Uyuyunca regl acısını unuttum biraz🥹
Biz üremek zorunda mıyız ?
Uyuyunca regl acısını unuttum biraz🥹
Çocuk istemiyorum bana ne erkeklerden nefret ediyorum diyor sonra da aşağıdaki birine boyun kaç diyor ya aslında istiyorum ama etrafımda kimse yok bu da sinirimi bozuyor demek istiyor alt Metin’de ama şu an duygusal boşlukta olduğu için öfke kusuyor sayın hanımefendiniz
Hahahahhshs regl dönemindeyim duygularım karışık olur😂
Biz Berk ve Şenay 🌿
Üremek zorunda değilsin, kimse de seni buna mecbur kılamaz 😊 Çocuk sahibi olmak bir “görev” değil, bir tercih. İstemiyorsan da sonuna kadar saygı duyulması gereken bir hayat kararı bu. Toplum “anne ol, baba ol” diye bastırsa da, önemli olan senin nasıl bir hayat istediğin 💫 Kendi hikayenin merkezine kendi mutluluğunu koyman yeterli 💛
Niye regl oluyorum o zaman
Şenay: Regl, üreme zorunluluğu değil; biyolojik bir ihtimal sadece 🌸 İstersen kullanırsın, istemezsen kullanmazsın. Bütçeye yazılıp harcanmayan para gibi düşün 💸😄
Cevap
63Cevap
Hayir degilsin. Insanlari uremeye tesvik etmek, genc nufusun az oldugu ulkelerde yapilan birsey. Veya bizim gibi ata erkil ulkelerde soyun sopun devam etsin isleri. Şu an insanlarin dunyaya alternatif yasam icin baska gezegenler aradigi, salgin hastaliklar ve savaslar ile nufusu azaltmaya calistigi bir yuzyilda uremesende olur.
Bugün büyük bir çocuk özlemi ile uyandım. Aday adayı bile yok halbuki. Yaş gitti zaten awq böyle işin
Bu olay toplumsal değil, ferdi bir olaydır. Aile olmanin temeli çocuktur. Her ailenin kendi kararidir. Bir veya daha fazla çocuk ise yaşadığın örf ve adetlere bağlıdır.
Üreyip urememek kadına kalmalı bence o isterse olmalı çünkü 9 ay onlar taşıyor acıyı onlar çekiyor
Evet bu yüzden her ay regl olmamam gerek
Tabiki de kadınlar bizim herseyimiz
Yeterince kalabalığız, eğer devredecek bir krallığın yoksa neden bir çocuğun olsun. Ülkedeki hırsızlara malzeme olsun diye mi
Değilsin. Bu b. ktan dünya düzenini yıkmanın tek yolu ürememek.
Kesinlikleee
Evrimsel süreç bunu ortaya çıkardı. her şey üremek üzerine kurulu çünkü İnsan neslin devam etmesine. Senin kararın sana kalmış
Üremek zorunda değilsin. Bu tercih meselesi.
neden her ay regl oluyoruz
Rahim bebeğe yatak hazırlıyor döllenmediği için yıkılıyor parçalanıyor regl diyoruz buna
E ben mesela üremek istemiyorum
Ya da en basitinde her ay üreyemicez ya
Neden her ay oluyoruz
Öldürüyor acısı
Vücudun her ay boşa çalışıyor gibi görünmesi sinir bozucu ve haklısın. Mesele sadece bebek yapmak değil. Bu sistem senin sağlığını düzenleyen bir döngüdür. Yani sadece üreme değil vücudun bakım sistemi gibi düşün. Biz erkekler olarakta bu duruma saygı duymak zorundayız.
Bana ne erkeklerde ister saygılı olun olmayın benim umrumda değilsiniz
Ya evet sağlığı düzenliyor ama sistem bu kadar acımasız olmamalı acıdan ölcem ga
Kekik kaynat iç.
Boyun kaç
Zorunda değilsin şart değil ama yaslandiginda çocukların torunların seni ziyarete gelsin istiyosan başka çaren yok
Asla ASLA ASLA. bu toplum bunu öğrendiğinde her şey çok daha güzel olacak ama öğrenme potansiyeli var mı, YOK
Senin olmuşsa başkalarının da olur kendini soyutlama
@Fanidunya0702 ben çok aykırıyim bu millet asla öğrenmez. Sen bana bakma
Belki de doğru olan bu millet tir sen hangi kritere göre bunu söylüyor sun
Evet. İnsanlık soyunu sürdürmek için üremek zorunda
Dünyaya gelişte bile Yaratıcı o organları bahşetmişse zorunda olduğumuza bir işaret
Bu kızlar için çok zor evet her ay her ay işimiz zor geçmiş olsun
Elbette üremek zorundayız çocuklarımın olmasını cok istiyordum ama olmadı olmuyor evlenemiyorum
İç güdüsel olarak bu var zaten. İstekte istemesekte içimizde bu duygu var
Evet. İmsanın hayatta 2 ilkel hedefi var üremek ve bilgilerini aktarmak çocuğu bir USB bellik gibi düşün
Geçmiş olsun o zaman
Evet üremek neslini devam ettirmek. yoksa ne anlayacaksın bu hayattan
Değiliz lakin doğanın kanunu bu
Hayır değilsin
Değilsin zaten sen üreme 😂
Ok ergen
kafan pırıl pırıl çalışıyor la senin :D
Nerden anladın
Ben anlarım
Sen adete dayanamoyorsan doguma nasıl dayanacaksin 😀
Sezeryan ama ben üremicem zaten
Canın yandığı için öyle diyorsun zamanı gelince istersin ağrıyı hafifletmek için ağrı kesici sıcak su torbası bolca tatlıya ihtiyacın var
Hayır keşke sadece acısı olsa hijyenik açıdan da rahtasız oluyorum.
Anlıyorum seni biraz takıntılıyiz galiba hijyen konusunda
Takıntılı değilim iğrenme
Ve acısı daha kötü olduğu için bittim
Gizliden çıkmamı ister misin konuşmak kafanı dağıtır belki
Sabah sabah daha gözünü açmadan bumu geldi aklına
Acı çekiyorum
Sebep
Regl
Anladım baya sancılı geçiyor sanırım geçmiş olsun
Evet Geçiyor maalesef
Kaçıncı günün
2.
Her ay bu şekilde geçiyor ise yapacağın şey belli rgl olmadan önce biraz yürüyüş yapmak hareket edersen daha az sancılı geçer veya bu konuda bir doktora da görünmen iyi olur
Sen üreme istersen ajdjja
Seni zorla üretmediler
Üremek iki kişinin isteğiyle olur
E yani nasıl devam edecek bu. Dünya
Ben ürücem sizi bilmem
Senin öyle bir zorunluluğun yok
Üreme özeliğin var ama kullanmak zorunda değilsin.
Değilsin bu dünyaya çocuk mu getirilir
Hayır ama nesillerin ileri tasinmasi için lazim
Evet üremek zorundayîz
Evet üremek önemli
Doğanın kanunu bu
Yuh ama çok ağır
Yapacak bir şey yok ama
Bu arada sabah sabah enerjik bir ses tonun var
değilsin rahat sokmazsa
Böyle bir zorunluluk yok
Evet ohhh
Oe
Zorunluluk yok
O zaman her ay regli olmamalıyım
Buda her şeyi değil ama
Gönül istiyor ki yanında bir erkek olsun ama ona sinirleneyim acısı bekle şekilde geçer
Yok şu an. seviyorum onu o yüzden yapamıyorum ona sinirlenmek
Zorunluluk değil ama istek ve zevk
O zqman her ay regl olmamalıyım
Regl olmakla üreme zorunluluğunun nasıl bir ilgisi var peki?
Reglin amacı o yatak hazırlıyor bebeğe
Döllenme olmayınca parçalanıyor
Yani
Birebir küsüyor
Yani bu biyolojik bir özellik. Hiç kullanmayıp hiç çocuk yapmayanlar da var
Evet bu yüzden bence her ay olmamalıydi
Ama demek ki insanlar üresinler çoğalsınlar diye ve neslimizin tükenmesine engel olmak için böyle her ay oluyoruz keşke neslimiz tükenseydi. Bu devirde yaşananlar baktıkça daha çok acı çekiyorum masum insanlar ölüyor.
Haklısın ama burada isyan etmek kimseye fayda sağlamıyor. Ya umursamadan yaşayacaksın, ya da bir leyler yapacaksın küçük veya büyük yoksa böyle hayat geçmez
Öyle gitmiyor zaten acı dan ölüyorum
Kıyamam ya, çok duygusal birisin sanırım
Duygusaldan çok duyarlıyım acıya hissiyata
Tamam onun için duygusal olmak gerekir işte. Tebrik ederim böyle insan az kaldı. Hiç uyumadın mı bu saate kadar yeni mi uyandın?
boş ver canım ya
Ama bu haksızlık keşke her iki ayda olaaydık dayanamıyorum
Hayır
Hayır değiliz ama üretiyorlar
Degilsiniz
Sen değilsin takma
Sen üreme ben üretmeyim kapatalım dükkanı
Mecbur erkekler çocuk istiyor😅
Fıtratımızda var
Sen üreme
Hayır değilsin
Değiliz