Hiçbir şeye benzemez Allah tamam da bu ne demek yani.
Mesela peygamberimiz hz Muhammet allah güler mi diye sorduklarında evet güler demiş. Bilmiyorum tuhaf yani.
Hiçbir şeye benzemez Allah tamam da bu ne demek yani.
Mesela peygamberimiz hz Muhammet allah güler mi diye sorduklarında evet güler demiş. Bilmiyorum tuhaf yani.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İnsansı olarak mı tasvir ediliyor demek istiyorsun tam olarak doğru mu anladım? Ayetlere bakacak olursak 2 eli var ve eli açık, hadislere bakacak olursak yine 2 eli var ama ikisi de sağdadır deniyor, görme ve duyma özellikleri var bunlarda insansı, yeryüzü üzerindeki bir suyun üzerinde yani arşta tahtı var ve tahtını 8 Melek taşıyor Ayette bu şekilde, ayrıca baldırları var buda Ayette yazıyor garip gelebilir Kalem 42 idi sanırım Peygamberlere kimliğini kanıtlamak için baldırlarını açacakmış, ayrıca bir Arap insanı gibi bol bol yemin ediyor zeytin ve incirin üzerine bile yemin ediyor, Arap deyimleri kullanıyor, Araplar gibi bolca inanmayanlara küfür ediyor, yine bir Ayette tuzak kuranların en hayırlısı Allahtır deniyor yani bildiğin tuzak kuruyor, insan gibi sinirleniyor daha çok sayıda insansı özelliği var yani teknik olarak insan gibi bir ruhu da olabilir mümkündür.
Evet ama o daha farklı olduğu kesin
Anlamadım ne demek istediğini? Ayetlerden anladığımız kadarı ile insana benziyor İslam Tanrısı kendi ruhundan üflemekte bunun işareti zaten.
Biliyorum anladım ama hicbirseye benzemez diyor ya Kuran'da o manada dedim kolu da olabilir ama bizimki gibi değildir belki
sorularlaislamiyet.com/.../ruhumdan-ufledim-ne-demek
İnsana birtakım kendi ozelliklerinden çok azını vermiş diye arastirdim
aynen öyle kanka. çünkü Allah yaratıcıdır. Yarattığım bütün kullarımın bütün isteklerini gerçekleştirsem benden okyanusdan sivri iğnenin ucunu batırıp çıkarttığın kadar bile EKSİLMEZ! buyuruyor
Aynen çok şükür yaratana her zaman
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!