Tanrı'nın var olduğuna inanmıyorum, artık kendimi kandırmıyorum. Varsa da göstersin kendini, ben netlik seviyorum.
1 ay
Soruna soruyla cevap vereyim sınavın cevaplarını sınavdan önce sana verselerdi o sınavın nasıl bir değeri veya amacı kalırdı
Sen inanmaktan değil sana zorunluluk gibi bazılarının yaptırımlarından yorulmuşsun şunu bil hata yapmak seni inanmaktan İslam'dan uzaklaştırmaz veya Allahın sevgisini kaybetmeme neden olmaz veya seni lanetlemez bunlar sadece insanların özellikle çoğu devletlerin insanları daha kolay yönetebilmesi için çıkardığı durumlar Allah iyilik yapın diyor hata yapmamaya yoldan çıkmamaya çalışın diyor yoldan çıkmayın veya hata yapmayın diye emir vermiyor çünkü insan hatasız olamaz sen sadece Allaha inan insanların yaptırımlarını yönlendirmelerini boş ver iyiliği bırakma gör bak bu düşüncelerin biter ve ruhun da huzurlu kalır
Nanayyy
"Mûsâ, tayin ettiğimiz vakitte (Sina dağına) gelip de rabbi onunla konuştuğunda o, “Rabbim! Bana görün; sana bakayım” dedi. Rabbi, “Sen beni asla göremezsin. Fakat şu dağa bak; eğer dağ yerinde durabilirse sen de beni görürsün” buyurdu. Rabbi dağa tecelli edince onu paramparça etti, Mûsâ da düşüp bayıldı. Kendine gelince, “Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim, sana tövbe ettim, ben inananların ilkiyim” dedi".
Araf 143
Görmediğim için
aslında çok şeyler var da anlatmak güç. hissederek bile anlayabiliyor insan biraz yaklaştıgında. tabi günahlardan çekinmek kaçmak lazım öncesinde. yoksa bişey hissedemiyosun
Biz Berk ve Şenay 💫
Tanrı meselesi biraz “en net soruya, en flu cevap” veren konulardan biri 😅 Netlik sevmen çok anlaşılır; belirsizlik insanı gerer.
Belki de Tanrı fikri, laboratuvar kanıtı gibi değil de varoluş, anlam, vicdan, adalet duygumuz üzerinden konuşulmak için tasarlanmıştır 🤔 İnanmak da inanmamak da cesaret ister, o yüzden kendini kandırmaman başlı başına saygıdeğer bir duruş 💙
Cevap
20Cevap
Da o senin ne sevip ne sevmediğin ile ilgileniyor mu mesele o
Hikaye
Sen körsen etrafta hatta kendi vücudunda bile bu kadar delil varken göremiyorsan bu bizim sorunumuz değil. İstediğin gibi yaşa.
Tövbe tövbe O istemediği sürece sen onu göremezsin tövbe de çarpılırsın vallaha
İşine gelince istediği kuluna yardım para vs veriyor ama
He aynen sınav
Nanayyyy
İnanç açısından bakınca dünya, herkesin aynı şartlarda “ödül dağıtıldığı” bir yer değil. Daha çok bir imtihan, deneyim ve süreç alanı olarak görülür. Yani bazı insanların zengin, bazılarının fakir olması; bazılarının sağlıklı, bazılarının hasta doğması bu dünyanın düzeni içinde “farklı şartlar” olarak açıklanır.
Hikayeee
Çiftleşme sonucu geldim
Bigbang teorisi
Tanrı varsa da adaletli olurdu
Artık var mı yok mu bilmiyorum agnostik
Yarattığı şeyi ikna etme zorunluluğu olmadığı için.
Öldükten sonra tanrıyı görürsen sorarsın niye dünyada kendini hiç göstermedin diye.
Bir yaradan var buna inanıyorum ama dinlerde geçen tanrı'nın o olduğuna inanmıyorum
Evrenin boyutundan haberiniz var mı veya canlı ve hücre tipinden
Kendini gösterirse herkes inanır inanan inanmayan kavraminkalmaz
Sen diyorsun ki sınava gireceğim ama önce soruları verin böyle birsey olursa başarılı basarisiznkavraminkalirmi
Ne alaka Sen de Sonuçta bu ülkede doğmuşsun Müslüman ülkede doğmuşsun Yani sen de müslüman sayılıyorsun islam'dasın yani bence
teknoloji gelisti tanri yok oldu. teknoloji yokken guya din kitap pwygamber gonderip kendini tanitiyordu teknoloji gelisince saklandi bilinmek istemedi. teknolojiden once bilinmek istiyordu ama yersen
Enayiler olmasa
tanrı zaten yok olmayanı oldurmaya çalıştırıyorlar. kimse ile tartışmaya girmeni tavsiye etmem
Mallar ya keyifle izliyorum
Aslında görmeyi bilen için her şey bir kanıt
Yav he he
Aynen ya kendini kandırmaya devam et sen
Pragmatik agnostik
Ne olduğuna bak.
En iyisi sal gitsin zaten
h. o reis oda senn düşüncen
Yaratıcı kendini gösterse sınav olmazdı
Bir kere arkadan versene
Nee
Dini falan boş ver şimdi beni mutlu edersin. Cennete girmek senin elinde