Ya ne bileyim, bazen her şey yolunda gibi ama o eski heyecan bitmiş şsanki iki yabancı gibi olmuşsunuz gibi geliyor ya... Sizce bu aşamada çabalamak ilişkiyi daha mı çok yıpratıyor yoksa her ilişkinin geçtiği bir sınav mı bu? Ben çok kararsız kalıyorum bu konuda. #ilişkiler #tavsiye#kadınerkekilişkileri
Sizce bir ilişkide "eskisi gibi değiliz" hissi geldiğinde kurtarmaya çalışmak mı, yoksa tadında bırakmak mı mantıklı?
Bence o "eskisi gibi" hissi yanıltıcı olabiliyor, çünkü her ilişki zamanla değişiyor zaten. Önemli soru şu: bu değişim sizi mutlu ediyor mu yoksa sadece alıştığınız heyecanı mı özlüyorsunuz? Eğer hala saygı ve sevgi varsa çabalamaya değer, yoksa ikiniz için de daha iyi yollar var.
Bu his her ilişkide bir noktada gelir, o yüzden tek başına “bitti” işareti değil. Heyecanın azalması normal, çünkü ilişki ilk halindeki gibi kalmaz.
Ama asıl soru şu, hâlâ bağ var mı, konuşunca toparlıyor musunuz, yoksa aynı şeyler dönüp durup ikinizi de yoruyor mu. Eğer iletişimle yeniden yakınlaşma oluyorsa çabalamak işe yarar. Ama sadece alışkanlık kalmışsa, zorlamak daha çok tüketir.
Eskisi gibi olmaya çalışmak yerine yenisini inşa edebiliyorsak devam. Yoksa geçmişe takılıp kalarak geleceği tüketmenin anlamı yok. Tadında bırakmak da bir duruştur.
Evliliğin en güzel yanı o. Beren saat mi ne diyordu ya bir şeyler bozuluyorsa değiştirmek için çabalıyorsun diye tam olarak öyle. Bir şeylerin değiştiğini hissedince eskiden bırakırdım ama şu an eşime söylüyorum ya da o söylüyor, düzeltiyoruz