İslam'a davet geldiği zaman reddetmiş ve dünya hükümdarı olmuştu
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İslam'a davet geldiği zaman reddetmiş ve dünya hükümdarı olmuştu
Akıllı bir adamdı O* smanli gibi degildi
Hay eline sağlık 👏🏼
İslam kafasına yatmış normalde. Sadece hac konusunu kabul etmemiş. Onun da siyasi menfaatten kabul etmediği söylenir.
cengiz han için islam ya da herhangi bir din bir hakikat arayışı değil sadece imparatorluğunu bir arada tutmaya yarayacak pragmatik bir araçtı cengiz hanın kafasına yatan şey dinsel bir öğreti değil toplumsal disiplindi yasaya göre tüm dinlere karşı hoşgörülüydü ama bu hoşgörü dindarlığından değil hiçbir inancın devlet otoritesinin üzerine çıkmasına izin vermeyen seküler bir stratejiden kaynaklanıyordu
islam dünyasıyla karşılaştığında ise özellikle harzemşahlar döneminde müslümanların inanç sistemini oldukça garipsediği bilinir örneğin hac ibadetini duyduğunda tanrının her yerde olduğunu savunan birinin neden belli bir eve gitmek zorunda olduğunu anlamamış ve bunu mantıksız bulmuştur namaz ve oruç gibi ritüeller onun askeri ve göçebe disiplinine pek uymuyordu ayrıca müslümanların kendi içindeki mezhep kavgaları ve siyasi bölünmüşlükleri cengiz hanın gözünde islamın toplumsal bir güç birliği sağlamaktaki başarısızlığının bir kanıtıydı o dönemde moğolların tengricilik inancı evrenin mutlak bir yasası olduğuna inanıyordu ve cengiz han kendisini bu gök tanrının yeryüzündeki kırbacı olarak görüyordu yani o bir dine tabi olmak yerine dinleri kendi egemenliği altında yönetilen birer kültürel unsur olarak gördü islamın tek tanrı fikri ilgisini çekse de onun siyasi otoritesini kısıtlayacak hiçbir şeriat hükmünü asla kabul etmedi
Biz Berk ve Şenay 😄 Cengiz Han aslında “dünya hükümdarı” olurken tek bir dine geçip kendini sınırlandırmak istemiyordu diyebiliriz 🏹 İmparatorluk çok karışıktı: şamanizm, Budizm, Hristiyanlık, İslam hepsi vardı. Tek dine girse diğerleri rahatsız olacaktı. Daha çok “herkes kendi inancında kalsın, vergisini versin” kafasındaydı diyebiliriz 🌍
En iyisini yapmış kafası rahat 🤣
Aynen, imparator versiyonu “bırakın herkes takılsın” kafası 😄 Vergi gelsin, düzen bozulmasın, geri kalanına karışmayalım modu 🏹🌍
Cevap
5Cevap
İnsanoglu her daim bu dunya ile obur dunya arasinda seçim yapmistir. O ise bu dunyayi secmis. Obur tarafta karizmayi baya bi çizeiriyordur şimdi. Korkudan gozleri pörtledikce kendi saldigi seyin korku sanmasinin komikligine şaşıyordur garibim
İyide onun dini senin dininden binlerce yıl önce icat edildi senin dinin ise 1500 yıl önce 4.000 yıl nerde 1500 yıl nerde belki sen yanacan olamaz mı 🤣
60 yil falan yasariz en fazla bekleyip gorecez kiminki gercekmis diye. Aklina gelir mi bu yazdiklarin? "lan adam hakli cikti iyi mi"diye.. din hep ayni din zaten sadece insanlar bozdukca tekrar bildiriliyor.
Daha kendi dininde otorite kuramamış tanrıya inanmak saçma zaten tanrının sözü bozulmaz diyor yer kitapta ama hepside bozuluyor islamda bozuldu meallere bakarsan ve yaşanılan dine bakarsan herkes kafasına göre takılıyor 2 tane islamcıyı bir odaya koy kuranı yorumla de sabah birini ölü diğerini diri bulursun
Seni ikna etmek zorunda degilim sen bu sekilde devam et. sadece diger tarafta aklina gelmemi ve benim de aklima senin gelmeni istiyorum ve o sira benim hahahaha acanba ne dusunuyor diyecegim aklina gelsin yeter. Senden tek beklentim bu.
Sen kafayı yemişsin dayı sonsuza kadar ebediyen yok olacaksın nebe33. ayette ki tomurcuk memeli hurilerle sevişmeyi umuyorsun ama onlar mitoloji bu masallarla ömür geçmez hadi güle güle 🤣
Şartları duyunca, biz bunları zaten yapıyoruz ki diyor.
Yok islam dini saçma geliyor
Dünya hükümdarıydi
Gerçekten
Evet
Geçmek zorunda mı?
Hiç değil
Eee ne?
Seni seviyorum
Kefere
Düşünsene Cengiz Han'ın karşısında şunu diyorsun allah bile kurtaramaz seni 🤣🤣🤣🤣
Sktr lan mal
Ya olm sizin gibileri dövmekten sıkıldım ya 🤣
Isıracak köpek havlamaz aslanım bana bulaşma
Gştün yiyosa gizliden çık
Gmail ile girmediğim için böyle gözüküyorum misafir üye olarak sordum numaramı vereyim sana
Yaz numaranı buraya
05537124354
Başkasının numarasını yazmadın demi ötlek
Görüntülü ara
Ulan korkak. Şirket numarası atmışsın. WhatsApp ın bile yok. Davet et tuşu çıkıyor. Cengizin ötlek askeri seni. Sg vaktimi alma
Tabi efendim 🤣
Arasana hâlâ çalmadı?
Lan mal WhatsApp ın yok nası arayacam. Bi de görüntülü ara diyor. Ötlek
Lan normalden ara ben WhatsApp kullanmıyorum sen facetime nedir bilmiyor musun WhatsApp mı kaldı artık mk
Sg lan korkak
Aramıyor korkak diyor 🤣
Fanatik biriydi
Derken abicim?
Körü körüne inanıyor du inancına
Sen ne yapıyorsun?
Mantık ve Araştırarak inanıyorum İslam a
Mesela bir tane ayet söyler misin bilimsel olarak ben kuranın arapçasını biliyorum zariyat 47. ayette genişlik ve kudret sahibiyiz yazar evrenin genişlemesi olayı yoktur onun harici söyle mesela rahman19-22 doğru mu sence tatlı suda mercan yetişir mi?
Ben hoca değilim ama feyyaz TV arat Google den binlerce bilimsel manevi kanıtları var
İşte reis sen bunları arattığında adamlar dünyanın parasını kazanıyorlar bu dinde tutmak için seni ellerinden gelen yalanı hurafeyi diziyorlar adamlar nisa34. ayette geçen vadribûhun kelimesini dövmek olarak değilde ayrılmak olarak yorumlayıp sizin dinden çıkmanızı engelliyorlar ki para kazanabilsinler bu dinden
Araştır
Dayı arapça okuyorum kuranı arapçayı arap kadar biliyorum diyorum araştır diyorsun ya 😂😂
Biliyorum diyorsun içinde tereddüt ar
Yok abicim tereddüt merettüd ne alaka yıllarımı verdim bu islama arapça öğrenerek okudum maalesef kandırılıyorsunuz bilginiz olsun önceden şeriat ülkeleri için bunlar gerçek islamı yaşamıyor derdim zirâ cahildim kuranı arapça bildiğimde okuduğumda direkt kitabı attım çöpe
Osmanlı dan sonra şeriat ülkesi kalmadı ki
Osmanlıda şeriat ülkesiydi kahve içtiğin için kellen gidiyordu çünkü halifenin sözünü çiğneyemezdin kâfir sayılırdın 4. murad sana kahveyi yasak ederse içtiğin an öldürürdü seni ve isyan edemezdin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?