Not 2: Okumayı 3.5 yaşında söktüm, üstelik ailemin hiçbir özel çabası olmadan :)
YGS'de iyi puan yapamayan insanların pek zeki olmadığını düşünüyorum?
Not 2: Okumayı 3.5 yaşında söktüm, üstelik ailemin hiçbir özel çabası olmadan :)
zeka olcutun bu mu yani? sikindirik bir sinavdan aldigi nota gore mi degerlendiriyorsun insanlarin zekasini?
evet, kismen haklisin dusuncelerinde. bir insanin yorum kabiliyeti dusunme yetisinin ne durumda oldugunu gosterir. mesela otistikler odaklandiklari konu hakkinda ciltler dolusu bilgi edinip, bunu hafizalarinda tutabiliyorlar ama baskasinin yardimi olmaksizin yasamalari cok zor. olaganustu bir kelime dagarciklari olmasina ragmen mecazli soyleyisleri kavrayamazlar. konuyu getirmek istedigim yer surasi. lys'de ihtiyac gorulen ezberi ve bilgiyi otistikler de elde edebilir. lakin esas olan akil yurutme ve yorum kabiliyetidir.
benim sende karsi ciktigim nokta ise zeka ile akedemik basarinin dogru orantili oldugunu ima etmen. diploma fetisistinden baska bir sey degilsin. kasila kasila, dunyanin en buyuk marifetiymis gibi okudugun bolumu dipnot olarak eklemissin ama hali hazirda dunyada senin gibi binlercesi varken buna buyuk bir zeka piriltisi olarak degerlendirmen komik.
sen bir romani eline alip defalarca okuyabilirsin. diger edebi eserlerle karsilastirip, tenkit edebilirsin. noktalama ve imla hatalarini tespit edebilirsin ama oturup bir eser yazamazsin. bir urun vermek icin bunlar asla yeterli olmaz. egitim bilmek icin yeterlidir ama dusunmek icin daha fazlasina ihtiyacin vardir.
basarmak tutkuyla alakali bir sey. bir hedefi gozune kestirdigin ve basarmayi arzu ettigin zaman elde edebilirsin. ayrica okudugun bolum itibariyle kitleleri pesinden surukleme, insanlari harekete gecirip dusunmeye, uretmeye tesvik etme gibi bir olanagin yok. en fazla paranin -mina koyar, mutlu mesut yasar sonra da geberir gidersin. ben olaya biraz daha faydaci yaklasiyorum. gercek zeka odur ki yanlis kanaatleri un ufak edip, hakikati ortaya cikarir. gerisi fasa fiso.
Bence sen anlamamışsın.
Burada söz konusu olan diploma notu, yahut ODTÜ de okumak değil.
Bir sınav, sınavın ölçtüğü zihinsel kuvvet.
Ki kız haklı, inan ki YGS tamamen yorum.
Okuduğunu hayal etme.
Hayal gücü.
Ayrıca bence siz de oldukça zeki ama kotu bir eğitim hayati yaşamış birisiniz.
Lise de ilkokuldan daha basariliymıssın yazma tarzından anlaşıldığı kadarıyla.
saçma sapan bir eğitim alıp, vasat gereksiz dersler görüp. en mantıksız sınavlara giren öğrencilerden biri olarak. en yüksek puanı alanla barajı geçemeyen kişinin sosyal zekası hakkında genelde bir fark göremiyorum. sistem o kadar berbat ki. girilen bu sınavlar öğrencilerin zekasını değil, sadece bu soruları hazırlayanların zekasını gösteriyor. çok insan tanıdım Ankara hukukta okuyup iki kelimeyi bir araya getiremeyen... şimdi onun orada ne işi varda diyemiyorsun. Not: boğaziçi uni. Siyaset b. ve uluslararası ilişkiler okuyorum
Herkesin belli bir zekası ve bunun bir kapasitesi vardır. Kimi sayısal yönde yeteneklidir, kiminin sözeli iyidir, kiminin de el becerisi. Bunu sen yargılayamazsın, burada kimseyi küçük görmeye de hakkın yok. Ben İstanbul Haydarpaşa Bülent Akarcalı Anadolu Sağlık Meslek lisesi mezunuyum. Türkiye sıralamasında 1. bir okuldur. Oraya şu zamanı bilmem ama benim zamanımda ben dahil oraya giren herkes rahatlıkla bir anadolu lisesine gidebilirdi. şu an da Marmara Üniversitesi ilk ve acil yardım okuyorum. Kpss ye girdim ve 81 aldım istediğim yere atandım.112 de çalışıyorum. Ama sende ki bu öz güven, ego başına çok büyük işler açar. Lise döneminde Numune Hastahanesinde staj yaparken senin gibi kibirli, kendini bir b-ok sanan, ukala, egoist bir bayan doktor vardı. İpek, dün gibi hatırlarım. Tüm hasta yakınlarına mezun olduğu okulu ve doktor olduğunu söyler milleti yok yere küçük düşürür, yerin dibine sokardı babası yaşında adamları. Sonra bir hasta bu kadını şikayet etmiş, sağlık bakanlığına kadar gitmiş şikayeti.1 ay sonra, hemşire arkadaşlarımın konuşurken duydum ki tayini Şırnak-Cizre'ye çıkmış :) kendini düzeltmezsen emin ol bir gün öyle bir düşersin ki, bir daha zor toparlanırsın.
Evet, sıfır zekalı bir insanın olması mümkün değildir, herkesin belli bir zekası vardır, kiminin yüksek, kiminin orta, kiminin de düşük. Ben buna karşı çıktığımı hatırlamıyorum. Ayrıca zekayı el becerisi türü yeteneklerle bir tutamazsın, zeka farklı yetenek farklı kavramlardır. Zeka bir yetenek değildir, kişinin bilişsel ve zihinsel gücüdür.
Ben YGS'de düşük puan yapan insanları küçük düşürmüyorum ki, sadece zeki olmadıklarını iddia ediyorum. Her insan zeki olmak zorunda değildir, ve zeki olmamak kötü bir özellik değildir. Çünkü insanların ezici bir çoğunluğu zeki değildir, orta zekalıdır.
Bence sen zeka kavramını, çalışan veya alt yapısı olan insan olarak da ayırmalısın. İyi bir bölümde okuyorsun, iyi bir puan da almışsın eyvallah. Ama bu sana ygs den her düşük alan kişinin geri zekalı olduğunu göstermez. Senin bu başlık altında bunu söylemen ne kadar egoist, kibirli biri olduğunun kanıtıdır asıl. Senin ya kişiliğin bozuk ya da tam oturmamış. Neyse tartışmanın bir anlamı yok. Yaçık olsun, başarılar.
Yolun açık*
Saçma diyenlere bakma.
Aynen öyle, yıllardır söylerim.
YGS den ilkokul mezunu olsam 400 alırdım.
LYS Ezber ancak YGS %75 yorum.
Not: 56 diploma notu ve sıfır çalışma ile ham 436 aldım.
İşte budur, helal kanka, EİG seçiyorum :)
Kesinlikle canım, çok haklısın :) Buradaki insanların çoğu benim daha neyi kastettiğimi anlamaktan aciz, o kadar alakasız cevaplar veriyorlar ki. Benim de sorduğum birçok soruda durum böyle. Arada üst düzey sorular soranlar çıkıyor, ama soruların aldığı cevap sayısı maksimum 2-3 falan.
hahah burada soz konusu olan basbayagi diploma notu ve odtu ogrencisi olmak. en azindan soran icin boyle. soruyu sormadaki asil amaci ve bu mevzuyu deşerek aldigi duygusal haz cok acik. :)
ben yorumlama kabiliyetinin esas oldugunu ve soranla bu konuda hemfikir oldugumu belirttim. karsi ciktigim nokta akedemik basariyla zekanin basabas gittigini dusunmesi.
benim hakkimda yaptigin yoruma gelince... iste senin yaklasimin benim karsi ciktigim seye tam olarak ornek teskil ediyor. ahh ama gercekten yoruyor beni senin gibi bezelye beyinliler. uzatmayacagim o yuzden neyse.
son olarak, soran bazi uyeleri -de ekini dogru kullanamamasindan dolayi aptal diye etiketliyor. onun bu olcutune gore cahilin tillahisin. "lise de ilkok..." cumlendeki -de eki birlesik yazilir. :))
@AnimaSola
Hakaret lüzumsuz.
Söylediklerin, herşeye cevaben ancak hiçbir şey e cevap değil.
Yazdığın 10 larca cümle içerisinden ayıklamak gerekiyor , gerçekten yoruma karşılık gelenleri.
Ayikladiklarima gelirsek.
ODTÜ endüstri ilk 500 ile alıyor.
Ve YGSye 2.2 milyon başvuru yapıldı bu yıl.
Türkiye gibi bir ülkede olmasa, inan 2.2 milyon kişi arasından ilk 500 e giren birisi çok daha güzel şeyler ile mesela, araştırmaları, projeleri ole övünebilir.
ODTÜ inan ki zekanın göstergesi.
Ben vasat bir anadolu lisesinde okudum, her matematik sınavından 01-10 arasında bir not aldım ve buna ragmen YGS de okul birincisi oldum.
4 yıl boyunca çalışan, çözemedikleri soruyu yaptığımda salladığımı düşünen ama anlattığımı hayal edecek gücü olmayan insanları yedim bitirdim.
Ancak ikinci sınav , yani LYS de. 8-9 binden 20 binlere geriledim.
Çünkü kitap acmadım.
Eğer çalışsaydım, kazanabilirdim.
ODTÜ olmadı, marmara oldu.
Çok cok zeki olsaydım çalışmadan kazanamazdım.
Çok çok çalışsaydım ama
... Zeki olmasaydım yine kazanamazdım.
ODTÜ dedikleri şey hem emek hem zeka.
Ve kusura bakma ama buraya gelip ODTÜ zekanın göstergesi olarak gösterilemez dersen gülerim.
Bak ben sana zekanın bir göstergesi var demiyorum.
Ama ODTÜ kesinlikle sağlam bir gösterge.
Zeki olup herhangi akademik basarisi olmayan milyon tane insan var.
Kız arkadaşım, girse 300 puan yapamaz.
Ama 9 enstrüman çalabiliyor, 3 dil de konuşuyor.
Atletizm de milli takim geçmişi var vs.
Binbir göstergesi var zekasının.
Orneklendirilebilir.
"Çok cok zeki olsaydım çalışmadan kazanamazdım"
kazanamazdin cunku sadece ygs puani o bolumu kazanmak icin yeterli degil. iyi bir bolume kapak atabilmek icin asil muhim olanin lys oldugu ve lys'de zekanin yani yorum kabiliyetinin degil de bilginin kazanmayi sagladiginda hemfikiriz. demek ki odtu 'yu kazanmak bir zeka gostergesi degil.
inan bana soranin derdi guncellemesinde zirvaladigi seyler degil. soran ona katilip, elde ettigini dusundugu basariyi (!) taktir etmemizi bekliyor. yani sordugu sorudaki asil amac yaptigimiz yorumlardan zekasinin ustunlugunu teyit ettirip bunlardan kendine pay cikarmak.
kiz arkadasinin uzerinden verdigin ornek ise coklu zeka kuramina cikiyor ki hanimefendi onu da israrla reddediyor. benim cildirdigim nokta bu iste! ayni seyi savunuyoruz yani temelde.
ayrica hakaret icin af diliyorum. sadece hic onemsemedigim bir platformda hic onemsemedigim insanlarin sorularina yanit verirken yazima ozen gosterecek degilim.
@AnimaSola
Ben de zekanın birden fazla dalda hatta onlarca dalda kendini gösterebileceğini düşünüyorum.
Özellikle otistik örneğin, başlı başına yeterli zekanın sadece zihinsel işlem kapasitesi olmadığını göstermeye.
Rainman'i izledin mi bilmem.
Adam yüzlerce basamaklı işlemleri saniye içerisinde yapabiliyor, yüzlerce kartı ayni anda sayıp bir takim algoritmalar ile çözümleme yapabiliyor.
Ama su soruyu cevaplayamıyor
1 dolarım var, 50 cente çikolata alırsam ne kadar param kalır?
Ayrıca nerede olursa olsun hakaret gereksiz be kızım.
Bak insanım bende, bezelye beyinli dediğin ama belki de tanısan her saniye yeni şeyler öğreneceğin.
Her neyse.
Yani ortak payda da buluştuk.
o otistik ornegini verirken aklimda raymond vardi zaten :)
ortak paydada bulustuk bulusmasina da beni kavgaci ve sorunlu bir tip olarak gormeni istemem. cahil ve aptal diyebilirsin. eyvallah. sıkıntı etmem. ama zekanin buna bagli bir sey oldugunu dusunmendeki yanilginaydi benim o tepkim. neyse ben tekrar ozur diliyorum. dedigin gibi gerek yok boyle seylere de refleks iste :)
Bak YGS doğrudan zeka ile ilgili.
Yani ben hayal gücüm ile çözüyorum abi
Okulun en başarısız öğrencisiyken YGS de 1. Oldum la ötesi var mı?
Ha su var su konuda haklısın, YGS de başarılı olmayana öyle bir yakıştırma yapılamaz.
@animasola
Ayrıca önemli değil ya valla bu site insanda sinirsel refleksleri ya işlevsiz hale getiriyor ya da hassas.
Seninkiler hassaslasmıs.
İyi geceler?
sen sıfır çalışmayla anca başını alırsın :D
Cevap
36Cevap
Odtü mühendisliğe girdiysen şunu düşünebiliyor olman gerekirdi. Taman bir insan salak olduğundan bazı şeyleri yapamıyor olabilir ama koyun olup ders çalışıp kalem kağıtla bir şeyler yapmayı seçmemişte olabilir sen zamanında ektiğin ağaçalrdan meyve toplarken oda zamanın da ekemediklerine uzanmaya çalışıyorken bu yolda mağlup olabiliyor. Bende mesela tam manasıyla genelleme yapamdan şunu düşünüyorum "her" YGS LYS yi kazanıp üniversiteye yerleşenleri akıllı bulmuyorum hani ara da l*n bu zihinsel engelli nasıl olmuşta.. olmuş dediğim tonla da insan var yani :S
Ondan ötürü YGS yi kazanamayanları yüksek egonla aptal eden sen Odtü yü kazandığın o beyninle bazı şeyleri düşünememiş olmanla acaba neyi göstermiş oldun?
Zekanın tescili düşündüğün gibi yapılamıyor, yani bir korelasyon saptayabilirsin, ancak kesinlik belirtemezsin.
Ben çok yaramaz bir çocukmuşum :)
Einstein senin okuduğun yaşlarda konuşamıyordu.
Mozart ilk eserini 4 yaşında yazdı.
Nabokov pek parlak bir çocukluğa sahip değildi.
Rimbaud şiir dünyasına yön verdiğinde 16 yaşındaydı.
Yani saptaması güç şeyler. Fazla takılmamak gerekiyor.
Bence zeki bir insan olduğun yanılsamasına kapılma, vizyonunu geliştirmeye bak.
Okulun için tebrik ederim. Senden aptal olduğunu düşündüğün insanların düşüncelerini de öğren vs. vs.
Yani yalnızca bir tavsiye, kendini fazla önemseme.
Bir de Türkiye eğitim ve sınav sistemi için yazılmış bir çok araştırma ve eleştiri mevcut.
Sınavın neyi saptadığını düşünüyorsun bilmiyorum,
ben de sınavda başarılı olmuş bir insanım, ama ciddi anlamda beni veyahut bir başkasını başarılı bir şekilde ölçebildiğini düşünmüyorum.
140 küsür IQ'um var ve bok gibi yaptım tyt ve aytyi he hiç çalışmadım ve bir dünya psikiyatrik sorunum var dehbden tut anksiteye bozukluklarına kadar okb vs. Şuanda toparlıyorum yüksek lisans yapıyorum işin özeti sınavı etkileyen birçok faktör var insanların ortalama 90-100 IQ olduğunu düşünürsen eğer her sene birince olan fatma veya yasin üstün zekalı değiller yani bir insan tytyi veya aytyi yapamayınca 80 IQ olamayacaklarıan göre o zaman iletişim kuramazlar çünkü basit bir mantıklı bu işin zekayla alakası olmadığı ortada
okumayı 3.5 yaşında çözdüm diyip emoji koyunca aleyna tilkide yaşadığım o muhsetem cringe hissini bir daha yaşadım bu arada.
bayan X. şunu önce belirtmeliyim ki ben YGS'nin disiplin ölçme sınavı olduğunu düşünüyorum. şimdi senin söylediğini baz alarak şunu demek istiyorum. sayısal ve sözel 'yetenekle' ile yapılabilecek sorular demişsin. o halde bu bizi çoklu zeka kuramını düşünmeye sevk ediyor. buna yetenek olarak bakıyor isen, eğer bunu böyle ifade ettiysen birilerine zeki ve aptal diye etiket yapıştırmak bu kadar kolay olmamalı. mesela sayısal ve sözel zekası yüksek olan birinin müziksel ve görsel zekası düşük ise o kişi aptal mıdır. veya tam tersi. buradaki bu ufak mantığı kavramamış oluşundan mütevellit sana gerizekalı demeli miyim. hayır tabiki demeyeceğim :D iyi geceler
Ama her inekleyen ODTÜ'yü, Bilkent'i, Boğaziçi'ni, Hacettepe Tıp'ı kazanamıyor. Kimisi ne kadar ineklese de anca 50 bininci oluyor, kimisi de hiç çalışmasa bile en kötü ihtimalle 10 bininci oluyor. Demek ki neymiş, bu okulları kazanmak her şeyden önce bir kapasite meselesiymiş :)
Bana çoklu zeka denen deli saçmasıyla da gelme lütfen, kalbini kırmayayım. Sana çoklu zekayı çok sağlam argümanlarla çürüten onlarca akademik makale gösterebilirim. Çoklu zeka, zeka ve yetenek kavramlarını birbirine karıştıran bir teoridir. Allah vergisi bir zekaya sahip olmayan, vasat zekalı çoğunluğun avuntusudur.
Zeka ile yetenek farklı kavramlardır, zeka bir yetenek değildir, daha soyut bir kavramdır. Bir insanı örneğin bir şempanzeye göre daha gelişmiş bir canlı yapan faktördür zeka. Zekayı atıyorum iyi futbol oynama yeteneğiyle ya da çizim yeteneğiyle bir tutamazsın.
Aslında insanların çok az bir kısmı zekidir, herkes zeki olmak zorunda değildir, ve de zeki olmamak kötü bir şey değildir.
Arkadaşım zekayı neden bir tek okulda verilen eğitime bağlıyorsun? Bazıları liderlikte, bazıları sporda, bazıları sanatta, bazıları matematikte, bazıları askerlikte vs... zekasını en iyi şekilde kullanabilir. Yani bir sınavdan yüksek almak seni zeki yapmaz. Nereden biliyorsun o adamın başka bir yeteneği olmadığını?
Bazı insanlar sınavdan yüksek aldığı için zeki olur demiyorum ben, bazı insanlar zeki olduğu için sınavdan yüksek alır diyorum. İkisi çok farklı anlamlara gelen ifadeler.
Bir diğer söyleyeceğim şey, zekayla yetenek aynı şey değildir. Zeka farklı yetenek farklı kavramlardır. Bir insanın zihinsel ve bilişsel gücü zekadır, örneğin iyi futbol oynamak ya da iyi resim yapmak da yetenektir. Zeki insan daha çabuk ve daha doğru kavrar, normal bir insanın kolayca anlayamayacağı şeyleri anlamakta zorluk çekmez, normal bir insanın düşünemeyeceği tarzda düşünceler üretebilir. Ders başarısının zekayla doğru orantılı olmasının nedenleri de bunlardır.
Derslerde başarısız insanların başarısızlığının en temel ve en yaygın nedeni konuları kavrama güçlüğüdür, kafanın yeteri kadar basmamasıdır. Ders çalışmamak 2. sırada gelir.
Ben zeki olmayan insan başarısızlığa mahkumdur demedim. Zeki olmayan biri yetenekli olduğu bir konuda başarılı olabilir, ama yetenekli olduğu konuda başarılı diye bu insanı zeki olarak görmek zorunda değiliz.
Zeki olmak da bir yetenek diyelim o zaman. Yani her insanın beyni aynıdır ama o beyni iyi kullananlara biz zeki deriz değil mi? yani bu da bir yetenek. Ben de diyorum ki sana her insan aynı kulvarda yarışacak diye bir şey yok, herkes bilim adamı olursa halimiz ne olur? Futbol filan demişsin mesela sen futbolu bir tek fiziğe bağlarsan olmaz, futbol anlık düşünme gerektiren bir spordur ayrıca resim, üretken bir zekaya ve hayal gücüne sahip olmazsan el becerin çok iyi olsa da başaramazsın.
Nasıl olcak o? Sen türkçede dil bilgisini, cümlü yapısını, ekleri, çatı konusunu bilmezsen nasıl yapıcaksın?
Tarihi bilmezsen nasıl yapıcaksın?
Coğrafyada iklimleri, toprak yapısını, saat hesaplamalatrını bilmezsen nasıl yapıcaksın?
Matematik konularını bilmezsen hiç bişry yapamazsın zaten.
Ayrıca belki insanlar sevmedikleri için yapmıyorlardır. Lise mezunu olup patron olan çok.
Neyse sen zekisin bişeyler icad ettr kurtar bizi.
Onlar temel düzey, çok fazla çalışma gerektirmeyen bilgiler. Temel düzeydeki bilgileri öğrenmek için kafanın çalışması yeterli.
Patron olmak her zaman zeki olmak anlamına gelmez ki. Ali Ağaoğlu da patron, zengin bir iş adamı. Ama zeki biri mi? Hayır.
Benim zekamı küçümsemek senin ne haddine, terbiyesizlik yapma. Yalnızca benden zeki birinin zekamı küçümsemesine tahammül edebilirim. Bu ülkede zeki insanların zekaları küçümsendiği için bizden bir şey olmuyor.
Kafan basıyorsa YGS konularını rahatlıkla algılarsın, mantığını kavrarsın ve halledersin, ekstra bir çalışmaya ihtiyacın kalmaz, bu kadar basit.
Ali Ağaoğlu'nun aklına, başka hiç kimsenin aklına gelmeyen hangi dahice fikir gelmiş? O adamın algılama ve kavrama yeteneği üst düzey mi? Zeka bunlarla alakalıdır. Sen daha zekanın ne olduğunu algılayamamışsın.
Bana "bir şeyler icat et o zaman" demen için benim bir şeyler icat etmeyeceğim iddiasında bulunmuş olmam gerekir, ben öyle bir şey demediğime göre ortada senin böyle demeni gerektiren herhangi bir durum yok demektir.
La sen kimsin ben senin zekanı küçümseyemezmişim? :D Nesin la sen? :D Ego torbası :D
Bende her konuyu ilk dinlediğimde algılıyorum ve her seferinde arkasından test çözdüğümde %90nını doğru yapıyorum ama tekrar etmezsem unutuyorum ve yorum gerektiren soruların çoğunu yapıyorum. Türkçeden 40 sorudan 30 net çıkartıyorum 10 tanesi bilgi sorusu olduğundan yapamıyorum ama çalışıyorum derslere ve anlıyorum artık. Birde her insan aynı olmak zoruda değil, kimisi sözel yapar kimisi sayısal. Sayısalcı arkadaşlarımın türkçenin en basit konusunu bile yapamıyorlar ama ben çok rahatlıkla yapıyorum. Burada kim zeki?
Ali Ağaoğlu'nun aklına gelmeyipte senin aklona gelen dahice fikir nedir acaba? Sen zeka olayını fazla abartıyorsun :D
Ben sana " birşey icad et" dediğimde, senin bir şey icad etmeceğini iddia ettiğini iddia etmedim zaten :D Sadece bir istekte bulundum :)
"Lütfen bir şey iddia et"
Evet belki benden zekisin ama insanlık olarak kendini kral zanneden bir ego torbasısın. Yazık! 😡
Yav bırak ya memlekette bir iyi üniversitede okuyan bu sanki ben ve bir çok arkadaşım iyi üniversitelerde okuyoruz ama paralı ama öyle ama böyle ama hiçbirimiz saygısızlık yapmıyoruz 20 yaşında insansın burada sınava girecek genç kardeşlerimiz var belki bu snee faja iyisini yapacaklar biraz saygılı olmayı öğren rica ediyorum
yumega kardeşim sınavda başarılar dilerim sen ina buna bakma çalış dua et hadi iyi geceler
"Sen türkçede dil bilgisini, cümlü yapısını, ekleri, çatı konusunu bilmezsen nasıl yapıcaksın?" Sen daha bağlaç olan de'yi ayıramıyorsun, bunu bile yapamıyorsan çok da umutlu olma bence. Bu ilkokul konusu ya, nasıl yapamazsın?
ne alakası var kişide istek yoktur neredeyse tüm dahilerin hemen hepsi okuldaki derslerinde başarısız olmuşlar ve kötü karnelerle okullarını bitirmişlerdir derslerinde başarılı olan öğrenciler genellikle ezbere dayalı olarak bu başarıyı sağlarlar kullarda gösterilen dersler genelde teoriktir ve teorik bilgileri öğrenmek için vasat bir zeka ve biraz gayret yeterlidir
YGS'de herhangi bir ileri düzey teorik bilgi yok. Bazı temel kurallar var ve kafası basan bu temel kuralların mantığını kavrayıp yapabiliyor.
bu sınavla göre insanın IQsunumu ölçüyorsunuz anlayamadım zeki olmadığı konusuna nereden varıyorsunuz pratik ve yaratıcı bir zekaya sahip olan kişiler genelde okumamış okulu terk etmiş kişilerdir üniversite mezunu olupta işsiz gezen kişi çok ozaman zekasını kullansın bir iş bulsun ya da biri iş kursun?
Üniversite eğitimi daha bilgi ağırlıklıdır, ilköğretim ve lise daha temeldir. Bu yüzden ilköğretim ve lise başarısında zekanın payı büyüktür. Zekiysen daha kolay anlarsın, vasatsan çalışarak anlarsın, salaksan da anlayamazsın, işin özeti bu şekilde.
Ben okumayı anca ilkokul 5'te sökebilmiş, meslek lisesi terk bir apaçinin yaratıcı bir fikirle insanların karşısına çıkabileceğine ihtimal vermiyorum. O bahsettiğin terk edenler genelde üniversite terk ve sayıları üniversiteyi terk edenlerin binde biri kadar bile değil.
tıp okuyan ama bir o kadarda kıt ve zeki olmadığını düşündüğüm bir tanıdığım var ayrıca orta okul terk kendi geliştirmiş ve ünlü bir firmanın başında olan bazı akademisyenlerden zeki olduğunu düşündüğüm bir tanıdığım daha var örneklendirecek olursak bir çok örnek verebilirim ayrıca sizde aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum gerçekten zeki olan insan bu tarz şeylerle insanları ezmeye çalışmaz ki bu tarz insanlar genelde küçükken ezik asosyal olduğu için hırs yaparak bu konuma gelir
Dehanin 90% ı çalışmaktır der einstein. Her inek cok zeki diye bir sey yok. Islenmeyen akil geri kalir tabi, orasi ayri. Ama zeka sadece inteligence ile sinirli degil. Emotion, spiritual vs vs kollara ayriliyor. Ilkokul mezunu olmasina ragmen hayat mucadelesi verirken super zengin hale gelen insanlar var. Kimse anasinin karnindan muhasebe bilerek dogmuyor
Kesinlikle katilmiyorum. Ygs dedigimiz sinav yoruma acik bir sinav yani cogu soru yorum meselesi ama yorum yapmak oznel bir seydir ve bizim dusundugumuz yorum cevap siklarinda olmayabilir bu yuzden bize yorum yapmak degil "ösym" gibi yorum yapmak ogretiliyor. Bu yuzden ygs sinavinda basarili olmayan birine zeka seviyesi dusuk damgasi yapistiramazsiniz.
iü mezunuyum. ygs den fen ve matematik alanında bütün yaptıklarım doğruydu girdiğim sene.
Ama gene de dediğine tam olarak katılmıyorum. Soruların çözüm tarzını bilmeyen biri yapamaz. Üstlü sayı kurallarını bilmeden o mantığı kuramazsın mesela. Yani gene alt yapı lazım. Ama tabi lys kadar olay abartı bilgiye dayanmıyor o konuda haklısın.
Ygs de iyi bir puanım yok ama yaza dogru Almanya ya gidip üniversite okumaya gidiyorum ardından İngilterede yüksek lisans (master) yapıcam, umursamadığım bir sınava calışıp kendi hayallerimimi yok etmeliyim yani? Senin orada bahsettiğin çalışmayla alakalı, zeka dostum :) bu tamamen ayrı birşey
Öncelikle üslubun çok yanlış.. Bu hiç insani bir yaklaşım degil, ygse hiç çalışmamıştım o dönemde canım sıkkındı 210 puan yapmıştım.. Geçen sene DGSe girdim, yine hiç çalışmadim EA'da Turkiye 218. oldum? Şimdi ben senin tabirine göre zekimiyim, aptalmıyım?
hiç alakası yok
BU ÜLKEDE ZEKİ OLAN İNSAN OKUMAZ ZATEN...
https://i.hizliresim.com/Eb6Waz.jpg
zekayı belirleyen testler nelerdir onu ogrenmelisin
hem o zeka testinde bile kime göre zeki diye soruyorsun.
bir sürü zeka çeşidi var. belki de o kesfedemedigi bir zekası ağır basıyor veya koreltildi bilemezsin. Bu ülkede herkesin aynı şartlar altında yaşamıyor
Meslek lisesinde okuyorum ilerde işime yaramayacak saçma sapan bölüm dersleri görüyorum 1 saat bile matematik dersi almıyorum fen lisesinde okuyan bana binlerce fark atıyor aldığı eğitimle. He tamam çok akıllısın biz salağız. Madalyanı takarız ks ailesi olarak.
Geçen sene tmden iyi bir derece yapmış biri olarak bence alakası yok.
Zeki ama çalışmayan insan bu sınavları başaramaz. Fakat çalışssa belki çok iyi puanlara alabilirdi dolayısıyla çalışmayan ama zeki olanlar olacağı için senin dediğin yanlış bence.
Zeki olmayan ama çok çalışan insan da başaramaz. Puanını ne kadar yükseltse de bir yerde tıkanır kalır.
Evet dediğin olabilir ama bazıları 2 saat çalışarak çok iyi dereceler yapıyor bazıları 10 saat çalışıyo istediği puanı alamıyor.
Ama her kötü yapana da zeki değil demek yanlış olur bence.
Kendimden örnek vermek istiyorum; ben çoğu derslerde başarısız biriyim ama müziksel zekam çok iyidir. Senin duyamayacağın çok ince frekansları duyabilirim, çoklu armonizasyon sesleri ayrıştırabilirim, 5 yaşımdan beri piyano çalıyorum, ney üflüyorum vs.. :) ve zeki biri olduğumu düşünmüyorum ama çevremde ki herkes zeki olduğumu söylüyor.
İstanbul hukuktayim ben de. Yanlis dusunuyosun. Akli kit biri calisarak cok iyi seyler yaparken zeki biri de calismayinca batabiliyor. Demek ki anahtar neymis; calismak
Ama işte her çalışan da iyi okullara giremiyor. Kimisi ne kadar çok ve düzenli çalışsa da bir yerden sonra yükselemiyor, bir yerlerde tıkanıp kalıyor.
Demek ki bir yerde hata yapiyor. Eger gerizekali degilse bir insan, 'dogru' calismayla istedigi yere gelebilir
Balığa ağaca tırman diyemezsin. O kişi güzel sanatlara gidebilmek için ygs sınavına girmek zorunda olmamalı. ya da Bir hukuk isteyen iyi matematiğe zorlanmamalı.. Yanlış düşünüyorsun
Zekiliğin 3 saatlik bir sınavla ölçüldüğü bir ülkeden de senin gibileri çıkar ancak..
Kesinlikle
Evet yüksek yapamıyorum zeki degilim. bu sucmu? allah bana zeka vermemisse napabilirim egoist kibirli dotu kalkik sey? şu an sana cok güzel bir beddua ettim ins allah bu lafları yedirir sana bir gün
Neden zekamı saklamak zorunda olayım ki? Zeki insanların zeki olduklarını söylemelerini kibirlilik olarak görmek ve bunu dile getirmemelerini istemek, uzun boylu ve dik yürüyen bir insanın dik yürümesini kibirlilik olarak görüp bu insanın sırf etrafta kısa boylular da var diye kambur yürümesini istemekle benzer mantığa sahiptir.
kanki sen ordan burdan aldigin lafları burada soleyince cool olmuyosun huur cocugu oluyosun seni yetistiren kim bilmiyorum ama guzek evlat yetistirmis gercekten. senin mantiginla zenginler sokakta gezerken fakirleri siksin kotu gozle baksin veya yaratilistan sakat olmayanlar sakatlari hor gorsun gerizekalı vicdansiz köpek
Bu lafları ordan burdan almıyorum ki, kendim üretiyorum, sen üretemiyorsun diye beni de üretemiyor sanma, beyinlerimizin yapısı aynı değil :)
ahaha :) insan evladı bir gun bu lafları yiceksin gotune mrk etme Allah bir gün sana bir bela verecek ozaman ne yapican acaba got beyinli. ayrica urettigim dedigin laf egodan baska bise degil.
Allah vergisi zekamı sırf sen zeki değilsin diye saklamak zorunda mıyım :D Allah beni böyle yaratmış, ben ne yapayım :D
bu egoist kevase nin konusunu silmeyen kızlar soruyor ada helal bizim en ufak biswyde silin * insanlari.
o zekani kızlar soruyor da harcicak kadar da zekisin gercekten yukardaki erkeklede takilin zor bulursunuz bole şansı. serefsiz.
Sen zeki olduğunu dile getirmekle kibirlenmiş olmuyorsun, ygs den iyi puan yapamayan insanları küçümseyerek, onları aptal (!) yerine koyarak, kendini onlardan üstün tutarak kibirlenmiş oluyorsun :)
Senin gibi bir salak ödtüyü nasıl kazandı acaba şansa kazanmışsın neyse daha fazla konuşmasa odtünün namını lekeleme ne sanıyon sen kendini
Bu nasıl bir egoistlik dilerim en kotu şekilde iner o egon
Egoyu hak eden bir insanın ego sahibi olması, boş beleş vasıfsız birinin ego sahibi olmasından iyidir.
Evet egoları görelim benden 100 ego yok mu artıran :)
asıl kolay olan lys'dir çünkü ezberden ibarettir :D
tamam sen einsteinin soyundan geliyorsun. şimdi egonu al ve müzeye kaldır gelen geçen tiksinerek baksın.
Yanlış düşünüyorsun. Zekanın sadece iki çeşidi yok. Müzik zekası, sosyal zeka, görsel zeka... Daha bir sürü var.
Sadece sığ bir sınava bakarak insanların zekalarını yargılayamazsın.
Matematik bilgisi gerekiyor bunu nasıl yorumla aşıcan ya da hadi türkçe sosyal anladık ama mat bilgidir
Ama temel matematik bilgisi gerektiriyor. Matematikte başarılı olmak için ilk önce matematiğe kafanın basması lazım. Kafası basmayan birinin sırf formül, teorem vs ezberleyerek matematikte başarılı olması mümkün değil.
Benim matematiğe kafam basmıyo zorla şerle 25 tane yaptım bahçeşehir hukukta paralı okuyorum ama siyasete kafam basar çok etkili konuşmalar yaparım ama bir arkadaşım hacettepe tıbbı kazandı t7rkiye 345 oldu matematiģi full müthiş ama bu tek derslere kafa çalışıyo bir çok kişi benim ondan daha zeki olduğumu söyler bence birazda ilgi alaka meselesi bayan. bahćeşehirde senem gano 3.55 ama matematiği hiç sevmem
Haklısın da neden böyle bir şeyi yazma gereği duydun ki gayen nedir?
YGS de iyi puan yapılır zaten yapamayan bilmiyorum
Aynı fikirde olabiliriz
yanılıyorsun hiç kimseye eşit haklar ve eğitimler verilmiyor :) şunu unutma 2 yıllık teknikerlik okuyan birisi de çok rahat odtü makinaya gelip girebilir dgs ile ;) bilmem anlatabildim mi.
O biraz zor. Girse de okuyamaz, bırakmak zorunda kalır.
rahat ol odtü olmasa itü yıldızda o şekilde okuyan çok arkadaşım var ;) ya da özele gidip ort yapıp geçiş yapan şu an son senelrini okuyan sen yorma kafanı böyle şeylere derslerine çalış kardeşim. :) benim üniversite tecrübem baya var ;)
Dedigine kismen katiliyorum ancak bu yil ki ygs cok acayipti. eminim sen de girsen sinava hak verirsin. uzerimizden pirim yapmaya calistilar resmen !
YGS'de düşük yapan insanlara zeki değil dersen asıl ben senin zekandan şüphe ederim. Bu dersi dinlemeyle, çalışmayla, yani temelle olacak bir iştir. Ne alakası var zekayla yahu? Nasıl bir düşünce sistemin var seni kavrayamadım. Ben de iyi bir üniversitede okudum ama benden zeki insanlar çalışmadıkları için düşük puanlı üniversitelere yerleştiler. Her insanın zekası vardır. Sen şimdi ben ODTÜ'de okuyorum yazmışsın ama ben inanmıyorum sana. Bir de ne varsa gizliden yazmışsın?
İyi de, o temeli iyi kurmak için kişinin kafasının çalışması gerekiyor. Çalıştığı konuları hızlı ve doğru bir şekilde anlayamayan insan zeki değildir. İyi bir üniversiteyi kazanmak sırf çalışmayla olsaydı her inekleyen iyi bir bölüm kazanabilirdi ama hepsi kazanamıyor. Demek ki neymiş, biraz da kapasite meselesiymiş.
Benim dediğim, YGS'de kafası çalışan ve temeli olan biri iyi puan yapabilir, çünkü temel şeyler. Ama LYS'de çalışmak zekaya göre daha belirleyici, çünkü LYS alan sorularından oluşuyor ve bilgi içerikli.
Eğer kişi üzerinde durduğu mevcut konuyu sevmeyip, ona istekle bağlanmıyorsa yapamaz. Yani kişi dersi sevmiyorsa yapamaz demek istiyorum. Siz kalkıp bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız işte bu olmaz. Adam derslere ilgi duymuyor diye salak mı, gerizekalı mı?
Ya anlayamadığı, kafası almadığı için sevmiyorsa, ilgi duymuyorsa? Şimdi bana "o da farklı alanda yeteneklidir" diye gelme. Zeka farklı, yetenek farklı kavramlar. Ben çoklu zeka denen aptalca teoriyi kabul etmiyorum.
Hahahaha aptalca teoriler zeki insanlar tarafından ortaya atılıyor öyle mi? Herkes birçok alanda başarılı olamayabilir. Bu da bunun örneğidir. Belki de yapabilecekken psikolojik sorunları olduğu için ve çevresinden "Bu ders kötü!" diye duyduğundan yapamıyordur. Çoklu zeka kuramı dünyada çoğu ülkelerce kabul edilmiş bir görüş ve uzmanlarca kanıtlanmıştır.
Newton da çok zeki bir insan ama zamanında ortaya attığı fizik teorilerinin birçoğu 20. yüzyılda çürütüldü. Bir insanın zeki olması, o insanın sonsuza kadar çürütülemeyecek teoriler ortaya atacağı anlamına gelmez.
Çoklu zekaya karşı çıkan onlarca makale okudum ben. Çoklu zekayı kabul edenler, zeka ve yetenek kavramlarını birbirinden ayırt etmekten aciz kimselerdir.
İnsanın zihinsel yeteneklerinin örneğin bir şempanzeden yüksek olması, insanın şempanzeden daha zeki olmasıyla açıklanır, zeka bu farkın nedeni olan olgudur, zeka bir yetenek değildir, beynin zihinsel ve bilişsel gücüdür, yetenekten daha soyut bir kavramdır.
Zeki insan illa başarılı olacak diye bir kural da yok. Sen burada zeka ve başarı kavramlarını birbirine karıştırmışsın. Tesla Edison'dan daha zekiydi ama Edison daha başarılıydı. Bu, zeka ile başarının her zaman doğru orantılı olmak zorunda olmadığının bir örneği.
Tamam işte adam zekidir ama psikolojik sorunları yüzünden sınavda başarılı olamamıştır. Veya o dersi sevmiyordur bir nedenden dolayı?
sen kimsin ya gelip burada insanlari asagiliyosun yok seni senden zeki olmayan kimse ezemezmis oyle sacma sapan seyler yazmisin sen nerden biliyosun o adamin senden zeki olmadigini ayrica sen baskasini ezmeye calismazsan kimse seni ezmeye kalkmaz ayrica Odtude okumakla adam olunmuyor insanda biraz saygi edep olacakki insan yerine koyulsun ama sende malesef yok onun icin aşağılık birisin
Bende Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp okuyorum canim senin dusuncene gore seni ezme hakkina sahibim
"Bende", "olacakki"
Bu Türkçe bilgisiyle nasıl Hacettepe Tıp kazanabildin anlamadım, tabi kazandıysan. Hacettepe Tıp kazanabilmek için Türkçe'den full'e yakın yapmak gerekiyor. Sen daha bu temel şeyleri bile bilmiyorsun. Bu bilmediğin ve yapamadığın şeyler aslında çok basit.
Yalan :D
Sen keşke türkçe öğretmenliği falan okusaydin burada senin yazim kurallarina dikkat etmekle ugrasip kendimi ispatlama gibi bir derdim yok ayni ildeyiz buyur gel hacettepeye beklerim
Ben ne diyorum, bu basit kuralı bile bilmeyen kişinin Türkçe'den full'e yakın yapması imkansızdır diyorum. İnsan en azından paragraf sorularını okurken bu kuralı söker :)
Hacettepe Tıp Ankara'nın hangi semtinde? Cevap bekliyorum. Google'dan bakma sakın.
Canim benim bilmedigimden degil sadece senin gibi kendimi kanitlama çabası içinde değilim oturup burada tek tek dikkat edecek degilim ben kendimi biliyorum beni bilende biliyo sen umrumda degilsin yani ben burada yapacağım yerine yapicam da yazabilirim senin gibi hayatimi zorlastirmiyorum herseye dikkat ederek ayrica benim hocam kendisi doçent oluyor sohbet ederken mesela Ankara degil angara diyebiliyor adamın senden zeki oldugu kesin :) cevabimida vereyim Sıhhiye :)
Mesele dilbilgisi kurallarına harfiyen uymak değil, mesele bağlaç olan "de" ile ek olan "-de"yi birbirinden ayırt edemediğin, hangisinin ek hangisinin bağlaç olduğunu karıştırdığın için yanlış yazmak, bağlaç ve ek kavramlarını birbirinden ayıramamak, sen hala anlamadın mı?
Hem sen kim oluyosun beni ezmeye calisiyosun zeka seviyemin altindaki biriyle daha fazla tartismam mumkun degil hem sen kendi okulunda devrim stadının hikayesini biliyomusun önce onlari arastir ayrica Odtu de C heykeli tam senin icin yapilmis c alinca bol bol sevinirsin artik çünkü senin icin A imkansiz :) ygs Türkçe den 1 bosum vardi sadece hadi sana iyi calismalar :) yardima ihtiyacin olursa orda cok arkadasim var :))
Mesele ayiramamak degil mesele gecenin o saatinde veya şu an bile buna burada dikkat etmemis ve etmeyecek olmam bana ders vermeye kalkma dedigim gibi sana inandirmak zorunda degilim ister inan ister inanma umrumda bile degil ha bu arada buyur gel sana okulda sosisli ismarlayim biliyosundur cok guzel yaparlar :)) neyse yazma artik sıktın gerçekten. Gorgusuzlukte sınır tanimiyosun iyiki kazanmışın kazanamasan demekki intihar edecektin o derece kendinide okuluda bisey sanmisin okumakla gerçekten adam olunmuyor
Bence yanlis dusunuyorsun cunku herkesin zekasi o yonde olacak diye birsey yok
Bu sınav sistemiyle zekanı ölçüp karar veriyorsun :D
bencede sorular da kolaydı yani çaışmadan orta seviye yaptık
saçma ben liseyi 12 sene önce bitirdim düşük alıcam diye aptalmı oluym senin toton kalkmış
Bilgates ya da facebook sahibi unimi bitirdiydiler
Yalnız onların ikisi de Harvard terk, hatırlatayım ;) Adamların geçmişinde Amerika'nın en iyi üniversitesini kazanmışlık var. Ben burada üniversite mezunu olup olmamayı tartışmıyorum, iyi bir üniversiteyi kazanıp kazanamamayı tartışıyorum, daha sen bunları bile birbirinden ayırt edemiyorsun.
YGS'de iyi puan yapamıyorsan kafan basmıyor demektir, bu kadar. Kimse kendini zeki olmayan biri olarak görmez, senin gibi. Ne demek ya düşük aldıysam aptal mı oluyorum?
Sen odtu kazandim diye kendini herkesten zeki goruyosunzekilik ygs ile olculmez ben liseyi bitirdigimde katsayi vardi ailen ne is yapiyo acaba bazilari para dokuyo sende hic beyin yokki insqnlariz zeki olduklarini ygs ile olcuyon asil zeki olmayan sensin zeki oldugun tek konu ders senin baska yok soylediklerine totomla guluyom zekiysen harwardda oku
Ben ODTÜ'yü kazandığım için kendimi zeki görüyorum demiyorum ki, zeki olduğum için ODTÜ'yü kazandım diyorum. ODTÜ'yü kazanmak sırf çok ders çalışmayla olsaydı her inekleyen ODTÜ'ye girebilirdi. Çalıştıklarını anlamak için zeka da lazım.
"zeki oldugun tek konu ders" Bu ne ya, böyle saçma cümle mi olur :D Zeka tek bir olgudur, sen zekayla yetenek kavramlarını birbirine karıştırmışsın.
"zekiysen harwardda oku" Amerika'da doğsaydım büyük ihtimalle orayı kazanırdım ben, sen merak etme. Şu an orada okumuyorsam bunun tek nedeni Türkiye'de doğmuş olmamdır. Belki ileride orada master yaparım, belli mi olur ;)
Adam ODTÜ'yü kazanamamış, gelmiş bir de ODTÜ'yü küçümsüyor ya :D:D asasdsadf
ben kazanamıyorsam bana zeki değilsin diyorsun zeki olmak sadece ygs konularıyla mı ölçülüyo? sen nasıl bir türsün anlamadım herkese aptal muamelesi yapıyosun kusura bakma ama zekide olsan bir gram beyin akıl yok sende sen ekayı ygs ile ölçüsüyosun senden cok zeki olan ama okumaya imkanı olmayan insanlar var
İmkanı olmamak ayrı bir olay. İmkanı olup yine de yapamayanlardan bahsediyorum ben.
arksadaşım sen daha yazdıfgımı anlamıyosunki zeki olasın zeka ölçümü sadece ygs ile mi yapılıyo? o zaman herkes sınava calısır zeki olur ben kpss hiç calısmadan hatta 10 sene gecmiş okul biteli 71 aldım çalışsam 90 alırdım bende zekiyim o zaman
Benim doğru anlayamayacağım hiçbir şey yoktur. Yazdıklarının içinden cevap vermeye değer kısımları alıp cevabını veriyorum, diğer kısımları da yok sayıyorum. Her inekleyen ODTÜ'ye giremiyorsa demek ki ODTÜ'ye girmek bir zeka meselesidir. Bunu inkar eden anca kendini kandırır.
Ayrıca ben öyle çok ineklemedim de. Okuduğunu hemen anlayan biriyim, okumayı da 3.5 yaşında söktüm. Sen kesin okumayı da ilkokula başladıktan sonra öğrenmişsindir :D
ben okumayı başlamadan sussam sokagını izleyerek söktüm senin beynin işte anca bu kadar işine gelmeyen yerleri cvplamıyosun 3.5 yasında inanmıyorum zaten cok ineklememişte tabi bizde yedik yalan dolan hadi ergencik başka kapıya
Ben de zaten sen inan diye yazmadım zaten. Gerçekler sen inanmıyorsun diye gerçek olma özelliğini kaybetmez, bir şeyin gerçek olmasıyla senin o şeyin gerçekliğine inanman arasındaki korelasyon sıfıra yakınsıyor ;)
Sen bir şempanzeye baktığında kendini ne kadar zeki hissediyorsan ben de sana baktığımda kendimi aynı şekilde hissediyorum :D:D
haklısın ben karşımda şempanzeye baktıgımda zeki sanıyorum karşımda şempanze var tabi :D
Senin gibi mal beyinlilerde oralari kazaniyor ya.. Bende 430 yaptim mekatronik muh okuyorum ama kimseyi ezme gibi seyim olamaz. Orayi kazanmissin ama hala bossun gelisememssin yazikk
sınava nasıl girdiğin önemli bilip bilmeden milletin zekasıyla önyargıda bulunma ne yani şimdi sen orada okuyorsun diye çok mu zekisin
Orada okuyorum diye çok zekiyim demiyorum, zeki olduğum için orada okuyorum diyorum :)
Çok yanlış düşünüyorsun
Gelecekteki çocukların için üzüldüm 😄
IQ AYRI EQ Ayrı Hangisine Göre bu değerlendirme?
EQ ve IQ farklı şeyler. IQ zihinsel güçle alakalı, EQ da duygusal yetenek, yani zihinsel güçle doğrudan alakası olmayan bir şey. EQ zeka değildir.
Hem yanlış düşünüyorsun hem de haklısın.
Zaten bu sitede herkes odtü mezunu tabiiii
Ygs'den kaç puan aldın peki merak ettim
Sana katiliyorum
Evet doğru, üniversiteyi bitirmek için çok zeki olman gerekmez. Çünkü üniversite sınavları daha çok bilgi ağırlıklı.
Zeka bunlarla ölçülemez.
Akıllıdır sadece.
Ha hadi ordan ordan egolu kaltak
Einsteinin kayıp dölünü bulduk 💆🏻♂️
E o zaman sen ne kadar zeki oluyorsun?
nıye ban vermıyosun bu zekılık formulunu :))
haklisin
İşte budur helal kanka, EİG seçiyorum :)
Zekisin
Tıp fakültesi okuyorum ve katılıyorum :)
Aferin sana
Yok dıdıdı
aferin sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar