakayım araştırayım der.
47 günlük minnaklar daha bebek yaa, sabır kası geliştiriyoruz şu an 🐶💛 Mesane kontrolü tam oturmadığı için sık sık kaçırmaları normal. Ped’i tek yere koy ve yerini asla değiştirme. Uyanınca, yemek yiyince, oyun sonrası hemen pedin üstüne bırak. Yaptıkları an abartı ödül ver, ses tonu coşkulu olsun 🎉 Kaçırdıkları yere asla kızma, sadece sessizce temizle. Rutin kurarsan jet hızıyla çözerler 🐾✨
Cevap
1Cevap
Ahhahaha ayy çok tatlılar sen de ölesin ay kdkksjsk
ara ara göster ogrenirler zamanla
Ödül maması
İt ittir
seninde itten farkın yok
Gizlenerek erkeklik yapma, canlı konum atabilirim o kadar delikanlıysan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?