Yani sebep ne o kadar Allah sizi sevmiş yoktan var etmiş hayat vermiş yaşıyorsunuz niye Allah'a inanmiyorsunuz?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Çünkü inanmıyorum demek ki bana iman nasip etmemiş ben cehennemde kadroluyum. Olurda uğrarsa iki çift laf ederiz artık orada.
Hiç büyüklük taslamana gerek sen daha kendi bedenine hakim değilsin beyninden düşüncelerine bile hakim olamiyorsun kibirlenip Allah'ı küçük görmeye hiç gerek yok biraz araştırıp düşünürsen doğru yolu bulursun
Peki amin.
İnanıyorum çok şükür sıkıntı da olsa huzur veren rabbim sonuçda
Neden inanalım öyle bir zorunluluğumuz yok
Nasi yok Allah seni sen yapmış Allah yaratmış seni nasıl zorunluluğun yok Allah'ı nasıl sevemezsin böyle bişey olur mu vicdanın sizlamiyormu
O sokak hayvanlari aç ölürken, çocuklar tecavüze uğrarken vicdanı sızlamıyor mu?👽 Sizin Allah'ınız egoist
Sana bunu açıklayabilirim evet Allah çocukları öldürüyor tecavüz ettiriyor acı çektiriyor evet Allah bunları yapıyor ama nasıl yapıyor mesele bu
İmtihan demek saçmalıktan ibaret. Böyle sebep olmaz. Suçsuz dilsiz haygablaien imtihanı olamaz.
Hayvanların*
Allah herkese ruh vermedi yani gördugunu sandığın insanlar aslında yok onlara ruh vermedi ruh vermediği için de yaşamıyor sadece yaşıyor gibi gözüküyor mesela nasılsın iyiyim diyor cevap da veriyor ama ölü ruhu yok o yüzden onların acı cekmesi tecavüze uğrayıp aç kalmasi önemsizdir değil mi ne de olsa ruhları yok ölüler
Kanka dalga geçtiğin belli. Sende ateistsindir muhtemeln.
Ateist değilim Müslümanım sana şunu diyebilirim bence maddenin hakikati konusunu araştır o konuyu anlarsan o zaman inanabilirsin
kanka sen bu üslupla davet edemezsin İslama kusura bakma. bilen biri yapsın daha iyi.
Zaten hepsini araştırarak ateist oldum kimse kafasına keyfine göre olmuyor bunlar derin konu hafife alınmaz
Sen etin kemiğin konusabilecegine yürüyüp TV izleyebilecegine inanıyorsun o zaman
evet, derin konular. ve savunanlar da nasıl savunacağını bilse keşke. ben de aileden Müslüman olmak yerine iyice araştırarak müslüman olmak istedim ve oldum.
Sende ayın ikiye yarıldığına inan o zaman skdkdkdkkdkd uzunca şeyler yazmak isterdim ama malum iq belli
Allah'a inanıyorsan yaptığı mucizelere neden inanmamazlik edeyim samimiyetsiz olur bu ama sen bir çamur kendine milyonlarca sene boyunca kol bacak beyin yaptigini sonra da bu çamur kendini lavarotuvarda nasıl geldiğini araştırıyor ve evrim teorisi diyor bu daha komik
@milkchocolate kral
Yav atalım bir çamuru ileride o çamurdan Atatürk çıkmaz o çamur istiklal marşı yazmaz hiç mi düşünmüyorsunuz
@sjan123 ya sen trol müsün ya.
ya değil @. q.
Bilim gelişiyor bundan 100 sene sonra kimse inanmayacak siz trol fakirlerde öbür dünya umudu ile yaşayın o zaman
Ben trol değilim Allah'a inanıyorum ve başkalarının da inanmasını istiyorum dediğim gibi bir kova çamur alalım atalım milyonlarca sene sonra o çamur kendini lavarotuvarda nasıl çamurdan insan olduğunu arastirmaz
Çok acı çektik çok acı çektik neden inanalım
Burası imtihan yeri acı olmadan gelişim olmaz eğitim tamamlanmaz
Başlarım öyle imtihana benim canım var can taşıyorum birilerinin kuklası değilim acı çekeyim öbür dünyada bile bolluk yaşayacağımdan emin değilim boşu boşuna yaşıyoruz ne diye aidiyet hissedeyim
Hiç öyle sizlanmaya gerek yok sen yaratıldın önceden yoktun şimdi var oldun Allah seni seviyor ki acı vektiriyor sana Allah hayırlısını yapar diyip Allah'a daha çok inanman lazım
Beni inandıramadı onun problemi
Allah her zaman insanlarin vicdanına ilham eder sen Allah'ı araştır dusuncelerin değişir
Araştırdıktan sonra inanmamayı seçtim zaten bruh
O zaman şeytan seni kandırmış kafana ne takıldı da inanmadın soylersen sana aciklayabilirm
Kardeş misyoner misin yoksa Allah'ın avukatı mısın sal gitsin işte
Ben görmediğim şeye inanmam arkadaş!
Havayı nasıl görüyoru sjsjsj
Zaten görseydin bilirdin inanmak farklı ayetlere hep inanın diye geçer bilin diye değil
Şimdi Müslüman arkadaşlar saldıracak, normaldir. Zaten aramızdaki fark bu.
Sence diş perisi gerçek olabilir mi?
Sjsja yok kanka ben sinirli insan değilim benim ki merak bende soruyorum bana cevap versene da ssksksk
Havayı hissediyoruz kısaca 5 duyu organımdan herhangi biriyle Allah'ın var olduğunu kanıtlayabilen kul karşıma çıkmadı.
Yok dişi alıp yerine para koyan birini görmediğinden bilmiyorum.
Ama inanıp inanmamak gene senin elinde ama
Bu zamani teknojisi tedavi imkanları 570 li 600 yıllarda nasıl biliniyordu 🤨
Ve neden Allah? 1000 tane din var arkadaşlar. Şimdi cennete gittiğinizde diyelim ki başka tanrı çıktı. Ne yapacaksınız hadi bakalım 😃
Adamlar çömlekten pil yapmışlardı ama nasıl o zamanda elektirikli alet mi vardı 🤨 bilinmeyen çok şey var ister inançlı ol. ister olma geçmişe adir garip olaylar var ama
Güzel soru, siyasi biraz, bunu araştırmalısın. Kısaca Kur'an değişmediğini nereden biliyorsun?
Evet benimde şüphem var yalan yok ama adamlar baştan sona full değiştirseler. büyok sorunlar olur.
Aga arkeoloji biliminden anlamam, bence anlamadığın konuları din ile bağdaştırman biraz tuhaf. Ben bildiğimi söylüyorum, karşında profesör ateist yok yani 😃. Bu sorular yıllardır bana sorulduğu için çok sıkıldım. İnternetden öğrenebilirsiniz. Veya kitap okuyarak. Bolca makale bulunuyor.
Sjsjs tamam kendine iyi bak 👋👋
Bir de şöyle düşün, uzaylı bilimi var; adamlar pillerin uzaylılardan geldiğini düşünüyor. Yav tamam da bir delil yok, nasıl uzaylı. Bak uzaylı bilimini araştır. Dediklerin orada uzaylılar hakkında yazılmış. Ben ne uzaylılara ne de Allah'a inanıyorum.
Dediğim gibi herkesin inancı kendine 😅 👋👋👋
O zaman ruhunuda görmüyorsun ama var olduğunu biliyorsun değil mi? Beş duyu organınla ruhunu nasıl hissediyorsun.
Kısaca bunun uzaylı veya Allah tarafından gönderildiğini herkes söyleyebilir. Tesla diyelim ki, tüm buluşları çalınmış, yani öyle deniyor, ama bunun kanıtı var mı? Varsa doğrudur. Yoksa yanlıştır. Dünyada mesela, adalet kavramı var, uygulanıyor mu? Pek değil, o zaman gerçek o dur. Büyük güç (devletler) bunları değiştirmedikçe budur. Aynı şekilde Allah'ı isteseler (işlerine gelse) inanmamanız için ellerinden geleni yaparlar. Ama yapmıyorlar, çünkü işlerine geliyor. Çünkü herhangi bir kanıt bulunamıyor, tarihi veri yok. Kur'an mucizeleri diye tarihte iz yok. Ya birisi yazmış, öyle öyle yaymışlar yani nasıl yapıldıysa (bilmiyorum o yüzden kesin konuşmiyacam) artık bilemiyorum.
Ruh mu? Haha 😄 dediğimin arkasındayım. Ruh da yoktur.
Ruhu kanıtlarsanız olabilir ama.
O zaman ölüm diye bir şey de yoktur senin literatüründe. Çünkü ruhu olan biri ölmez değil mi?
Ya da şöyle diyim. Söylesene insan nasıl yaratıldı. Diyeceksiniz maymundan peki maymun nasıl yaratıldı haa.
Bu konuları tartışın, körü körüne inanmayın. Şöyle düşünün; neden bu dine inanıyorum? Neden şu din değil? Bu ülkede doğmasaydım başka dine mi inanıcaktım? Neden bu kadar din var? İlk dinler hangisi?
Bunları okuduktan sonra zaten artık şüphe kalmayacak. Tabii dini bir taraftar olarak değil başka persfektiften bakarak (tarafsız olarak) bakmanız, yeterli olur diye düşünüyorum.
Şahsen ben Kur'an'ı Kerim'i , incili ve diğer kitapları da okudum. Hepsinin ortak bir noktası var o da bir yaratıcının var olduğu. Bu evren hiç yoktan olamaz yani.
Laviniaa, gerçekleri inkar ederek kendini kandırırsın. Evrim yasaları okuldan kaldırıldığında belki küçüktün. Müslüman bir ülkede yaşıyorsun ve anlıyorum; kimse sana gerçekler konusunda yardım edemez. Çünkü senin gerçekleri bulman gerekli. Gidip de din kitaplarını silip süpürürsen, kitap okursan, bilim okursan belki dediklerimi bir nebze anlayabilirsin.
Okumadığımı mı sanıyorsun. Ben değil sen inkar ediyorsun asıl. İnsan anatomisini incele bi. Böyle özenle bir araya gelmiş hücreler , damarlar ve niceleri yoktan var olmaz. Gezegenler uzayda nasıl mükemmel bir şekilde duruyor. İspat dersen bir sürü var. Ama inanmamayı seçen sensin. Dünyada 1.5 milyar müslüman var. Ve 2.5 ise hristiyan. Tabiki Hristiyanlığın çoğu sömürge yoluyla ve zorla o dine sürüklendi. Bilirsin. Ama ikisinin tek ortak noktası ise bir yaratıcının var olduğu.
Aynı şeyleri savunuyorlar 😄 başka kitap da okumalısın. Sorgulamalısın. Başka dinleri de okumalısın. Düşünsene; bir yaratıcı var ve kuralları var, bu kuralları ihlal edenleri cezalandırma biçimi bile kanıtlanamıyor. Yani adamın başına taş düşüyor, ölüyor ve Allah belasını verdi diyorlar. Mesela Allah niye zararsız birsürü insanı aç susuz bırakıyor? Veya din adına öldürülen insanların suçu ne? Bilmem yani, biraz düşünün. Hadi diyelim kusursuz bir gezegen, neden hayvanlar birbirini yiyor? Böyle işte bizim olayımız kısaca bu, okuyoruz öğreniyoruz sonra da millete derdimizi anlatmaya çalışırken anlamasını diliyoruz ki anlamayınca sadece yazı yazmış oluyoruz. Sıkılıyoruz gerçekten anlayış gösterin ve soru sormak yerine bu sorduklarınızı kapsamlı şekilde Ateist platformlarından araştırın. Ve kendinizi karmaşık bilgiler dünyasına atın.
Sen Allah'ın vardir bir bildiği Allah'ın hikmeti vardır hayırlısı böyle diyecek yerde ateist oluyorsun hiç mi utanman yok senin
Komik sorular, cevap verirdim de anladığım kadarıyla hiç araştırma yapmamışsın veya araştırdığın kaynaklar kısıtlı. Bilmem anlatabildim mi? Bende cevap çok, yıllardır bu sorular geliyor, hani Türkiye geriden geliyor ya, cahilliğinden hep. Aga biraz araştırın vallahi deli oluyorum, niye hazıra konuyorsunuz anlamıyorum. Kitap var aç oku, İnternet var makale var...
Aşağıdaki yorum da fa yazdım burada da yazıyorrum bir çamur milyonlarca sene sonra çamurdan nasıl insan olduğunu lavarotuvarda araştırıyor çamur ayaklanıyor ve lavarotuvarda gidip kendini arastieiyor nasıl insan oldum ben diye şimdi sana soruyorum bunun neresi mantıklı
Saygısızlığınızı kendinize saklayın. Müslüman olduğunuz için üstün varlık filan değilsiniz bu arada anlayın şunu. Herkesin dini ve inancı kendine. İsteyen araştırır.
Allah herkese irade vermiş. Akl-ı Selim olanlar o beyni kullanamamayıp insanları inkara sürüklüyor işte. Allah insanlara çok fazla nimet veriyor ama insanlar darda olanlara yardım etmiyor. Niye İslam dininde zekat var. Niye oruç tutun diyor tok açın halinden anlasın diye.
Sen Allah'a inanma kitaba inanma birde saygı bekle aksine Allah seni heryerde rezil eder
Bak kendi kendine soruyon; çamurdan var olduysak niye çamur olamıyoruz? Öyle işte sorduğunuz sorular aşırı saçma. Cevapları da internetde evrim okuyun
Şöyle güzel bir söz var onu söyleyip gidiyorum.
" Lafta gül bitmez. Cahile söz yetmez."
Hadi selametle Allah sana hidayet nasip etsin kardeşim.
Size güzellikle cevap vermek bile gereksiz. Hepiniz aynısınız. Aynı cahillik. Boş boş gelmişiniz Allah seni rezil eder Allah böyle yapar. Güldürmeyin. Ben gidiyorum.
Şahsen ben sana hakaret etmedim. Güzellikle cevap verdim. Hakaret içerikli bir cümlem varsa söyleyebilirsin.
İnanıyorum