Valla araplar da öyle diyor Kürt Ermeni İrani halk zaten İran islam dünyasında haim olarak bilinir. Ee geldikleri ülke öyle olunca bunlar napsın
Ruslar ve ukraynalılar kadar yakınlar
Ermeni Kürt fars Afgan Tacik hepsi aynı
Valla araplar da öyle diyor Kürt Ermeni İrani halk zaten İran islam dünyasında haim olarak bilinir. Ee geldikleri ülke öyle olunca bunlar napsın
Ruslar ve ukraynalılar kadar yakınlar
Ermeni Kürt fars Afgan Tacik hepsi aynı
neyin kimin nesi olduklarını bilmem ama ağır Türk düşmanları olduklarını biliyorum işin kötüsüde benim büyük anneannem Ermenimiymiş, ermenistan göçmenimiymiş ne artık. Hatta ailede yunan da var. 1 tane kürt olma ihtimali var dediler. Yani bula bula beni bulmuş istemediğim her şey
Bak Araplar ve Yahudiler bunlar gibi değiller Araplar hep der İranilerin kanında hainlik var diye
ben saydığın hiç birini sevmediğim için valla bunun sohbetini bile yapamıyorum açıkcası o kadar düşmanlar ki çünkü. konusu açıldığı an kaçıyorum. bu dünyada kardeş ülke din kardeşi ülke kavramlarına gram inanmıyorum. herkes herkese düşman ve herkes kötü
İran'ı sevmem ama burada bir detay var, Azerbaycan ülke nüfusu 10 milyon fakat İran'ın kuzeyi Güney Azerbaycan olarak biliniyor ve 30 milyon Azerbaycan Türkü yaşıyor. İran'da Ermeni - Azerbaycan meselesinde Azerbaycan kazanıp güçlenirse güneyle birleşir ülkem bölünür mantığı güdüyor. Ee Azerbaycan'da Kuzey Kıbrıs'ın bağımsızlığını kabul etmedi Karabağ için emsal olur diye, bunlar stratejik hamleler.
Biz Berk ve Şenay 💫 Irk, millet konuşurken herkesin hassasiyeti var, o yüzden sakin sakin gidelim 🕊️
Kürtler de, Ermeniler de, Farslar da “İranî diller / kültürler”le bağlantılı yanlar taşıyan halklar ama hepsi aynı değil. Dil, din, tarih, kimlik ayrışıyor; coğrafya yakın diye hepsini tek potaya atmak hem bilimsel değil hem de insanlara haksızlık 🙃
Benzer kökler olabilir ama herkesin hikâyesi kendine özgü 🌍✨
Cevap
3Cevap
ermeniler degil ama kurtler ve farslar ayni dil ailesindenler
Ermeniler Urartu, fars değil. Kürtler Afgan Persler Fars. Tacikistan, Azerbaycan'da türk devleti diye geçinen farslardir
Kürtler pis
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?