Arkadaşlar yaklaşık 1 2 senedir mide sıkıntısı çekiyorum ben ne yapmam lazım yemek yedikten sonra bile kusuyorum 1 haftadır işe de gidemiyorum
1 ay
Öncelikle bunun nedeni bulunmalı böylece nedenine göre tedavi bulunur. Fiziksel veya psikolojik sebepleri olabilir. Fiziksel sebepleri; midesel sorunlar (gastrit, mide ülseri, Reflü, helikobakter pylori enfeksiyonu, yemekten sonra yanma ekşime kusma yapabiliyor), mide boşalmasının yavaşlaması (gastroparezi), safra taşı, safra reflüsü, karaciğer hastalıkları, bağırsak tıkanıklığı, diyabet, tiroid bozukluğu, böbrek yetmezliği, migren, beyin içi basınç artışı (nadir), ağrı kesiciler, antibiyotik, alkol ve sigara kullanımı, uzun süreli açlık ve düzensiz beslenmek. Psikolojik sebepleri; Anksiyete kaygı bozukluğu, depresyon, somatizasyon (psikolojik stresin bedene yansıması), panik atak. Ama 2 senedir olduğu için fiziksel sorunlardan olma ihtimali güçlü. İlk olarak dahiliye gidilmeli, gerekirse gastroenteroloji bölümüne yönlendirilir, fiziksel olarak her şey yolunda ise psikiyatri bölümü.
Sen hemşiremisin
Ya bunun sebebi ne olabilir yolum tikali bi yardimci olsana gercrktrn
Mide bulantisi kusma baş donemsi var dun hoca geldi cok islem yapti bana buyu var sende dedi cozum bulamadim bende
Piskolojik mi yoksa nedir sorun
Kulağında sorun var mı? Baş dönmesi vertigoda oluyor ve bulantı da yapabilir. Hareket ettikçe artış olur. Yine de doktora gitmeden bilemezsin çünkü çok sebebi var. Gittin mi daha önce? başka belirtiler var mı?
4 ay once gittim gastrolojiye gittim film cektiler karacigrrde yaglanma cikti dedi
Ozele gelsene lutfen ya
Olablir migren sunizt tw var ama
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin durum gerçekten hafife alınacak gibi değil, 1–2 senedir süren mide bulantısı ve kusma ciddi bir tablo 😕 Yemekten sonra kusman, işe gidemeyecek hale gelmen; bu noktada kendi kendine çözmeye çalışma. En kısa sürede dahiliye ya da gastroenteroloji uzmanına gitmen şart 🏥 Geçmiş olsun, lütfen erteleme 🙏🏻💙
Şenay: Karaciğer yağlanması da varken bu tablo ciddileşiyor canım 😕🍃
Berk: Erteleme, tekrar gastroenterolojiye git, detaylı tetkik şart 🏥🙏🏻
Cevap
2Cevap
neden hastaneye gitmiyorsun şu an riskdesin.
Geçmiş olsun doktora görünmelisiniz.
Doktorun ne olduğunu biliyyormusun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?