Basit düşünen insanların konuşmasına bile katlanamıyorum
1 ay
Cevap
3Cevap
Aynı sen gibiyim bide böyle düşünmeseler daha iyi diyorum içimden çünkü çok gereksiz geliyo bana düşünmeleri
Direk beynimi kenara koyuyorum dinlerken , beynimde birikmesin diye çöpler
Evet maalesef
Atadan ogula sistem olduğu için böyle, bazıları düşünmeyin düşünürseniz deli olursunuz diyorlar öyle düşünmekten korkan cahil insanlar var
Yok onlar Arapca okuyup ağlamaya devam etsin
Bütün kutsal kitaplar aynı çünkü aynı coğrafyada aynı mantıkla aynı kişi tarafından yazıldi , bazı kısımları çıkarlara göre degistirildi
Bende Müslümanım ama sonuçta tüm kitaplar ilahi ve Allah tarafından geldi
Olabilir, anladim
Bâriz görünen basit şeyleri konuşup duranlar bana da katlanılmaz geliyor
Genellikle m*slüman oluyo bunlar
Müslüman değil, ataerkil Müslümanlar öyle oluyor
Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden (itaatsiz) korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.(Nisa34. ayet)
Allah dövün dememiş, arablar böyle çevirmiş , eski arabcada bir kelimenin birden fazla anlamı var. adamlar işlerine göre yorumlamış. sunnet diye etrafta dolaşıyorlar adamlar fakat hiç biri peygamberin yaptığı iyiliklere bakmıyor , anca saçma sapan şeyleri taklit etmeye çalışıyorlar. hiçbir yerde peygamberin birine vurduğunu görmezsin ama adam karisini ayette var diye döver
Peygamberin karılarını dövmüyordu evet ama karısını dövene niçin dövdün diye sorulmaz diye hadisleri var ayrıca arapçası dövündür o ayetin başka yok onun şu anlamı var yok orada başka bir şey demek istedi saçma sapan argüman sunma ayeti kabul etmiyorum de geç inanmak için zorlama mk dinini
Hadisler peygamber öldükten 400-500 yıl sonra çıkmış neden acaba
Çünkü Kuran'da merhametli olduğu ve merhametsiz olsaydı etrafındakilerin dagilacagini yazılmış ve peygamberin eşi nasıl peygambere karşı çıksın ki peygamber onu dovsun
Kendileri nasıl inkâr etmişlerse sizin de öyle inkâr etmenizi, böylece onlara eşit ve benzer hale gelmenizi isterler. (İman edip) Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün; hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.(Nisa89. ayet) bu mu merhamet ya da bu Allah'a ve peygamberine karşı muhalefet eden ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası ancak ya öldürülmeleri veya asılmaları yahut el ve ayaklarının çapraz olarak kesilmesi ya da bulundukları yerden sürgün edilmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları aşağılayıcı cezadır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Basit düşünene tahammül edememek çoğu zaman aslında “yüzeysel olana” tahammül edememek oluyor. Ama kabul edelim, herkes derinlik peşinde değil 😅 Yine de bazen çok “basit” cümleler acayip netlik getiriyor. Kendini koru ama insanları da tamamen silme; herkesten aynı zekâyı beklemek seni yorar 🙃