Abi çok alakasız bir şey. Bilek güreşi kimin daha güçlü olduğu anlamına gelmiyor bence. Çünkü bilek güreşi kimin bileği daha güçlü kimin eli daha kuvvetli buna bakarak ölçülür toplam gücü göstermez. Bileği sakat insanlar var, bileği hassas insanlar var. Bilek ayrı bir dal. Bilek güreşi ve vücut geliştirme farklı dallar. Tamam ikisine de Türkiye'de bilek güreşi federasyonu bakıyor ama ben sor yapıyorum biraz da vücut yaptım diye çevremdekiler benle bilek güreşi yapmak istiyor. Tamam kol Kasım var. omuz kasim vücudum oturmuş güzellesmis ama bilek güreşi ne alaka. Normal güreş olsa neyse. gerci onda da teknik önemli kaba kuvvetle çok bişey olmuyor yenilebiliyor teknik bilen birisi kendinden daha güçlü birisini teknikle yenebiliyor. ayrics eğer güç karşılaştırması yapilacaksa kim daha ağır kaldırır onu kiyaslamali. Velevki güçlü değilim diyelim tamam da bu benim spor yapma isteğimi azmimi yenmez ki. Vücut geliştirme sporu güç soru değil. orta ağırlık ile belirli tekrarlarda belirli setlerde bir kaç hakaret ile kası sasirtarak büyümesini teşvik etmek bu. Birde insanlar saygısız. 3 ay spor yapan birisi benimle kendini kiyasliyor hangimiz daha iyiyiz tribine giriyor. Tamam kardeşim sen daha iyisin. Ben on yıldır hobi olsun diye spor yaptım zaten. Amacım sağlık için spor yapmaktı. sen benden daha iyisin aferim
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Haklısın, bilek güreşi toplam vücut gücünü değil, ön kol, el ve parmak kuvvetini ölçer. İnsanlar basit bir karşılaştırma aracı olarak kullanıyor çünkü hızlı sonuç veriyor. Ama bu tıpkı sadece penaltı atarak kim daha iyi futbolcu anlamaya çalışmak gibi. Vücut geliştirme ayrı, güç sporları ayrı, teknik sporlar ayrı. Sen kendi hedefinde on yıl boyunca sağlıklı kalmışsın, asıl başarı bu zaten. Karşılaştırma tuzağına düşmene gerek yok.
Verdiğin örnek çok güzel. Penaltı örneği.. ya ben 10 yıldır spor yapıyorum. İnsanlar beni kendileriyle kiyasliyor. Yok bilek güreşi yapalım, yok normal güreş yapalım, spora başlayan 3-5 ay yapan kuzenim anneme soruyor. Teyze hangimiz daha iyi benim fiziğim mi oğlunun mu diyor. Millet konuşuyor anca. Yok 10 yılda bu kadar mı yaptın. Yok 10 yılda Arnold gibi olman lazımdı. Bir sürü motivasyon düşürücü şeyler. Spordan vazgeçmem için elinden gelen herşeyi yaptı insanlar. Kimisi spora sonradan başladı. Bana diyor abi sen mi daha ağır kaldırıyon ben mi bakalım hangimiz daha ağır bench press yapacağız. Kiyaslamalar hep. Yarışmacı olsam. Vücudumu kiyasla. ya da powerlifter olsam gücü kiyasla. Hiçbiri değilim kendi çapında sporunu yapan boş vaktini spor salonunda değerlendiren birisiyim. Antrenör falan da değilim. Antrenör olsam daha çok kiyaslarlar
Konuşmayı ve hafife almayı severler.
Aynen öyle. Yorumunu eic seçicem. Hak ettin
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!