İnsanda iki çeşit beyin var. Limbik sistem altında çalışan sürüngen beyni (vucuddaki istem dışı kas ve sinirlere hükmeder) birde neokortex dedigimiz sonradan evrimleşmiş düşünce üreten, felsefe yapan, matematik soruları çözen ve bir çok eylemi öğrenmemize yarayan beynimiz var.. Buradan şu sonuç çıkıyor eğer düşünmüyorsanız ve size ait düşünceler üretmiyorsanız siz insan değilsiniz..
Düşünce üretmeyenin insan olmadığını biliyor musunuz?
evrim sacmalık değil dostum kurandan bile var.. Allahın kendi ruhundan ademe ruh üflemesi (kendi bilgisinden bilgi öğretmesi) ve ademe (insan nesline) hilafet verilmesi (yeryüzünde hakim kılınması) yani evrimleşmiş aklıyla zeki olan insanın doğa kanunlarını (fizik kimya biyoloji matematik) istedigi kullanabilmesi örn: suyun kaldırma kuvvetini keşfedip gemiler icat edip kıtaları aştık.. örn: yer cekimi kanununu anlayıp ucaklar icat ettik.. mühendislik tıp fizik ve bir sürü seyi keşfettik..
Yahu lütfen az düşünelim. Bilip bilmeden uydurulan şeylere inanmayalım. Hz. Ademi insan olarak yaratıp yeryüzüne indirdiği ayeti var. Buna ne dicekler? Allah kainatı insan için yaratmıştır. Insanı kainat için değil. Hayvanı da insan için yaratmıştır. Insanın kullanamadığı ne var söyler misin? Istedigimiz hayvanı kullanıyoruz. Istedigimiz madeni kullanıyoruz. Işte insan diğer herşeye üstün kılınmıştır. Zaten meleklere secde edin emrinin verilmeside bunu ifade eder. Ne gerek var ki böyle bir Saçmalığa. Bir insanın insan olarak doğma ihtimali 10 üzeri 16 da 1 gibi bir değer olmasına rağmen bir zerre su damlasından herbiri farklı surete sahip kanlı binlerce insan yaratan Allah insanı insan olarak yaratmaya kadir değil midir? Bunu maymunlar anlasa onlar bile güler. Kur'anı kendinize alet edemezsiniz. Önce okuyun anlayın.
Ilgili ayet Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek birini mi yaratacaksın? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi. Bakara suresi-30 Şimdi akıl var mantık var. Halife olarak yaratmış evet ancak ilk yaratılan haliyle ilk insan olmuyor mu? Sonraki ayetlerde de cennetten çıkarılmasından bahsediyor. Burda evrimi düşündürecek hiç bir şey yok. diyor ki halife yaratacağım. Yani insan olarak yarattığını ifade ediyor açıkca. Senin gibi kurana inanan bir insan kuranın ve diğer hiçbir semavi kitapta geçmeyen bir uydurmaya nasıl oluyor da inanıyor şaşıyorum. Hem böyle birşey olsa bundan kuranda ve diger kitaplarda illaki haber verilirdi. Ve hz. Muhammed s. a. v bundan bahsederdi mutlaka. Evrimi uyduranlar allahın kendisini yani bir insanı nasıl yarattığını o küçük aklına sığıştıramayan cahillerdir.
oradaki yaratılış ilk yaratılış değil insanın evrimlesmesi yani zekası düşük bir türden zeki varlığa ilerletilişi hilafet verilerek Allah katında değerinin yükseltilmesi.. yoksa Allah gökten uzay aracıyla bizi yeryüzüne bırakmadı.. Allah her seyin bir bitki gibi yerden türedigini diğer ayetlerde zaten acıklıyor.. ayrıca bunu iddia eden ben değilim bir sürü ilahiyatcı var
Kardeşim ilahiyatcı dinsizler de tanıyorum. Dünyanın yuvarlak değil düz olduğunu iddia edenlerde var. Onları söyleme boşuna. Arapça bilsen ordaki yaratma kelimesini anlardın. Ona bakarsan kabul etmeyen ve yaratılışı savunan bir sürü ünlü bilim adamı var. Ayrıca sen hala aklına sığıştıramıyorsun. Uzay mekiğine ihtiyaç olur mu sence? Lütfen daha fazla uzatmayacağım. Senin inancın sana benimki bana. Ancak lütfen zerre anlamadığın benim inancımın temellerini öğreten kuranı kendine alet etme bari. Başka mesaj yazmayacağım...
insanların dinini sorgulayacak tek kişi Allahtır kardeşim bizim insanların dinini sorgulamamız şirke girer kuran bilimi yaratan Allahın kitabıdır bilimle çelişmez ve eğer çelişirse o kitap değiştirilmiş demektir.. tıpkı incil ve tevrat gibi.. kurana bugun bilimsel acıdan bakan ilahiyatcılar tercih edilmeli tefsir demek zaman demek geçmişteki çoğu kısıtın bugun önü açıldı..
içgüdülerle herkes yasar dostum.. ye iç zevk ve tatmin peşinde kos.. yoruldumu uyu.. canın yandımı kaç.. bunları hayvanlarda yapıyor :) ama önemli olan içinde yasadıgın bedeni, toplumu ve sistemi eleştirmek
Kanka bu ülkede olmaz haklısın arkandayım ama gerçekten yurt dışına çıkıyorum ve Türkiye den çok farklı insan sistem insan hakları çok farklı türkler biraz yanlış anlaşılmasın gibilmeyi seviyor be
En İyi Cevaplar