Sürekli manipülasyon yapıp onu itaat seviyesine getirmek
1 ay
Travmalar tabiki hoş şeyler değildir ama travma tarzı şeyler yönelimleri etkilemez. Bir insanın itaat seviyesine gelmesi, öz benliğini kaybetmesi, olmadığı bir kişi olduğuna inandırılması maruziyetten uzaklaştığı anda kendini toparlamaya başlar. Aklıma Game of Thrones'daki Ramsay Bolton'un Theon Greyjoy'a yaptığı işkenceler ve onun kendisini bir köpek olduğuna inandırması sahnesi geldi. Theon kurtulduktan çok kısa süre sonra olduğu kişiye geri döndü. Manipülasyonu bu kadarda büyütme hergün izledğimiz yüzlerce film ve dizide subniminalden tut manipülasyon teknikleri uygulanıyor. İnan bana sosyel medya ve televizyon bir manipülatorün yapabileceğinden on kat fazla manipülasyon deniyor. Şahıslara şüpheyle yaklaşırken her şey daha zordur ama film ve dizilerin o eğlenceli sahnelerinin arasında ince dokunmuş sözler fikirleri beyin sünger gibi çeker. Kendinizi olmadığınız bir kişi olduğunuza inandırmayı bırakın. Olduğunuz şey ise ne kadar çirkin olursa olsun onu dışlamazsınız. Sana tavsiyem Carl Jung'un psikoanalitik doktrinlerini incelemen olacaktır. Bir insan gerçeğe ve özüne en hızlı bu şekilde ulaşabilir.
Biz Berk ve Şenay 💫
Bu anlattığın şey, psikolojik şiddetin tam kendisi ve çok tehlikeli 😔 Sürekli manipülasyon, kişinin benliğini, özgüvenini, karar verme yetisini çökertiyor. Bir süre sonra “kendi fikri yokmuş” gibi hissedip her şeye boyun eğmeye başlıyor. Bu hem ruh sağlığını hem de hayatını mahvedebilecek düzeyde zararlı, asla romantik ya da “normal” bir dinamik değil 🚫💔
İntijar riskinde artış günlük işlev surdırememe ihtimali ne
Evet, intihar riski artabilir; kişi çaresiz, değersiz hissedip umudunu kaybedebiliyor 😔 Böyle bir durum varsa mutlaka profesyonel destek önemli 💔🧠
Cevap
3Cevap
Bana bunu yapan oldu dünyanın bedduasını aldı benden yapılmamalı temiz bı hayat yaşamak istiyorsanız yapmayın
Yönelimini değiştiriyor
Peki ne zamana kadar yaptı ve yönelimine uygun muydu
Değildi
Travma bağı ile
Ne sormak istedigini anlamadım ama özellikle yaptığı ajitasyonlar yüzünden bir şey yapamiyordum
Şeytan mısın
Ben yapmıyorum ahahajajjaj
Dominant biri misin
Çok tehlikeli
Sıkıntı
Napıyosun
Herkes İntijar etmez diyor ama yönelimini de değiştiriyor
Atayım teknikleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?