Ve namazida ögrenmek istiyorum. Nerden? Tum bildiginiz ne varsa arladaslar youtube sayfalari, Instagram sayfalsri vs herseyi önerebilirsiniz. Imanimi gucletmem gerekiyor.
Ha bide sey diycem kufr ve şirk nedir fark ne? biri yorumda Allahim bana sonu cehenem olsada o kizi nasip et gibi bisey demisdi. Bu kufr mi? Sirk mi? Bu ne oluyir? Cok yanlis birsey oldugu kesin
Lutfeb kufr ve sirk arasindaki farki anlatin
Güncellemeler
+1 yıl
Yardim etsene kardesim
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
şirk koşmak Allahtan başka yaratıcı olduğuna inanmaktır. küfür ise derler ya Allahın unuttuğu yerdeyiz diye bu ise Allaha küfürdür yok saymak hakaret etmek felan
hayalhanem sayfası var youtube da kesinlikle izle videolarını özellikle mehmet hocanın anlattıklarını
Tsk ederim kufr yani mesela Allah heryerdedir demek kufur dimi? Cunku Allahin bir mekani yokki? Her yer pis yerleredr giriyor. ya da mesela Allah yukarda kufr mu?
Peki bu cocugun dedigi ne oluyor ozaman sonunda cehennem pahasina sevdigi kiza kavusmak istiyor bu ne oluyor?
Allah yukardadır demek Allaha mekan izafe etmek oluyor doğru bir şey değil dinimizde yanlış bir şey olarak geçer böyle bir cümle kullanmayın deniyor.
O cehennem pahasına sevdiği kızı isteyen arkadaş çok yanlış bir düşüncede evet bir nevi küfre girmiş oluyor resmen Allahın bana vereceği ceza azap umrumda olmaz diyor ki şunu unutma Allah kim birine bir şeye benden fazla değer verirse onu ondan alırım diyor
Yani Allah yukardadir demek de kufur ve cocugun yaptigida dimi? Sen emin misin ne isi yapiyosun islamdan cok bilgin var mı
Evet bende cocuga dedim cok yanlissin uyardim tövbe ederim dedi oda
Allah yukarda demek küfür değildir ama diğer dediği kesinlikle küfre girer
dinle ilgili bilgim var az çok yurtta kaldım sohbet dinledim öğrendim bazı şeyleri yanlış yorum yapmam pek
Ama nasil degil Allahin unuttugu yerdeyizde kufur dedin bu nasil degl ozaman
he o küfür evet ama Allah yukarda demek değil
Iste fark ne
Allah yukarda demek yani aslında Allah görüyor demek ama Allahın unuttuğu yer demek bir nevi hakarete alay etmeye giriyor
Yani evet o ablamda söyleniyor ama bir mekan veriyosun denmezki öyle
aynen din çok hassas bir şey gerçekten bazen dersin ki çok mantıksız ama öyle bir şey yatıyordur ki altında aaaa harbiden mantıklıymış dersin
derinlere indikçe araştırdıkça öğrendikçe çok daha güzel gelmeye başlar
Aynen öyle
Girunmzyo
Linki şimdi kontrol ettim açıldı.
Bir de bunu dene;
https://youtu.be/xgZuqSpsr64
küfür hakkı örtmek inkar etmek. şirk ise Allah a denk varlıklar olduğunu söylemek
Pwki o cocugun söyledifi kufr mu?
Nasil hakki inkar etmek ornek verirmisin
namaz yok demek mesela
Nasil yok?
işte birşeyi inkar etmek küfür. çocuk da sensizlik cehennemden beter diyip cehennemi hafife alıyor o da küfre yaklaşmak ama mübalağa sanatı yapıyor diye iyi bakalım biz
Mesela Allah yukardadir demekte kufurdur dimi cunku bir mekan veriyosun
Fikrim yok