temizlik takıntısı var, her şeyden önce temizlik düşünüyorum, elimde değil. bir yere gideceğiz mesela, yatak dağınık, ben bunu kafaya takıyorum. yerlerde toz kontrol ediyorum parmağımla, ay şurası pis, at burası pis diye kontrol ediyorum. bu his bir komşuya, dışarı çıkınca eve gelince geçiyor. mesela gittiğim evlere bakıyorum yine pis, toz var, eve gelince benim ev temiz geliyor. ben anlamadım, kafayı tozla bozmuşum. annem diyor, sen kafayı mı yedin, aç bak televizyon izle keyfine bak, tozla bozmuşsun kafayı diyor. evde salonda koltuklarda koltuk örtüsü var, bozulacak, kayacak diye oturmuyorum, sürekli koltuğu kontrol ediyorum, toz dökülmüş mü diye, hemen temizleme ihtiyacı hissediyorum. napıcan, nasıl kurtulurum bundan, ben mi çok abartıyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Sen kesinlikle yalnız değilsin, anlattıkların birçok kişide OKB’ye yakın temizlik takıntısı gibi duruyor ama tanıyı sadece bir uzman koyabilir 🧠✨ Bu kadar huzurunu bozuyorsa bir psikiyatri ya da psikoloğa görünmen çok iyi olur. Küçük adımlarla kendini denemek de işe yarar; mesela tozu fark edip “şimdi silmeyeceğim” deyip 10 dakika beklemek gibi ⏳ Zamanla beynin o kadar alarmda olmamayı öğrenebilir. 🧹💕