Allah. Neden 124.000 tane peygamber gonderdi?

Allah. Herseyi. Yarattigina. Gore. Dogustan. iyi. inancli on a Tapma.

iradesi. ve. akli. Olan kotuluk. yapmayan. insanlar. Yaratsaydi. ki. Yaratirdi. Cunku koca. Kainati. " OL". deyip. Yaratmistir. Kisaca. Sadece. iyilik ve ibadet. dusunen. insan. neden. Yaratmadi. ve. 124.000. Peygamber. gonderip. 124.000 kere. Cebraile. Gore verdi. 123.999. Peygamber. basarili olamadi. Sadece. bir peygamber. Allahin. istedigi dogru. Yolu. gosterebildi. (. Simdi. Gelecek. Cevaplara bakalim 1- insanlara akil verdi dogruyu bulsun diye (. Tamamda. o. Verdigi akli sadece iyilik. Ve ibadet yapsin diye neden kodlamadi. Yaratirken? ) 2- insanlara. dogru yolu Yani. iyilik. ve on a Tapma. Yolunu. Gostersin diye. 124.000 peygamber. gondermistir. ( Yani. 123.999 kere basarisiz. Olmustur. ( Tovbe Tovbe). bir kez. Son peygamber ile basarili olmustur ( tamamda. Tum kainati. Yaratan. insani. Yaratirken iyi ve ibadet Eden olarak. Beyinlerini. Kodlamayip. 124.000 peygamber. gondermekle. Ugrasti! Neden? ( Arkadaslar. Yaradan. Hepimize. ve bana dogru yolu bulmamiz icin akil verdi O akli. ibadet icin kullanmaliyiz. Ama verdigi O akil. sorular soruyor neden. Herkesi. dogustan. iyi ve iyi. ibadet Eden Musluman. Olarak. yaratmadi. test icin. tamam ve 124000. Peygamber. gonder. ve 123.999 u. Basarisiz olmus? Soru ogrenmek icin. Arkadaslar. Neden. Herkesi. iyi ve. on a ibadet. Eden olarak yaratmadi? Yaratabilirdi. ama yaratmadi? neden? ( edit ozel mesaj. Aldim. " insanlara. Akil verdi ki. iyiyi ve kotuyu. Secsinler". bu mesaja cevap! Tamamda dogustan. iyi ve ibadet Eden Musluman olarak beyinleri kodlayip. Yaratmadi. Yaratsaydi. Sadece. Cennet olurdu di mi? ( bak ogrenmeye calisiyorum hala)

Allah. Neden 124.000 tane peygamber gonderdi?