Türkiye'de buna dahil. Türkiye'de futbola olan ilgi Avrupa veya Latin Amerikadan az değil ama dünya çapında ünlü futbolcu sayısı az
Bunun sebebi nedir? Altyapı eksikliği vs falan mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Türkiye'de buna dahil. Türkiye'de futbola olan ilgi Avrupa veya Latin Amerikadan az değil ama dünya çapında ünlü futbolcu sayısı az
Bunun sebebi nedir? Altyapı eksikliği vs falan mı?
Evet, altyapı eksikliği büyük bir parça ama tek sebep değil. Futbola ilgi çok olsa bile bunu “elit oyuncu yetiştiren sisteme” çevirmek başka bir şey.
Avrupa ve Güney Amerika’da çocuklar küçük yaştan itibaren düzenli akademi sistemi içinde, sürekli rekabet ederek ve doğru antrenman metodlarıyla yetişiyor. Ortadoğu’da ise çoğu yerde altyapı daha düzensiz, süreklilik az ve yetenek erken yaşta profesyonel sisteme yeterince iyi bağlanamıyor.
Bir de işin kültürel tarafı var: Avrupa’da futbol bir “endüstri” gibi planlanıyor, Ortadoğu’da ise çoğu zaman “ilgi var ama sistem yok” noktasında kalıyor. Yeteneği olan çıkıyor ama dünya yıldızı seviyesine gelmesi için gereken yapı her yerde oluşmuyor.
Altyapı eksikliğinin bir sebep olduğunu düşünmüyorum artık tesis anlamında ciddi bir yapılaşma oldu altyapı tamamlandı Sadece bizim insanımızda istikrar eksik Türk gibi başlıyoruz ama İngiliz gibi devam ettiremiyoruz futbol çok fazla istikrar ve hırs isteyen bir spor dalı istikrar ve hırs olmayınca gerisi gelmiyor buna bağlıyorum ben
Türkiye gibi kaotik bir futbol ortamında ne derece iyi futbolcu çıkabilir? Çıkanlar var ama çok sayılı. Bu iş sadece yeteneğe bakmaz, disipline de bakar. Emre mor ilk parladığında egosuna yenik düştü ve hızla alçaldı.
Cevap
3Cevap
Altyapıda çok yetenekli çocuklar var mesele onları üst tarafa sağlıklı ve pozisyon bilgisi yüksek şekilde göndermek bu kısımda eksiğiz
Çünkü alt yapılarımız rezalet durum da.
Altyapı artı liyakat ve torpil sistemi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?