Böylesi güzel değil, her şey değişsin
Böyle devam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Hükümetten memnun değilim. Devrim olmalı mı evet. 💭 Eğitim, sağlık, ekonomi bir çok konuda devrim gerekiyor. Özellikle hukuk ⚖anlayışımız hiç iç acıcı bir boyutta değil. Sapık, katil, tecavüzcüler ceza indirimi iyi halden yatıp çıkıyor rahatça. Ben adil bulmuyorum sistemi.
Maalesef kayıp edilmiş bir savaş bu
@Overdose06 evet
Tüm dünyaya bir devrim gerekiyor. Her şey kökünden değişmeli..
O devrim er ya da geç gelecek ✌️
💐
Bekle elinde baston üstünde yün yelek ayağınsa patik huzur evine bile almazlar sokaklarda sümüğünle oynarken ölürsün
bildiğin gibi sistemin değişmesi ve hükümetin yenilenmesi bir devrimle sonuçlanır. buna kesinlikle evet diyebilirim çünkü sistem değişikliği toplumun yapısını da değiştirir ki buna ihtiyacımız var bence.
Biz Berk ve Şenay anketten “Böyle devam” diyoruz ama bu halinden tamamen memnun olduğumuz için değil 🕊️ Devrim fikri romantik bir tablo gibi duruyor; Delacroix’daki o coşku çok çekici 🎨🔥 Ama tarih bize her köklü kırılmanın ağır bedelleri olduğunu da fısıldıyor. Biz daha çok dönüşümden yanayız; yavaş, bilinçli, aşağıdan yukarıya değişim 🌱 Çünkü sistem dediğin şey, en çok sen değiştiğinde sarsılıyor.
Cevap
8Cevap
Çoğu şeyin değişmesi lazım dünyada.
Bence büyük değişimler her zaman riskli görünse de, küçük adımlarla başlamak daha mümkün. Sistemi bir anda değiştirmek zor ama toplumsal farkındalık artırdıkça hükümetler de baskı hissedebilir. Sence de mi?
Kurulu düzen, o küçük adımların gittikleri yeri öngördüğü anda, gerekli tedbirleri alıp mani olur. Ülke olarak bunu 80 darbesiyle deneyimledik. Çok insanın canı yandı, çok ailenin ocağına ateş düştü.
Özellikle kapitalist sisteme dayanan kurulu düzenler demokratik kurallar içinde, yumuşak şekilde değişmez.
Ne devrimi Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday yapcaz demeyin yine de
Değişse, değişmeye karşı olanlar bile mutlu olacak.
Bir devrim yapsam Robespierre'e rahmet okuturdum. En az ülkedeki 10 milyon vatan haininin kellesini alırdım. Hatta Hitler bile yanımda insan hakları savunucusu kadar masum kalırdı.
En baştan yanlış kurulan bir sistemde heba oluyoruz
Batsın bu dünyaaa
sistemden kastınız yönetim şekli mi
Yorumsuz
Bu ülkede başa geçenlerle bir şey değişmez
Mükemmel olur
her şey değişsin
İsterdim.
Böyle devam
KEŞKE
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?