AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
174Cevap
Bunu sorman bile büyük şirk. bence silmelisin bu soruyu. Cahil insanların aklını karıştırma. Eğer Allah haşa somut olsaydı senın gibilerden farkımız ne olurdu. Allah içimizde. Hissedıyorum ben. O somut benim için.. !
içinde mi? iyi hissediyo musun?
rica ederim gereksız ınsanlar yorum yapmasın. sen anlayamazsın yorum yapma istersen..
Zaten her yerde kendini somut olarak gösteriyor kendini bizzat gösterseydi ne anlamı kalırdı. Hem tanrı dediğimiz kavramın bizden üstünlüğü olması gerekir gördüğümüz duyduğumuz dokunanildiğimiz bir şey nasıl tanrı olabilirdi o zaman budistler en güzel tanrıcı inancı olan kişiler hem görüyor hem dokunuyorlar. Bizim algılayabildiğimiz bizim özelliklerimize eş olan bir şeye ben tanrı demezdim zaten.
Kuran'da da geçiyor "biz size yeterince delil göstermedik mi" diye. Etrafına baktığın zaman her yerde onun eserini görüyorsun bir insan var şaheser gibi.. Bir düzenle yaratılmış herşey birbirine bağlı yediğin yemeğin sindirilmedi öğütülmesi herşey ısırayla ve hiç şaşmıyor. Bir arı bal yapıyor aklı yok fikri yok bir karınca yerin kaç metrr altına kadar yuvasını inşaa edebiliyor ve yağmur hiçbir şekilde yuvasına dolmuyor. Çiçeklerden meyve oluyor. Ağaçta olan meyve senin için yaratılmış sen vitaminini al diye bu tesadüfen nasıl olmuş? Bir atom parçası ağaç oluyor elmayı veriyor vitamini vücudun için tadı dilin için rengi gözün için olmuş. Bir makine düşün daha önce hiç görülmemiş bir makine yeni icat edilmiş bunun hakkında bilgisi olan kimdir? Yaratıcısıdır onu icat edendir yapandır. Onun çalışması için ona ne gerekliyse onları verir ve alet çalışır.
Büyük büyük büyük büyük büyük büyük annenin varlığınada inanıyorsun dimi? Mesela hiçbir kaydı olmadığını düşün çok eski en kökün ataların bunların varlığına inanıyorsun dimi? Kulaktan duyma bir şekilde inanıyorsun neden? Çünkü bugün sen burdasın onun sayesinde. O olmasaydı sende burada olmazdın.
Ayrıca Kuran'da bilimi kanıtlıyor bu linki izlemeni tavsiye ediyorum https://m.youtube.com/watch?v=Ziri9V9FeMU
Kuran'ın 500 sene önceki kanıtları duruyor topkapıda müzede olması gerekiyor. Bugünkü bilimde o kuranın sayfalarının kaç yüzyıl öncesine ait olduğunu kanıtlayabilecek kapasitede.
Sınavda öğrenciye müdahale edilmez.. not ve karşılık sınav esnasında değil sınav sonunda verilir.. Allah kendini gösterirse kötüyle iyi birbirinden ayırt edilmez ortada sınav kalmaz zaten kendini gösteriyor bize göndermiş olduğu muhteşem sanatlarıyla mesela kuru bir ağaçtan bize meyve vermesi ve o meyvenin tam bizim isteklerimiz doğrultusunda olması demekki o meyveyi bize gönderen bizi bizden daha iyi bilen birisi olması lazım...
Bu sorunun cevabını verebilecek biri olduğunu sanmıyorum bu sitede. Soruyu sorma sebbein önemli burada. Eğer söylmeye çalıştığın tanrı diye bir şey yok ise ben bir yaratıcıya inanmıyorum somut değil ise evet haklısın. Ve inanmak gibi bir zorunluğun yok. İnanmadığın için de kaygın olmaz. Ancak, gerçek br cevap arıyorsan, ara arkadaşım... Naısl bulacağını ben söyleyemem. Şah damarından daha yakınım diyor Allah. Ona sor... Nasıl mı sorulur? Bilemiyorum...
gormek istesen gorebilirsin yani var oldugunu anlarsin
güneşin var oldugunu biliyosun ama bakamiyosun gozlerini alıyor dayanamiyosun yaratilan birseyi bile dogru duzgun goremiyorsun yaratani nasil göreceksin? seninki gunese fener tutmak gibi birsey.
Ögretmenin sana sınav yaparken soru cevaplarını gösteriyor mu? Eger oyle olsaydi biz nasıl imtihan edilecektik kulaktan dolma sözler değil ayrıca Kuranı kerim de hepsi yazıyo burada Allahın varlığını sorgulayacağına kalk bir abdest al kuranı kerim i aç ve oku zaten sonra bu soruyu sorduğuna pişman olucaksın.
Çünkü yok insan oğlu görmediği şeyden korkar ve dinlerinde çıkartıldığı dönem dünyanın tam olarak çığrıncan çıktığı bir dönemdi ve Özelliklede kuran okadar akılıca ve kıvrak bir zekayla yazılmıştırki aslında söylemek istediklerni her yere çekebiliyorsunuz bunuda ozaman yazılmış herşeyi sanki şimdide öyleymiş gibi gösterebiliyorlar. Oyüzdende sorgulamayı ve yargılamayı yasaklar çünkü sorguladığın anda olayın mantıksızlığını görebiliyorsun.
l*n sana bunlari yazacak beyni kim verdi kamil
sanamı kaldı benim beynimi yargılamaka sen düşünemiyosun diye ben sana hakaret ediyomuyum daha kamili hakaret olarak kullanmışsın ne anlama geldiğini bilmiyosun ama iltifatın için teşekkür ederim kamil değilim ama keşke olabilsem. ;)
Sen Allahın yokluğunu ispat et sonra varlığını tartışırız.. Bir şeyin yok olduğunu savunmak varlığınada işarettir aslında... tabii anlamak için somut beyin ve soyut akıl lazım...
Göstemiyor mu ciddi misiin seeen :O Aynaya bakmak ister misin? Aynada Allahın yansıması göreceksin bütün insanlar da öyledir biz Allahın bir yansımasıyız illa kendisini göstermesine gerek yok o kendini bize verdiği yarattığı güzelliklerle somutlaştırmış zaten
Bu konuda kafasina takilan allah yok diyen insan icin itinayla supheler temizlenir ve allahin varligi kanitlanir . Allah yok diyorsun ya hani sen canim. Nerden biliyorsun yok oldugunu dunyadaki her yere baktin mi ki yok diyorsun. Mesela denizdeki her kum tanesinin altina ve gokteki her yilidizin arkasina baktin mi? Yok oldugunu kanitlayamazsin ama var oldugunu bir milyon sebeple kanitlarim.
Canım inanmak zorunda değilsin. Ne cehennemden kork nede cennete sevin. Hayatını yaşa. İnanç kalpten gelen bişey. Adı üstünde inanmak. Sen inanmıyosan neden kafana takıyosun? Ortam gerilmeye meyilli zaten. Ben Allahın varlığına inanıyorum sen inanmıyosan düşünmende saçma.
Akla kara nasil belli olacak. senin hic sevmedigin birini. mesela israil liderleri binlerce cocugu binlerce hemcinsin olan kadini ve simdiye kadar gelmis gecmis milyonlarca zalimin sen cennete gitmesini idtermisin. ya da ensevdiklerinn cehenneme. yani inananlar cennete zalim olan ve inanmayanlar cehenneme sencede mantikli degilmi? CENNET UCUZ DEGİL CEHENNEM DAHİ LUZUMSUZ DEGİL.. daha ogrenmk istedigin seyler varsa ozele gel. derim
sen hissettiğin aşkı somut olarak gösteremeden buna inanmalarını bekliyosun mesela öyle düşün. peygamberler war kitaplar war sana dha fzla ne yapması lazım ki. oku kitabı bu sorularına cevap fazlasıyla bulrsun. sen bir adım atmazsan yda yargılayıcı düşünerek araştırmadan yaşarsan karşıt bir insan olrsn dine. araştır derim oku derim de yaparmsn bilmem.
somut olarak gördüğümüz şeylerde de aykırı olmayı seviyoruz. görsek ne değişecek. görüpte inanmadığımız bir yığın şey varken. varlığını tartışacağımıza araştırsak Kur'an-ı Kerim'i okusak orada yaptım dediklerini gerçekten yapıp yapmadığını görsek anlasak olay çözülür. Aşka inanırsız sevgiye inanırız heyecana inanırız bunlarıda görmeyiz bilmeyiz dokunamayız ama biri sorsa var deriz. Bunlara inanıyorken ben varım diyen ilaha inanmamak bana saçma geliyor
Göstermiş işte sen ve senin gibi milyonlarca insan, evren, gezegenler, yıldızlar, gökyüzü, hayvanlar, toprak bu dünyada yaşayıp bunca şeyi görüp de bunu kabul edememek ve hala somut bir şey aramak... Bu yaşa kadar boşa yaşamış olmak demek. Tek tavsiyem aç ve bir kuran oku ama mealinden türkçe okuyarak anlayarak
yav salak saçma cevaplar vermeyin ya sizin gibi müslümanı sikim ben müslümanlığımdan utandırdınız yok beyin var mı sende kanıtla yok bilmem ne. nasıl bir aptal adamsınız ya bilginiz yoksa susunda suskunluğunuzla adam sansınlar *
Bence bu soruyu sorman gayet normal. Bazı arkadaşlar sana tepki göstermişler ateist veya şirk koşuyorsun diye ama burada bir soru soruyorsun ve bunlara bile tahammül edemiyorlar ve cevap vermiyorlar. Halbuki güzel bir şekilde sana cevap verilse inandığı dinin gereği olarak hoşgörülü bir şekilde cevap verirdi. Benim de sana cevabım bazı şeyleri hissedersin görmesen inanmasan bile.. Ama hissedersin. Bu da öyle bir şey bence.. Kendini nasıl huzurlu hissediyorsan öyle davran..
Eger yaratan gorunur olsayfi asil o zaman inanmazdim. ve aslinda kimse inanmazdi.
Allah var somut olarak goruluyor saten gordugun hersey onu anlatiyor
Vicdan mesela manadir ruha baglidir o birseye hayir dedimi aklin yani madde bile onu susturamiyor.
Bence bu onun bir somut gostergesidir.
Vicdani cunku somut olarakta aciklayamaz ama inanirsin
Somut olarak gösterse zaten inanmayı seçicen kul olarak Allah'a olan bağlılığında bir fark olmuycak ama görmediğine inanıp inanmaman Allah'ı sevmen Allah'ın yarattıklarıyla onun varlığını birliğini kabul etmen seni özel yapıcaktır
İlla görmek de gerekmiyor her şeyi soyut olan çok şey var ki Allah ne soyut ne de somuttur. Hatta insanların bunu o şekilde düşünmesi bile yanlıştır. Dışarı bak haşa Allah ın olmadığı bir şey göster bana..
Askta gozle gorulmez ama kalbinle hissedersin. Allah ta hissedilir inanlar icin. Zaten gunu geldiginde kendinide gosterecegini gercek muslumanlara mujdelemistir.
Hz. Musa Allah ı görmek istemiş. Allah dağa tecelli etmiş ve dağ paramparça olmuş. Kur an da yazar. Eğer Allah kendini somut olarak gösterseydi insanlar korkudan ona itaat emiş olurdu ama o bizim onu sevdiğimiz için itaat etmemizi istiyor.
Kulaktan duymami :)) şu an elinde bir tlfn var 5 parmagin ve o parmaklaraguc veren 100 e yakin kas ve sinir var gozlerin bakiyo tlfna salise lik zaman larla beyne iletiyove beyin saliseler icnde algiliyo ve yorum yaptriyo emir verip parmaklara yazi yazdriyo milyonlarca sinir ve hucreyle dolu bir vucud kendi kendine var olabilirmi? Somut olarak sen varsn iste daha ne istyosun
sen yaradanı gormek ıstıyorsan sadece kalbıne bakman yeterlı bakmak derken de oyle kesıp ıcıne bakmak degıl her yonuyle dıcemde sen daha rabbının her yerde her an var oldugundan bı habersın
cunku allah ınsanların ve cınlerın cogunu cehenneme odun olsun dıye yaratmıs
bunu anlatan ayeter mevcuttur
bu yuzden kendını somut bır sekılde göstermez.
mıllet hala aklın var mı var
varsa kanıtla ama onu da göremıyorsun sevıyesınde cevaplar vermıs :AS:DF:G
sonra bu kızın işin gucu trollemek oluyor
ne anlatıcan bu sevıyedekı cahıllere :D
yahu var ya şu misali vere vere bıktım ama hadi size de sorayım gizli hanım,
şu dünyada sadece Allah mı görünmez? yani her şey görünüyor öyle mi?
mesela senin annene olan sevgin, onu da mı görüyorsun?
Aşka somut bişey olmadığı halde inanıyosun da allahın soyutluğunu mu sorguluyorsun :)
+1..
Ask denilen bir seyin olduguna inanmıyorum. Hormonal. Hatta ilacını bile yapmıslar.
Peki o ilacı yapan düşünce de soyut değil mi?
Gözünü kapatman güneşin olmadığı anlamına gelmez.. Sadece kendi dünyanı karartmışsındır.. Onun ışığından kaçmışsındır.. Uyan
aklın varsa ortaya koy bizde akıllı olduğuna inanalım.
Eğer kendini somut olarak gösterirse herkez itaat eder. o zaman sınavın ne manası kalır?
Şimdi okulda sınava girsen sana cevapları gösterseler , o zaman o sınavın ne manası kalır?
https://www.saidnur.com/cevaplar/07.htm umarım tatmin eder
bize görünür olsa, sürekli tepemizde eli sopalı hoca gibi dursa, kimse günah işler miydi sence?
inanan-inanmayan ayrımı mümkün olur muydu?
Nefes alıyorsun ve oksijen diye bir şeyin var olduğunu kabul ediyorsun. Onu da görmüyorsun. Ya da aşk, sevgi, ruh bunlar da görünmüyor ama var.
Kafanı yastığa koy ve kalbinin ritmini yakalamaya çalış eğer bunu başarırsan kalp atışlarının ritmi sana bunu söyleyecektir. bu yaşama nedenini gösterir.
Ona itaat eden cinler ve melekler var zaten. Burada yaratıcı seni önemli kılıyor. Senin diğerlerinden farkın özgür iraden. Burayı çok iyi anlaman gerekiyor. Eğer dediğin gibi olsaydı ne özgür irade kalırdı ne de yaratılışın bir anlamı.
Allahın varlığını butun insanlık kabul etmiş. doğan gunes yıldızlar ay sen annen baban.. sen nasıl oldun sanıyorsun. butun ınsanlık bırleşse bı bardak su yapabılırler mi. yapamazlar. allahın takdırı.. sende bı an önce tövbe et. sapkınlardan olma
(((((: sallamasyon on numara (((:
Çünkü yok. Cin şeytan melek cennet cehennem ruh bunlarda görünmüyor. Aaaa niye acaba? Olmadıkları için olabilir mi?
görünen bir şeye inanmak kolaydır ve herkes inanır ama başkalarının göremediğini görüpte inanmak zeki insanların işidir
BAK BİZDE SENİN AKLINI GÖRMÜYORUZ BU YOK OLDUGUNU ANLAMINAMI GELİR? BÜYÜK HARFLERLE YAZIYORUM Kİ GÖRESİN DİYE @yaramaz666
Allah insan olabilir mi acaba insanı yaratırken kendinden feyz almış olabilir mi Enel hak ne demek insan doğada bir farklı durmuyor mu dengeyi bozabilen ekolojiyi bozabilen başka canlı var mı bu imtiyaz niye? düşünüyorum öyleyse varım me demek hem şeytanla niye iddalaşsın egosu mu var yoksa?
Bu soruya tek yönelme sebebim hangi mal sormuştur diyeyidi malasef üzüldüm o malı göremediğim için gizliymiş
Bir soru sormuş arkadaş aşağılayacağına cevap vermeyi denesen. Ayrıca bu aşağılayıcı cevaplar niye silinmiyor. Kimse inanmadığım için bana küfredemez. Ben size inanıyorsunuz diye küfrediyor muyum?
Sen bize inandığımız için küfredemezsin sen zaten büyük bir küfrün içindesin. bu soruyu burada sorması tamamen provoke amaçlı. neden müslümanlar çıkıpta hiç bizaman burada ateistler neden inanmıyor hadi açıklayın bilmem ne demiyor. çünkü herkezin daha önemli işleri var. bunu merak ettiği için sorduğuna sen gerçekten inanıyormusun. tabiki inanmıyorsun.. gelip burada ateist misyonerliği yapmayın kardeşim.
Mırın kırın yapma l*n kayboll. Böyle mal sorulara mantıkı cavaplar bekleme sende soru sahibi
Onun senin itaatine ihtiyacı yok ki, etmesen kac yazar allasen..
Itaat edenleri odullendirir, sinav dediginiz seyin mantigi bu zaten. Herkes etse ne anlami kalir?
Sen kendi hücrelerini gözünle görebiliyor musun? Hayır.
Tek bir şey söyleyeceğim ve fazlasıyla iyi bir açıklama olacak:
Boyutlar arasında, her boyut kendi boyutunun alt boyutlarını görebilir. Üst boyutları göremez.
Iman Gözüyle bakarsan zâten herşeyde Allah'ın eserini görürsün.
Buda imtihanın bir parçası her şey ayan beyan olsaydı iyi ile kötü zaten ayırt edebilemezdi
İrfan hocamız buna cevap vermiş:
https://www.youtube.com/watch?v=KXN7_g0jI7YBunu izlemeni tavsiye ederim...
Peki hocaların neden sınava girmeden önce sana cevapları vermiyor?
Sen Allah'in somut örneğisin zaten ama keşke Olmasaydın Fuzuli israfsin...
En iyi cevap ;) +1
Tamam işte kilit nokta o somut olarak gösterse herkes inanır anlamı kalmaz ama inanç soyuttur tıpkı aşk gibi, göremezsin ama hissetmen gerekir.
Eğer Allah görünseydi imtihan diye bir şey kalmazdı. Allah görülmeyecek ki o görülmeyen Allah’ı bulan insan mükâfat (cennet ) kazanabilsin.
Despotik bir tanrı oldugunu gösteriyor ayrıca kendini göstermeyen bir tanrıyla işim olmaz
sen biraz kuran ve din dersi dinlesen anlardın bilirdinde atehist olmuşun bunu demen bile Allahı inkar etmektir şirk koşmaktır ateşlerde yanınca anlarsın.
bu gunes, bu ay, bu bulut, bu yıldız, bu evren, ıctıgın su yedıgın yemek ve sonsuz sayıda ornek sayabılırım sana. sence bunlar yeterlı somutlukta degıl mı?
https://www.youtube.com/watch?v=5nG-AvrLuCA rıca edderım bunu ızle, sorunun cevabını bulacaksın :)
Gidip ölmeyi dene bak nasıl somut hissettirio 😄 din demek inanç demek kuran ı kerim de şöle yzıyomuş (babam sölüo)"onlar allahı görmemesine rağmen saygı duyanlardır "
Görünseydi eğer herkes inanıp iman ederdi. Bir anlamı kalır mıydı cennet ve cehennemin?
Çünkü yok. Bu kadar basit
Din insanlar kötü şeyler yapmasın diye uyduruldu!
Uydurulan şey sensin bence.3-5 sn de öylesine.
burada düşünceni yaz diyorlar niye ordan çıkıyorsun arkadaşım git yazma. Mesaj kutuma dayanirlar burdan islam alimi kesilirler e yuh yani
Diyelim ki haşa senin dediğin gibi Allah yok. Bu durumda ben müslüman olarak bir şey kaybetmem. Çünkü dinim bana en güzel şekilde yaşamayı öğretiyor. Peki ya varsa? O zaman sen ne yapacaksın?
Şimdi diyeceksin ki Allah İslam vb olmadan da insanlar iyi olabilir. Ama bu tezi de çürütecek bir sürü sebep var. Farkında olmasak ta atalarımızdan bize gelen yardım etme iyilik yapma vb duygularının İslamla ilişkisi vardır. Dünya temizliği İslamdan öğrendi. İslamdan önce kadınların miras hakkı dahi yoktu mal gibi alınıp satılırdı. İslam başlık parasını köleliği yasakladı.
Allah a inan veya inanma iyilik yapmak güzeldir fakat bu iyiliği Allah için yaparsak yaptıklarımıza değer katmış oluruz. İnansın ve inanmasın kimsenin ameli boşa gitmez fakat amelini müslüman olarak iyi bir niyetle yaparsa o zaman kat kat karşılığını alır. Elektriğin mucidi Tesla imansız olarak vefat ettiğinden bu icadından dolayı azabı hafifletilecektir. Çünkü elektrikten herkes istifade ediyor ve hayırlı bir iş yaptı
Ben din olmadanda iyi bir insanim. Cikar ugruna iyilik yapmiyorum @istihare
Zaten çıkar uğruna iyilik yapmak İslamda hoş görülmemiştir. Bu konuda İslam seninle aynı fikirde. Cennet veya cehennem olduğu için değil Allah ın rızasını kazanmak için iyilik yapmak ve kötülükten sakınmak emredilmiştir. Hatta cennet için ibadet edenler hakkında Abdullezze diye bir ifade geçer Yani cennetin ve zevklerinin kulları.
Allah varsa sen ne yapacaksın soruma cevap alamadım yalnız. Yani ya senin düşündüğün gibi değilse?
Sen ihtimallerle yasarsin ben emin yasarim
Sen allah varsa belki diye basladiysan zaten inancli degilsin ergenim hadi git burdan
yok mu? Allah senin gibi düşünenlerin yaşamasını ve hatta O'nun hakkında böyle yorumlar yapabilmesini dileyecek kadar VAR!!!
Hem "Diyelim ki haşa senin dediğin gibi Allah yok. Bu durumda ben müslüman olarak bir şey kaybetmem. Çünkü dinim bana en güzel şekilde yaşamayı öğretiyor. Peki ya varsa? O zaman sen ne yapacaksın?" diyorsun, sonra da sorgulayan bir insana laf sokuyorsun. Madem inanıyorsun, din sana sorgulamamanı oğretmedi mi nasıl bir cümledir bu? "Allah yoksa" ne demek?
Peygamberede Aynısını dedi Senin gibi müşrikler Önlerine Ayı Serdi Büyücü dedi.
Hadi sende bana ask ı somut olarak goster elimle tutabiliyim yoksa tutamıyor muyum? O zaman ask denen bir seyde yok :)
Yokluğunu kanıtlamak daha zor bence neden yokun cevabını araştır mı yorsun?
bu kadar cevap sana yetmiştir galiba bende sende akıl olmadığını düşünüyorum yok hatta bir de gizli yapmış korkudan