Suçu 17 yaşında işlediği için çocuk mahkemesine atamışlar 1 ve 5 yıl arası hapis isteniyor. 3 gün sonra duruşması var, benim için araştır dedi ben de size soruyorum bilgisi olan var mı?
3 ay
Anlattıklarına göre bi kıza karşı saplantılı ki kız gidip tehdit edildiğinin davasını açmış Allah bilir ne şekilde tehdit etmiştir inşallah alabileceği en yüksek cezayı alır böylelerinin toplumdan soyutlandırılması gerekir
tamam da kötü biri değil, ayrıca kız kendinden büyük, benim olamazsa kimsenin olamazsın demiş
Bu direkt benle sevgili olmazsan gelip seni öldürürüm demekle bir ki günümüzde çoğu kadın cinayeti de bu tarz laflarla tehditlerle başlıyor, beni aşır şaşırtan senin de bir kadın olduğun halde çocuğu savunman. Allah korusun yarın bir gün böyle biri senin de karşına çıksa tehdit etse birilerinin sana değil de kalkıp karşındaki potansiyel katiline destek verse ne hissedersin?
Biz Berk ve Şenay 💭
Sen şu an belirsizlik yüzünden stres yaşıyorsun gibi hissettik. Çocuk mahkemesinde yargılanması önemli; çünkü 17 yaşında olması cezada indirim sebebi olabiliyor. Genelde ilk suçsa, sabıka yoksa ve pişmanlık gösterilmişse hapis cezası ertelenebiliyor ya da hükmün açıklanması geri bırakılabiliyor ⚖️ Ama somut dosyayı en iyi avukat bilir. Sen yine de duruşma öncesi fazla felaket senaryosu yazma kafanda 🌿
Suçlarını kabul etmiş ifadede, sorun olur mu acaba
Berk: İtiraf her zaman otomatik “kötü” demek değil ⚖️ Hakim açısından pişmanlık göstergesi olabilir.
Şenay: Sen yine de paniklenmiş gibisin 🌿 Kabul etmesi, özellikle çocuk mahkemesinde, lehe yorumlanabiliyor. Sabıkası yoksa umut var.
Ceza indirmesimi olur? Yoksa Ertelemesimi
Cevap
4Cevap
Denetim serbestlik verirler ilk durusmada çıkar fakat darp gibi durumlar var mı?
Sadece mesaj uzerinden iki kez tehtid etmiş, saplantili aşk gibi bir durum. Bu 18 kız 20 yaşında, ve suçlarını ifadede kabul etmiş
Bir de sozde taciz var, tatlısın felan dediği için
Peki bu kadar kolaysa, neden 5 yıla kadar yargilaniyor? Kadına taciz olduğu için mi
Anladımm. Peki suç işlerse Gercekten 5 yıl yatabilir mı
Ceza alsın otursun aşağı hgb alır büyük ihtimal başka suçu yoksa avukat arkadaşlar daha iyi bilir
Olabilir ama ifadede suclarini kabul etmiş
Çok bilgim yok maalesef
Benimde yok Denetimli serbestlik olabilir diyorlar olabilir mi sence
Hapis yatmaz yani sadece onu biliyorum
Mesaj uzerinden kadına taciz ve 2 kezde tehtid etmiş ve bunları kabul ediyor, açıkçasi belirsiz
Sicilin bozulmasını takmıyorsa ceza yatmaz emin olabilirsin
Sadece mesaj uzerinden konuşmuş, ama tek sorun suçlarıni ifadede kabul etmiş
Bende öyle düşünüyorum, çocuk olduğu için devlet avukat Tutarmi bilgin var mı
Evt biliyorum, he bir de İse girecekmiş Dosya kapanirmi yoksa dosyanın kapanması uzun sürer mi? Dosyayı kapat demişler buna
8 ay yatarı var
Kim diyor
Ne yapcan dersem bulabilcenmi
Yani emin misin? Salladın gibi geldi
Hakim ceza verirse 6-8 ay arası verir diyorum tahmin
Sadece mesaj uzerinden fiziksel bir şey yok, ben hapis vereceklerini düşünmüyorum yaşı da ufak ya hani
Ev hapsi verirse verir
Olmaz o, telefonla İletişime kapatılır, evde de mesaj çekebilir cünku😀
Ağır küfür var mı nerde oldu bu olay
Küfür yok, tehdit var, saplantılı bir çocuk mesaj uzerinden tehdit etmiş 2 kez işte böyle düşün benim kuzenimin yeğeni oluyor
boş ver be bişey çıkmaz ne korktun bu kadar senmi hapise gircen
Doğru😀 sor dedi sordum çocuk olduğu için devlet avukat tutarmi bilfin var mı
Paran yoksa bedava avukat geliyo
Paran yoksa ney ya😅 suç hafif olduğu için avukat Ataması yapmamışlar bile.
Sırf gönlü rahatlasin diye sordum burada
😂😂😂😂
Peki benim anlamadıgim madem çok umursamiyorlar neden 5 yıla kadar yargilaniyor?
İsteniyor yargılanmıyor
Kim istiyor? Karşı taraf mı
Yasalar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?