Yani Allah görmediğimiz duymadigimiz bir varlığa kulaktan duyma şeylere inanmamizi istiyor ve bunu bir sınav olarak görüyor. Madem Allah var neden varlığını somut olarak göstermiyor? Böylelikle herkes ona itaat etmiş olur.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSomut olarak gösterirse herkes inanır. İman etmek zaten teslim olmak demektir. Bu bir sınav ki görmeden duymadan inanmaktır ilk doğru cevap. Ya da şöyle söyleyelim 'arayıp bulmaktır.' Matematik sınavında sana sorunun cevabını söylemiyor, kendin buluyorsun. İpuçları veriliyor sadece. Kaldır ve kafanı bak bir gök yüzüne. Yatılmış olan her şeye. Bir düzensizlik gözüne geliyor mu? Ne gece gündüzü geçebiliyor, ne ay, güneşe yetişebiliyor. Kaldı ki Allah'ın varlığını inkar etmek kendi fıtratını inkar etmektir. Kalu bela'da 'Ben sizin Rabbiniz değil miyim?' diye sorduğunda herkes 'Sen bizim Rabbimizsin' demiştir. Kulaktan duyma dediğin nedir? Kuran-ı Kerim'i dikkatle okursa 'bunda ibret alacak toplum için çok şey vardır' der. Allah insanı en mükemmel şekilde yaratmıştır, ama insan yaptıklarıyla kendini aşağıların aşağısına çekmiştir. Kaldı ki somut olmayan şeyleri yok saymak demek aşağıya indirgediğinde 'aşk, akıl, namus, şeref, haya...' gibi şeyleri de inkar etmektir. Ya sen? Bunları inkar ediyor musun? O halde sana Allah'ın varlığını sorgulatan nedir? İçinde inanma güdüsü yok mu ki sorguluyorsun? Ayrı bir husus sen bir insansın, o ilah. Sen sana verilen cüz-i irade ile onu nasıl görmek isteyebilirsin? Nasıl görürsün? Kainatı mükemmel yaratan onun gibi mükemmeldir, sence biz aciz kulların uzuvları bunun için yeterli mi? Dayanabilir mi ona bakmaya görmeye?
Bunları umursamayabilirsin, arkadaşın dediği gibi; inek var. Çok somut.70 Yorumla
En İyi Cevaplar
Allah'ı düşünürken madde gibi düşünmeyin. Atomları yaratan da yine Allah'tır sonuçta. Bu sebeple atomlardan meydana gelmiş olması mümkün değil. Somut olarak vardır elbet. Allah her yerdedir ama. Göremeyiz çünkü insan gözünün megapikseli vardır ve bu bazı renkler ve mesafeler için bile yeterli değildir. Eğer gorebilseydik Allah o kadar mükemmel değil derdiniz sonuçta görülüyor diye. Gormedigin bir seye inanmak demek de pek dogru degil aslında. Din sorgulayarak kendisine ulaşmanı ister. Sorgulanarak bulunan iman imandır. Şüphe olanlarin şüphesi de imandandir. Goremiyor olsak da Kur'an okuyarak anlayabiliyoruz bunu. Kur'an şüphesiz Allah'ın kitabıdır. Aksi halde o çağlarda Hz. Muhammed'in okuma yazma bilmeden onca müthiş yazıyı bir araya getirmesi mümkün olmazdı Cogu ateist de nereden biliyorsunuz egitimsiz oldugunu der ama Hz. Muhammed Kur'an indirilirken yanindakilere Allah'ın kitabi deyip de egitimim aslinda yok diyemezdi. Eski dönemler bile olsa yalani mutlaka cikardi. Yine de burada hiçbir görüşe ve inanca karşı kırıcı görünmek istemem. Herkesin dini kendinedir. Bunlar benim görüşlerimdi. Nefret söylemleriyle ya da hakaret ederek cevap vermezseniz çok sevinirim. Iyi gunler
74 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel dile getirmişsiniz
Kalbinize sağlık - +1 yıl
Canını yerim ya
- Diğer konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılGüzel bir soru ama cevabını da içinde vermişsin zaten. Bu dünya iyi ile kötünün tabi olduğu bir sınavdır. Nefislerimiz her gün testten geçer. Eğer Allah görünseydi herkes ona inanırdı ve hayatımızdaki bunca sınavın ne esprisi olurdu? Onlara gerek kalmazdı ve Allah'ı görüp onu gördüğümüz için itaat etmiş olurduk ve bu da tam manada gerçek bir iman olmazdı çünkü çok pragmatist (çıkarcı) bir yaklaşım olurdu. O halde ne nefsimizle kavgaya ne de bizi biz yapan hayatın zorluklarına karşı sabır gösterme ve bunlarla imanımızla baş ederek daha güçlü, olgun ve erdemli bir insan olma imkanı ortadan kalkardı. Asıl sınav göremediğin, fakat sana kendini dünyada ve evrende milyonlarca mucize ve mükemmellikle gösteren Allah'a iman edebilme ve nefsini kontrol edebilme yetisini gösterebilmektir. İşte bu noktada iyi ve kötü insan ayrılır. Olaya sadece görüp görememe olarak değil de etrafındaki ve yaşadığın evrendeki mükemmellikleri görerek ve Kur'anı da okuyarak tekrar tekrar düşünerek yaklaş. Hayattaki her şey tesadüfen olamayacak kadar mükemmeldir. Bir şey görünmüyorsa ben buna inanamam demek bencilce ve pragmatistçe bir yaklaşımdır yani hayat bu kadar basit değil.
10 Yorumla
Gayet mantıklı bir soru sormuşsun, ama cevaplar içler acısı :D Beynin var ama göremiyorsun gibi saçma sapan şeyleri ispat olarak kullanmaya kalkmış mallar... Beyin var, tomografi cihazıyla ya da insan ölünce otopside görünüyor :D :D Allah'ı gösteren bir cihaz var mı? Bunca malın yaşaıdığı ülke tabi ki gelişemez...
Çok sevdiğim bir mucit vardır Nikola Tesla; kendisi alternetif akımın, radyonun, radarın ve bir çok şeyin mucidi ve internetin fikir babasıdır, o adam sayesinde burada saçmalayabiliyorlar...
Ama o müthiş beynin söylediği bir laf vardır;
"Din kitaplarını okuyup anlayana Ateist, anlamayana dindar denir" şeklinde :D :D :D :D
Cevap yeteri kadar açık oldu mu?721 Yorumla- +1 yıl
Sen şu an öyle bir yerdesin ki sana kim ne söylerse söylesin inanmamakta ısrar edeceğin aşikar. "Allah'ı gösterebilen bir cihaz varmı" sözünü hangi kafayla söyledim bilmiyorum ama başka bir yerde söylememeni tavsiye ederim :). Ben şahsen tasarım delilini ileri sürerek ve bilimsel keşiflerin Kur'an ayetleriyle örtüştüğünden inanıyorum ve ölene kadarda inanmaya devam edeceğim.
- +1 yıl
Ataistliğin atailstliği uçak sallanana kadardır!
- +1 yıl
@DorLomin0 bilimsel keşifler Kur'an ayetleriyle örtüşüyorsa, bugün neden Bilim dünyasının başında İslam toplumları yok? Dediğim, şu kullanıpı bu konuyu tartışmamızı sağlayan teknolojilerin sahibi ateist zaten...
@ankaranınbebesi Çok kez uçağa bindim, Türbilansa girdim, Türbülansta en zevkli şey ne biliyor musun? İçip kafaları bulmak :) en çok sevdiğim şeylereden biridir. - +1 yıl
Birincisi böyle bir açıklamanın en iyi görüş seçilmesi anlamsız. adam zaten din yok dese eig seçmene yeter.
İkincisi Allahın varlığına somut delil yok derken varlığı için sorulmuş soru mu? Radyo dalgasını da çıplak gözle göremiyorsun ya. Bir takım verilere dayanıyorsun. biz ise verileri size göstermekten usandık siz inkar etmekten zevk alıyorsunuz. Bir yumurtayı takip et bakalım nereden geliyor.
Üçüncüsü:Allahın zatının somut delili ne olmalı acaba? Kaç km karelik bir şey bekliyorsunuz veya gökten eli şimşekli süslü püslü bir şey göstersek budur desek cevabınızı bulmuş mu olursunuz? ha evet deseniz ben şaşarım! Bir fil uçurumun yamacında bir çıkıntıda öylece duruyor ve üzerinde bir akbaba görseniz fili buraya o mu getirdi dersiniz? biz böyle bir yaratıcıdan bahsetmiyoruz. Bizden somut örnek istemeyi bırakın. Hiç bire yere sığmayacak yaratıcıyı göstermeye kalksak burası neresi göbeği mi dersiniz, inkarınızı artırırsınız :D bir bölgeyi gösterip işte uzay orası demek gibi saçmalık. - +1 yıl
ispatlıyamıyoruz çünkü büyüklüğünün hududu yok , eşi benzeri yok. Biz de sizin gibi cin ali gibi kağıt üzerinde kişileriz siz cin alinin zıplamasını istiyorsunuz yapamadığı için alay ediyorsunuz. Biz kanıt istiyoruz dersiniz ama Görünse bile daha önce hiç görmediğimiz sonu gelmeyen, anlamadığımız hale bakar dururuz! bu mu Allah dersiniz. Tutar ona kendinize göre ad koyarsınız mesela solucan deliği :D:D:D Madem konu Allah ise kendi şart kurnazlığınıza göre değil İslama göre ispatlamamızı beklemeniz gerekir kuzucuklar. eskide kalmış bu şart kurnazlıkları.. hadi ispat edin! şimşek çaksın! Kendini göstersin!.. Len müslümanların inandığı Allahın zatının nuru var azameti var. öyle ki sen o azamete dayanacak güçte ve dayanıklılıkta değilsin islama göre. bir gün sahilde güneşlensen akşama pişmiş tavuk gibi dönüyorsun da zevkinize göre Allahı görmek istersiniz. Sana kendini gösterdiği an buhar olup uçarsın. Allah alay etmek istedi mi ölünce hala hani Allah kendini bana gösterecekti der durursun
- +1 yıl
@excelanss Boşuna yormuşsun kendini,
"Madem konu Allah ise kendi şart kurnazlığınıza göre değil İslama göre ispatlamamızı beklemeniz gerekir "
Demişsin ama ikisi de değil, bilime göre ispatla. Elle tutulut somut delil lazım bilimsel ispat için. Mesela göyüzü yarılmalı, ve içinde bir canlı çıkıp benimle konuşmalı, bir şeyleri yoktan var edebilidiğini ispatlamalı. Bunun dışındaki herhangi bir şey ispat falan değildir. - +1 yıl
len otopsiden bahseden adam Allahı kendi gibi madde zannediyor sonra ispatlayın diyor. Hiçbir şeye benzemez ne demek? her şey nesne ise Allah hiçbir şeye benzemiyorsa bizden gözle görünen yani somut yani nesnel yani madde boyutundan bir örnek istiyorsun ama Allah medde değil. ne olacak. Somut örnek istemek ya Müslümanları sindirmek için yapılmış bir akıllıca harekettir yani aman gerçekler anlaşılmasın kaygısındasınız. Burada garibanlar arasın ki somut örnek ispat göstersin şart kurnazlığına bak: Allahın zatı için somut ispat :D Demiyor ki yaratıldığına dair somut ispat ben sana bigbang e kadar kapakları geçiririm sonrasını sen düşün. Dediğim gibi Allahın zatını somut olarak ispatlayın demek kesinlikle İslamın yayılmasından korkulduğu için hazırlanan zekice bir sorudur. Müslümanlar da uğraşıyorlar diye gülüyordur bu Allah düşmanları! len Nüslüman adam uğraşsa kendi kafir olur be.. İslama göre Allah nesne değil ki somut örnek arayıp dururken Allah çarpacak onu aklı başına gelecek :D
- +1 yıl
ee örneklerini görenler olmuş bizi büyü yapıyor bu peygamber olduğunu iddia eden kişiler, demişler. Allah da bunu zaten tekrarla buyurmuş onlara ne zaman mucize gösterdiysek yalanlayıp yüz çevirdiler. Mucize isteyene inansın diye mucize göstermez bunu anlayın artık. inkarından dolayı sana mucize gösterilirse artık iş bitirilmek istenmiştir, hiçbir mucizeye inanmadıkları ayetle sabit! göster inanalım diyen hiç kimseye mucize gösterse bile iman nasip etmemiştir töve edenlere şimdi mi iman ediyorsun ama ister istemez inanmış oluyor siz de o kafadasınız illaki size delil verecek hakkınızda hüküm kesinleşip de delil verdiğinde geri dönüşünüz olmayacak. Eee o zaman Allahtan bir ispat istemenin ne anlamı kaldı doğrudan helaksın helak... daha neyin davasındasınız
- +1 yıl
@excelanss
İspat? delil? Boş boş şeyler yazmışsın, 2 hidrojen atomu ile 1 oksijen atomu bileşik yaparak suyu meydana getirirler ve bunun ispatı da vardır.
Allah'ın ispatı nerede? madde değil demişsin, peki o zaman nedir madde değilse, antimatte, karanlık madde, karanlık enerji? bunlardan biri mi? peki bunlardan biri veya bunların dışında bir şeyden meydana geliyorsa bunu ispatla bari.
Ayet sure falan sayma boşuna, veri lazım bana. - +1 yıl
napacan Allahı mı yakalıcan :D niye h2o olduğu benim için Allahın yarattığına ispattır ve onu Allah kendi mülkünden yaratmıştır. Bunun kime ait olduğunu sen ispatla bana ne arkadaş. seni inandırma amacım yok sadece İslamın sizin dilinizde bu şekilde dolanmasına karşıyım.. Adam sizin dediğinizi yapıp ispat arasa kafir olacak böyle mi İslam hakkında propaganda yapıyorsunuz. İslamda Allahın hiçbir şeye "benze"MEdiği eşi vebzeri olmadığı belirtiliyor. madem gerçek ilim sahipleriyle yüzleşmek istiyorsanız önce o ilim nedir onları bilmelisiniz. yukardan getirip aha bak bu dememizi bekler gibi ispat beklerseniz boşa oyalanıyorsunuz. 2 kavun 1 karpuz etmez bilim tezgahını kaldır hadi sen. çünkü anti madde de eşi vardır benzeri de vardır. Bana öyle madde söyle ki eşi benzeri olmasın :D Her şey "enerji"de son noktada buluşuyor, bilimsel ortak nokta budur! Allah madde değildir diyorum anti madde midir diyorsun :D aslında güzel soru. eşi benzeri yok ne demek! Zatını sadece zatı ile anlarsın demek
- +1 yıl
bence siz önce kendi yorumlarınıza bakın bizim açıklamakta yetersiz kaldığımız noktalar sizden azdır emin olun. ne yani eşi benzeri olmayan ilaha inandıkları için herkesin elinde bir ispat olacak mı yani. Allah peygamberine bile bazı konularda ona sorulan şeyleri sen bunu nereden bileceksin de ki bunun ilmi yalnız rabbim katındadır. lütfen başka işlerle uğraşın bizi de zor durumda bırakmayın. sen de benim var olduğuma inanıyorsun ama hakkımda bir bilgin var mı. o zaman kuran neden inanmaya yetmiyor?
- +1 yıl
@excelanss
Kuran benim gözümün önünde yazılmadı, 1400 yıl önce çölde yaşayan bir insana bir melek tarafından yazdırıldığı söyleniyor. Bu durumda Yunan tanrıları da gerçeten varlar değil mi? Olimpos dağının tepesinde meyve tabaklarını bekleyip, bağ bozumunu izliyorlar.
Bunlara inanmam için çıldırmış olmam lazım.
Senin var olduğunu biliyorum çünkü benim yorumuma cevap veriyorsun, Allah bu sitede üyelik açıp yorumlara cevap verse ve benim buradan söylediğim bir şeyi yapıp kendini ispatlasa onun da var olduğunu bilirim. Mesela salonumda ki koltuklar havalanıp tango yapsa , tamam Allah var derim. Bunun dışında kitap falan beni inandırmaz. - +1 yıl
bence fazla uzaklarda arama ispatı. sen mi bu sayfada üyelik açtığını sanıyorsun. yani bünyende milyarlarca iş yürüyor bunları koordine ederken buradan hesap mı açıysun. koçum sen benzin koyup gaza basmaya muktedirsin. senin varlığın ve her şey Allahın mülküdür. azıcık ben Allaha niye inanmıyorum dersen kendini dağlara vurmaya başlayacaksın.
- +1 yıl
O kitaplarda hadi yağmuru gökten siz mi indiriyorsunuz siz doğru söyleyenlerseniz getirin delilinizi demiyor. veya elçilerimiz görevini eksiksiz yapar kimin vaadi gelmişse alırız demez. bu kadar ayetler a dan z ye örneklerle dünyada mevcutken yok gökte birbiriyle savaşan tanrılar varmış.. bizz niye görmedik. yok yıldırım fırlatırlarmış biz bulut var diye mi görmüyoruz... yani sana meniden ölüme kadar rehber olabilecek heryerde karşına çıkabilecek bir kitap okuyosun romanla eş tutuyorsun. yani arıya vahyediyoruz diyor. sütü nereden çıkardığımızı insanı sudan yarattığımızı görmüyorlar mı demesi sizin küçümsediğiniz 1400 yıl önceki okuma yazma bilmeyen birine göre çoook imkansız birşey. savaşmayı sohbeti vaazı bırakıp evinden çıkmayıp (!) hayatta olabileceklere o zamanki teknik şartlara göre açıklayacak. bir doktor demiyor ki spermden sonra kan pıhtısı hali gerçekleşmez. hmm o kanı tahmin etti diyelim insan vücudunda olabilecek bir varsayım. peki Allahtan başkası ilah değil niye desin...
- +1 yıl
işiniz gücünüz laylaylom bir da gaf gibi gaf yapıp insanların Allahın zatı hakkında ispat getimesini istiyorsunuz. daha aşık atmaya çalıştığın zatı bilmiyorsun bilimsel ispat istersen seni soytarı gibi rezil eder. bilim tesadüleri açıklıyorsa tesadüler hep mi yasa olarak çıkar karşımıza :D:D:D hadi kal sağlıcakla
- 6 ay
@excelanss ve husso. ikinizede tesekkurler. Birinizi okurken. Baska bir dunyaya gittim digerinizi okurken. baska dunyaya gittim. en uclarda goruslerinizle. kiyaslamaya calistim ama. cok sasirdim Tam birinize dogru diyecegim digerinizin cevabi. herseyi degistiriyordu. sonuna kadar ikinizin. yorumlarini okudum harikaydiniz
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
172Cevap
Hayır, istemiyor. Ama sana öyle anlatılıyor.
Kur'an'ın ilk ayeti "OKU" diye emreder. "Kulaktan duyduğuna inan" demez hiç bir yerinde.
Doğru dürüst bir Kur'an meali okusaydın bu soruların cevabını alırdın zaten.
Amaç Allah'a itaat etmeni sağlamak değil ki. İstese zaten itaat edersin.
Önemli olan yarattığın sistemin, kendi imkanlarını kullanarak seni bulması ve doğru olanı yapması.
Ama bunu sen istedin diye değil, zaten öyle olması gerektiği için, senin koduna en uygun olan şey o olduğu için yapman. Mesela akılı kullanmak. O kulaktan duyma dine göre "akıl şeytan işidir, sen bize uy, teslim ol, gerisini merak etme" denilir. Tamamen islam dışıdır. Kur'anda en çok tekrarlanan emir "aklınızı kullanın" dır mesela. Yani Kur'an daki din ile o kulaktan duyma SOKAK DİNİ farklı şeyler. Öncelikle bunu öğrenmen lazım.
Neden kendini somut olarak göstermiyor?
Bunu bir metaforla anlatayım:
Mesela yaratıcılığa en yakın şey bilgisayar programlarıdır.
Orada yaptığın yapay zeka, küçük bir kod parçası kendini geliştirecek geliştirecek sonra içinde çalıştığı ortamın kendiliğinden yaratılamayacağını, bir programcının onu programlamış olması gerektiğini anlayacak. Sonrada yaratılış kodunun gereğini yerine getirecek. Sen böyle bir program yapabiliyorsan zaten programcı olarak olmuşsundur. Ama bunu yapmak için her adımda "şunu yap bunu et" diyemezsin. Sisteme açıktan kontrol edemezsin. Yoksa standart bir programa döner iş.
Ben anca şunu yap, bunu et diye programlar yapabiliyorum (cehaletimden değil, benden iyi programcı yanımıyorum, ayrı konu.). Programlar bazen kendi kafasına göre hareket ediyor, öyle etme böyle et diye düzeltiyorum vs. Yani açıktan programa müdahale ediyorum... Yapabilsem, yukarda anlattığım gibi bir program yapardım. Ama bu benim gücümü, bilgimi aşar. Hatta şu anki teknolojiyide aşıyor. "Bilinç" dediğimiz ilüzyonu daha doğru dürüst kodlayabilen yok.
Yani bilinci yaratman için, kukla oynamayı bırakman lazım.
Bilmem anlatabildim mi.32 Yorumla- 6 ay
@AlikMalik Cunku. Sen. AkilMaliksin🤔
+1 yılhani dışarıda bazen evin çatıları uçuyo ağaçlar kopuyo peki ama bu nasıl oluyor ki her insan bunu rüzgarın yaptığını söylüyor ama ben rüzgarı göremiyorum sen bana rüzgarın varlığını ıspatlayabilir misin hiç sanmıyorum biz aciz insanlar daha rüzgarın varlığını bile ispatlayamazken Herşeyi yoktan var eden yüce yaratıcıyı nasıl olurda inkar edebiliyoruz üstelik zamanında Allah'a söz verdiğimiz halde.. Senin allahın varlığını hissedemiyor olman nefsinin emmare olduğundandır yani nefs-i emmare kötülüğü emreden nefsin en alt derecesindesin en diptesin yani bu nedenle kalbindeki tüm perdeler kapanmış durumda ( gözünü kapat ne dediğimi anlıycaksın) sana tavsiyem Nefs konusunu iyice araştır ve önyargılı olmadan her açıdan bakmaya çalış nefsinin derecesini yükseltmek içinde en azından şeytanın kölesi olan nefsin 1000 istediğine 1 cevap ver nefsi emmareden kurtulduğunda kalbindeki 7 perdeden biri kalkar ve 6 perde kalır nefs-i levvameye çıkmak çokta zor değil nefs-i levvamenin (iyiliği emreden nefs) başlangıcında ancak Allah'ı hissetmeye başlarsın yalnız nefs-i levvamede durmaman lazım çünkü nefsi levvamenin 2 yüzü vardır bir yüzü nefsi emmareye bakar tekrar dönebilme ihtimali var diğer yüzü ise bir sonraki nefis olan mülhimeye bakar nefs-i mülhimeden sonraki nefis nefsi mutmaindir bu mertebede artık nefsin allahın huzuruna çıkar ve Allah nefsine nazar eder ve der ki ey razı olduğum nefis şimdi sende kuluma razı olarak geri dön der bahsettiğim nefis evliyaların nefsi olan mutmaindir bu nefisten sonra 3 tane daha nefis gelir en sonuncusu nefsi safiyyedir yani saf olan nefs bu nefisle sadece peygamberler şereflendirildiği için bahsetmeme gerek yok tam olarak anlatmak istediğim imtihana sokulmamızın (dünyaya geliş sebebimiz) yegane nedeni yüce Allahın katında mertebesi tüm varlıklardan daha üstün olan biz kullarının mertebesini dahada yükseltmeyi dilemesiydi ve bunun için Allah nefsi yarattı ve allah yaratacağı nefsin hemen kendi zatını inkar edeceğini biliyordu yazacak yer klmdı
20 Yorumlaİnkar edenler
10/101- De ki: “Göklerde ve yerde neler var, bir baksanıza.” Fakat âyetler ve uyarılar inanmayan bir topluma hiçbir fayda sağlamaz.
10/102- Onlar sadece, kendilerinden önce gelip geçenlerin başlarına gelen (azap dolu) günlerin benzerini mi bekliyorlar? De ki: “Bekleyin bakalım, ben de sizinle birlikte bekleyenlerdenim.”
10/4- Hepinizin dönüşü ancak onadır. Allah bunu bir gerçek olarak vadetmiştir. Şüphesiz o başlangıçta yaratmayı yapar sonra, iman edip salih ameller işleyenleri adaletle mükafatlandırmak için onu (yaratmayı) tekrar eder. Kafirlere gelince, inkar etmekte olduklarından dolayı, onlar için kaynar sudan bir içki ve elem dolu bir azap vardır.
10/45- Onları yeniden diriltip hepsini bir araya toplayacağı gün, sanki gündüzün bir saatinden başka kalmamışlar (yeni ayrılmışlar) gibi, aralarında tanışırlar. Allah’a kavuşmayı yalan sayanlar ziyana uğramış ve doğru yolu bulamamışlardır.
10/69- De ki: “Allah hakkında yalan uyduranlar asla kurtuluşa eremezler.”
10/7,8- Şüphesiz bize kavuşacağını ummayan ve dünya hayatına razı olup onunla yetinerek tatmin olan kimseler ile âyetlerimizden gafil olanlar var ya işte onların kazanmakta oldukları günahlar yüzünden, varacakları yer ateştir.
10/70- Onlar için dünyada (geçici) bir yararlanma vardır. Sonra dönüşleri bizedir. Sonra da, inkâr etmekte olduklarına karşılık onlara şiddetli azabı tattıracağız.
10/73- Onu yine de yalanladılar. Biz de onu ve onunla beraber gemide bulunanları kurtardık ve onları ötekilerin yerine geçirdik. Âyetlerimizi yalanlayanları da suda boğduk. Bak, uyarılan (fakat söz anlamayan) ların sonu nasıl oldu!
11/105- O gün geldiği zaman Allah’ın izni olmadan hiçbir kimse konuşamaz. Onlardan mutsuz (cehennemlik) olanlar da vardır, mutlu (cennetlik) olanlar da.
11/106- Mutsuz olanlara gelince; cehennemdedirler. Onların orada şiddetli bir soluyuşları vardır.23 Yorumla- +1 yıl
13/12- O, korku ve ümit vermek için size şimşeği gösterendir, yağmur yüklü bulutları meydana getirendir.
13/13- Gök gürlemesi O’na hamd ederek tespih eder. Melekler de O’nun korkusundan tespih ederler. O yıldırımlar gönderir de onlarla dilediğini çarpar. Onlar ise Allah hakkında mücadele ediyorlar. Halbuki O, azabı çok şiddetli olandır.
sen allahı aramak istersen yardımcı olalım sadece şunu dicem etrafına ağaçlara bir bak yaz mevsımı meyve kışın dalları dökülmüş baharda çiçek açıyor sence bunda bir yönetici olamazmı nefes alıyorsun sence nasıl kimin hikmeti. beyni yapa bilecek bir doktor göster ya da insan yok. kuran oku herşeyi anlarsın sen mealini oku ama saygı duyarak
Yunus Suresinde Allah'ın Varlığı Ve Birliği
31- De ki: “Sizi gökten ve yerden kim rızıklandırıyor? Ya da işitme ve görme yetisi üzerinde kim mutlak hakimdir? Ölüden diriyi, diriden ölüyü kim çıkarıyor? İşleri kim yürütüyor?” “Allah” diyecekler. De ki: “O halde Allah’a karşı gelmekten sakınmayacak mısınız?”
32- İşte O, sizin gerçek Rabbiniz olan Allah’tır. Hak’tan sonra sadece sapıklık vardır. O halde nasıl oluyor da (Hak’tan) döndürülüyorsunuz?
33- Rabbinin yoldan çıkanlar hakkındaki, “Onlar artık imana gelmezler” sözü, işte böylece gerçekleşmiştir.
34- De ki: “Allah’a koştuğunuz ortaklarınızdan, başlangıçta yaratmayı yapacak, sonra onu tekrarlayacak kimse var mı?” De ki: “Allah başlangıçta yaratmayı yapar, sonra onu tekrar eder. O halde nasıl oluyor da (haktan) çevriliyorsunuz?”
35- De ki: “Allah’a koştuğunuz ortaklarınızdan hakka iletecek olan bir kimse var mı?” De ki: “Hakka Allah iletir.” Öyle ise, hakka ileten mi uyulmaya daha layıktır, yoksa iletilmedikçe doğru yolu bulamayan kimse mi? Ne oluyor size? Nasıl hüküm veriyorsunuz?”
36- Onların çoğu ancak zannın ardından gider. Oysa zan, hak namına hiçbir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarını hakkıyla bilendir.50 YorumlaMûsâ -aleyhisselâm-'ın Allâh'ı Görmek İstemesi
Mûsâ -aleyhisselâm-, Cenâb-ı Hak'la konuşurken, gözünden perdeler kalkmıştı. Zamansız ve cihetsiz bir şekilde net olarak Arş-ı A'lâ'yı seyrediyordu. Levh-i Mahfûz'u yazan kalemin gıcırtılarını duymaktaydı. Yanında ise Cebrâîl -aleyhisselâm- ve 70 kişi olduğu hâlde, onlar hiçbir şey işitmediler. Zîrâ Mûsâ -aleyhisselâm-, çok üstün bir makam ve mertebeye yükselmişti.
Nihâyet Mûsâ -aleyhisselâm-, bu konuşmadan o kadar lezzet aldı ki, şevki iyice arttı. Kendisinde bambaşka bir hâl meydana geldi ve Cenâb-ı Hakk'ı görmek istedi. Bu arzusunda da ısrar etti.
Allâh Teâlâ ise:
“Sen beni göremezsin!” buyurdu.
Mûsâ -aleyhisselâm- yine talebinde ısrar edince, Cenâb-ı Hak:
“Şu dağa bak! O dağ yerinde durabilirse, Sen de Ben'i görebilirsin!” buyurdu. (Bu dağ, Medyen diyârında Zübeyr denilen büyük bir dağ idi.)
Bir rivâyete göre, Cenâb-ı Hak, Mûsâ -aleyhisselâm-'a yetmiş hicâb arkasından dirhem kadar nûr gösterdi. Nûr, dağa tecellî etti ve dağ infilâk etti. Mûsâ -aleyhisselâm-, bu kudret ve azametin ihtişâmına dayanamadı; korktu ve bayıldı.
Âyet-i kerîmede bu vâkıa şöyle anlatılır:
“Mûsâ tâyîn ettiğimiz vakitte (Tûr'a) gelip de Rabbi O'nunla konuşunca:
«–Rabbim! Bana (kendini) göster; Sen'i göreyim!» dedi.
(Rabbi):
«–Sen Ben'i göremezsin! Fakat şu dağa bak! Eğer o yerinde durabilirse, Sen de Ben'i göreceksin!» buyurdu.
Rabbi, o dağa tecellî edince, onu un ufak etti. Mûsâ da baygın düştü. Ayılınca dedi ki:
«–Sen'i (bütün) noksan sıfatlardan tenzîh ederim; Sana tevbe ettim. Ben inananların ilkiyim.»” (el-A'râf, 143)10 Yorumlahilmi ziya ülken-ki kendisi eski marksist idi rahmetli.- güzel bir söz söyler.
soyut varlıklarla somut varlıklar arasında büyük bir fark var.
somut varlıklar vardır ya da yoktur. bunu delille kanıtlarsın. bu yüzden de varlığı da yokluğu da bilgidir. yalanlamak sadece aptallık ve yalancılık olur.
oysa ki soyut varlıklar çok başka bir şeydir.
somut varlıklar sadece nakil ile bilinir. ve ayrıca hissedersin.
daha doğrusu bilinmez. varlığına inanılır ya da reddedilir.
bu kişinin kendine kalmış bir şeydir.
ben de size diyoum ki. allah neden kendini bize göstersin? bizim ona inanmamızın -tabi ki islamiyete göre- allaha bir fayda ya da zararı yok. yunanlılar inanırmış. tanrılar dua gelmezse zayıflar diye. islamiyetteki allah inancında böyle bir şey yok.
o, kim inanacak kim inanmayacak sorusu üzerine bir dünya kurmuş.
ayrıca madem görünmeyen hiçbir şey yok. elektrik neden görünmüyor? bir şeylerin varlığı illa görünmek zorunda mı?
insan gözü, belli frekans altında ve üstünde ışın dalgasını göremez. ki ayrıca o dalga sınırları içinde bile olsa saniyede 50 kare üstünü de algılayamaz. yani aradaki boşlukları farkedemez.
kulak desek, 20-20000 hertz arasını aşan bir sesi duyabilen insan kulağı yoktur. ayrıca 40-10.000 hertz üzerini de herkes duyamaz. ki bu frekansları duyabilen kişilere müzik kulağı var denir.
eee onlar bizim duyamadıklarımızı duyabiliyor. şimdi bu onları yalancı mı yapıyor?00 YorumlaAllah, ihlas süresinde de dediği gibi,
Anlamı
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
1- De ki; O Allah bir tektir.
2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).
3- Doğurmadı ve doğurulmadı
4- O 'na bir denk de olmadı.
İşte Allah bu kadar büyüktür. Rabbimiz ayetlerinde herseyı söylüyor burada kendı basını yıyecegıne açıp Kuran'ı kerîmi okumayı dene o zaman ne oldugunu anlıcaksın. Allah en değerli canlıyı insanı bunun ıcın yarattı. Dusunme ve aklını kullanma yeteneği olduğu ıcın ve ınsanoglununda tek vermesı gereken karşılık Allah'a iyi bir kul olma..40 Yorumla
+1 yılVarlığını somut olarak gösterseydi, inanmanın ne anlamı kalırdı? Mühim olan indirekt yollardan onun görebilmektir, işte inanmak budur, sınavımız budur... Kendisini gösterse zaten herkes onun varlığını kabul ederdi... E ne anlamı kaldı dünyaya gelmemizin? Değil mi? Alah bizim dertlerimizi aynı anda çözüme ulaştırsaydı, ne anlamı kalırdı dostluğun kardeşliğin? Herkes kendi dünyasının hakimi olurdu, kimse kimseye selam bile vermezdi... Allah ı görebilen gözler cennete gidecekler... Cennet bu kadar ucuz değil... Ayrıca Allah ı metafizik dünyaay sığdırmaya çalışmak , Allah ın gücünü küçümsemektir Haşa! çünkü Allah sadece bizlerin mantığımızın alabileceği şeyleri değil, asla mantığımızın alamayacağı şeyleri de yapabilecek kudrettedir. Bu yüzden Allah'ı mantık çerçevesine sığdırmaya çalışmak da hayata at gözlüğü ile bakmaktan öteye geçmez. Asıl bağnazlık budur...
11 Yorumla- +1 yıl
"Allah'ı fiziksel dünyaya sığdırmak" diyecektim orada... Allah hem fiziksel hem de metafiziksel şeylere hakimdir, ve biz bunu asla bilemeyiz , çünkü bizim küçük aklımız bu gerçekleri anlamamıza yetişmez... İşte fazla düşünürsek sapıtırız. Aklımızın yetmediği yerde Allah a olan inancımıza sığınıp "Vardır bir hikmeti" demeyi bilmeliyiz. Çünkü aklımızın almadığı yerde şeytan araya girerse, o zaman sapıtırız. O denli derin düşünmek için fazla bilgisiziz... Daha kuran ın bir suresinin anlamını adam akıllı bilmezken, böyle bir özgüven sadece komedidir.
Bu çok mantıksız bir soru. Eğer görünseydi tahminimce insanların ona duyduğu sevgi ve duygu bugünkünün yarısı bile olmazdı. Ayrıca sadece 15. Yy avrupasına tepki olarak ortaya çıkmış 18. Yy avrupa felsefesine saygı duymuyorum. Bilimsel keşiflerle çelişmeyen Kur'an ayetlerine inanmamak için hiçbir sebebebim yok. Ama şu bir gerçekki günümüzde bu materyalist anlayış gittikçe çok taraf topluyor etrafına fakat insanlar bir zaman materyalizmin evrenin başlangıçsız ve sonsuz olduğunu savunduğunu unutuyorlar 1930 yılında evrenin başlangıcı ve genişlemesi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kur'an, Tevrar ve İncil ise en başından beri başlangıçlı bir evren modeli çizer. Kur'an da Zariyat suresi 47. Ayette evrenin genişlediğine dikkat çekilir. Size soruyorum şimdi tarih ve bilim kimi haklı çıkartı?
00 YorumlaRica etsem birinz @ateistbirkiz ı etiketleyebilir mi?
"Elhamdülillah müslümanım.
İhtimaller üzerine yaşamıyorum. Allah ın varlığından da zerre kadar şüphem yok. Sadece düşünmeni istediğim için böyle bir ifade kullandım ayrıca o cümlemdeki haşa ifadesi Allah a inandığımı belirtir. Anlatmak istediğim şu ben Allah a inanmakla birşey kaybetmem her iyiliğimi Allah rızası için yaparım ama sen inanmamak ile çok şey kaybedersin.
27 yaşndayım ve ergen değilim. Az önce iyi biriyim dedin ama görüyorum ki aşağılama ve hakaret içeren ifadeler kullanıyorsun. Bu şekilde mi iyi oluyorsun?"02 YorumlaZaten soyut kavramlar görmeden inanmayan gibi inanamadan da goremezsin. Bu güne kadar hiç ayın veya güneşin saatini aksattigini gördün mü. Bir hayvan ikiniz toplu olarak bir hastalıktan olduğunu çünkü öyle bir doğa ve gökyüzü yaratilmis ki her şey o kadar birbirine bağlı ki asıl bunları bomboş görmek çok acinasi. Adam ilaç buldum diyor ama ben 1400 yılında bunun olacağını yazan bir kitap inmiş. Somut olarak göstermesini diliyorsun da biz onun kudreti görmeye dayanamazken suretini gordugumuzde nurdan kör oluruz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah olmayaydı insan bulunmazdı
İnsan olmayaydı Allah bilinmezdi
Bir Gizli Hazine idim
İstedim bilineyim,
diyerek hakikatini izah ederler Bilenler...
Zira insanın gözü, Allah'ın suretinin zevkini taşıyabilecek güçte değildir
Sorguluyor olmanız takdire şayan bir hareket
Yeter ki insan bunu sâfi bir niyet ile, "bilmiyorum ama öğreneyim" dileği ile yapsın, "ben bilmem Rabbim bilir, Yaradan sorusunu vermişse yanıtlarını da vermiştir, bense arar sorgular ve bulabildiğim kadarını bulurum, diyerek baksın... "ARAYIŞININ İÇERİSİNE EGOSUNU KOYARSA" inkâra düşer, sakın ha! koymasın, Allah'ın nimetini kullanarak Allah'ın ilmini küçümsemesin, işte o zaman insana kapılar açılır30 YorumlaDiğer konusunda 391 cevap paylaştı. “Allah kainat’ı neden yarattı?” , “Varlığını bize bildiren deliller nelerdir?
Bir Hadis-i Kudsi’de Allah şöyle buyuruyor:
“Ben gizli bir hazineydim. Bilinmek, tanınmak istedim; bundan dolayı da beni tanımaları, gizli güzellik ve mükemmelliğimi bilmeleri için varlıkları yarattım.”(2)
Bu ifadeye göre, Rabbimiz kendini bize bildirmek ve tanıttırmak için bizi ve içinde bulunduğumuz kâinatı yaratmış. O halde, sonsuz kudret sahibi olan Rabbimiz her türlü yolla kendini bize tanıttırarak yaratılış gayesini yerine getirmiş olmalı.01 Yorumla- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBir erkek ve kadin olmadan nasil yeni bir bireyin olusmasi zorsa. Allah'in olmamasi da dünyanın kainatin olmasi da zordur. Allahi gormek isteyen goruyor zaten. Şüphesiz o heryerde. Onun icin mekan ve zaman kavrami yoktur..
Ben farkli bir konuya deginmek istiyorum. Gunumuzde insanlarin herhangi bir dine mensup olmalari disinda inancsizligi tercih etmeleri taklitten ve ozenticilikten meydana gelmektedir. Çoğu insan taniyorum ki sorgulama olmadan inancsiz oldugunu soyluyor. Sozum elbette sana degil. Fakat bir kisminda boyle bir izlenim goruyorum.. Biri zina mi yapmak istiyor bütün dinler bunu yasaklarken inansizlik tercih edildigi zaman bunun mesrulastirildigi dusunuluyor.. Örnek verdim. Bende sunu savunuyorum. Inancsizlikta bir inanc arzusudur bana gore. Altinda yatan sebebleri arastirmakta fayda var. Zaten akliselim insanlarin Allahi inkar etmesi kabul edilir degildir. Yuzde yuz psikolojik sorunlari vardır.. Bununla beraberde gaflete dusmuslerdir.20 Yorumla Kendini gösterseydi o zaman sınanmanın ne anlamı kalırdı? Herkes inansaydı Cinler ve İnsanlar varolabilrmiydi bu da var? Allah a onca Melek yetmezmi? Elbette yeter ama o diyorki ben bilinmeyi sevdim. Bir Rableri var itaat etsinler istedim, karşılığındada onlara cenneti vaat ettim. Elbette inananla inanmayan bir olurmu? İnanmayanada cehennemi vaat ettim diyor.
Öbür tarafta Cennete gidenler zaten görecek. Böyle bir sınırlandırması yok. Ancak cennete gidenler görebilir.
Bu dünyada öyle bir donanımın yok. Düşünceyide göremiyorsun ama düşünebildiğini biliyorsun değilmi burdan hesapla.
En başında Allah kimseye hesap vermek zorunda değil. İster yaratır ister toprak yapar hiçbirşey diyemez, itiraz edemezsin. Diyen Şeytandı sonu belli. şu an ki durumuda belli.00 YorumlaFizikte bir şey yoktan var vardan da yok edilemez. En küçük örnek bu. Olmayan birşeyin yokluğunu sorgulayamazsın. Var ki sorgulayabiliyorsun. İkincisi yeryüzünde herşey Allah. ı zikrediyor. Dağlar denizler ağaçlar hayvanlar hatta sen bile farkına varmadan kalp atışların Allahı zikrediyor. Bu sınavın kaybedeni ve kazananı olacak dünya sınavındayız rehberimiz Kuran ve gittiğimiz yer ahiret. İstesende istemese de öleceksin. Ya bu sınavı geçersin ya da kalırsın bence ölmeden rehberine kutsal kitabımıza bir bak derim.
10 Yorumlaİçinde işaret arayanlar suya baksın
Kışın soğuğun da nefes alıyorsun ciğerlerine +34 derece ile hava giriyor öyle bir mekanizma olmasa çenen donar
Aşağı yukarı sağa sola hareket eden bir yapıya sahip çenen var bu hareketi hiç bir makine ile taklit edemezsin
Kirpiklerini sök 3 gün sonra kör olursun
Burnunun içindeki kılları sök bir haftaya ciğerlerin parçalanmaya başlar
Su ya suu basit bir su h2O hidrojen ve oksijen bir araya gelecek suyu oluşturacak ve bu bedenin bu suya ihtiyaç duyacak hidrojeni çıkarsan oksijen oksijeni çıkarsan hidrojen ikisi de yanıcı ne ilginçtirki iki bir araya gelecek su olacak sende içeçeksin hala tanrı var mı diye soracaksın40 Yorumla
+1 yılEnbiya Suresinde Allah'ın Varlığı Ve Birliği
30- İnkar edenler, göklerle yer bitişik iken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hala inanmayacaklar mı?
31- Onları sarsmasın diye yere de sabit dağlar yerleştirdik ve (varacakları yere) yol bulabilsinler diye ondan geçitler yollar meydana getirdik.
32- Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.
33- O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedir.23 Yorumla- +1 yıl
Sen gelmissin bir erkegin yazdigi kitabi kanit gosteriyosun
Din tucarligi biri asla olmadım olmamda cemaatcide değilim bir vicdanli müslüman olarak söylüyorum allahi hakkında bilip bilmeden atıp tutuyorsun bu kafirlik allaha karşı gelme sirk kosmadi bunun vebali çoktur öbür dünya diye bir yer var orada azabı zor olur bence böyle düşüncelerden vazgeç ya da böyle düşünceleri Türkiye% 90 ni müslüman olan bir ülke ve de böyle düşünceler ağır tepki alacağını bilemen gerek senin yüreğin taslasmis ve de inşallah allah sana doğru yolu gösterir hz musanin allahi görmesi diye bir olay diye birşey var bunu oku bence daha iyi anlayacaksın
00 Yorumla
+1 yılNietzsche der ki bilinmemezlik o seyi daha degerli kılar. Kendisi ateisttir. Belki de yaradan bunu istiyor bilinmez. Belki de yok. Ben olmasını diliyor namaz falan kılıyorum ama süphelerim hep var. Umarım gercekse de dualarımı kabul ediyodur. Beni dinden ilk sogutan sey dinciler oluyor dindarlar degil. İlk supherlimi onlar yarattı. Ben gene de sona yaklastıgımız icin agzında Kuran icinde seytan olan insanların artmasını sona yaklastıgımız icin oldugunu düsünmek istiyorum. Dini konusmalardan kacıyorum. İnsanların samimyetsizligi beni korkutuyor. Hatta namaz kıldıgmı da annemden baskası bilmez. burada yazma sebebim beni asla tanımayacak olmanız. Ben şu an ki dincilerden cok korkuyorum ozur dilerim. Dindar kim dinci kim anlayamıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Son yazılarımı burada seni delicesine dinden sogutan tipler icin yazdım. Müslüman insanın dili güzel olmalıdır. Dinden sogutmamalıdır. Fakat goz gore gore seni sogutuyorlar. Yargıyorlar. Gercek din bu mu degil mi bilemem fakat hiç HAYRI ALAMET degil bence
Yolda bir Ferrari görüyorsun. Tasarımına bakıyorsun, yolda giderken motor sesini duyuyorsun, hayran kalıyorsun ve "ADAMLAR YAPMIŞ BE!" diyorsun. Biliyorsun ki o araba yapıldı ve o arabanın yapımında bir mühendis, bir sanatçının zekası var. Şimdi git bir de dünyayı gör. Bak demiyorum, gör. Doğanın ne kadar kusursuz işlediğini gör. Dünyayı sarıp bizi gök taşlarından, radyasyondan koruyan atmosferi gör. Oksijen için küçücük bir yaprak hücresinin yaptığı fotosentez tepkimelerini gör. Kendini gör. Elinin ayaklarının ne kadar işlevsel tasarlandığını fark et...(daha uzar bu).
Kısacası bir Ferrari gördüğünde onu yapanları görmediğin halde birilerinin zeka ürünü olduğunu kabul ediyorsun da, dünyayı ve seni yapan bir mühendis bir sanatçının olduğunu kabul etmek bu kadar mı zor?00 YorumlaAslında burada önemli olan beynimiz kullanarak, Kuranda verilen öğütleri idrak ederek, ipuçlarını görerek inanmaktır. Körü körüne değil. Bak mevlana şöyle der; Dünya kabuğu içindeki yumurtaya benzer, devamında der ki; Her zerrecik içinde bir güneş taşır, o güneş çıkarsa kutusundan her şey tuz buz olur ışıltısından. Şüphesiz ki bu güzel mevlana bunları o zamanki ilim ve bilgi ile bunları bulamazdıPeki bu bilgiler nereden geldi ona? işte idrak etmek lazım. Sonra Kuranda "Evreni biz inşaa ettik ve onu biz genişletmekteyiz (buna benzerdi)" ayetle desteklenmiş birşey bu da ayet nuamralarını hatırlamıyorum. İşte Kahinatın anahtarı bir kitap aslında onu idrak etmek lazım. Daha da önemlisi bir bilen ile sohbet etmen ondan da anlatmasını istemen lazım Allah sana ve hepimize hidayet verir inşallah. Sağlıcakla.
00 Yorumla
+1 yılSana bir hikaye anlatayım. Eğer yanlış hatırlamıyorsam, kahramanı Şems bu hikayenin. 3 tane adam bir gün Şems'e danışmaya gider... İşte sen yüce bir insansın, herkes akıl danışmaya sana geliyor. Sen Allah'a inanıyorsun, ama nerde bu Allah? Niye somut değil bu Allah? Görmediğimiz şeye nasıl inanalım, hadi göster... diyorlar Şems'e. Şems alıyor eline topuzu 3 ünün de kafasına vuruyor herhangi bir cevap vermeden... 3 adam koşarak kaçıyor ve kadıya şikayet ediyor Şems'i. Kadı Şems'i huzuruna çağırıyor. Ve soruyor bu 3 adam senden şikayetçi, sana akıl danışmaya gelmişler. Sen onlara saldırmışsın, canlarını acıtmışsın. Doğru mu bu? Şems cevap veriyor... Hani nerede? Acılarını göstersinler, inanayım... Bunun üstüne bu 3 adam şikayetlerini geri alıyor ve rivayete göre sonradan müslümanlığı seçiyor.
30 Yorumlabende arkadaş gibi düşünüyorum uzun uzun yazmaya gerek yok. şüphen baş göstermiş sana tavsiyelerde bulunabilirim sadece önce din kitaplarını sorgula şüphen hiçbir zaman yok olmasın zaten kuranda da belirttiği üzre şüphe duy her şeyden fizik ve biyoloji bilimine yönel aradığın cevapların %100 ünü olmasa da %80 nini bulacaksın. ama bence benim tavsiyem okuduğun veya sorguladığın her ne olursa olsun onun iyi yönlerini kap kötü yönlerini at çöpe gitsin. bu gerçekten önemli çünkü bana sorarsan onlar birer baş yapıt küçük yaşlarımdan beri bu araştırmalar içerisindeyim vardığım sonuç budur okuduğun veya izlediğin her şeyin senin karakterine olumlu yönde yansıyacak özelliklerini al diğerlerini at çöpe gitsin.
00 Yorumlaلَا تُدْرِكُهُ الْاَبْصَارُ وَهُوَ يُدْرِكُ الْاَبْصَارَ وَهُوَ اللَّطٖيفُ الْخَبٖيرُ Gözler O’na erişemez, ama O gözlere erişir. O, latiftir ve her şeyden haberdardır. Bu ayette Allahcc insanın dikkatini önemli bir konuya çekmiştir. Buna göre insanın gözü Allah’ı görme yeteneğine sahip değildir. Çünkü O latiftir ve latif olan gözle görünmez. Mesela kuvvet, akıl, ruh, elektrik ve ether bunların hepsi latif olduğundan gözle görülmez. O zaman; latif olan Allah’ı da insanın gözleriyle görmesi mümkün değildir.
20 Yorumladini konularda pek bilgim yoktur fkat etrafıma baktığımda.. deniz gökyüzü gece gündüz dünyanın evrenle uyumu vb.. bu bana bir tesadüf olmadığını kanıtlıyor.. yani bir yaratan var.. ayrıca senin gibi merak edip araştıran insanlarıda taktir ediyorum, körü körüne inanmıyorsunuz araştırıp öyle inanmak istiyorsunuz ya da inanmıyorsunuz.. sorgulamak güzel bir şey, yoksa herkes anne ve babasının öğrettiğine inanır..
20 Yorumla
+1 yılKur'an'dan bir ayet : İçinizde işaret arayanlar zaten size yeteri kadar göstermedik mi? Etrafınıza bakın, yıldızlara bakın, güneşe, suya bakın...
Onlar sadece bakıyorlar bakmak ile görmek arasında çok büyük bir fark var o yüzden görmesini bilmek gerek.30 YorumlaHaşa Allah kendini göstermiş olsaydı o zaman ne olurdu diye düşündün mü hiç, biz görmeden sevdik görmeden inandık gereği de budur. Allah somut bir varlık olsaydı asıl o zaman itaatsizlik başlardı çünkü o da bizim gibi bir varlık olacaktı. Asıl imtihan budur işte onu görmediğin halde onun senin her halini görüp işittiğini biliyorsun ve nefsini kendini engellemeye çalışıyorsun.
35- De ki: “Allah’a koştuğunuz ortaklarınızdan hakka iletecek olan bir kimse var mı?” De ki: “Hakka Allah iletir.” Öyle ise, hakka ileten mi uyulmaya daha layıktır, yoksa iletilmedikçe doğru yolu bulamayan kimse mi? Ne oluyor size? Nasıl hüküm veriyorsunuz?” Yunus suresi10 Yorumla
+1 yılGerçekten bizimki kadar gerici, yobaz, cahil insanların oldugu bir ülkede bu soru? Evet muhtemelen böyle bir cevap yazdıgım icin bana 900 tane "ananı sikiyim kafir" "orospu cocugu" "bütün bunlar amerika" tarzı bagnaz örümcek kafalı cevap gelicek ya da ALLAHTAN KORK falan ama cidden biraz beyne sevk ediyorum sizi arkadaslar...
10 Yorumlaİslam bir tebliğ dinidir biz inaniyoruz Hz. Muhammed (s. a. v) Peygamberdir ve o bize Allah'ın farzlarini, yasaklarini, yapmamizi istedigi seyleri soyler. Yani İslamda gormessin inanirsin Kuran'dan okursun ama Allah'in varligina inanirsin gormesende. Bu arada cevap yeterli gelmediyse hocalara sorabilir ya da Kuran dan okuyabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhatun ateist işte gelip burada dua paylaşmanın mantığı ne ki :D inanmıo olum ne duası ne tevsiri paylaşıyosun?
Allah falan yok işte. olsaydı insanlara kitap yazdırmazdı Açık şekilde belli ederdi.
Allah sözde kumarı yasaklamıştır fakat şeytanla iddiaya girmiştir ne alakaysa? :D
Allah olsaydı afrikada susuz çocukları susuz bırakmazdı ki yok !
Allah olsaydı cidden , sizin seks hayatınızla ilgilenmez hatta umursamazdı.
Allah olsaydı kadınlara karışmanıza izin vermezdi ki olsaydı eşit yarattı lafı boşa giderdi :D
Allah olsydı insanlar doğru din benimki diye birbirinin kafası kesmezdi.
İslam ahlaksızlıktır. Pedofili bir peygamberin karı merakıdır.12 Yorumla- +1 yıl
sen nasıl oldun
Cevap sahibi+1 yılannemle babamın pis işinden oldum. Seni allahın topraktan yarattı dimi?
+1 yılVarlığını somut olarak gösterdiğinde herkes inanacaksa biz burada hangi sınavdan bahsediyoruz. Bu durumda bize verilen irade gereksiz olurdu ve oyuncaktan ne farkımız kalırdı.
Sana düşünme yetisi verilmiş bir karar mekanızman var inanma özgürlüğü sana bırakılmış durumda. Bu yüzden sorgulayabiliyorsun. Bu yeterli bir sebep olmalı.32 Yorumla- +1 yıl
İyi cevap
- +1 yıl
Eyvallah.
İnsanlar ureme yoluyla cogaldilar degil mi? Mesela senin atanin atasinin atasinin atasi var degil mi? Sen bana 1700'lerdeki, bak milattan onceye gitmedim 18. yuzyildaki buyuk buyuk buyuk babanin resmini yolla bende sana Allahin var oldugunu soyleyeyim.. Daha o zaman yasayan insanlarin somutlugunu bulamazken Yaradan'ini mi sorguluyosun hadsiz
52 Yorumla- +1 yıl
Bu da iyiydi
+1 yılArkadaşım zaten Allah var olsa bu din olmadı yenisini yapayım demez. İstediği an bütün insanların ona inanmasını sağlardı. Kulları arasında adaletsiz olacak ve kimini günahkar kimini de sevdiği kulu yapacak kadar psikopat bir Allah var o zaman :S Bizlerde Sims oyunu gibi oynadığı oyuncaklarız demek ki :D
12 Yorumla- +1 yıl
Bu din olmadı yenisini yapayım diye bir şey hiç bir zaman olmadı ki zaten. Kuran da yazan her şey Hz. Adem'den günûmüze aynıdır. Kuran çelişen ifadeler içermez. İnsanlar doğru yoldan şasip O'nun gonderdigi din den uzaklaşıp kendilerine göre dini değiştirdikleri için her defasında bir kitap ve bir nebi gelmiştir. Örnek vermek gerekirse yahudi lerde sünnet var, oruç var, domuz eti haramdır, zina yasaktır... boyle bir çok şeyi sayabiliriz. Şimdi yahudilik ile islam arasındaki bu benzerlikleri görmezden mi geleceksin? Sence din mi değişerek bu olmadı yenisini gonderelim diyerekten geliyor yoksa insanlar mı dini kendilerine göre değiştiriyor? Umarim kalbindeki boşluğu iman ile doldurursun bir gün. Ve şunu unutma tapmak insanın sonradan öğrendigi bir hissiyat değildir. Doğuştan gelir ve icgudusel durtuleri vardır.
- +1 yıl
@azrail_affetmez Kimseyle tartışmaya girme amacıyla yazmıyorum burada. Sadece kendi görüşümü bildiriorum. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez. Ben bütün inançları araştırıp kitapları okudum emin ol. Ayrıca senin söylediklerine bakarsakta benim dediğime geliyoruz. Eğer bir Allah olsaydı kendi yarattığı kullarının kendi yarattığı dini inancı değiştirmelerine de izin vermezdi. Evet gerek kitabı olan dinler olsun gerekse eski inançlar olsun hepsi zamanla değişmiş ve hepsi insanlar tarafından kullanılmştır. Çünkü hep bu inançları bir kısım insanlar diğerlerini bastırmak için uydurmuş ama kendilerine karşı çıkılınca da inançları yok olmuştur. İnsanın kendi eliyle yaptığı herşey birgün son bulur zaten.
+1 yılSen Allah'ın somut olarak görünen tarafısın işte. Sadece insan gözünü ele alıp adam akıllı incelesene. Göz etten kemikten değil bildiğin makine gibi komplike bazı parçaları da içinde bulundurmaktadır.
media-cache-ec0.pinimg.com/.../...ef09c330dc6a.jpg
Şu hayvana baktığında göremiyor musun ki Allahın sanatının en açık ve somut ispatıdır bu.00 Yorumla
+1 yılAçıklayayım, öncelikle Allah'ı maddi bir şey olarak düşünme. Yani "somutluk" dediğin şey maddi anlamda. Tabiri caiz ise elle tutulur bir şey görmek istiyorsun. Maddi dünyada sen ancak Allah'a ayna olan varlıkları görerek Allah'ın varlığını hissedebilirsin. Ama tabi biz bu varlıklara da ülfet ettiğimiz için çocukluktan beri bu olay biraz emek istiyor. Zaten amaçta bu, yani herkes itaat etse orta da ayrım kalmaz. İnsan gerçek kişiliğini ve iradesini ortaya koyamaz iyi veya kötü yönde.
00 Yorumla
+1 yılşüpheye düşülecek bir soru varsa soru bu değildir. Tanrı ya da Allah madem bu kadar yüce bir güç madem bu kadar insanların tövbe edince günahlarını affedecek kadar merhametli. Madem her şeyi görüyor her yerde. Küçücük çocuklar hani günahsızdı. Peki o küçücük çocuklar satılırken tecavüz edilirken açlıktan ölürken işkence edilirken neredeydi? sorulması gereken öncelikli soru budur bence. somut soyut olayları defalarca tartışıldı zaten bence
02 Yorumla- +1 yıl
Peki o çocuklara tecavuz edilirken siz herhangi bis3y yaptınız mi? Susup izlediniz mi? Bilgi edinip paylasma geregi duydunuz ama herhangi bir girisimde bulunmadiniz. Yeryuzu Allah olmadığı icin degil seytanlasmis insanlarin varlığı ve butun haksizliklar karsisinda susan insanlar yuzunden kirli.. en basit ornegini burada bile gormek mumkun.
- +1 yıl
Ben o çocukların davalarına ücretsiz bakıyorum ve elimden gelen tüm yardımı yapıyorum. Bir şey yapmadınız demeden önce bilmen gerek. Benim demeye çalıştığım şey. İnançlı bir insan şüpheye düşecekse böyle neden kanıt sunmuyo gibi sorular açıklaması basit sorular daha üstünde durulabilecek tartışılabilecek sorular sorunmalı bence
+1 yılSen neden sorunu gizli soruyorsun mesela?
Simav dediğin bildiğine gördüğüne inanmak değil çünkü. İnsan gördüğüne zaten inanir burada simav söz konusu değil. Önemli olan hissedebilmek içinde, bir şekilde görmeden inanabilmek.
Ama bu soruyu nasil sorabilir bir beyin ben onu merak ediyorum. O kadar işlevsel bir organ o kadar gereksiz kullaniliyor ki..00 YorumlaDiğer konusunda 575 cevap paylaştı. Biraz basit bir örnek olacak ama, akıl şekli şemali olan bir şey değildir, soyuttur somut şeyler ortaya koyar. Yani demek istediğim bir şeyin var olup olmaması onun soyut veya somutluğuyla alakalı değildir. Allah kavramı sende soyut bir anlam ifade ediyorsa, inanan insan için somuttanda somuttur.
00 YorumlaDiğer konusunda 373 cevap paylaştı. Cahiller somut orneklerimiz çok mesela tek yaratıcı nıye allahtır
Sizce insanlarda bir insan yaratabilirmi hayır
Çizgi film karakterlerini bakın goruntu hayvan ama konuşma falan insana ait
Sonra yaptığımız robotlar falan insana yad abir canlıya benzemeyen bir robot var mı yok
Bu hayvanları insanlar yaratmadıysa kım yarattı tabiki Allah yarattı
bir dusunun00 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. O zaman bir anlami kalmaz zaten.. Allah kendini gosterse , insanoglu abartisiz 7/24 secdede beklerdi.. inananla inanmayanin. Farki kalmazdi.. ve herkes sadece ibadet ederdi.. sadece... kulakyan duyma inanmasen de o zaman.. her taraftaki akil almaz sanati incele.. sadece inaan vucudundaki akil almaz dengeyi bile arastirsan , secdeye kapanirsin..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatını imtihan zanneden bu insanlara böyle sorular sorma. Yaşadığınız sistem köle sistemi ve bu sistemi dünyayı yönetenler kurdu. Din nesilden nesile yok olacaktır çünkü şu anki sistemde insanları bir düzen içinde tutmak için dine ihtiyaç yok. Bunu artık bankalar yapıyor. Para ve borç. Dini gerçek sanıp inanmaya devam eden ki bunlar müslümanlar çünkü haşa aksi mümkün değil, müslüman ülkeler yıllar yıllar geçe geçe yavaaş yavaş yok olacak. Fazla geçmişe gitmeye gerek yok son 10 yıla baksanız kafi. Bana kurandan örnek vermeyin çünkü benim kitabım yok. Hadis söylemeyin çünkü hepsi uydurma. Allah diyerek açıklanan herşeyin artık farklı bir açıklaması var. Benim insan olmak için allaha peygambere ihtiyacım yok inanmam da gerekmiyor. Dünyanın bilincindeyim insan olmak neyi gerektiriyorsa ona göre yaşıyorum.
10 Yorumlasana söylenecek o kadar söz varki buraya yazmaya karater yetmez.. Tek sunu soyliyim inanmak istemedigin icin inanmiyorsun ! İnanmayi isteyen herseyde Allah ı gorur.. bir kendine bak gordugun tanidigin yani somut olan hangi. bilim adami hangi teknolojik alet seni yaratabilir yani somut olsaydi da inanmazdn nasil yapabilir derdin inkarcilik senin damarlarna islemis. İnkarcilarin gidecegi yer mutlak cehennemdir. yazik cok yazik !
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılfbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/.../...023601_n.jpg
Budamı gol degil :D20 Yorumla
+1 yılDin "inanç" gerektirir.
Görmediğin, duymadığın, hissetmediğin, koklamadığın, dokunmadığın ama yinede senden güçlü, ulu bir varlığa olan inanç.
İnanç soyut bir kavramdır somut kanıt bulamazsın.
İnanmak istemiyorsan kimse zihnine bunu zorla sokamaz.00 YorumlaSorun mantıklı bir cevap istemekten çok kibir istiyor. Burada herşeyin yaratıcısı olan ve zayıflığı olmayan bir varlıktan söz ediyoruz. İstemediği hiç bir şeyi yapmak zorunda değil ayriyetten bize hesap vermek zorunda da değil. Herkes yerini bilse çok güzel olur aslında.
20 Yorumlakuran da ben kullarima şah damarindan daha yakınım diyor sen havayı da goremiyorsun ama soluya biliyorsun elinde tutamazsin gözle goremezsin ama var olduğunu biliyorsun düşünsene bir su damlasindan insan oluyor o kadar delil varken inkar etmek yersiz olur kafirlik olur
20 YorumlaSorunda o zaten. HERKES İTAAT EDER. Biz bu dunyaya sadece sınav olmak için geldik. Allah kendini gosterirse herkes doğruyu görür ve müslüman olur. Ama bu iyi bir şey gibi gözüksede kötü bir şey. Çünkü o zaman gerçek müslümanların önemi kalmazdı. O zaman sınav olmazdı. Ama bu sayede onu görmeden seviyoruz. Onu görmeden tevekkül ediyoruz. Umarım anlatabilmişimdir.
00 Yorumla
+1 yılGostermek derken o gozlerle gormeyi mi kastediyorsun bu biraz basit bir dusunce olur bence biz ALLAH evreni yaratti diyoruz evrenin yaraticisini gormek icin sence gozler yeterli olur mu? Yok ben varligina somut bir kanit istiyorum diyorsan eger kur'an yeterlidir.
00 YorumlaUzun uzun yazıp double got ederdımde senı üşeniyorum.
1 saat ilerindeki adamıda göremiyorsun odamı yok? 1 saat yolculuktan sonra göreceksin.
Rab. yaşamımızın sonundadır, yolculuk edeceksin ona kavuşucaksın.245 Yorumla- +1 yıl
Bu cocuk bazen ciddi guzel cevaplar verebiliyolar helal
- +1 yıl
cidden on numara cevap olmus.
- +1 yıl
İlk kez eksi yağmuruna tutulmadın
Etrafındaki yaratılanlara baksana bundan iyi gösterge mi var bir çiçekteki sanat ince ölçülere düzene bak hassas dengeye bak dünya biraz. Koskoca gezegenleri büyük olmalarına rağmen havada düşmeden tutan kim. Üzerinde yaşadığımız dünya sürekli dönüyor ve bizim bunlardan haberimiz bile yok
10 Yorumla
+1 yılÖğretmende sana sınavın cevaplarını versin böylelikle sen bile 100 e yakın bir puan alabilirsin. Sen simdi ateistsin madem yok olup gidiceksin saniyosun dimi? Hicde oyle olmayacak inanmayanlar azap cekerken itaat edicek ama cok gec olucak en azından müslüman olursan affolunmayan günahın olursa onlar yüzünden azap çeksen bile sonunda mükafatını alırsın Allah (c. c) izniyle
00 YorumlaSen nasıl göremezsin o parmak izinde o esen rüzgarda o öten kuşlar da o anne karnında o uçan yapraklarda o oksijen veren ağaçlarda o denizde o mavi gökyüzünde o aşık oldugun kalbinde o gözyaşlarında onu nasıl göremezsin binlerce yıl sonrasını bile bilen kuran apaçık delildir. Rabbimi bilen ne şanslıdır. Demekki herkesi cennette görmek istemiyor onu inkar edenler olacak ki cehennemin var olma sebebi olsun. inşallah dogru yolu bulursun.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılGözle görünmeyen bir rüzgar, elle tutamadığın bir sevgi, gözgöze geldiğinde hissettiğin o duygu, aldığın koku, duyduğun ses, aldığın nefes, sıcak ve soğuk, bunlar en basit görünmeyen lakin inanıp hissettiğin şeylerdir.. Etrafına bir bak, aldığın nefesi sana üreten bitkiler, yediğin yemeği sana sağlayan toprak ve hayvanlar, susuzluğunu giderebileceğin su, daha detaya girmek uzun sürer ama kısacası herşey insanlığa hizmet ediyor ve nedense nankör olan kediler oluyor..
20 Yorumla ama ıstedıgı sey bu deıl bence.. O zaman hıc bıseyın onemı kalmazdı.. bu yuzden ınsan ozel bı varlık.. ve bırcok varlıktan ustun.. Onun ustunlugude aklını kullanarak kendını egıterek dogru ve yalnısı gorup kendını gerceklestırmesı.. Yoksa melek olurduk ve hıc bısey ogrenmemız gerekmezdı. Sadece ıtaat eder bıze ne denılıyorsa onu yapardık.. Oysa sımdı zorlu bır sınav ve ınsanın aklını kullanarak nelerı kesfettıgımızı gorme sansımız var.. Şans verılmek ıyıdır
00 Yorumla- Diğer konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılAllah somut olarak görüp kanaat getirebileceğin bir şey olsaydı yeryüzünde kimsenin inanç konusunda birbirinden farkı olmazdı çünkü ilah kendini tüm kullarına ispatlamış olurdu. Herkesde mecburen ona inanıırdı.
Müslüman olman gerekmez Kuran'ı Kerim de Duanız olmasaydı ne hükmünüz vardı Ve Hiç şüphesiz biz cin ve insi (insan) itaat ve ibadet etsinler diye yarattık. Ayetlerinden sorunla ilgili kanıtlara ulaşabilirsin.10 Yorumla
+1 yılBizim gözümüzü perdeli yaratmıştır Allah'ım. Sebebi ise, herkes onu görseydi hiç kötü insan olmazdı herkes onu canlıca görüp daha çok korkacağı için sadece iyilik yapardı ve sınav olmazdı. Herkes cennete giderdi, cehennem boş kalırdı. Öyle olsa imansızlarla, iman edenler ayrılamazdı. Allah bize görünmüyor, çünkü bu bir sınav. Görmeden de aklen ve kalben inanmamızı bekliyor.
00 YorumlaCevabi sende aslında bak kendin nediyosun herkes itaat etmiş olurdu ozaman ne anlamı olurdu önemli olan görmeden kulluk edebilmek varlığını somut olarak gormen şart değil soyut olan şeylere inanmiyomusunuz mesela Ask var mı var diceksin nerde hani yok ama var diceksin gerçek iman eden içinde Allah bundan daha da varligi apacik olandir
00 Yorumla
+1 yılBir şeyin görünmesi için onun zıddı olmalı. Yani beyazı, ancak siyahı gördüğünde anlar ve görürsün. Karanlıklar içinde yıldızların görünmesi, ancak renklerinden, zıtlıklarından Ötürüdür. Onlar da siyah olsalardı, hiç yıldızlar görünür müydü? ALLAH da böyledir. Zıddı yok ki görünsün, rakibi yok ki kıyaslayasın, rengi yok ki renkli gözlerin onu müşahede etsin.
30 YorumlaAşk 'ı görebiliyor musun? ya da sevgiyi? Heycanı, korkuyu? Bunlar birer duygu değil mi? Ama görünmesede varlar ve hissedebiliyorsun değil mi? Bunun gibi bir çok basit belki sana göre saçma gelecek örnekler verebilirim ama bırakın insanlar inandığı şekilde yaşasın. Bir karanlığa bir hiçliğe gideceğine inanmak istemiyor belki? Belki bu hayatta tutunacak bir dalı yok ve en son buna sığınmış. Bırakın artık inanan inanmayan diye abuk sabuk işleri.
00 Yorumla- Devamını Gör (188)
Devamını Gör(233)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem