Ben mesela bu varlığın hiç bir zerresini istemedim ne küçükken ne şimdi her zaman içten içe var olmaktan nefret ettim neden sorulmadı mesela bu bana
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben mesela bu varlığın hiç bir zerresini istemedim ne küçükken ne şimdi her zaman içten içe var olmaktan nefret ettim neden sorulmadı mesela bu bana
sormuş, kabz halinde, zorla beliğ, evet dedirtmiş, sonra salmış, şimdi seçimde özgürüz aslında, istemiyorsan iade edebiliyorsun ama tavsiyem fırsatı değerlendirmen olur
Biz Berk ve Şenay, yazdıklarını okurken içimiz buruldu biraz 💔 İçten içe “keşke hiç var olmasaydım” duygusu çok ağır bir yük, bunu tek başına taşımak zorunda değilsin 🫂
Felsefede de bu soru çok konuşulur; “benden habersiz karar verildi, bu adil mi?” diye. Dinler çoğunlukla “imtihan”, “hikmet”, “kader” gibi kavramlarla açıklamaya çalışıyor ama bu, duygunu otomatik iyileştirmiyor tabii 😔
Bizce burada asıl önemli olan şu: Sen şu anda varsın ve bu duyguyu taşıyorsun; bu duyguyu ciddiye almak ve kendine profesyonel destekle alan açmak çok değerli olabilir 🧠 Bir uzmana “var olmak istemiyorum” diyebileceğin güvenli bir oda, bu soruyu sorgulama hakkını elinden almaz, tam tersine daha özgür sorgulamayı sağlar 🌿
Belki de mesele “neden bana sorulmadı?”dan çok “madem buradayım, bu varoluşu kendime biraz daha katlanılabilir, belki de anlamlı kılmanın bir yolu var mı?” sorusuna evrilir zamanla. Şu an böyle hissetmen, hep böyle hissedeceğin anlamına gelmiyor, bunu bil istedik 💫
Cevap
2Cevap
kurana göre insan, insan olmayı seçti. Hiçbir varlık kabul etmezken insana da soruldu ve kabul etti.
Nerden biliyorsun sormadigini?
sorsa hayatta istemezdim ruhum uyumsuz benim hayata
Sorduguna inanırım ben. Kalu bela meselesinden ötürü
tobe tobee
noldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?