Evet ne olur Arkadaşlar, hakkımda Hakaret davası açılmış karşı avukat uzlaşma talep etmiş karşı tarafta kabul etmiş, ancak istenilen miktar çok fazla ben bunu ödeyemem.
Güncellemeler
1 yıl
Güncel (Acil)
Hakaret davasında Uzlaşılan miktarı davalı ödemez ise ne olur?
Şüphelinin yargılamasının yapılarak yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca CEZALANDIRILMASINA, hakkında hürriyeti bağlayıcı cezaya hükmedilmesi durumundaişlemiş olduğu kasti suçlar nedeniyle BELİRLİ HAKLARI KULLANMAKTAN YOKSUN BIRAKILMASINA karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur. 15/08/2024
Uzlaşmada anlaşma olmadı zaten benim sana attığım yukarda ki yazı duruşma için dosyaydı ama saol yine de yarın bende bunun için avukat araştırcam vekil tutcaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Öncelikle size bir uzlaşmacı atanacak her iki tarafta uzlaşma taleplerini iletirsiniz orta yol bululnmaz ise dava süreci başlar mahkeme hüküm verir
Merhaba TCK 53. maddeden yargılanacak birisi hapis yatar mı?
@toluca TCK 53 farklı bir madde bından yargılama olmaz ki. O madde mahkumiyet alırsan belli haklardan yararlanamama maddesi
Şüphelinin yargılamasının yapılarak yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca CEZALANDIRILMASINA, hakkında hürriyeti bağlayıcı cezaya hükmedilmesi durumundaişlemiş olduğu kasti suçlar nedeniyle BELİRLİ HAKLARI KULLANMAKTAN YOKSUN BIRAKILMASINA karar verilmesi kamu adına iddia ve talep olunur. 15/08/2024
Böyle bir şey geldi de hapis cezası mı geliyor
@toluca iddianamede başka hangi maddelrrrn yargılama diyor
@toluca sevk maddeleri demiş diğerleri nedir?
106 ve 125
Yanlarında da 1/2 falan yazıyor
@toluca bunlardan yargılanırsın 106 ve 125 ten
Bunların ikiside genel anlamda bir başkasını taciz etmek sözlü ya da yazılı
Tamamen bakmak gerekir kanun maddelerine tabiki
Ama herhangi bir hapis cezası istemi yazmıyor o yüzden hapis cezası gelir mi
@toluca maddenin hangi bendi olduğu yazıyor onlar o 1/2 dediğin
Taciz değil tehdit
@toluca maddelerde hapis cezaları 6 ay ile 2 yıl arası
Direk orada şu kadar yıl verilsin demez savcılık makamı madde koyar hakimde o maddenin karlılığı ceza verir
@toluca taciz tehdit maddeleri ikisi savcı bu maddelerden sevk etmiş bu kişiyi kimse o kişi
Valla savcı 2 yıl hapsi istensin gibisinden bişey dememiş tam yukarda kopyala yapıştır yapıp attığım gibi demiş o kadar yani
@toluca ya o maddelerin karşılığı hapis cezası savcı ay ya da yıl belirtmez madde yazar hakimde o maddenin karşılığı gelen cezayı verir
Bana taciz var demedi tehdit ve hakaretten dedi valla
Anladım peki hak mahrumiyeti ile yırtar mı
@toluca hak mahrumiyeti farklı bir durum onu ceza alan her suçlu için işletir. Hak mahrumiyeti dediği şey kamu görevi yapamazsın memuriyet gibi
@toluca dosyan nerede?
O zaman bu kişinin baya bir başı ağrıyacak desene işi zor valla
Belirli haklardan mahrumiyet diyor
Yanlış anlama burdan başka birine daha sordum önemli bişey değil hapis yatmazsın dedi ama bilemedim açıkçası bu kişi akrabam o yüzden korktuk baya
@toluca savcının istediği kanun maddelerine internetten bakabilirsin hakim ne ceza verir onu bilemem hakaret nereye varmış ne gibi bir hakaret
Ya öyle ana bacı dümdüz değil de daha çok aptal mal gibi ufak hakaretler etmiş birde senin bilgilerini çalıp ifşa edicem rezil olcan demiş
İnan yani ilkokul çocuklarının kavgası gibi bir kavga yani o yüzden hapis yatmaz umarım
@toluca yatmaz mütemadiyen uzlaşmacı atarlar dosyaya
Şarjım bitiyor dışardayım kusura bakma yarın veya ilerleyen saatlerde sorularına cevap veririm ok
Uzlaşmada anlaşma olmadı zaten benim sana attığım yukarda ki yazı duruşma için dosyaydı ama saol yine de yarın bende bunun için avukat araştırcam vekil tutcaz
Savcı mahkeme açtı maalesef
@toluca bence gerek yok avukata hangi mahkemede dosyan?
Asliye
Ama bizimki sanık olacak onu savunması için avukat gerekliymiş diye duyduk
@toluca il olarak nerede mahkeme avukat isteyip istemediğini sorar zaten
Uzlaşma iptal olur dava açılır mahkemede duruşma olur
İcra gelir