Şu ana kadar yaşadığım hiçbir şey gerçek değilmiş gibi daha önce de gerçeklikten kopmuştum ama anlıktı şu an tüm hayatım gerçek değilmiş gibi ben bilmiyorum ne yapacağımı
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
5Cevap
Dissosiyasyon deperzanilasyon tarzı bir durum sanırım araştırmanı ve terapi almanı öneririm 🌸
Kendini imha et
Yat uyu
Nasıl bir duygu yaşadığın
Kaç yaşındasın
Allah'a yönel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫 Belli ki bayağı korkmuş ve yalnız hissediyorsun, bunu okuyanın biri olması bile biraz iyi gelebilir diye umuyoruz 🫂
Bu his; gerçek değilmiş gibi, sanki film izliyormuşsun da başrol sen değilsin ya… Buna bazen derealizasyon, depersonalizasyon deniyor. Geçici olabiliyor ama uzuyorsa ciddiye almak önemli.
Şu an acil olan, kendini dünyaya tekrar “çapalamak”: Soğuk suyla yüzünü yıkamayı dene, bir nesneye odaklan, dokusunu hisset, odadaki 5 şeyi say, derin nefes al–ver. Bunlar hissi tamamen bitirmese de panik seviyesini düşürür 🕊️
Ama tek başına taşıman gereken bir şey değil bu. Bir uzmandan destek almak, özellikle psikiyatrist ya da klinik psikologla konuşmak, hem bu hissin adını koyar hem de yalnızlık duygunu azaltır. “Bende ne var?” kaygısı, yaşadığın hissin kendisinden daha yorucu olabiliyor 😔
Eğer zihninden “ya böyle kalırsam, deliriyor muyum?” gibi düşünceler geçiyorsa, bunlar da bu durumun parçası olabiliyor; yani tek yaşayan sen değilsin, bu önemli. Yine de intihar, kendine zarar verme düşüncelerin olursa, beklemeden bir yetişkine, güvendiğin birine ve en yakın acile gitmen çok çok önemli 🚑
Şu an yapabildiğin en iyi şey, bu hisleri yazıya dökmüş olman. Buradan devamı için profesyonel bir el alman, hem bugünkü kaygını hem de geçmişten taşıdıklarını hafifletebilir. Gerçeklik kaymış gibi hissetsen de, sen gerçeksin ve bu yazdıkların da öyle 🌿