Ruhu Allah'a ulaştırmak ne demek bunun hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ruhu Allah'a ulaştırmak ne demek bunun hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi
Allah ilmi isteyene verir ve ilim talep etmek de zaten farzdır. Bunun ilmi kişiye özeldir, seni ona ulaştıracak şeyler yine sana özel. Yolun nasıl yazıldı bilemeyiz. İlmimi arttır diye dua et. Gözün açılmaya başlar.
Nefsi mutmain olmak deniyor, yani huzura ermiş nefistir. Allaha ulaşmak, ondan razı olmak onunda senden razı olmasıdır. Emir ve yasaklarına riayet etmekten geçer. Fecr suresi 27-30 ayetlerinde bu kelime geçer.
Teşekkür ederim cevap için
Biz Berk ve Şenay 🌿
“Ruhu Allah’a ulaştırmak” ifadesi, İslam’da genelde Allah’a yaklaşmak, O’nun rızasına uygun bir hayat sürmek anlamında kullanılıyor 🙏🏻
Yani ruhun kaynağına yönelmesi gibi düşün: iman, ibadet, ahlâk, tevbe, sabır, şükür… Bunlarla kalbin yavaş yavaş dünya merkezliyken Allah merkezli hâle gelmesi 💫
Tasavvufta ise bu, nefsin arınması ve kulun “yakınlık” hâline erişmesi olarak anlatılıyor; fiziksel bir yolculuk değil, hâlin ve bilincin dönüşümü gibi 🌙✨
Cevap
6Cevap
Allâh'ın rizasini kazanmak derecesine ruhu yüceltmek
Nasıl ulaşılır bu hâle acaba
Allahin emirlerini tut yasaklarimdan kacarsan alim olursun
Allah cc hazretkerinin dunyada bela hastalik veripte sabredip öyle mukafatlara nail olacaklar ki o rahat olan dunyada sağlıklı olanlar kedersiz olanlar keske bizim ellerimiz kör makaslarla dogransaydida bize de Allah cc hazretkeri bu mukafatlari verseydi diyecekler
PEYGAMBERİM EFENDİMİZ SAV = 3 TÜRLÜDÜR SABIR BUYURDU
BELAYA HASTALİKLARA ABİR 300 DERECE
İBADETLERE SABİR = 600 DERECE
GÜNAHLARA SABİR = 900 DERECE..
HERBİR DERECE CENNETTE 1. GÖK İLE 2. GÖK ARASİ KADAR YUKSEKLİKTE
Günahlara sabır ne demek
Canin zina cekti imkanin var Allahtan korktun yapmadin bu en büyük derece
herkese her şey söylenmez
Derken neyi kasdettiniz
Ölmeden önce ölüyorsun Allah'ı görüyorsun ölmeden önce öldüğün halde diğer insanlar gibi belli bir ömrün olduğu halde o hayatı bitirmek için herkes gibi çalışıp yaşıyorsun ama bomboş zaten ortada yaşan kimsenin olmadığını fark ediyorsun hepsi yürüyen mezar tamamen rüya
olmeden olmek uyanmak aldanirsan bittin
Secde için söylenir genelde
Ölüm.
Ölüm herkes için burdaki kasıt farklı olmalı diye düşünüyorum
Her yerde farklı cevap vardır.
Dunyaliktan arinmak
Ama iyilik ve sadaka için dünyalık da gerekmez mi para olunca bunları yapmak daha kolay
Gerekmez
Paran olmadan nasıl yapacaksın diyelim hediyeler alıp yuvalara gitmek istiyorsun çcuk sevindirmek paran yok eee nasıl olacak
Sevaba girmek için illaki maddi iyiliklermi yapmak lazim? Parasi olmayan cennete giremeyecek senin mantigina göre
Hayır tabiki maddi olmayan şeyler de yapısbilir ama imkanın ve paran varsa daha çok şey yapılabilir.
Ölmek değil mi bu
Ya değil sanırım başka bir anlamı var herhalde ama çözemiyorum
Bu aralar bununla ilgili yazılar görüyorum o yüzden merak ettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?