AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
174Cevap
Bazılarında somut olarak beyin var görebiliyoruzsa noluyo?
Normalde soyut düşünebilirken soyutu sorgulamakta neyin nesi
sen yarın bir hastaneye gidip kafanın içini kontrol ettir bacım beyin var mı yok mu diye!!
Sence allah kendini gösterse bu zalim insanlar hayırsız vafasız nankör insanlar onuda suistimal etmezlermi allahı zaten somut olarak göreceksin ama öbür dünyada sadece gercek mümin olanlar
insan yazdığı şeyi nasıl anlamaz ki cevap metinde var zaten bunu bir sınav olarak görüyor
O isin kolayi olmazmi? Gozunle gormeden kalbin ile hissederek inanmak daha guclu bir duygu degil mi. Bide bnce varlini gorsek su anda kimsenin kalbi dayanmaz olu veririz gbime geliyor
senin kucucuk bir karnin icinde buyumen sonrada kucucuk bir delikten cikman bunlar olagan seyler mi? Ayritmyeten inanmayanlara bile rizik vermesi normal mi? bir dusun bakalim
Sırr-ı imtihan bozulmasın diye eğer dediğin gibi olsa imtihan sırrı bozulur ve kömür kalpli ebu cehil ile elmas kalpli hz ebu bekir aynı mertebede olurdu buda adaletsizce olurdu
bir tanrının olduğunu varsayarsak, kainatın yaratıcısı, kendi yarattığı ve kader ile büründürdüğü kulunun ibadetine ne ihtiyacı vardır. ya da tanrının bir sınava neden ihtiyacı olsun?
Saklambaç oynarken saklananların yerini bilirsen işin esprisi kalırmı?
Aklım var diyorlar ama onuda göremiyorlar inanıyorlar.
Ki böyle düşünenlerde akıl var mı yok mu tartışılır
Havayı hissedyorsun ama gormuyorsn peki var oldgna neden inanyrsn aklının var oldugunu biliyosn ama gormuyosn peki var olduguna nedn inanyosun sen bana bunularn var oldugunu kanıtla, bn sana yaradanın var olmadğnı kanıtlamazsm adam degilm
Pardn yaradann var oldgnu kantlamazsam olcaktı
Kime göre somut? Aynaya baktığımda bile ben somut bir delil görüyorum mesela sen neden somut delilleri soyutlaştırıyosun?
Sen ve senin gibiler kıyamet alametleridir sende onlardan birisin kuranda bahsediliyor Allahı açıkca inkar edicekler onlardan biride sen oluyosun
Dostum böyle demen yanlış, arkadaş Allah'ı bulmaya uğraşıyor biz de yardım etmeliyiz.
Bunları izlesin o zmn
https://www.youtube.com/watch?v=O2TvpoU7S0I
https://www.youtube.com/watch?v=4CC4qeAJ5Fw
Senin gibi beynini kullanmamakta ısrar edenler belki verdiği beyni delil olarak idrak eder de düşünür diye somut (!) delil göstermiyor. Oysa baktığın her şey onun varlığına dair bir delil.
Normalde zaten böyleydi Hz Adem İleHz Havva cennetteydi ama yasak meyve yiyince itaati bozdular ve cenneti kazanma imtihanı başladı
Vala hala böyle soranlara inanamıyorum. Kuranı aç orda her şey anlatır. Ne desem şu an inanmazsın xaten
kurana inanmayan birine ne kuranı oku diyosun :Dcaydaaaağğn
Öğrenmek istiyosa kuranı bile arastrcak inanmak önemli değil
öyle olsa bilgi olurdu, iman değil. İşin sınavı zaten burada. Görseydin bilgi olurdu, sen görmediğin halde inanarak nefsine karsı verdigin savasın galibi oluyorsun.
sadece gördüklerine mi inanırsın? ne kadar görüyorsun ya da gördüğün ne kadar doğru. varlığı sadece görüntüden ibaret sanıyorsan büyük yanılgıdasın demektir.
Allah'ın geri zekalısısın ki bunu göremiyosun Allah yarattığı herşeyle somuttur bak bir çevrene kim var etti dünyadaki herşey Allah'ın var olduğuna kanıttır.
Ben ona detaylı şekilde inkar edenlerin sonunu yazdım. KUR'AN-I KERİM'DE yazıldığı gibi...
İyi yapmışsın
Allah'ın varlığından çok bizim neden bu Dünya'ya geldiğimiz'i merak ediyorum ben. Allah'ın ne gereksinimi eksikti de bizi veya diğerlerini yarattı ya da neden böyle bir şey yaptı? Bunu merak ediyorum.
Gözükmeyen birşeye yok diyemezsiniz veya şuanda daha bulunamayan canlı turlerine yok diyorsunuz cunku kanit yok ama cikinca ne oldugu anlasiliyor. Zaten tanrı gozukseydi hep iyi insanlar olurdu belki de. Bu da bir inanc meselesi iste.
Sende akıl var mı yokmu? Varsa bana aklını somut olarak goster...
Peygberler bile yuce Allah'ı gorme şerefine nail olamadılar.. Bu kustahça bir soru.. Bu dunyanın ve duzenin kendi kendine olusabilcegini dusunebiliyorsan... Sana ne anlatilsa iflah olmazsın...
İki elini başının yanına götür ve kafana bütün gücünle vur alsana delil hemde somut...
Aptal aç kitabı bir oku.
Git atla bir yerden. Sırf dikkat çekmek için şu tarz sorular sormayın ya yeter. Allah bilir ya anan baban abdestli namazlidir.
Islah olun geberin imansiz
ımanlı bırının de bu kadar nefret ıceren cumleler kurması ne kadar dogru bılemedım? dınımız ogretmeyı emreder, kınamayı degıl.
Öğrenmek isteyen insan buraya yazmaz!
Acar kuranın mealini okur.
Kulaktan dolma şeylerle inanmak demissin sana ne anlatilir ki sen ne ogrenebilirsin ki. Bendeki nefret değil abi. Kendinize gelin ya. Allahim kuranı kitabı karıştırmayın
saçma sapan mesaj atma kız buraya :D ne demişler?
kutsal kitapları okuyup anlayana ateist , okuyup anlamayana dindar denir. tam da senlik işte. Her namazda peygamberinin amcasına beddua ettiren bir allah var çok hoş dimi :D
Sizlere kemik atan yoktu ama..
Neyse allah sizleri beter etsin ki. Bu sorgulamalarla hayatınız zehir oluyor :)))
somut olarak gorsek, inanmanin ne amaci kalir. dunya bir sinav, aklini calistiran bulur.
Allahi bulmak icim emrettiklerinin yararina bakmamiz yeterli
eger gösterseydi put olurdu. gizemli kalması bence bı yaratan fıkrı ıcın olumlu ama kitap göndermek yerine mucize göndermesını tercıh ederdım.
etrafımız mucizeleriyle dolu zaten
En büyük delili sensin iste. yanlista olsa düşünüyorsun. Ysda dünyaya gelmissin kendi kendine yapsana bir cocuk hamile kalmadan
ozaman sinavin ne anlami kalir yüce allah bize peygamberler göndermistir bu dünyadaki sinavi gecersen zaten göreceksin yüce allahimizi
Artist işte... İlla bir gizem yaratacak illa bir çelişki yapacak ya
kıza artiz diyon gizem falan diyonda niye gizlisin?
Kıza demiyom allaha diyom :))
Oda iste tam bunu istiyor sınavın amacı bu herkes onu görse ve herkes ittaat edick o ise bunu istemiyor senin gibileri aradan çıkarmak için varlığını direk göstermiyor... hak olan görüyorr gibi sevmek
Ataistler hayvandır hayvanlar düşünemez!!
Ateistim demedim ama madem öyle senin düşünüyor olman lazım? Senin de fikirlerini alalım? Böyle laf etmekle olmuyor bu işler.
Kardesim gercekten anlatmak isterima ama şu an ugrasamam bunla ilgili nette birsuru yazliar hadi onuda gec en basiti kendi yapini dusun bunlar hepsi bukadar duzenli sekilde tesaduf olabiiirmi ateist degilsen dusunursun ve olayi cozersin sedece dusunnnnnn
Ya su gunesi, gunduzu, geceyi alip verdigin oksijeni bunlari bir dusunsene herseyin bir ustasi varken bunlari yapan yok mu simdi yani?
Sen elle tutulup görünmeyen duyguyu, düşünceyi, ruhunu görebiliyor musun peki?
beyninin olduğunuda göremiiyosun ama var olduğunu biliyosun dimi
Allah varlığını somut olarak gösterse herkes inanırdı. O zaman günah diye bir kavram kalmazdı
Saçın uzadığında neden berber senin ayağına gelmiyor?
İnsanları soyut kavramlarla korkutmak daha kolaydır.
Etrafına bir bak diyorum ve susuyorum umarım anlamışsındır
İnanmanın ne önemi kalırdı o zaman saf! Ben herşeye bakınca Onu görüyorum. İnanmak akıldan öte kalp işi arkadaş, kalbi mühürlenenler göremez
Kotulukler ile doluysan gunahlar islemissen allah c. c hicbir zaman goremiyeceksin denildi sayet iyi biri isrn sevapkar isen goreceksin
kimsenin gözleri o cemali görmeye dayanamaz.. ayrıca sen onu kalp gözüyle görmeye çalışmadıktan sonra niye görmek isteyesin ki?
Cok sacma bir soru. Kendini gösterip herkes ona itaat etse bu dünyaya gelmemizin cennet cehennem gibi mekanların olmasının manası ne?
sen sorasın dıye bu soruyu soran insanla tartısmam bile bunu gerçekten mı dusundun prım mı yapıyorsun soruya bak
Kulaktan dolma şeyler mi. Sen kendni bu konuda cahil birakmissin..
gösterse aklınız cıkar lan. yine sizi düşünüyor be dengesizler.
kimin aklıyla gerçeği bulacağını nasıl belirleyecek o zaman ben burdayım derse
etrafinda gorduklerin inan bos degil. bos bos konusarak gunaha girme
Somut olsaydı sana sinavin cevabını vermiş olurdu zaten
insani tanri yaratmadi, tanriyi insan yarattigi icin...
Dediğin gibi bu bir sınav.. inan inanma, ibadet et etme, sana kalmış bir şey, senin de bir iraden var.. sonuçta herkes cennete gidicek değil, cehennem, senin gibiler için..7kat seç beğen al
Beynini kaçkere gördünde olduğunu iddia edebiliyorsun?
Düz mantık
Cut.
Ssnt aski sevgiyi dyguyu aklini smt olarak gpruyomsn ona nasil inanion bir git kzm ya
bu dediklernin hepsi bilimsel olrtamda kanıtlanmıştır, sorusu olan?
Senin o dednde kuranda kantlnmstr
O zaman sınavın ne anlamı kalır direkt insanlar müslüman olur
Cehennemi yaratmış bir kere boş kalmasın diye uğraşta.
Aklın var mı? Vardır büyük ihtimalle cevabı ama görüyormusun kokluyor duyuyormusun?
ALLAHın somut olarak varlıgı var
kaçın kafir var :) neyse hepimiz düşüncede konuşmada özgürüz nasılsa her koyun kendi bacağından asılır.
Allah ne dogurdu nede baba oldu o butun sifatlardan noksandir sirk kosmayin
:))) güzel bir soru olmadıgı icin cevap yok sana :DDD
herkes itaat edecek olduğu için sorunun içinde cevap saklı
Ben gizli bir hazineydim. Bilinmek, tanınmak istedim; bundan dolayı da beni tanımaları, gizli güzellik ve mükemmelliğimi bilmeleri için varlıkları yarattım...
şimdi anladın mı
Somut bir varlık algılandığı için herkes inanırdı ve sadık kuluyla diğer kulunun bir farkı kalmazdı