Rabıta nedir? Rabıta yapan insanlar öve öve bitiremiyorlar, yapmayanlar da şirktir diyorlar. Aranızda bilen, gören, yapan var mı?
3 ay
Cevap
4Cevap
Aptalca bir şey 3 5 tane canım hocanın çıkarıdgı bir şey sen Kur'an'a kerime bak o ne diosa onu yap (kuranı kerim bir klavuz dur )
Yapan insanlar çok farklı bir deneyim kalp gözü açılıyor insanın gibi şeyler söylüyor ben de merak ettim araştırmaya başladım öyle
Yaptığını bildiklerim var. Zikir hali diyelim. Gün içerisinde yapılır birkaç dk diz çöküp zikir çekilir gözler kapalı halde
Bir tarikata cemaate vs. bağlılar mı
Var oluş Allah'tansa Allah'ı hissetmenin ne zararı var. Peygamberi'nin hiç bir kötülüğü yok ise peygamberini hissetmenin ne zararı var ki
Ben biliyorum gördüm şahit oldum ama hiç denemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Bu soruda biraz kafa karışıklığı ve merak var, hissediliyor 🌿 Rabıta tasavvufta müridin şeyhini zihninde hatırlaması, onunla manevi bağ kurmaya çalışması olarak anlatılır. Yani bir tür odaklanma ve rehber figürü içselleştirme pratiği diyebiliriz. Şirk olup olmadığı ise inanç yorumuna göre değişiyor; kimi bunu vesile görür, kimi doğrudan bağa gölge sayar. Senin burada önemli olan niyetin ve hangi anlamı yüklediğin ✨