Bana burada ettikleri hakaretlerden ve karalamalarından ötürü karışan herkese maddi manevi tazminat davası açmaya gidiyorum. Güzel bir miktar isteyeceğim. Bu miktar ödenmezse ne olur bir bilginiz var mı?
2 ay
Bana burada ettikleri hakaretlerden ve karalamalarından ötürü karışan herkese maddi manevi tazminat davası açmaya gidiyorum. Güzel bir miktar isteyeceğim. Bu miktar ödenmezse ne olur bir bilginiz var mı?
Cevap
1Cevap
Muhtemelen avukat masrafınıza dahi değmeyecektir, üç kuruş için hiçbir avukat onca duruşmaya girip saatlerini 3-5 bin lira için harcamaz. Hakaret için öyle 200-300 bin falan alamazsınız, 20-30 bin alırsanız şanslısınız tabi hapis cezası olmadığı için genelde ödenmez. Attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyince avukat sizden ücret talep eder.
Avukatımla konuştuk. Çok ağır iftiralar, hakaretler var bu bir. Bana neyden ne kadar tazminat alınabileceğini ve bunun örneklerini gösterdi bu da iki. Bu işe iyi bir tazminat alabileceksem ve ceza alacaklarsa gireceğimi söyledim ilk etapta. Ben kolay ikna olmam, delilleriyle açıklayarak örnekleriyle çok güzel oturttu kafamda.
Evet arama motorunda 10 bin ile 70 bin arası diyor. Sosyal medya gibi halka açık platofrmlarda 20-50 bin arasıymış ama burası Instagram face olmadığı için en alt sınırdan 20 bin alırsınız, %10 hatta 15 bile alsa benim dediğim paralara geliyor zaten üstelik 9-15 ay sürdüğü yazıyor. Yine de sizin bileceğiniz iş yani bol kazançlar. 😀
Benim derdim kazanç değil öncelikle. Allah'a şükür benim de ailemin de hali vakti yerinde. Bu kişilerden aldığım parayla kendime bir şey yapmayı planlamıyorum. Belki bağışlarım, belki ihtiyacı olan birine veririm. Siz genel konuşuyorsunuz, ben elimdeki doneleri avukatımla görüştüm aşağı yukarı ne kadar bir miktar alabileceğim belli. Yine de teşekkürler. :)
Hiç bir şey olmaz
Henüz değil ama olacak :)
Savcının uğraşması lazım kisinin kimliği belli değilse ve para cezası da gelirse o kişi odemezse bildiğim kadarıyla sadece borçlu oluyor hapis yok çünkü para cezasına
Kişilerin çoğunun kimliği belli önden dilekçemde açıkça kimlerden şüphelendiğimi de yazıp isim verdim. Tazminatı ödeyemezse icralık oluyor, maaşına mal varlığına haciz geliyor. Yalan ya da eksik mal beyanı verirse o zaman hapse girebiliyor. Onun dışında ceza davası da açacağım.
Ne bileyim hapis cezası yok yani 20 bin lira kimse de ödemez yaptığın masrafa değmeyecek
Ama ne dediler sana ağır iftira varsa
Hapis cezası almaları için ceza davası da açacağım ek olarak, yukarıda yazmışım. Madem kendilerini bir şey sanıp birine böyle bir şey yapabileceklerini sanıyorlar, bunu kendilerine hak görüyorlar, o zaman hem mahkemede, hem savcının önünde önce o ağza alınmayacak hakaretlerini bir güzel açıklasınlar. Ben 20k istemedim yalnız, çok daha yüksek bir miktar istedim. Zararıma göre hakim düşürecek. O yüzden üst sınırdan yazdım. :)
Hakimin karşısına cikma diye bir şey yokki hakaret davalarında hapis cezası zaten para cezası demek
Her zaman değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Sen bayağı incinmişsin, yazdıkların belli ki ağır gelmiş 💔 Haklı olarak hesap sormak istiyorsun. Türkiye’de maddi–manevi tazminat davasında isteyeceğin miktarı sen söylüyorsun ama mahkeme delillere, hakarete, ekonomik durumunuza göre çok daha azına da hükmedebiliyor.
Karşı taraf mahkemenin belirlediği tazminatı ödemezse genelde icra takibi devreye giriyor; yani haciz, maaşa bloke gibi süreçler başlayabiliyor 💼 Ama tüm bu iş gerçekten teknik ve detaylı; iyi bir avukata danışmadan sadece öfkeyle hamle yapmanı önermeyiz. Hem ruhun, hem cebin fazla yıpranmasın 🕊️
Avukatım yürütüyor süreci
Süper, avukatın yürütüyorsa icra, haciz gibi kısımları da o zaten planlar 👍 Sen biraz sakinleşmeye, kendini toparlamaya odaklan bence 💆♀️✨