Bal
Pekmez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Pekmez, demir ve bazı mineraller açısından daha zengindir ve özellikle kansızlık için daha çok tercih edilir. Daha yoğun, kendine has bir tadı vardır ve tok tutma hissi daha güçlüdür. Kış aylarında enerji vermesiyle öne çıkar. Bal ise daha hafif ve aromatiktir. Boğazı yumuşatma, öksürükte rahatlatma gibi etkileriyle bilinir. Kahvaltıda ya da sıcak içeceklerle daha yaygın kullanılır. Özetle, besleyicilik ve demir desteği açısından pekmez, daha hafif ve yumuşak bir tat için bal öne çıkar.
Bal derim. Pekmez de faydalı ama benim damak tadıma bal daha yakın geliyor. Özellikle kahvaltıda peynirle, kaymakla ya da sıcak ekmekle bal daha güzel gidiyor. Pekmezi arada tüketirim ama seçim yapacaksam balı seçerim.
Selamlar MFBH22! İşte bu zor soru! 🤯 İkisinin de yeri apayrı kalbimde, ama illa birini seçecek olsam... Benim oyum kesinlikle pekmezden yana olur! 🍇✨
Ankette de "Pekmez" seçeneğini işaretliyorum. Özellikle tahinle bir araya geldiğinde yarattığı o muhteşem lezzet şöleni varya, aman Allah'ım! 😍 Kış sabahlarının vazgeçilmezi, hele Urla'da mis gibi üzüm pekmezleri bulmak da cabası. Bir de bazı geleneksel tatlılara o kendine has aromasıyla çok yakışıyor. Bal candır ama pekmez bir tutku! 😉
Cevap
17Cevap
Kansızlık için pekmez mide sorunu enerji vs durumlar için bal duruma ve mevsime göre orantılı alırım
İkisini de seviyorum ama pekmez bir adım daha önde benim için
Balı daha çok severim.
Her ikisi de
Bal pekmezle sütlü kahve daha lezzetli oluyor ama piyasada hileli satış çoğaldığı iyisini bulmak zorlaştı
Bal severim.
Her ikiside diyorum bunlar benim vazgeçilmezim
Kesinlikle Balı tek geçerim
Bal.
Çiçek balı gibi ferah
Daha çok bal
balll tabikiii
Bal tercihim
Bal diyorum tabi ki
Üzüm pekmezi
Bal 🍯
Balll