Bir cafede olması gerekenler neler? Neler sizi o mekanın müptelası yapar?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Müptela değil de beğenmek. Bir daha o çevrede bir kafeye gideceksem oraya gitmeyi seçmem için diyelim öncelikle. Gelelim neler olması gerektiğine.
Öncelikle kesinlikle garsonların güler yüzlü olması gerekiyor.
Daha sonra mekan ferah olmalı. Fayanslardan duvarların rengine, aydınlatma da bir eksik olmamalı. Şahsen doğru düzgün aydınlatması olmayan, her şey birbirine yakın olan yani arada fazla boşluğu olmayan bir markete bile gidesim gelmiyor. Bir de gidip zaman geçireceğim bir mekandan bahsediyoruz.
Daha sonra yine çok önemli olarak içecekler. Özellikle kahve çeşitleri. Çok değişik çeşitler olmak zorunda değil ama yapılan adam akıllı yapılmış olsun. Yani evet bizde her şey var diyip de düzgün olmazsa diğerleri de boşa gider.
Bunları hepsi tamam da bitti mi? Tabii ki hayır. Bunlar biraz masrafla halledilebilir. Ama biraz daha önemlisi yeni bir tarz oluşturun. Gelen kişi evet burası farklı diyebilsin. Mesela kendi gittiğim kafelerden iki tanesini örnek vereyim. Birinde kafenin tavan kısmı küçük renkli şemsiyelerle kaplı. Aydınlatma da düzgün olunca çok güzel bir görüntü oluşuyor. Bir diğeri de belki bu tür yapan yerler vardır da bana pek denk gelmedi, dilek köşesi veya aşk köşesi olarak tarif edilebilecek bir köşe. Renkli kağıtlar ve duvarlarının birinin bir kısmını ayırın. Gelen kişiler dileklerini veya aşık oldukları kişileri yazıp ya da kendilerine not yazıp asıyorlar. Ve sürekli doluyor orası. Bunlar gibi özgün şeyler bulursanız çok daha fazla müşteri çekebilirsiniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yıl-Çalınan şarkıların kalitesi...
-Hijyen ve temizliği...
-Menü zenginliği ve fiyatta uygunluk...
-Dekorasyonu...
-Masa, sandalye ve diğer gereçlerin kullanılabilirliği ve konforu...
-Çalışanların kişisel temizliği, güler yüzlülüğü ve saygınlığı...
-Duvarlarında boya badana yerine farklı ressamlara ait tablolarının olması...241 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.
+1 yılher güne özel programlar olabilir. 80ler günü, punk günü, karaoke günü hatta dertleşme günü, 30lu yaşlılar günü, çiftler günü, yalnızlar günü. sıradışı bir fikir belki ama böyle bir yer olsa evimden çok orada yaşardım. içeri girenlere güne uygun ufak aksesuarlar ödünç verilebilir; bonus saçlar, fularlar ya da maskeler. biraz işletenin hayal gücüne kalmış bir şey. ama fark yaratılırsa mekanın ismi çabuk yayılıp merak uyandırabilir. mesela üyelik sistemi oluşturulabilir, isteyenler için özel kart oluşturulur ve bu kartla her geldiğinde puan kazanır puanları arttıkça ufak hediyeler kazanır. her kart sahibinin kartta lakabı yazar, makinenin belirlediği veya kendi istediği bir lakap. gizli bir buluşma yeri gibi düşünülebilir bazen en çok gelenler watsapp grubuna alınır yeterli sayı yakalanırsa şifreli, gizli partiler düzenlenebilir. bunlar şu an aklıma gelenler. bu kafada bir mekan olsa keşke..
03 Yorumla- +1 yıl
çok isterim aslında. ilerde elime bir fırsat geçerse yapabilirim :) teşekkür ederim.
- +1 yıl
güzel fikirler bir kısmını kullanacağım izninle tşkrlr
+1 yılŞarkıları kaliteli olacak tatlıları da leziz :))
Ortam da ferah olsun harika :)41 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
131
Cevap
106Cevap
+1 yıl1. olarak ; en başta : ortamın müşterileri germemesi gerekir..
bu; dekor ile, ışık ile, çalışanlar ile, koku ile, müzik ile olabilir. bunların çok iyi düşünülüp cafenin bulunduğu muhit, hitap ettiği müşterinin istekleri, fiziksel konumu ve genişliği düşünülerek en uygun şekilde dizayn edilmelidir.
Müşterinin en çok dikkat ettiği hususlar; yemeğin kalitesi, çalışanların güleryüzü ve samimiyeti, herşeyin temizliği ve her türlü rahatsız edilmemesidir. Sonuçta cafeye gelen herkes oraya dinlenmeye, stres atmaya, eğlenmeye, arkadaşlarıyla vakit geçirmeye geliyor. Diğer müşterilerin, çalışanların onu rahatsız etmemesi için masaların konumu ve şekli de çok önemli.. Müşteri değerli olmak ister, ancak bu yapmacık şekilde değil, samimi bir şekilde hissettirilmelidir. Simit dünyasının fiziksel yapısı ve ürün çeşidi ve hizmeti genel olarak kabul görüyor. Örnek alınabilir.
Cafenin ismi, markası, kurumsal kimlik çalışmaları sosyal medya kullanımları da reklam için önem arzediyor.. Umarım faydası olur..10 Yorumla
+1 yılaz çok her bütceye uygun bir menü olması. sonuçta öğrenciyiz ve her daim paramız olmuyor. sevdiğimiz bir mekandan mahrum kalmak haksızlık bence:D
sonra çalınan müzik çok önemli. ben eski şarkılar çalan mekanları hep daha çok beğenirim.
mekan tasarımı bunaltıcı olmamalı ferah olmalı ki kalabalık zamanlarda bile rahat olabilelim. hani bazen sabah gider akşama kadar sıkılmadan otururuz ya o hesap.
ya bir de koltuk mu sandalye mi neyse artık rahat olsun kalkınca popomuzun uyusmuş belimizin fıtık olmuş olmasını istemeyiz :)10 YorumlaDiğer konusunda 354 cevap paylaştı. 1-Menülerinin ipad ile verilmesi. Bir ürünü sipariş ederken iki üç taraftan resmini olması.
2- Masalarının organik (doğal ağaç üzeri verniklenmiş) olması
3- Eğer cafe içerisinde nargile olacaksa örneğin nargile rüzgarlığının kavunlu bir nargile de kavun kabuğunun, karpuzlu ise karpuzkabuğunun kullanılması.
4- Kadeh şeklinde bardakların olması ve kendine özgü bir tasarımla üretilmesi.
5- Birbirinin aynı fakat değişik renkli sandalyelerinin olması ve bu sandalyeler de mutlaka minderli kullanılması
6- Kendini terkar etmeyen jazz, reggie veya blues tarz veya klasik tarzda müziğinin olması
7- Servisi getiren ve dağıtan iki ayrı garsonun olması.
8- Geleneksel lezzetlere yer verilmesi10 YorumlaDiğer konusunda 555 cevap paylaştı. eğer ben mekan açacak olsam
dekorasyon ağaçlı olur yani içerisi kahve rengi sonra ıslak odun veya yeni yanmaya başlamış odunun kokusunu bir çok kişi seviyor buralarda
servisin hızlandırılması için silikon kulaklıklar (hani şu ajan tipleri varya onlardan) şef bütün herkezin kulağına konuşacak yani konuştuğu kişi gelecek
servisi alıp gidecek diyelimki şef masadan birisinin kalktığını gördü
birisine kulağına seslenecek garsonlar bu arada servisi yaparken kulaklığını kapatacak ki müşteriyle ilgilendiğini şef anlasın
çalışanlarıma sütlü kahve rengi forma
eğer cafe sadece pastahane gibi olacaksa kuru pasta yaşpasta kahve soda çay falan olacaksa bunlar önemli değil ama restoranta benzer ise bu dediklerim geçerli olur00 Yorumla- Diğer konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılBence bir kafe nasıl olmalıdır
Çalışan personeller daima temiz bakımlı güler yüzlü tırnakları dişleri tertemiz olmalı
-kullanılan çatal kaşık bıçak tertemiz olmalı çok hassasımdır bakınca kendisini görebilmeli
- haftaya 2 veya 3 gün canlı müzik +internet
-mekan 3\4bölüm olmalı her insana hitap edebilmeli ve sevgililerin köşesi ayrı olmalı rahatsız olmamaları için ve havalandırması çok iyi olmalı
-ısıtma ve soğutma sistemleri sıkıntısiz çalışmalı WC tertemiz olmalı insan musluğu tutmaya tiksinmemeli
Ve yenilecek menünün gayet iyi yapılmış yapan kişinin kendinden lezzet katması ve çok çeşitli olması gerekir bence bunlar00 Yorumla Cafelerde olmazsa olmaz sarı ışık kullanılmalı beyaz ışık oranın çekiciliğini azaltır. 2. si bir cafenin kendine has ürünleri olmalı ismi gökmen olan bir ıslak kek veya ılgın adında bir dondurma kokteyli gibi o cafeye özgü insanların anlatırken komik bulup merak edebileceği türden ürünler.. Ve çalan müzikler çok özenle seçilmeli mekanı birazda havaya sokan müzikleridir. ilgilenen garsonlar güler yüzlü ve kibar olması çok büyük bir artı ve müşteriyle laubali olmayan bir mekan sahibi ve çalışanları. Mekanın ismi de insanı oraya çağıracak birşey olmalı.
00 YorumlaDiğer konusunda 460 cevap paylaştı. Yukarda arkadaş demiş ama bir kac ekleme yapıcam sana ;
şu an üzerinde çalıştığım kendi projemle ilgili.
1. calan şarkılar insan psikolojisine uygun yani sabah oglen aksam farklı muziklere dikkat etmek gerekir.
2. fourfişhon yanlış yszmadıysam led aydınlatma teknolojisi
3. teknolojiyi takip etmek.
Örneğin;şu an program yazdırıyorum insanlar siparişlerini ıpad le verecek ve verdiği yemeğin içeceğin kalorilerine kadar bilgisi olacak.
4. pirim yapmak istiyorsan belirli aralıklarla luks arabalar kirala dükkan onune koy kucuk mankenlik ajansından bay bayan kirala otursunlar sabahdan akşam a kadar.
Kapıda mutlaka eli ayağı duzgun bakımlı şık bir bayan olsun karşılasın ve boş yer sunsun gibi bir çok seçenek var 1aya acarım cafemi,00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl-Menü zenginliği ve fiyatların uygun olması
-Siparişlerin sunumu
-Dekorasyon, tasarım mesela duvarlarda tablolar ve kafenin bir bölümünde kütüphane şeklinde alan
-çeşitli oyunlar. Tabu, okey vs
-Masa koltuk ve sandalyelerin rahatlığı
-mekanın konumu ve genişliği
-Çalışanların güler yüzlülüğü ve seviyeli olmaları
- Hijyen ve temizlik
-Çalan müzikler ve ses seviyesi - ışıklar
kısacası çok şey var 4-4lük bir mekan olması için en ince detaya bile yer vermek gerekiyor tabi herkesin vakit geçirmek istediği mekanlar farklı yerler olabilir10 Yorumla
+1 yılrahat koltuklar, sakin bir atmosfer, farklı bir dizayn ve belli bir konseptinin olması, güler yüzlü hizmet, ufak ikramlarının olması (kahvenin yanında çikolata, çayın yanında tek lokmalık küçük kurabiye), temiz- hijyenik hissettirmesi, çok boğmayan aydınlık bir ortam, fiyatlarının çok uçuk olmaması
20 Yorumlaher şeyinle kalite olacaksın (dekorasyon, personel, sunulan ürünler vs) ama kaliteyi en uygun fiyata sunacaksın her şeyi personeline bırakmayacaksın kendinde bizzat gidip müşteri sohbetleri yapacaksın. personellerin birbiri içinde uyumlu çalışması maaş tatmini sana artı olarak döner.
10 Yorumlabır defa ısletende calısanda cok cana yakın olacak somurtkan olmayacak cozum sunacak! olmaz dıye bırsey olmayacak denerız olacak! mekan basık olmayacak havadar olacak ve tertemız olacak 2 sıgara ıcıldımı o kul tabagı dokulecek garson armaycaksın hıc garsın burnunun dıbınde olacak ama rahatsız etmeyecek! tuvaletlerı cıcek kokacak ve tertemız tutulacak...
10 Yorumla
+1 yılmüptelası olunan kafelerin ortak özelliği bir ana temanın olması. Örnek vemek gerekirse otantik olabilir (eski resimler, antikalar, plaklar, gramafon vs..), rock temalı olabilir, yani demek istediğim bir tema üzerine yoğunlaş ve tüm kafeye o temaya göre dekore et.
Ve kafeye özgü bir yemek, içecek (baska yerde olmayan) icat et ve ona kafenin ismini ver. gör bak kafe nasıl patlıyor sonra...10 Yorumla
+1 yılMekan:
*göze hitap edecek bir deklarasyonu olmalı
*renkler uyumlu ve açık tonlu olmalı
*dar değil ferah olmalı
*mümkün olduğunca ulaşımı kolay bir yerde olmalı
Çalışan:
-güler yüzlü olmalı
-temiz giyimli olmalı
-saç ve tırnak bakımına dikkat etmeli
-mümkün olduğunca serviste hızlı olmalı
Mönü:
+çeşit bol olmalı
+olabildiğince fiyatlar uygun olmalı
+temiz olmalı eskimiş yırtılmış olmamalı
+yiyecek/içeceklerin resmi bulunmalı
Gibi gibi ☺☺03 Yorumla- +1 yıl
Menü iste ya ☺
- +1 yıl
cafe restaurant işine ne kadar alakasız olduğunuz menü geniş olmalı fikrinizden belli. Menü ne kadar genişse kalite o kadar düşer hiç bir mekan her şeyi aynı kalite de sunamaz.
+1 yılBir kafenin zaten vazgeçilmezi güler yüzlü hizmet ve geniş bir menüdür. O mekanın müptelası yapacak şeye gelirsek tasarımın yanı sıra sadece o mekana özel bir durum ya da konsept olması lazım. Binlerce kahve zartı kahve zurtu varken bir kafenin 0 dan fark yaratabilmesi için onlardan farklı birşey vermelisiniz karşıya
00 YorumlaBen hep bir kafe açmak istemişimdir ama maddi desteğim olmadığı için hep sıkıntı oldu ben bende...
Şöyle söylim Her şeyden önce SESSİZLİK Ve DEKOR önemli gerisi bağlı olduğun yer şartlarına kalıyor...
Canlı müzik olur,
İçecek alternatiflerin olur,
Servis ve müşteri memnuniyeti
Vs Gibi şeyLere dikkat edilmesi gereken bir yer olsa tercih edilebilecek bir kafe olur bence...00 YorumlaDiğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. Dekoru beni kendine çekmeli..
4.bp.blogspot.com/.../IMG_0133.JPG
Müzikleri ve menüleriyle kendine özgü olmalı..00 YorumlaDiğer konusunda 317 cevap paylaştı. İlgi , dekorasyon , manzara ve kesinlikle yiyecekte GORSEL ve TATSAL kalite.
Örnek vereyim bir mekana dondurma yemeye gitmistik. dondurmayi ananasi ikiye bolup ici oyulup bir suru meyveyle doldurulup ustune dondurma toplarinin yerlestirilmesi beni o kafenin muptelasi yapti :) daha sonra farkettim o kalite diger yiyeceklerdede vardi. bir dilim pastayi tabagi suslemeden getiren yerleri hazetmiyorum mesela :) once gozum doycak benim :D00 Yorumlaoturulacak yerler koltuklar rahat, masalar alçak veya geniş olmayacak. yani karşındakiyle aranda çok mesafe olmayacak. sesini bastıran bir müzik de olmayacak. saçma sapan renkler de kullanılmadı mı geriye pek birşey kalmıyor aslında. yüksek olmayan fiyat sadece gitme sıklığını değiştirir. kazanacağınız yukarı aşağı aynı olur benden. ama fiyat düşük olursa gelme sıklığım artar ve reklamınızı yapmış olursunuz benim aracılığımla.
00 Yorumla- İç dekorasyon ve şıklığı
- Oturma düzeni ve rahatlılığı
- Manzarası ya da deniz kenarı olması
- Canlı müzik ya da çalınan müziklerin kalitesi ( Hele Sezen aksu ' nun müzikleri çalınıyorsa 10 NUMARA )
- Garsonların Güleryüzlülüğü
- Tabii de menü fiyatları00 YorumlaKafe'nin ambiyansı öncelikle güzel olmalı. İnsanlar içeri girdiklerinde kafede kendilerini iyi hissettirecek müzikler tercih edilmeli ve tasarım açısından da göze kesinlikle hitap etmeli. Ayrıca işletmenin serseri diye nitelendirilen hatunlara sarkan tiplere karşı önlem alması, ailecek gidilebilinecek mekan olması orayı vazgeçilmez kılar. Bir de, kışın içerisi sıcak, yazında serin tutmayı da unutmayın :)
Bu arada yeni kafe açıyorsunuz sanırım. Allah utandırmasın. Bol kazançlar dilerim.10 YorumlaBir kaç tane puf atsınlar cafenin bahçe tarafına orta seste caz parçalar uygun fiyatlı bir menü mümkünse yer olarak deniz tarafına yakın olsun :))) dizaynı fazla renkli olmasın fakat puflar renk renk olabilir :) Onun dışında kitap cafeleri çok seviyorum kitaplar olabilir için de cafenin :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılLezzetleri mekanın dekoru hafif müzik olsa güzel olur ama reklam veren radyo frekansından olmamalı yemek kokusu masalara gelmemeli tam aksine hoş kokmalı hızlı servis artı güleryüz olmalı ve mekana gelen insanlar kaliteli olmalı mesela ben orda arkadaşımla konuşurken bir masadan birden kahkaha dolu bir gürültü kopmamalı herkes toplum kurallarını bilmeli
10 Yorumla çalışanların güleryüzü ve yakınlığıyla mekana girdin mi kendini yabancı biyerde değilde sanki evine girmiş gibi hissedersin.. dekora gelince masalar tıkış tıkış dizipte yan masada konuşulan şeylerin benım kulagıma gelmesı kafamı kaldırınca pat dıye yan masaya bakmam bunların olmaması gerek onun dışında siparişleri gerektiği zamanda sıcak bir şekilde almak vede son olarak orayı özel kılan birşey olması lazım koltuklarından duvarlarından falan filan
00 YorumlaKahve sıcak olmalı. O kahve kokusu duyulmali tadı hoş olmali. Süt ile yapilmamali. Kahve önemli. :)
onun dışında gösterilen alaka güzel icten ve memnuniyet amaçlı olmalı. absürd paralar alinmamali. ortam temiz ve yiyecekler olmasi gerektiği gibi olmali. Böyle bir yer buldum mutluyum :)00 YorumlaEn önemli şey kafenin dışarıdan görünüşü zira dışardan bakıldığında demode ya da harabe gibi görünen bir cafeye kimse girmek istemez. İkinci olarak kafedeki atmosfer çok önemli cafenin dekorasyonu ile müşteriyi cezp etmelisiniz ki müşteri mekana ısınsın. Üçüncü olarak güler yüz olmazsa olmaz prezentabl garsonlar olmalı ve mutlaka bay ve bayan garson olmalı. Son olarak ikramlar bol çeşitli ve sürekli taze olursa müptela olmamak elde değil.
00 Yorumla
+1 yıl-Çalınan şarkıların kalitesi...
-Hijyen ve temizliği...
-Menü zenginliği ve fiyatta uygunluk...
-Dekorasyonu...
-Masa, sandalye ve diğer gereçlerin kullanılabilirliği ve konforu...
-Çalışanların kişisel temizliği, güler yüzlülüğü ve saygınlığı...
-Duvarlarında boya badana yerine farklı ressamlara ait tablolarının olması...
cevap verilmiş =))10 Yorumla
+1 yılKarşılama
Personel ilgi ve alakası
Sunum
Varsa rezervasyon a sadık kalınması. Bu çok önemli.
Hizmet kalitesi. Servis hızı ve sıcak soğuk isteğin tam anlamıyla karsilanabilmesi.
Işıklar, müzik ve havalandırma temizlik v. s.
O ortama gelen insanların nezih olması da çok önemli.
Ve son olarak uğurlama. Hadi yediniz ictiniz naşnaş olmaz dimi ama 😃 musteri velinimettir sözünün hakkını verebilmeli.☺00 YorumlaDiğer konusunda 303 cevap paylaştı. Masalar g*t göte olmamalı.. İlle de Pahalı şaşalı bir mekan olmasına gerek yok.. Otantik, anne baba çocukların işlettiği, babanın tekneyle açılıp balık tuttuğu, kış Günlerinde odun atılan sobanın ısıttığı süper bir mekan biliyorum..
Elitim lüksüm sürerim diyen mekanlar eline su dökemez..
Az sakin olsun, insan karmaşası olmasın00 YorumlaDiğer konusunda 832 cevap paylaştı. Oo cafe aciyoruz sanirim guzel guzel, bence En onemlisi cay iste sonra oturma duzeni manzara guzel klasik muzik ya da genele hitap edicek eski marj sarkilar ama hafi. Seviyede heryerde, koltuklarin rahatligi, garsonlarin kalitesi cay in yanindab1 tane kurabiye, bunun gibi basit seyler
00 Yorumla
+1 yılBence en onemlisi mekanin havadar olmasi gunes gormesi oyle magara gibi mekanlar olmasin yani :)
Temizlik onemli ayrica
Ve tabi calisanlarin guler yuzlu kibar olmasi
Kardeslik birde cayi iyi demlesinler soyle onlara ;)10 YorumlaLuks olmasin yeterli. oyle yerlerde onsan kasiliyor. bir cagede kendimi rahat hiss etmeliyim) samimi personel. mesela bor cafe olsa ama kahve in yaninda okumak icin kitap da siparis vere bilsek cok super olurdu
00 YorumlaBence 30-40 dakikada okunacak incelikte kitaplar bulunan bir kütüphane köşesi olmalı. Tarihi ve edebi kitaplar ağırlıklı olmalı. O raflarda kafenin bulunduğu çevreye ait gezilenilecek yerlerin bir ajandası olabilir.
00 Yorumlaya şimdi ortam farklı olmalı içeri girince sana birşeyler hissettirmeli mesela antika eşyaları seviyosan gramafon, plak , eski telefon gibi eşyalar otantik bir ortam oluşturabilir. benim hayalimde tasarladığım çok hoş bir cafe var :)
02 Yorumla- +1 yıl
4 gün önceki soruyu nasıl buldun :))
+1 yılçalışanlarının güler yüzü ve samimiyeti insanı daha çok etkiliyor. bence diğer her şey bundan sonra geliyor. tertemiz ve yemekleri nefis olan yer olsa bile somurtkan çalışanları yüzünden orayı tercih etmem.
00 Yorumla3 tip müşteri vardır
1 - Çayın kahvenin 2 TL geçmediği yerler.
2 - Marka takıntısı olan insanları öpmek üzere kurulan yerler.
3 - Her şeyi ince eleyip sık dokuyan ve kaliteyi arayan kişiler.
Sen hangisine hitap edeceksin ilk önce bu önemli00 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/58BVvD.jpg
-
Bu olsun mümkünse.. =//10 Yorumla
+1 yılTemizlik önemli. Beğenime uygun müzikler, sakin ve huzurlu ortam varsa müdavimi olurum. Türk kahvesini de iyi yapmalılar. :)
20 Yorumla
+1 yılduyarlı, sosyal sorumluluklarının farkında olan çalışanlarının olması o cafenin kalitesini artırır bence:) tek derdi kazancı olmamalı. vee evcil hayvanımla gidebilmeliyim :)
00 Yorumla
+1 yılHerşeyden en önemlisi cafedeye giren kişi kendini çok önemli hissetmeli. En önemlisi bu inanılmaz derecede değer vermek cafeye giren kişiyi özel ve iyi hissettirir.
00 Yorumla
+1 yılArkdaşım abicim ablacım her neyse Ankara bir kafe vardı çok güzel bir konsept vardı duvara yazı yazıyorsun işde ali ayşeyi sevıyor vs 10.01 2010 böyle yazılar yazıyorsunuz (ankarada olanlar cafe ortamına takılanlar kızılayda bu mekanı bilriler) sonradan konsept değişti bir yangın çıktı falan filan olayı oldu cafe bozuldu bizim grubumuzda bu tarz bir şey bence çok güzel bir öneri :DD
00 YorumlaDiğer konusunda 609 cevap paylaştı. Samimi olabilecek sıcak bir ortam. Mekana girdiğinde kendinde bir şeyler bulabilmelisin. Kimi zaman bir şarkı, müzik yani. Kimi zaman da çiçekli masa örtüleri gibi. Yelpaze çok geniş. 😊
00 YorumlaBir cafe nin dekorasyon u , renkler dinlendirici olmali boguk olmamali asiri yogun bir ortam olmamali huzur weren bir yer olmali agiz tadiyla cappuccino icebilelim...😊
00 YorumlaHoş kısık sesli bir müzik olmalı güncel romanların olduğu ufak da olsa bir kitaplık veya bir dergilik mükemmel olur tatlıları Güzelse bir de o kafeden çıkmayabilirim
00 Yorumlagüler yüzlü hizmet ve samimi ortam. ama samimi den kastım yılışıklık ta değil. Bir mekan dekorasyon açısından ne kadar güzel olursa olsun eğer çalışanları iğreti tiplerse gitmem
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBir çok şey var ama en çok dikkat ettiğim şeyler şunlar;
1. Servis kalitesi
2. Dekorasyon / tema
3. Çalışanların samimiyeti.10 Yorumla
+1 yılsürekli tepede dikilen, psikolojik baskı kuran, ikidebir bir aarzunuz varmıydı diye gelen garsonlarının olmaması :D :D
10 Yorumlasomut örneklerden daha çok mekan sahiplerinin veya o kafeye takılan insanların güler yüzlü olması o kafenin müptelası olunmasında en büyük faktördür bence. Böyle bir ortamda çay abdest suyu gibi de olsa kafeden çıkmak istemezsin bence
00 Yorumla
+1 yılönce temizlik hijyen daha sonra güler yüz ve servise çok önem veririm verdigim paraya değmeli güzel vakit geçirmeliyim
00 YorumlaDiğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. Dekorasyonda kullanılan renkler
Mekanın mimarisine baglı olarak en uç noktayı bile degerlendırebılmek
Hıjyen temizlık
Gorsellık
Calişanların guler yuzlulugu
Mekandakı ışık
Mekandaki müzik00 YorumlaKesinlikle iyi bir kahve falı bakan birisi olmalı şahsen kadınlar tarafindan tercih edilecegini dusunuyorum
00 Yorumlamasa yanlarında priz (hızlı şar da olur iyi para gelir.)
eğer nargile satıyorsa lütfen Kaliteli temiz nargile olsun.00 Yorumla
+1 yılmekanın ufak bir köşesini oyun alanı yap. langırt koy. hergün ordayım :D langırt , dart, okey masası. bol bol tavla :D
00 Yorumla
+1 yılbir kere müzikler güzel olmalı özenle seçilmeli yani sonra renkler pastel tonlar olmalı sakinlik ve ferahlık versin. :) :) :)
00 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Fiyatların uygun olması.
Çalışanların samimi olması.
Çiftlere müsamaha gösterilmesi.
Rahat olması.00 Yorumla
+1 yılTasarım çok önemli ya casa del arte var facebooktan bakabilirsin tasarımı beni çok etkiliyor insan huzur buluyor adeta orda
00 Yorumla
+1 yılInternetinin olması yiyeceklerin kalitesi ve tabi ki fiyatlar bir de rahat hareket edebilecegim ortamının olması
00 Yorumla
+1 yılYabancılık çekmeyim evimde gibi hissettirsin yeter :/ böyle şirin soft renkler ağırlıkta eskimiş bir mekan tabi menüsü 5 çayı tarzı :/
Çay demişken 10 liraya çay içip laptopa bakıp gelmeyelim :'(00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTuvaletinin temizligi, loş ışıklarin olmasi, cerez fistik cekirdek gibi seylerin olmasi, bizim bir caffe vardi yiyip cekirdklerini yere atioduk superdi. Toast ya da gozleme corba gibi sicak yemeklerin olmasi
00 YorumlaHızlı servis, lezzetli yemek, güler yüzlü eleman, hijyen, sıradışı dekor..
10 Yorumladışarıdan ilk bakış sonrasında hissettirdikleri dış görünüşü , işletmenin samimiyeti ve kalitesi.
10 Yorumla- Devamını Gör (177)
Devamını Gör(222)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem