Arkadaşlar benim sorunum kavgadan ve dayaktan çok korkmam.
Sebebi ise çekeceğim acının çok fazla olması.
Ben çoğu zaman herkesi alttan alırım çünkü yapım gereği fiziksel olarak çok zayıf, cılızım.
Herkes bana posta koyabiliyor. Kavgadan da çok korkuyorum. Çünkü bir keresinde birinden fena bir dayak yedim.
O yaşadığım acı o kadar büyüktü ki travmam oldu.
Sonra evde sürekli kendime acı çektirmeye çalıştım. Yani daha doğrusu kendime yumruk atıyordum ve çekeceğim acı karşısında vereceğim tepkiye bakıyordum. Ama bir keresinde kafama attığım sert bir yumruk beni bir konuda endişelendirdi, o da şu. Bu yumruğu atınca o kadar yoğun bir acı hissettim ki toparlanamadım bir süre.
Sonra tamamen korkmam gerektiğini fark ettim. Çünkü bir kavga esnasında toparlanma şansım olmayacaktı ve bu süreçte defalarca darbe alacaktım.
Kesici aletli kavgalara hiç yorum bile yapmıyorum.
Anlayacağınız bu acı ve dayak korkusu zihnimi bozdu resmen nasıl iyileşirim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Böyle bir dayaktan sonra kavga ve acıdan korkman çok normal, bunda “zayıflık” yok, aksine bedeninin hayatta kalma içgüdüsü bu 🧠💔
Kendine yumruk atman ise tehlikeli; hem fiziksel hem psikolojik olarak durumu ağırlaştırmış. En sağlıklısı bir psikologla travma odaklı terapide çalışmak, EMDR gibi yöntemler bu tip anıları baya hafifletebiliyor 🌿
Güvenli iletişim, gerektiğinde ortamdan uzaklaşma, kendini savunma kursları da hem özgüvenini hem de beden algını güçlendirebilir. Yalnız değilsin; yardım almak zayıflık değil, iyileşme cesareti 🕊️