AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Sokayım oyle ateistlige
Allahı ıspatlarım demek günah değil mi?
günah değil kardeşim allahı herşekilde ıspatlarsın. soluduğun havanın var olduğu biliniyor fakat göremiyorsun allahta var fakat onuda göremiyorsun. ya sen havanın yok olduğunu savunacaksın ya da allahın var olduğunu kabulleneceksin.
Ben senin inancına saygı duyarım kardeş , allah yoktur diyede sana dayatmam. sende tersini yapamassın. Varsa sana var kendi içinde yaşa , yoksada inanmayana yok. hepiniz benim gibi inanmak zorundasınız deme lüksünüz yok. hava senin için, içinde allahını barındırıyor olabilir. bazıları içinde %78 azot,%20 oksijen, argon ve karbondiyoksittir.
söyle bakalım dinliyorum ikna et beni hadi
nasıl ispatlamayı planlıyosun
tövbe tövbe
Allah'a inanıyorum ama özgür olmak istiyorum
hadi bakalım
beklemedeyim
İspatla o halde.
Basliyorum :)
Merakla beklemekteyim :)
Allah var mi sence
Yok.
Bence tek tek zor olur güncellemede herşeyi anlat.
Ugrasirim ben bosver
Simdi soyle bisiy diyim sana. bir canta olsa. ben icinde elma oldugunu sende olmadigini soylesen napariz? Ben cantanin o gozunu acar gosteririm bak burada diye. ama yok olsa (mantiken konusuyorum ) senin cantanin herbir kosesini ince ince didik didik incelemn gerekmez mi yok diyebilmek icin? Sonucta sen iyice bakmadan yok dersin ama ya bakmadigin yerlerde varsa?
Söylediğin ama muhtemel durum. Mutlak değil. Fiziki olarak tam açıklaması yok şu an .
Mantiken oyle mi degil mi onu soyle sen
Tamam dediğin olsun. Mantıken öyle. Nereye gidicek merak ettim konuşma.
Oyle olsun diye deme. tamamsa devam edicem.
Tamam. Haklısın.
Sen butun evreni dolasip baktn mi allah var mi yok mu diye. denizin dibindeki kumun altina gokteki bulutun ustune baktin mi
Hayır bakmadım.
O zaman yok oldugundan emin degilsin?
Emin değilim.
Hah bu ii iste. o zaman varligiyla yoklugu supheli şu an . senin aklin var mi? (Afedersin hakaret degil yanlis anlama )
Aklım var.
Bana onu gosterebilir misin? Yani rengi sekli ne nasil bisey hafif mi agirmi sert mi yumusak mi. bir bilgi istiyorum hakkinda
Akıl dediğin şey beyinin elektrik iletişimidir. Beyinin faaliyetidir. akılı ispat edemezsin diyemezsin. Mesela bilggisayar harddiskini düşün bilgiler var bilgiler kayıt oluyor. Duygular hormonsal akvitilerdir. Beyinde farklı snap hareketlerinden farklı düşünceler farklı davranışlar çıkar.
Hehe iste var. ama gosteremiyosun. allah ta oyle. var yani.
Bak imdi. bir pilot kalemi incelesek. kalemin kapagi var murekkep kurumasin diye icinde doner bir meknaizma var uzunda murekkebi yeterli miktarda akitcak bir top ustundeki yazilar bir hizada biri birinden buyuk degil. bu bir sanattir degil mi. sanat sanatkari icab eder. sen o kalem kendi kendine olmus dersen sana kimse inanmaz. oyleyse o kalemden cok cok daha sanatli olan kedinin nasil kendi kendine oldugunu iddia ediyosun
Gösteremiyorsun değil gösterdim işte sana. Ama 12 yıl din eğimi alıp hala bu netten bulma basit boş seylerle kendine güvenmen bir hayli üzücü. Yok diye kanıtlayamıyorsak o zaman kesin vardır diye düşünen bir insanla asla anlaşamam. Rica edersem beni engellermisin seninle herhangi başka başlıkta karşılaşmak istemiyorum. Ben sana akılın bilimsel halini anlatıyorum bana gelmiş yok işte diyorsun. Neyse bol şans sana dediğim gibi engelle beni.
@MarlynJeanne al bide bu konuşmaları oku fenalık geçir.
Kendin bilirsin bitirmemistim :)
Haka farazi şeylerden tahminden bahsediyorsun. Dışarı çıkıp loto oynasam daha gerçek tutma ihtimali.
Tamam
Beni ikna et.
Sence allah var mi
Hayır.
Simdi soyle bisiy diyim sana. bir canta olsa. ben icinde elma oldugunu sende olmadigini soylesen napariz? Ben cantanin o gozunu acar gosteririm bak burada diye. ama yok olsa (mantiken konusuyorum ) senin cantanin herbir kosesini ince ince didik didik incelemn gerekmez mi yok diyebilmek icin? Sonucta sen iyice bakmadan yok dersin ama ya bakmadigin yerlerde varsa?
ya varsa!! ya yoksa? emin olamayız ama bilimsel kanıtlar yok diyor. o zaman bilime değil hayal olana inanalım?
Aras Bir şey söyleyebilirmiyim?
@Hawaiii izin almana gerek yok açık platform. buyrun
Sen mantigina inan simdi birak bilimi
yanlış hatırlamıyorsam şu şekildeydi. Mevlana nın yanına bir adam gitmiş ve ALLAH var mı demiş. Mevlana var demiş. Adam inanmamış ve mevlana taşla kafasına vurmuş. Adam Şems hazretlerinin yanına gidip durumu anlatmış. Mevlana hazretlerini çağırmışlar. Adam ALLAH yok dedim diye başıma taşla vurdu başım agrıor demiş. Mevlana da :
- ALLAH ı görmediğin için inanmıyrsun. Bende senin agrını görmediğim için inanmıyorum demiş. İnanmak için görmek gerekmiyor yani. Ateistler bilime dayalı olarak ateist oluorlar genelde. Ama hala bilimin de çözüm getiremediği onlarca şey var. Peki neden bilim bulamıyor bunları herşeyin bir çözümü varsa. dinde zorlama yoktur ben sadece bildiklerimi anlatmakla yükümlüüym.
hak kitap dedikleri ata erkil sistemin ana erkil sisteme dayatması olarak insanlığın sonunu kendileri getirsin diye eski romada atılmış adımların vardığı doğudaki aynasıdır batı taş atar doğu kuyuya toplanır.
@Hawaiii Bakın 7 yıl ateist kalmış biri olarak konuşuyorum, sadece beni nasıl ikna edeceğinizi görmek istedim, hepiniz mükemmelsiniz yanlız ben müslüman olurken beni birisi ikna etmedi kendim buldum Allahı, şimdi buraya onlarca ateist bozması gelir akıl vermeye çalışır, can sıkar en azından benim canımı sıkar bana söylemeleri, tereciye tere satmak gibi olur. Allah düşmanı biriydim hatamı telafi ettim çok şükür, size anlatmak istediğim yani birini siz ikna edemezsiniz, onu kendisi bulur eğer gerçek bir ateistse emin olun bulur yok bu adam farklı olmak için ateistse zaten boşa konuşuruz biz bunları kale bile almıyoruz..
anladım Müslüman olmanıza çok sevindim. Gösteriş için ateist olanları ayırt edemeyiz malesef. ALLAH ım yardımcıları olsun inşALLAH.
@__Aras__ Adamsın işte bu bana göre sen gerçek bir ateisttin burdakiler özenti önce sana kızdım en son yorumunu okuyunca hak verdim brawo valla hiç laf yetiştirmeye bile gerek yok bariz belli ne b*k oldukları keşke şunlarla sen atışsan. ddd