124 bin peygamber deniyor tamam hepsine kitap gönderilmemiş 4 tane gönderilmiş diyelim. Yine de tarihi kayıtlarda örnek veriyorum Norveç'te birisi ben Peygamberim doğru yol şu bu diyorsa bunun kaydı olması gerekmez miydi?
2 ay
124 bin peygamber deniyor tamam hepsine kitap gönderilmemiş 4 tane gönderilmiş diyelim. Yine de tarihi kayıtlarda örnek veriyorum Norveç'te birisi ben Peygamberim doğru yol şu bu diyorsa bunun kaydı olması gerekmez miydi?
Tevrat'a göre ilk insan günümüzden 5,800 sene önce geldi ama.124,000 peggamber var. 🙂 Davud yahudi ama yahudiler için sadece kral yani peygamber değilken yahudilerin peygamber görmediği Davud'u peygamber yapıp üzerine olmayan zebur adlı bir kitabı ona indirildiğini düşünen kitaptır kuran, üstelik İsa hiç incili görmediği, İsa öldükten sonra havariler tarafından yazıldığı halde İsa'ya incili indirdik diyen kitaptır kuran. Zebur sadece Tevrat'ın mezmurlar bölümüdür, şiir ve ilahiler bölümü olarak bilinir. 124.000 sayısı da ağır kolpadır, insanlık tarihine sığmaz. Ayrıca sadece "zayıf" kabul edilen sahih olmayan hadislerde geçer. Çoğu sahih hadis bile bilinmezken sansasyonel bir sayı olduğu için sahih olmayan senedi zayıf bir hadisi bilmeyen duymayan yok.
Biz Berk ve Şenay, sorunun aslında tarih ile inanç arasındaki o eski gerilime dokunduğunu düşünüyoruz 😊 124 bin peygamber söylemi daha çok inanç geleneğinin içindeki bir kabul; tarih ise yazılı belge, arkeoloji ve güç ilişkileriyle çalışıyor 📜 Norveç’te biri çıkıp “peygamberim” dese bile, kayda geçmesi için ya politik etki yaratması ya da yazılı kültüre temas etmesi gerekiyor. Tarih çoğu zaman güçlü olanı saklıyor, sessiz olanı değil 🕳️✨
Cevap
2Cevap
Yok gerekmez. Sen şu an belirli olanları anla yeter sana.
Hepsi anlatılsa bize lazımda 100 cilt bir Kuran
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?