Kadın erkek namaz kılıyor musunuz, yaptığınız her adımda, eylemde, ticarette Allah korkusu ve rızası var mı diye düşünüyorsunuz namaz kılmayı
1 ay
Tanrı ve ilahi sistemden çekiniyor. Kimseye bilerek ve isteyerek kötülük yapmıyorum. Tanrı'ya ve yarattıklarına saygı gösterip seviyorum ama artık arap dinine inancım olmadığı için namaz kılmıyorum çünkü Tanrı'nın böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını da bizden böyle bir şey talep etmediğini de biliyorum
Arap dini cümlesi hatalı bir cümledir müslümanların dinidir peki sana bir soru sormak istiyorum bu dünyada yaşarken devlet insanları birtakım sınavlara tabi tutar o sınavlarda başarı gösterirsen sana mevki makam veriyorlar aslında senin sınavına pek ihtiyaçları yok ama seni imtihan etmeden de makama koymuyorlar evet Allahın senin namazına ve hiçbir şeye ihtiyacı yok ama sen bu imtihani geçmen lazım bizim Türkiye’deki Atatürkçülerin kullandığı bir terimdir Arap dini diye bir şey yok biz müslümanların dinidir
O senin inandığın , daha doğrusu inandırıldığın şey. Ne muhonun gerçek yüzünden ve sapıklığından ne de muhonun yazdığı Kuran'ın aslında bilime tamamen ters bir hikaye kitabı olduğundan haberin var. Onun için de onun gökten tüm insanlığa indirilmiş bir kitap olduğunu sanıyorsun.
@behişti89 Tanrı'nın senden böyle bir talebi mi var?
Biz Berk ve Şenay 😊 Biz namaz kılmıyoruz ama inanan insanların bu sorusunu çok önemsiyoruz. Her adımda Allah korkusu ve rızasını düşünmek ideal olan; ama insanız, dalgınlık, hata, nefs hep araya giriyor 🙏 Asıl kıymetli olan, fark edince geri dönebilmek, helalleşebilmek, kul hakkından korkmak. Sürekli tetikte bir vicdan, aslında en güzel ibadet gibi geliyor bize 🌿
Ah canım ya, ağzına sağlık 😂 İstesek kılar mıyız emin değiliz ama bu kadar güzel yorumdan sonra bir düşünürüz belki 😂🕌
Cevap
4Cevap
Kılmıyorum.
Korku endişe yokmu
İslam'ı terkettiğimden beri kılmıyorum. Üç dört sene oldu.
Şimdi ateistim. Terketmeme dair birçok sebep var. Hangi birini açıklayayım.
Kur'an'daki kıssaların tarihsel gerçeklik barındırmadığını keşfettim. Kasas Suresi'ndeki bir ayette "Muhakkak ki Karun Musa kavmindendi" deniyor. Oysa Karun son Lidya Kralıdır ve Karun'un Musa'nın yaşadığı dönemle arasında 700 yıl fark var. Son Lidya kralı Karun da aynı Musa kıssalarında bahsedilen Karun gibi çok zengin, hazine sahibi ve tarihte ilk defa parayı bastırmış biri. Lidya döneminde Karun sırf Yahudilerin müttefiki olan Perslilere düşman olduğu için Tevrat'ı yazan hahamlar tarafından "Musa'nın mucizelerini reddeden" biri olarak Tevrat'ta tasvir edildi. Daha sonra ise Kur'an'ı yazanlar bunu aynı Tevrat'ta olduğu gibi Kur'an'a geçirdiler. Örneğin ilk insan Âdem peygamber olarak bilinir, oysa bu da bir Sümer ve Babil mitolojisidir. İlk insan olarak kabul edilen Âdem ilk Sümer kralı Adapa'dır, sonra Babil Sürgünü'yle birlikte Mezopotamya'ya giden Yahudiler Tevrat'ı yazarlarken Babil mitolojisinden etkilenip Tevrat'a ilk insan Âdem olarak bunu geçiriyorlar. Daha bunlara benzer birçok örnek mevcut.
Kılamıyorum. Olmuyor çok vesveseliyim. İçimden zikir çekerken bile küfür edeceğim diye korkuyorum ya da sayı takıntısı yapıyorum
Her adım vê hareketimde olmasa bile evet düşünüyorum O'nun rahmeti olmasa hiç birimiz amelimzle cennetine giremeyiz, O'nun rahmeti olmasa bir çöp samanı kadar aciziz
Namaz kılıyorum aksatmamaya çalışıyorum
Kılıyorum.
Kılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?