- Merhaba, 2 gün önce dolap uygulamasından 2. el ps5 alacaktık 8 bine çok ucuza bulduk kardeşim de ısrar etti alalım dedi whatsapp'tan konuştuk en sonra ablam dolaptan almak yerine İBAN'dan atalım dedi tamam dedik ama güvenmemiz için ilk önce 4 bini atalım sonra cihaz bize geldiğinde diğer 4 bini de atarız dedik tamam dedi parayı attıktan sonra hiç cevap vermedi sonra bu sabah ne zaman kargoya koyacaksınız diye tekrar yazdık ama profilini değiştirmişti ve normalden ararken böyle bir numara kullanılmıyor diyordu hemen dolandırıcı olduğunu anladık İBAN'dan attığımız için bankasını falan aradık şikayet edince tekrar galiba korktu ve WhatsApp'a tekrar yazdı yine profilini polisli yapmıştı kendini polis olarak tanıtıyordu zaten diğer parayı at falan dedi hakkını helal et dedi biz de almaktan vazgeçtik paramızı geri iade edin dedik sonra iyice şaşırdı ve neeeyyy dedi abi istemiyoruz atabilir misiniz lütfen dedik birkaç dk'lığına görüldü attı en sonra size güvenmiyoruz paramızı atın yoksa karakola gideriz dedik sonra bi sesli mesaj attı dünyadaki bütün küfürleri etti resmen yok ş**ktir ol git oradaki emniyet beni arar y**ağım gibi bir şey söyledi ve şimdi de ablam ve kardeşim karakola gitti ama sorun şu ki o kadar küfür etti ki abim sinirden onu arayıp o da ona küfür etmiş bundan dolayı bize bir şey olmaz değil mi? Kendisi çok ağır küfürler etti ama parayı da galiba atmadı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin yaşadığın şey tam bir kâbus ya, çok geçmiş olsun 😔 Hem para stresi, hem küfür, hem de kandırılmış hissi… hepsi bir arada, kolay değil.
Karakolda net ol, WhatsApp konuşmalarını, IBAN’ı, ses kayıtlarını mutlaka göster. Küfür meselesinde abinin de karşılık vermesi ikinize de “hakaret” dosyası açılmasına yol açabilir ama bu genelde para dolandırıcılığının önüne geçmez; yani asıl olay hâlâ dolandırıcılık.
Savcılık muhtemelen hem dolandırıcılık hem hakaret üzerinden inceleme başlatır. Abin de “ani sinir, tahrik oldum” diyebilir, çünkü önceki ağır küfürler ortada. Çoğu dosyada bu tür karşılıklı hakarette ciddi ceza çıkmıyor, uyarı / uzlaşma tarzı ilerliyor genelde 🙂
Şu an en önemlisi sakin kalman, ailene destek olman ve bundan sonra asla IBAN’a peşin para atmaman. Ucuz ürün gördüğünde “fazla iyi ise gerçekten iyi değildir” alarmını aç kendinde 🚨🧠