Lütfen beni dinleyecek birisi var mı gerçekten?
Ne yapmam gerekiyor?
Lütfen beni dinleyecek birisi var mı gerçekten?
Ne yapmam gerekiyor?
Cevap
34Cevap
Önce eşini gözlemele mesela sakin bir şekilde konuşmaya anlaşmaya bakın
Olmuyor çok kavgacı
Olur ama o anı yakalamalısın mesela sorunları yavaş yavaş dile getirmelisin
Kocayı ne sanırsın ay dolmadan usanırsın ara sözünün gerçek olfuğunun kanıtı
Doğru
Ara ne yaa ata sözü olacaktı dışarda yazınca görememişim 😂kusura bakma lütfen maalesef ki kocalar hep böyle nikahı basınca hakimiyet kendilerinde sanıyorlar
O kadar daraldım ve o kadar kendimi kötü hissediyorum ki
Umursamazlık havasına gir derim takma duyma görme umursamadığını düşündür
Yemeğin içinde bir iki parça kırmızı et bırakmıştım ona diye kocam dünyanın lafını etti eşek gibi çalışıyorum (haftada 2 gün sadece 08-17'de evden çıkar, diğer günler hep evde bugün de sadece tam günlerden biriydi) bana bıraktığı bu dedi, başladı söylendi, bir şeyle daha dedi duyamadım. Ama ağırdı. Beni bencillik, açgözlülük, düşüncesizlikle suçladı (dün 800 gr kırmızı et aldı, beş yemeklik boldu, ben de iki parçasını yani onun iki yemeklik ayırdığını yaptım ama yandı bir kısmı söylemedim sadece çocuk yemek istedi ona verdim dedim, yandı desem kaçta ederdi) Neyse işte sonra ortam durulsun diye gıdıklamak istedim bağırdı bir tane çarpacağım sen nefretle dokunuyorsun bu gıdıklamak değil can acıtmak için yapıyorsun dedi. Ben de tm daha sana asla dokunmam dedim, gelip özür de dilemedi iki saattir konuşmuyor ben de konuşmuyorum. Kim haklAdil olmadığımı ona adil şekilde bırakmadığımı söylüyor.
Buzluğu kontrol edip etin azaldığını gördü ve
Daha çok söylendi çünkü kendimizi düşünüp onu düşünmediğimizi söyledi
Bütün kocalar böyle yemek işine hep bağırıyorlar bırak kendisi yesin gözü bir doysun kendine bir şey zanneden erkek tipi çalışmayı bir marifet zannediyorlar sanki kadın evde yatıp uyuyormuş havası veriyorlar Halbuki çorapları nereye koyduğunu bile bilmeyen bir canlılar kendin yap hazırla desen olmadı küfürler ederler Allah eşinde evladında hayırlısını versin Hayırsızlar da hayatımızdan def etsin
Canım benim bu farklı birisi dün geldi ya yemekten sonra makineyi aldı koridoru mutfağı temizledi.
Bir süre sonra kalktı işte beyazları yıkayacağım atletin var mı dedi
Bilmiyorum bütün kocalar böyle mi sen demişsin yemek konusunda böyleler ama anneme söyledim O da şaşırıp üzüldü yani karakteri bozuk dedi
Açık konuşayım kimsenin derdi sana yardimci olmak olmaz. Ayrıca yardımcı bile olsalar bu bir şeyi değiştirmez. Sorununu kendin halletmelisin.
Ozelime mesaj ata bilirsin , çok ilgiliyim samimi kucak açarak dinlerim seni problemlerini cozenezssem bile yükünü akirim
bi kız cıkar ya. erkek olarak acıkcası benim dinleyesim olmuyor.
Sorununu burada gizli bir şekilde paylaş yanlış birine denk gelirsen sonunda pişman olacağın bir şey yapmana neden olacak çok karaktersiz var
Haklısın soruyu gizli de sordum ama doğru düzgün cevap gelmedi ki
Kopyalayıp buraya eklersen belki bir yorum yapabiliriz
Yemeğin içinde bir iki parça kırmızı et bırakmıştım ona diye kocam dünyanın lafını etti eşek gibi çalışıyorum (haftada 2 gün sadece 08-17'de evden çıkar, diğer günler hep evde bugün de sadece tam günlerden biriydi) bana bıraktığı bu dedi, başladı söylendi, bir şeyle daha dedi duyamadım. Ama ağırdı. Beni bencillik, açgözlülük, düşüncesizlikle suçladı (dün 800 gr kırmızı et aldı, beş yemeklik boldu, ben de iki parçasını yani onun iki yemeklik ayırdığını yaptım ama yandı bir kısmı söylemedim sadece çocuk yemek istedi ona verdim dedim, yandı desem kaçta ederdi) Neyse işte sonra ortam durulsun diye gıdıklamak istedim bağırdı bir tane çarpacağım sen nefretle dokunuyorsun bu gıdıklamak değil can acıtmak için yapıyorsun dedi. Ben de tm daha sana asla dokunmam dedim, gelip özür de dilemedi iki saattir konuşmuyor ben de konuşmuyorum. Kim haklı?
Haksız demek kişiden kişiye göre değişir kimisine göre sen kimisine göre eşin haksız sadece bir tane eş€kliği olmuş sen yaklaşınca ters davranmış net bir sonuca varmadan önce bir kaç gün bekle kimi insan kırılır mutluluğu veya tesselliyi başkalarında arar bu hataya düşme arkadaş olarak sığındığın kişi aynı şekilde davranmaması çok olası dolduruşa getirebilir yoldan çıkarabilir ki bunlar işine hiç gelmez ilk önce çok mutlu olursun yavaş yavaş etksini gösterince daha beter olur bunun yerine biraz mesafeli davran 2 saat erken bir kaç saat geçsin akşam istediği şeyleri yap yemek olarak gecede biraz hareketli bir şeyler yaşayın ondan hemen sonra elinden tut özür dile hatasını anlar ayaklarına kapanır o da diler ha dilemezse bir kaç gün sadece bekle soğuklukları artıyorsa ona göre yolunu çiz
Ben mi özür dilim yetmez gibi birde yakınlık mi kurayım
ya da bekle ben daha çabuk sonuca odaklanmanız için dedim işi gurur olarak görüyorsan o da senin sorunun
Buradan alacağın öneriler durumu daha da kitulestirebilir.
Haklısın ama gerçekten yolu bulamıyorum
Gerçek hayatta distun yok mu?
Sonra başımıza kakalıyor hiç arkadaşım yok
bu konuda çok fazla dinleme talebi olmuş, yani anlatmak istersen dinlerim, yargısız yorumlarım
Adil olmadığımı ona adil şekilde bırakmadığımı söylüyor.
Yemeğin içinde bir iki parça kırmızı et bırakmıştım ona diye kocam dünyanın lafını etti eşek gibi çalışıyorum (haftada 2 gün sadece 08-17'de evden çıkar, diğer günler hep evde bugün de sadece tam günlerden biriydi) bana bıraktığı bu dedi, başladı söylendi, bir şeyle daha dedi duyamadım. Ama ağırdı. Beni bencillik, açgözlülük, düşüncesizlikle suçladı (dün 800 gr kırmızı et aldı, beş yemeklik boldu, ben de iki parçasını yani onun iki yemeklik ayırdığını yaptım ama yandı bir kısmı söylemedim sadece çocuk yemek istedi ona verdim dedim, yandı desem kaçta ederdi) Neyse işte sonra ortam durulsun diye gıdıklamak istedim bağırdı bir tane çarpacağım sen nefretle dokunuyorsun bu gıdıklamak değil can acıtmak için yapıyorsun dedi. Ben de tm daha sana asla dokunmam dedim, gelip özür de dilemedi iki saattir konuşmuyor ben de konuşmuyorum. Kim hakl
Anlat ama yalan falan değilse anlat erkek çıkıyosunuz sonunda
Yemeğin içinde bir iki parça kırmızı et bırakmıştım ona diye kocam dünyanın lafını etti eşek gibi çalışıyorum (haftada 2 gün sadece 08-17'de evden çıkar, diğer günler hep evde bugün de sadece tam günlerden biriydi) bana bıraktığı bu dedi, başladı söylendi, bir şeyle daha dedi duyamadım. Ama ağırdı. Beni bencillik, açgözlülük, düşüncesizlikle suçladı (dün 800 gr kırmızı et aldı, beş yemeklik boldu, ben de iki parçasını yani onun iki yemeklik ayırdığını yaptım ama yandı bir kısmı söylemedim sadece çocuk yemek istedi ona verdim dedim, yandı desem kaçta ederdi) Neyse işte sonra ortam durulsun diye gıdıklamak istedim bağırdı bir tane çarpacağım sen nefretle dokunuyorsun bu gıdıklamak değil can acıtmak için yapıyorsun dedi. Ben de tm daha sana asla dokunmam dedim, gelip özür de dilemedi iki saattir konuşmuyor ben de konuşmuyorum. Kim haklı? Sabah da kendine kahvaltı hazırladı yedi ben de çocuğu götürdüm geldim yiyordu
Hiç çağırmadı ben de yatağa girip kitap okudum.
Sonra geldi benden kartı sordu kartın yerini söyledim sandalyenin üstünde dedim orada benim giysim de vardı.
Baktım söyleniyor burayı öğrenci evine çevirmiş gibi şeyler diyordu.
Muhatap olmadım cevap da yetiştirmedim o da çıktı çıkıyorum falan da demedi
İkinizde birlikte piskiyatri doktoruna gidin
Yorumları okudunuz mu
Bu da olayı mı
Ne tur sorunlar maddi manevi? Ailesi ile?
Yemeğin içinde bir iki parça kırmızı et bırakmıştım ona diye kocam dünyanın lafını etti eşek gibi çalışıyorum (haftada 2 gün sadece 08-17'de evden çıkar, diğer günler hep evde bugün de sadece tam günlerden biriydi) bana bıraktığı bu dedi, başladı söylendi, bir şeyle daha dedi duyamadım. Ama ağırdı. Beni bencillik, açgözlülük, düşüncesizlikle suçladı (dün 800 gr kırmızı et aldı, beş yemeklik boldu, ben de iki parçasını yani onun iki yemeklik ayırdığını yaptım ama yandı bir kısmı söylemedim sadece çocuk yemek istedi ona verdim dedim, yandı desem kaçta ederdi) Neyse işte sonra ortam durulsun diye gıdıklamak istedim bağırdı bir tane çarpacağım sen nefretle dokunuyorsun bu gıdıklamak değil can acıtmak için yapıyorsun dedi. Ben de tm daha sana asla dokunmam dedim, gelip özür de dilemedi iki saattir konuşmuyor ben de konuşmuyorum. Kim haklı?
Keşke
Dalga geçme Ne olur bana yol göster
Ne
Yaz yaz
Sorun nedir istersen dinlerim
Yemeğin içinde bir iki parça kırmızı et bırakmıştım ona diye kocam dünyanın lafını etti eşek gibi çalışıyorum (haftada 2 gün sadece 08-17'de evden çıkar, diğer günler hep evde bugün de sadece tam günlerden biriydi) bana bıraktığı bu dedi, başladı söylendi, bir şeyle daha dedi duyamadım. Ama ağırdı. Beni bencillik, açgözlülük, düşüncesizlikle suçladı (dün 800 gr kırmızı et aldı, beş yemeklik boldu, ben de iki parçasını yani onun iki yemeklik ayırdığını yaptım ama yandı bir kısmı söylemedim sadece çocuk yemek istedi ona verdim dedim, yandı desem kaçta ederdi) Neyse işte sonra ortam durulsun diye gıdıklamak istedim bağırdı bir tane çarpacağım sen nefretle dokunuyorsun bu gıdıklamak değil can acıtmak için yapıyorsun dedi. Ben de tm daha sana asla dokunmam dedim, gelip özür de dilemedi iki saattir konuşmuyor ben de konuşmuyorum. Kim haklı? Sabah da kendine kahvaltı hazırladı yedi ben de çocuğu götürdüm geldim yiyordu
Hiç çağırmadı ben de yatağa girip kitap okudum.
Sonra geldi benden kartı sordu kartın yerini söyledim sandalyenin üstünde dedim orada benim giysim de vardı.
Baktım söyleniyor burayı öğrenci evine çevirmiş gibi şeyler diyordu.
Muhatap olmadım cevap da yetiştirmedim o da çıktı çıkıyorum falan da demedi
Bu son olay işte
İyi bir dinleyici olabiliyorum anlatmak istersen dinlerim.
Bu anlattıklarında ciddi olduğunu düşünmüyorum
Yemin ederim
Allah yardımcınız olsun haklı haksız aramaktan ziyade bence aranızdaki problemlere çözüm aramalısınız
Ne yapacağımı bilsem zaten
Oturup konuşacaksınız kendinizi ifade edeceksiniz. Eşinizin beklentilerini soracaksınız kendi beklentilerinizi anlatacaksınız orta yol bulunmuyorsa aranızdaki sorunlar daha fazla büyümeden belki de bitireceksiniz bu evliliği
Anlatmak istersen dinlerim
Anlatacak bir kişi var benim oda
burada sadece kızlara anlatmalısın.
Anlatmak istersen dinlerim
Şiddetli geçimsizlik mi
Çok uzatmasan olur sonra sıkılıyorum
ne gibi sorunların var
Anlatmak istersen dinler fikir veririm
Konuşmak istediğin her zaman
Aile terspisti mi burası
Canım benim herkesin her şeyi bulabildiği bir yer
Sorun nedir
Yemeğin içinde bir iki parça kırmızı et bırakmıştım ona diye kocam dünyanın lafını etti eşek gibi çalışıyorum (haftada 2 gün sadece 08-17'de evden çıkar, diğer günler hep evde bugün de sadece tam günlerden biriydi) bana bıraktığı bu dedi, başladı söylendi, bir şeyle daha dedi duyamadım. Ama ağırdı. Beni bencillik, açgözlülük, düşüncesizlikle suçladı (dün 800 gr kırmızı et aldı, beş yemeklik boldu, ben de iki parçasını yani onun iki yemeklik ayırdığını yaptım ama yandı bir kısmı söylemedim sadece çocuk yemek istedi ona verdim dedim, yandı desem kaçta ederdi) Neyse işte sonra ortam durulsun diye gıdıklamak istedim bağırdı bir tane çarpacağım sen nefretle dokunuyorsun bu gıdıklamak değil can acıtmak için yapıyorsun dedi. Ben de tm daha sana asla dokunmam dedim, gelip özür de dilemedi iki saattir konuşmuyor ben de konuşmuyorum. Kim haklAdil olmadığımı ona adil şekilde bırakmadığımı söylüyor.
Bana anlat 👍🏻
Yemin ederim etti
Allah aşkına komik olan durum ne ben burada delirdim
İyi de sorunu ben çıkarmıyorum ki
dinleyrbilirim konu ne tam olarak
Anlatabilirsin
Mersk ettim açıkçası
yanlis anlamazsan bana yazabilirsin
Anlat bakalım
Dinlerim
Buyur bakalım
kotu durum
Yaz bakalim
burada bana anlat
Dün ise bir tane bitmiş boş kavanozu çöpe attım diye
Geldi sordu ben de onu attığımı söyledim ve bağırdı çağırdı ben de ona neden bağırıyorsun bağırma dedim Bir daha atmam dedim daha çok bağırdı hakaretlerde etti
Bir süre sonra yanına gittim ve söylediğin sözleri kabul etmiyorum kalbimi çok kırdın sana hakkımı helal etmiyorum seni affetmeyeceğim ve bir daha seninle asla konuşmayacağım dedim kalktı üstüme yürüdü sandım bir zarar verecek
Vermedi git buradan dedi seni görünce cinlerim tepeme çıkıyor dedi sana tahammül edemiyorum dedi
Sen benim inadıma yapıyorsun inadıma atıyorsun dedi
Konuşmasan da konuşma
Falan gibi şeyler söyledi sonra gece geldi yattı benim de herhangi bir konuşma olmadı
Sabah da konuşmadı gitti birazdan gelecek
Açıkçası bunun altında yatan sebepleri bilmiyorum
Kendisi benim hiç kullanmadığım çeyizlerimi bile bana sinirlendiği zaman ben evde değilken atmis ya da birilerine vermiş.
Ama ben böyle bir tepki vermedim sadece yerlerini sordum O da bana dedi ki kızdım attım dedi kızdırırsan yine atarım falan dedi
Açıkçası artık olanla ölmüşe çare olmaz diyerekten bu olayın üzerinde durmadım
Dün o bağırıp çağırırken ben hiç bağırıp çağırmadım
Hani doğrusu neydi bilmiyorum ama ben yatağa gittiğimde çok ağladım çok üzüldüm
Kendimi savunamadığımı düşündüm
Çocukta tabletiyle oynuyordu kafasını kaldırdı babasına baktı
Bir süre sonra onunla oyun oynadım bazen yetişkinler böyle bağırabilir bu bizimle ilgili değil dedim
Bize zarar verecek olursa babasını çağırırım dedim çocuk Bu olaydan etkilenmesin diye
Hani açıkçası insanları arayıp buyurun gelin
Kavanoz attım diye oğlunuz böyle bağırıp çağırıyor desem eminim ki onu savunurlar.
Hani bana destek olacak bir ailesi olsa ben hemen onları anlatırdım.
Zaten onlarla da yeni barıştım Eğer onları anlatırsam eminim sevineceklerdir vay ve oğlumuz ne güzel erkeklik yapıyor diyeceklerdir
Aramız çok iyi oldu dönemlerde bile oğullarının sorunlarını anlattığımda bu insanlar bana destek olmadılar hatta anlattıktan sonra oğulları daha berbat oldu
İnsan bu dünya yaşamaya geldi işkence etmeye değil çalışıyorsan yiteceksın
Çalışsam zaten Ne bu dertleri yazardım ne de uğraşırdım
Ailemle dertlerimi konuştuğun zaman bana şey diyorlar atanmadığın bir işin de yok ki falan diyorlar
Hani buna ancak kendi işini kurarak bir iş sahibi olarak son verebilirsin diyorlar kimse demiyor ki ya Çek bırak gel
İleride suçlanırlar diye sanırım
Bir de bir kardeşim daha ayrıldı Bu 2 olayı da yaşayamazlar
Hani zor olur kaldırması belki o yüzden
Biliyorum çok çok uzun yazdım farkındayım
Ama gerçekten okudun mu
Evet gerçekten okudum
Aile demek her şey üstünden gelmektir
Ama kocan çalışıyor güzel bu kadar da büyütmenın Bı anlamı yok
İstersen ikimiz de konuşalım ekle beni
Nolduki cokmu üzdü
Buyur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Şu “bunalmak” hissi var ya, insanın boğazına düğüm olan… onu çok iyi anlıyoruz 💔 Ne yaşadığını bilmiyoruz ama yalnız hissetmemen önemli.
İlk adım, güvendiğin tek bir kişiyi seçip “Dinler misin?” diyerek başlaman olabilir; yakın bir arkadaş, aileden biri ya da mümkünse bir terapist 👂🏻✨ İçini dökmek utanılacak bir şey değil, tam tersi, nefes almaya başlamak demek. 🕊️