+1 yılDinler coğrafidir, biz islam coğrafyasında islamı seçmediğimiz icin körü körüne hareket eden biz değil sizsiniz.
Allah'a neden inanmıyorum? Şöyle söyleyim metafizik bana gerçek gelmiyor. Ben negatif ateistim. Eğer bir tanrı varsa bile bu islam tanrısı veya şu an inanılan herhangi bir tanri değildir ve bilim bu somut tanrıya ulaşana kadar inanmamıza gerek yoktur.
İkinci sebep ise Allah inancının sadece inançtan ibaret olması. Kanıtlı bir olguya inanç denmez. Dolayısıyla dileyen inanır dileyen inanmaz. Kimsenin bir zorunluluğu yok.
Mantığıma yatan şeye zaten tamam derim ancak mantık göreceli bir kavram değildir:)
Bana göre de senin yolun yanlış. Birbirimize saygılı olduktan sonrs problem olmaz.
Buyut şimdi ben seni dinliyorum:)110 Yorumla
Soran+1 yılSimdi soyle bisiy diyim sana. bir canta olsa. ben icinde elma oldugunu sende olmadigini soylesen napariz? Ben cantanin o gozunu acar gosteririm bak burada diye. ama yok olsa (mantiken konusuyorum ) senin cantanin herbir kosesini ince ince didik didik incelemn gerekmez mi yok diyebilmek icin? Sonucta sen iyice bakmadan yok dersin ama ya bakmadigin yerlerde varsa?
- +1 yıl
Ne guzel kanitladin Allah'ın varlığını:)
Şimdi canım benim sen bana çantamda elma var dersen ben senin çantana bakarım. Eger olmadığını gördüğüm halde sen bana hâla var diyorsan sana guler geçerim. Zira çıkarip göstermen gerekir:) varlığı kanitlanamayan şey bilimsel olarak yoktur. - +1 yıl
Istesen acarsin ama sen bilerek karanlik yolu tani seytani seciyorsun. secme hadi allaha dön bu senin elinde.
Soran+1 yılO zaman sen akilsizsin (afedersin ) bana aklini gosterir misin :) ya da annene duydugun sevgini
- +1 yıl
Anneme duyduğum sevgi zaten hareketlerime yansır ama sen buna inanmak zorunda degilsindir:) belki de bu sevgi gerçek degildir?
Akıla gelince akıl dediğin şey düsünmek ve dusunceleri eyleme dokebilmektir bu da mevcut zaten:)
Neyse aptal biri bana rüzgarı goster demisti sen o kadar düşmemişsin:)
Soran+1 yılHakaret etmeden dinleseydin iyiydi. neyse sen laf kakalamaya gelmissin saygiyla dinlemeye degil. ii gunler
- +1 yıl
Cok komik oluyorsunuz hakaret degil bu:) aklini kanitla ne yahu dunya uzaya cikiyor sormayin boyle sorular kendi kendinizi rezil ediyorsunuz:)
Soran+1 yılTamam canim ii gunler sana
- +1 yıl
@Berilaayy tesekkurler:)
En İyi Cevaplar
Bir çok arkadaşın yorumuna cevap yazdım. Ve yorumları okudum. Bazıları gerçekten delil yetersizliği bazıları gerçekten gösteriş. umarım yardımcı olabilmişizdir.
35 Yorumla
Soran+1 yılPhelix isimli kullaniciyada tesekkurler oda zahmet etti yoruldu baya. ikinizi eig secmek isterdim ama malesef tek kisi seciliyor. onu etiketler misin
Soran+1 yılOncelikle cevaplayanlara tesekkurler. cogunuz anlayisli cevaplar verdiniz. hicbirinizj kirmak ya da yargilamak asla degil hedefim. kirilan olmussa ozur dilerim hakkini helal etsin. onun disinda hakaret eden ve sinirlenen arkadaslara kotu birsey demedim bu sinirlerine anlam veremiyorum. saygili bir bicimde objektif olarak konusmakti amacim. uyduruk seylerle karsiniza dikilmedim. mantiginizin size siyledigini duyurmaya calistim sadece. yoksa ben de birsuru kaynak biliyorum. ama ne desem surekli inkar edilecekti. bende en saglam kaynak olan aklinizi ve mantiginizi sundum size delil olarak. anlayislilara gercekten sonsuz tesekkurler. digerleri icin birsey soylemiycem. sadece kendimi bosuna yormusum.
- Diğer konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılElhamdüliiah Müslümanım, Yüce Yaradana hamdolsun... Fakat sen burada insanları bu şekilde sorgulayıp yargılacağına, ispat etme gereğinde bulunacağına anlat güzellikleri de insanlar kendileriyle hesaplaşsınlar... Kimseyi suçlayarak bir yere varamazsın...
Müslümana düşen görev uyarmaktır, bu üzerine farzdır. Ama ikinciye söyler ya da üstüne düşer bu hakkına girmektir. Unutma ki hak sadece müslümanın müslümana olan hakkı değildir, hesabı sorulur bunun da aziz muhterem ehl-i müslim kardeşim...06 Yorumla
Soran+1 yılBen yargilamiyorumki sorudada belirttim soruyorum sadece
- +1 yıl
Ateistlik Allah'a inanmamak değildir, Tanrının varlığına inanmamaktır... Yani ateist birisi öküze de tapmaz. Bunun sen şimdi direkt Allah'a neden inanmıyorsun diye girersen zaten psikolojik olarak da bişey ispatlama ihtimalin olmaz, aksine seninle makara yaparlar...
Bende şimdi burada Yüce Rabbim üzerinden makara yapılmasını kabullenemiyorum, ve bunun da sebebi sensin şu an, al bir de burdan yak kardeşim... - +1 yıl
- +1 yıl
Aramızdaki görüş farklılığı değil, yorum farklılığı zaten...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
ateistler bence yok edilmeli.
çok gereksiz düşünceye sahipler.
çürük beyinler.
benden daha fazla kimse düşünmedi araştırmadı yormadı kendini.
fakat hakikatler şirke ve küfre asla yenik düşmez.
düşüncese sana o düşünceyi veren yaratıcının yüceliğiyle onu inkar ediyorsun.610 Yorumla- +1 yıl
Sen de sana o düşünceyi veren yaratıcının yüceliğiyle ateistleri yok etmeli diyorsun. İslamın neresinde var bu düşünce. Önce müslümanlığı adam akıllı öğrenip daha sonra diğer din veya dinsizlerle ilgili fikir beyanında bulunun.
- +1 yıl
islamın gerçek yüzünü bilmeden gelme karşıma.
çünkü islamın amacı dünyada ki bütün inançsızları islama davet etmektir.
ayrıca bu inançsızlık artmasın yayılmasın diye önlem alır.
çünkü ateistlerde toplum aile sosyal yapı kavramı yoktur.
her türlü pislik barındırırlar.
fuhuş, zina, içki bütün kötülükleri barındırırlar. - +1 yıl
Ateistler yok edilseydi sen şu an iletisim kuramiyordun buradan:) neyse ki ateistler var da karanlik cagds degiliz. Biraz icat yapin muslumanlar bilimde sanatta sifirsiniz
- +1 yıl
Dediğin gibi islama davet. Yok etmek değil Allahın verdiği canı Allah alır eğer ateist olmaması gerekseydi olmazdı hepsi ölürdü öyle değil mi. Ahirette cezasını çekecek insan için bu dünyada nefret beslemek doğru mu. Dediğin kumaz zina ıvır zıvır şu anda Türkiyede fazlasıyla var herkesin elinde iddia kuponu ona ne diyeceksin. Bir de benim bildiğim kıyamet alametlerinden birisi de "dünyada tek bir mümin kalmaması". Kıyamet gününe inanıyoruz o halde dünyada bir gün müslüman kalmayacak ki kıyamet kopsun.
- +1 yıl
@MarlynJeanne sen ne icat ettin beyinsiz.
ayrıca islamiyetin gelişim dönemlerinde ki icatlarımı göz ardı etmemelisiniz.
islamiyet.tumblr.com/.../islam-alimleri-ve-buluslar-abdusselam - +1 yıl
@KırıkPirinç kıyametin kopmasını çok mu istiyorsun.
ayrıca ben dinin gereğini yerine getirmeyen herkesi inançsız görüyorum.
dinin yasakladığı şeyleri yapıp ben Müslüman'ım demesinler.
ateistler evrim teorisi bıg-bang i savunurlar.
üstün zekalı olduklarını düşünürler fakat bir hayvandan geldiklerini iddia ederler yani maymundan solucandan kuştan böcekten boktan. - +1 yıl
Dinin gereğiyle ilgili bişey yok nefsime yenik düşüp yaptığım her hata için tövbe edebilirim. Zina yapıp alkol içtiğim için benim inançsız olduğumu söylersen o da senin günahın olur. İslamda önyargılı olmaya yer yoktur islam hoşgörü dinidir. Küfüre yer yoktur diğer elemana beyinsiz diye hakaret ediyorsun ya sen inançsız mı oldun şimdi.
- +1 yıl
Problem o zaten islamiyet gelişince bilimden tamamen uzaklaşılmış:) benim bir sey icat etmem şart değil, bilim ateizmin tekelindeyken senin ateistlere bryinsiz demen komik:) kendini rezil etme
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanacak olsam bu sadece Müslüman olacağım anlamına mı geliyor? Sorun tam da burada başlıyor zaten çoğunuzun başka inançlara tahammülü yok ve bu insanlar İslam dan iteliyor korkutuyor. Allah İslama has Arapça bir kelimedir ve sen sadece Müslüman olmaktan bahsediyorsun inanmaktan kastın sadece İslam mı başka bir inanca inanamaz mı yani? Diyeceksin ki hak din İslam Hristiyanda hak din Hristiyanlık diyor eee? İnsanlara inancınızi cemkirerek hakaret ederek aşılayamazsiniz daha çok soğutursunuz önce saygılı olacaksınız tabi ki Ateistlerde. Sen neden inanıyorsun derler sana sen Kuran dersin nerden bileyim herhangi bir insanın yazmadığını der her sorunuza bir cevap verir bilimsel olarak yaklaşır o insanlari inandiramazsiniz tıpkı onların da sizi dinden çıkaramayacağı gibi. Sorgulamayı bırakmak lazım artık neden böyle diye.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMesela su yorumlara bir göz gezdirdim Müslümanım diyen insanların yorumlarının basitligine saygısızligina seviyesizligine bak hakaretlere bak böyle mi hoşgörülü terbiyeli Müslümanlarsiniz? Dersiniz ki Ateistler neden Müslümanlara tepkili ben böyle insanlarla dolu inancın içinde kendimi kötü hissederim. Ben Hristiyan olurdum adamların herkese saygısı var.
Soran+1 yılBen kimseye hakaret etmedim ki burada.
Cevap sahibi+1 yılSenin için demiyorum genel konuşuyorum
Soran+1 yılO zaman o onlarin yaptigi yanlistr ben burada herkesle saygiyla konusmaya calistim. hatam olmamistr insallah
+1 yılAllahın düşünce yapısının çok basit olduğunu düşündüğüm için inanmıyorum. Hmm birde fazlasıyla egoist tıpkı bir insan düşünce yapısı gibi. Yani tarihin akışını kontrol ettiğimizde her insanlık tarihinde farklı tanrı figürleri vardır. Şuanda bulunan Allah ise yine basit bir düşünce sisteminin ürünü. Yok olunmasını beklediğimiz bir ürün. İnanıyorum ki biz insanlık daha iyi bir allah yaratabiliriz.
213 Yorumla
Soran+1 yılO kadar karisik ki dusunceerin :) simdi senin mantigina gore allahi yaratan evreni de yaratir ama bu dunyayi bir insanin yarattigini soylesen sana deli derler haksiz miyim
- +1 yıl
Kesinlikle. İşte bunun farkına varan insanın allahında bir zeka ürünü olduğunu kavraması çok uzun sürmüyecektir. Belki 1 asır belki 2. Ama bu bin yılın tanrısı yok olacaktır. Hatta bin yıldan sonraki 50 yılda birileri daha gelecektir gökyüzünden geldiler şunları getirdiler. Sonra bir bin yıl sonra daha senin düşünce yapındaki biri neden inanmıyorsunuz diye bir "başlık, makale, köşe yazısı" yayınlayacaktır. Gerçek asla şaşmaz gizli kullanıcı.
- +1 yıl
Ayrıca homofobik ve seksist. Ve insanligi kendine inandiramamis. Benden daha aptal ise neden ona Tanri diyoruz ki?
Soran+1 yılBak imdi. bir pilot kalemi incelesek. kalemin kapagi var murekkep kurumasin diye icinde doner bir meknaizma var uzunda murekkebi yeterli miktarda akitcak bir top ustundeki yazilar bir hizada biri birinden buyuk degil. bu bir sanattir degil mi. sanat sanatkari icab eder. sen o kalem kendi kendine olmus dersen sana kimse inanmaz. oyleyse o kalemden cok cok daha sanatli olan kedinin nasil kendi kendine oldugunu iddia ediyosun
- +1 yıl
"Bir köy muhtarsız, bir iğne ustasız olmaz" betimlemesi gibi bir örnekle uzun süredir karşılaşmıyordum teşekkürler. Cevaba gelecek olursam "evrimsel deneyimler, ara formlar, mutasyonlar" vs vs onlarca açıklama ile evrimci bir tavır takınabilirim hatta muhabbetin uzayacağını bileceğimden determinist bile olabilirim ama dediğim gibi bunlardan uzak bir fikir sundum ben sana. Benim sana demek istediğim "insan hayal dünyası'nın bir yanılgısıdır tanrı"
Soran+1 yılSen notr degilsin ama hala aklindakilerle konusuyosun. mantiken bu boyledir.
- +1 yıl
Bence sende aklındakilerle konuşmayı dene. Saklı kalmış tanrı oradadır.
- +1 yıl
İnanmiyosun peki kim kaybeder siz hakkiysaniz biz bisey kaybetmeyiz biz hakliysak siz cehenneme gitceksiniz bunu goze alabiliyomusun
Soran+1 yılPeki iyi gunler
- +1 yıl
@fuocoturco Kaybedecek hiç birşeyim yok. Çünkü iyi bir insan olduğuma inanıyorum. Ama Allah iyi bir insan olmak ile inanmamak arasındaki çizgiyi koruyamıyorsa beni yakabilir ve sizin allahınız olarak kalabilir.
- +1 yıl
soranın bahsettiği pilot kalem örneği vs.. bunlara neden cevap vermedin determinist yaklaşım yaparım falan yazmışsın emin ol felsefi terimleri senden daha iyi biliyorum ama her şeyi bir kenara bırak sadece bir insan nasıl oluştu bunu açıkla başka bir insandan diyeceksin peki o nasıl oluştu dersem başka bir insan diyeceksin gidecek geriye doğru ama ilk insan nasıl oluştu dünya nasıl oluştu buralara gelince tıkanıp klacaksın çünkü sorulara verecek cevabın yok bugün bile heteretrof görüşü çöktüyse bilim adamları artık bunları önemsemiyorsa ben ateistler çok geri kalmış derim darwin in görüşleri arkasına saklanarak ateist olmak tam bir komedi bilim dünyası bile darwin in görüşlerini benimsemiyorken senin gelip burada ara tür evrim falan demen içler acısı şu anda en önemli gözlemlediğim olay darwinden ve evrimden beslenen ateistler iran ve türkiye gibi ülkelerde var gelişmiş ülkeler big bang teorisi ile uğraşıyor ve geldikleri son nokta ilginç bir şekilde yaratılış görüşünü destekliyor..
- +1 yıl
- +1 yıl
Sen bir robot yapiyosun bu robit herseye karsi iyi her robota yardim ediuo fakar diyoki ben sen yapmadain sende diyosunki yakinda ben sana gosteririm hurdaya atarim
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıl72 Yorumla
Soran+1 yılGostermiyo degilim merak sadece
- +1 yıl
Inancsizlik bir inanc midir, neden?
Bu boyle uzar gjder benim de arkadasim ateist ve adam o kadar cok sey sayiyor ki bir sey anlatmaya kalksan anlatamiyorsun anlamiyorda onunlan bir gun bir dukkana girdik konusuyorduk bu sonradan ben ateistim dedi ve dukkandaki adamlan bir konusmaya basladik bitmek bilmedi konusma biz soyluyoruz o soyluyor isin icinden cokamiyorsun ne kadar konusursan konus olmuyor yani ogrenemezsin cok karmasik bir durum
00 Yorumla
+1 yılÇogu ateist eski zamanlardaki gibi puta tapan yahut algılandığı gibi kötü uğraşlarda bulunan insanlar değil
günümüzde ateistlerin çoğu daha çok olayı bilimle açıklamaya çalışan
yahut
dünyadaki adaletsizliklerin karşılığında kötülere bir şey olmadığını düşünüp adalet olmadığı için Allah'ın da olmadığı düşünen insanlar.
not : ben müslümanım10 YorumlaŞu Videoları İzleyin Bakalım Ne cevap Vereceksiniz Allahsız Ateistler...
https://www.youtube.com/watch?v=wba0fH5APP8https://www.youtube.com/watch?v=RX1QSxwdMY030 Yorumla
+1 yılElhamdullilah muslumanim ins kelimei sahadet ederek olurum ateistlere gelince bizim dinimizde zorlama yoktur onlar kendileri bilir sizin yaptiginiz sey belki yanlis dusundukleri seyleri dogruya goturme cabasindasiniz gonul isterki herkes namaz kilsin ama boyle olmiyor malesef sozun kisasi her koyun kendi bacaginda asilir herkes cennete gidecek die bisi yok oyle olms olsaydi seytan cennettn cikmazdi ama ins duzelirler diorm :)
10 Yorumla
+1 yılemeğine yazık kardeşim boşver bilgi çağındayız isteyen gitsin inansın isteyen inanmasın. merak eden araştırır tanrı var mı yok mu. ben ispatlarım. zaman ve mekan kavramı nerden nasıl geldi? bilim adamları bu konuda yaratıcı yaratmış olabilir diyorlar. canszı atolardan canlı bir varlık oluşması yoktan var edene mahsus dur. çansız maddeler canlı bir varlık oluşturacak bilince ve ortama asla ulaşamazlar trilyonlarca yıl geçse bile çünki "bilinci yok" cansız bir madde neden yaşamak istesin ki.
04 Yorumla- +1 yıl
Iyi ki bilgi cagindayiz:) bilimsel bir kurulusun bilimsel makalesini yayinlar misiniz konuyla ilgili? :D
- +1 yıl
ben araştrıp sana açıklamak zorunda değilim. bilim tanrı kesin var ya da yok diyemez. ap açık gözle olduğunu görsen gerçekten inanırısın neden böyle birşey yapsın ki bizi zaten test ediyor. bir uçağa baktığında insan görebilirmisin? ama insanın yaptığını anlarsın öyle değil mi? peki uçak bir den bire orda bite bilir mi? birini onu düşünüp tasarlaması lazım öyle değil mi?
- +1 yıl
Insan icatlarından ornek vererek dogayı acıklamak:) bilim tanrıyla uğrasmiyor ki tanri var ya da yok desin. Bilimsel olmayan bir konu bilimsel olarak zaten yoktur.
- +1 yıl
çok yanlış düşünüyorsun. bilimsel olmana konu diye birşey yoktur. ne kadar bilimsel olduğuyla ilgi tatrışırız ama evren içi olaylar bilimseldir evren dışı açıklanamayanlar hakkında zerre kadar bilgi edinemeyiz sadece fikir sunabiliriz. tanrı evren dışı bilgileri kavramamız için bize kitap indirdi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSecde suresinde dilediğimize hidayet verirdik ancak cehennemi insan ve cinle dolduracağımıza dair söz çıkmıştır diyor.
Yani Allah isteseydi ben Müslüman olurdum ama cehennem için istemedi ve bu yüzden beni yakacak.
Çok mantıklı. Gerçekten cevaplamanı istiyorum şu an tamamen objektif olucam.02 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle ama senin irade var dimi. aklimla allahi bulabilirsin. nitekm ibrahim aleyhisselamda oyle yapmistr
Cevap sahibi+1 yılCehenemi doldurmak için söz çıkmıştır diyor.
- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılateistlik işin kolayıdır! bir tarafta eğlence, dilediğin gibi yaşadığın bir hayat, diğer tarafta kısıtlı bir yaşam, hangisi daha cazibeli? işine gelmiyo adamın, sapkın yaşamak istiyor, hemen Allahı inkar ediyor! En basiti gidip bir aynaya bak kendine, ağzın, burnun gözün, kulağın, neden tam olması gerektiği yerdeler? İç organları katmıyorum daha olaya, yaptıkları şeyleri bilirsiniz! bunu bir tasarımcının yapmadığını söylemek dehşet bir mallık
10 Yorumla ŞU müslümanların kendinden olmayanı illa benim olacaksın algısı ne kadar komik
islamınıza taraf değil karşıt insanlar topluyrsunuz böyle yaparak emin ol islama insanları çekiyim derken belki birkaç kişinin çıkmasına sebep oldun :))
isteyen istediğine inanır kimseyi sizleri baglamaz ben hristiyanım varsa bir itirazı derdi olan halledelim...01 Yorumla
+1 yıltamam yazdığım yazılardan en basit lerinden birini sana atıcam bakalım mantıklı bir cevabını bula bilicekmisin bula bilir sen gerçekten müslüman olucam.
www.kizlarsoruyor.com/.../q2443931-allah-insani-neden-yaratmistir01 Yorumla- +1 yıl
hepsini okumadan cevap verme.
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılSen beyni algılamayan birine nasıl bişi öğretemezsen onlara da çok zor. Çooooook uğraşsan da bildiklerinden şaşmıyolar.
24 Yorumla
Soran+1 yıl6 kisiyi islamla bulusturduk cok sukur onlarda olur ins
- +1 yıl
Kaç denemede başarılı oldun bilmiyorum ama bu iyiye işaret. İnternette dahi birçok video var Allah'ın varlığını kanıtlayan ama işte ikna zor oluyor. Demekki ikna kabiliyetin yüksek :)
Bu arada 3 eksi oy veren ateistler çıkın ortaya :D - +1 yıl
Ateist icadinda beyinden bahsetmeyin komik oluyor bilimde sıfır olan muslumanlar :D
- +1 yıl
Hahahaha o daha mantıklı :D
+1 yılAteist kızın biri ayet yazıp mealini açıklamıştı burada. Yani isteseler senden benden daha iyi müslüman olurlar.
İstemediklerinden dolayı, boşa uğraşma.68 Yorumla- +1 yıl
Kurani siz degil biz okuyoruz ondandir.
- +1 yıl
Mesele hata bulmak için boş boş okumak değil, mesele o gerçeklerle amel etmek.
@MarlynJeanne - +1 yıl
Hata bulunuyorsa o kitap tanri sözü olamaz.
- +1 yıl
@MarlynJeanne nse hatasi bulmussun bakim tovbe tovbee
- +1 yıl
Önce dünyanin sonra göğün olusması:)
- +1 yıl
elleme arkadaş çok zeki... tesadüfcülerin akımından :)))
bir sperm ve bir yumurtanın zigot evresinden sonra onu kendiliğinden oluşturduğunu sanıyo :)
iki ilkel hücrenin birleşmesi ve bu yaşına geldiğinde yürüyüş yaparken aynı anda soğuğu hissedip yanındaki ile sohbet ederken soğuğu hissetmesi ve nefes alırken sakız çiğneyip sakızın tadını alması ve dengede durmasını tesadüf olarak algılayıp ;
Haşa hala inanmıyor olmasının ben tek sebebini görüyorum... tüm bu olgulara sahip ama kibrinin gelişiminden beyni gelişmemiş... hakaret değil... okursa anlar tabi kibirin o ateşten BEN BİLİRİM gömleğini çıkardığı vakit yoksa anca tatava yaparlar... - +1 yıl
Teaaduf diyen kim? :D bilimi bilimden ogreneceksin iste yoksa bunun gibi sacmalarsin:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılayetler işlerine gelmiyor. ahlaksızlığa çağdaşlık deyip ilkelce çıplak yaşamaya ilericilik deyip eğlensinler bırakta evcilik oynasınlar. zaten müslümanız diyenlerin kendi adam olamıyor. elleme müslümanların sayısı iyice azlasın geriye orjinaller kalsın ve Allah verdiği sözü tutup din savaşını başlatsın. ben müslümanım diyenlerin sayısı hala çok fazla. hastalıklı ve cılızlar nefislerine ve şeytana yenik düşecek. hayatın döngüsü bu zayıflara yer yok.
10 Yorumla
+1 yılBeyin den yola çıktıkları için inanmıyor çoğu ateist.
Allah a inanmak gönül işidir.
İmanın önün de akıl secde eder ama çoğu bu ayırımı yapamıyor Allah hidayet nasip etsin hepsine inşallah.10 Yorumlaevrendeki hassar ayar matematiğin evrenle uyumluluğu tanrı parçaçığı hücre içi faaliyet hücrenin kompleks yapısı insanlardaki akıl ve inancın oluşması 1400 sene önceki kuranı kerimin ortada bilim ve bilimsel veri yokken big bang su döngüsü evrenin genişlediği ayın kendi ışığı olmadığı spermden insan şekline girmemiz.. bunca şey varken ateist olmak ne biliyim çok saçma
01 Yorumla- +1 yıl
www.youtube.com/watch?v=Epmr0arUjXs&t=4687s o bahsettigin ayetlerin hepsi mealcilikle uydurulmuş şeylerdir
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bahsettiğin "delillerin" neler olduğunu tahmin ediyorum.
Allah şahsen Cebrail'i buraya indirdiği gün, veya gerçek anlamda varlığını gösterdiği gün Müslüman olurum!02 Yorumla- +1 yıl
Olay da burada kopuyor:
"Ben sana yüzümü göstermiyorum, öncekilere peygamber gönderdim ama sana onu da göndermiyorum, bana inan, bana beş vakit namaz kıl, sana öbür dünyada atlas yorganlar üzerinde bekleyen daha yeni sertleşmeye başlamış tomurcuk memeli hurilerden vereyim.
Şefkatliyim, affedenim, ama bana inanmazsan cayır cayır yakarım seni, hatta daha çok acı çek diye derini değiştiririm ki sürekli acıyı hisset."
Bu laflar insan üzeri bir varlıktan gelemez, gelse gelse kibirli bir insanın başkalarını korkutmak için kullandığı sözcükler olabilir.
Kusura bakmayın, duruşumu odunluk olarak mı görürsünüz o da umurumda değil. Sizin inancınıza göre bu Allah'ın bileceği bir şey.
Böyle bir çaba göstermen güzel fakat birşey değiştirebileceğini zannetmiyorum. Her sanatın bir sanaatkârı vardır. Dünya ve dünya dışındaki herşeyin sanat oldugunu ve Allah da bizim sanaatkârımız oldugunu bilmiyorlar veya bilmek istemiyorlar.
12 Yorumla- +1 yıl
ne söylesen boş
aslında boş değilde kafa boş olunca anlaşılmıyo gün gelir anlarlar da kendileri için geç olacağına inanıyorum
+1 yılBende çok merak ettim. Ama ondan önce benim de sana bir kaç sorum olacak. Aklımda ki sorulara gerçekten cevap vereceğine emin misin ve doğru yol nedir, doğru yoldaysan eğer nasıl anladın?
00 YorumlaNeden ateistleri, onları dine döndürmek için bu kadar çok önemsiyorsun? Ne halleri varsa görsünler, onlar da aynısını dindarlar için düşünüyor. Herkes kendi çapında takılsın. Böyle bir kanıt sununca adam imana gelip hacca gitmeyecek yani..
21 Yorumla
+1 yıldin üzerinden cevap vereceksen hiç kendini yorma ateistlerin dini bilgisi sizden daha yüksek, o yüzden baş edemezsiniz
46 Yorumla
Soran+1 yılMantik uzerinden konuscam bu 1. si ikincisi 12 yillik din egitimim var ve ateistler yeterince bilgili olsalardi ateist olmazlardi zaten saygilar
- +1 yıl
benim hiç bir dini eğitimim yok ayrıca bir müslimin mantık üzerinden konuşması mümkün değil
Soran+1 yılDiyosun?
- +1 yıl
yoo aslında bu bir iddaa değil gerçek
Soran+1 yılPeki
+1 yılRica ediyorum senden. Allah'a inanıyorum ama nasıl bir delil sunacağını merak ediyorum açıklar mısın bana.
07 Yorumla
Soran+1 yılYorumlari takip et
- +1 yıl
@Şérwav
Kesinlikle katılıyorum sende Superman olmalısın. - +1 yıl
@Şérwav
Evet evet haklısın sende Brad Pitt sin değil mi? - +1 yıl
@Şérwav
Kesinlikle haklısın.
Afrika da yaşayan çocuklar açlıktan kıvranıyor kimileri ise hayatını doyasıya yaşıyor. Diyorsunuz ki kendinizden alçakları hiç görmüyorsun diyorsunuz ki gözünüz yükseklerde o Afrikadaki çocuklar ne için şükür etsinler nefes aldıkları için mi? Onlar nefes aldıkça acı çekiyorlar. O çocuklara cennette huri lazım değil bu hayatta acı çekmemeleri için yemek lazım.
00 Yorumla- Diğer konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılBirilerine faydalı olmaya çalışman güzel ama hidayet nasip edilmeyene haşa allahı elle tutup gözle göstersen yine inandıramazsın cici kız.
00 Yorumla
+1 yılAteist değilim ama zekiler onu biliyorum bence hiç bulaşma :)
410 Yorumla- +1 yıl
Zekiler çünkü senden bnden daha çok araştırıp okuyorlar
- +1 yıl
@portakalçiçeğim aynen öyle ateistte neden ateistsin denmez ben demem açıkçası :)
- +1 yıl
Bu arada senin nickinde favorilerim arasında (: harika bir profil foto bulfum sana nasıl gönderebilirim ki
- +1 yıl
@portakalçiçeğim özelden yazarsan yardımcı olabilirim teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Vay bravo:)
- +1 yıl
@MarlynJeanne ne oldu ki doğru ama :)
- +1 yıl
@sedefomer vay bende fenomen oldum sonunda :))
- +1 yıl
Ateizm akla, mantığa, ispata değil, bir kabule istinad eder. Onlar “Ben böyle diyorum ve bu böyledir” iddiasındadırlar.
00 YorumlaDiğer konusunda 7,4b cevap paylaştı. Özel isimler
' ile ayrılır ben bunu demek istedim.31 Yorumla
Soran+1 yılTamam romiyo bu arada ben o kizim haberin olsun D
süper paylaşım harika keşke bütün müslümanlar bu duyarlılıkta olsa
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler
+1 yılSana bu konu'da kızamazlar ama islam'da zorlama yoktur.
Ben Müslümanım çok şükür.22 Yorumla
Soran+1 yılAllah imanini daim etsin kardesim
- +1 yıl
Sonuna dek benim fikrim değişmez.
Bu benim için bir seçim değil vazgeçilmez.
Sizinkinide ve tüm müslümanları yolundan saptırmasın.
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Benim babam, dedem yapamadi da sen mi yapican..
5 vakit namazindaydim, hatmettim de sonuc ateistim.00 Yorumla
+1 yılAllaha inaniyorum ama bosuna ugrasma onlar dogru yolu bulamazlar. gozleri kapali. Allah istemedikcede acilmaz.
21 Yorumla- +1 yıl
Ateist icadında bunu şöylemen cok komik olmus :D Allah da ne mantiksiz gozumuzu o istemedikce acsmiyoruz sonra da cehenneme gidecegiz... ah ahh bunlar hep mitolojiden kalma inanclar
+1 yılBen ateistim. İnanmıyorsanız inanmayın allah biliyor ya o bana yeter shsjw
14 Yorumla- +1 yıl
sen aslında hiç bir şeysin !
- +1 yıl
Şu görüş yapan mahlukatı biri alsın burdan ajdjw
Şaka yaptım ben 3 eksi vermişsiniz. terbiyesizler :D - +1 yıl
Sozl saka bile olsa boyle deme :)
- +1 yıl
Bilmiyosan soylim sakasi bile dinden cikarir:))
+1 yılEmirleri nefislerine ters bu kadar basit delil falan hikaye
21 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin
+1 yılHerşeyi madde de arayanların akılları gözlerindedir, Göz ise maneviyatta kördür!
-Bediüzzaman Said Nursi20 Yorumla
+1 yılAteist olmak hiçbir dini tanrıyı kabul etmemek demektir araştırın biraz
00 YorumlaÇok kötü bir yerde yaşadığım için inanmıyorum millet ne güzel süper yerlerde yaşasın biz 5 para etmez yerlerde yaşıyalım bu mu adalet o yüzden inanmıyorum
08 Yorumla
Soran+1 yılCanim bak allahin adaleti ahirette. allahin iki sifati var rahman ve rahim. rahim sifatinin tecellisi ile adalet oteki tarafta. sen afrikada bir bardak su icin birbirini olduren o cocuklardan biri de olabilirdin. sukret bence
Soran+1 yılBence senin gozun yukseklerde. kendinden alcaktakileri gormezsen mutlu olamazsin. belki de alalhi inkar ettigin icin bu haldesin.
Soran+1 yılTr nin nesi varmis ta :)
- +1 yıl
Afrika da yaşayan çocuklar açlıktan kıvranıyor kimileri ise hayatını doyasıya yaşıyor. Diyorsun ki kendinden alçakları hiç görmüyorsun diyorsun ki gözün yükseklerde o Afrikadaki çocuk ne için şükür etsin nefes aldığı için mi? O çocuğa cennette huri lazım değil bu hayatta aç ölmemesi lazım.
şimdi inanılacak şey var inanılmayacak şey var shdkfsfsd
00 Yorumla
+1 yılİkna olabilen ateist oldu mu? Merak ettim. :/
Çünkü onlar dediğim dedik oluyor genelde..04 Yorumla
Soran+1 yılburada olmadi ama reelde 6 kisi olmustu şu an 5 vakit namazlarini aksatmiyorlar.
- +1 yıl
Ne güzel.. Sonradan Müslüman olanların ibadetlerini tam yapması da çok garibime geliyor aslında..
Allah sizden razı olsun ayrıca. 😌
Soran+1 yılAminn amiin. sizden de boyle temiz dusundugunuz icin razi olsun kardesim :))
- +1 yıl
Amin ecmain. :)
Kardo inanma seviyorum ama kulluk etmek benim işim değil. Kuralları sevmiyorum aykırıyım aykırıyız demi @aykırıtalebe
03 Yorumla- +1 yıl
Ben aykırıyım :) politik isyankarım :)
- +1 yıl
Yeah :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılataistim inanmıyorum. çünkü allah olsaydı onun da allahı onunda allahı olurdu?
119 Yorumla
Soran+1 yılAllahin kelime manasini biliyor musun
Cevap sahibi+1 yılyaratıcı? mı demek
Soran+1 yılHayir. allah iki manaya gelir. yaratilmamjs olan 2. si herseyi yaratan toplayinca cikan manayi sen soyle
Cevap sahibi+1 yılöğrendiğim iyi oldu tşkürler ama tamam da bu ispat değil ispatlıcam dedim ispatla :) yani şöle madem bir yaratıcı var o zaman onun da yaratıcısı olur. bu sonsuza gider. yani bir şey nası yoktan var olur. Thanks.
Soran+1 yılBak simdi sana bir sor kirmizinin agirligi nedir
Cevap sahibi+1 yılnası yani?
Soran+1 yılSoru net kirmiziyi tart ve agirligini soyle
- +1 yıl
Herşeyin bir başlangıcı vardır
Cevap sahibi+1 yılyani demek istediğin şu yaratıcı yaratılmaz. kırmızı tartılmaz gibi mi demeye çalışıyon.
Soran+1 yılYani bu teoride mantik hatasi olarak geciyor bu tip sorular. allahin yerine manasini koyalim. allah i (yaratilmamis olan yaraticiyi ) kim yaratti?
Kirmizinin agirligi nedir
Bu sorular mantik hatasi olarak kayda geciyor
Cevap sahibi+1 yılpeki bu akp lilere ne diyon çalabilir ama çalışmak falan bunlar yüzünden soğudum aslında.
- +1 yıl
Allah olsaydı Allah ı yaratan biri de olmalı diyorsun Allah kavramı sonsuzdur zaten şöyle anlatayım matematikte sonsuz işareti vardır '∞' bu işaret bütün sonsuz kavramını içinde barındırır sen gidipte sonsuz işaretini ben biraz daha büyüttüm sonsuzu kaplayan sonsuzu yazdım dersen herkes sana güler peki burada neden Allah ı kim yarattı diye bir şey soruyorsun zaten Allah sonsuz kavramını anlatıyor her şeyin mutlak sahibidir o sonsuzun ötesinde bir sonsuz olamaz zaten sonsuz her şeyi içinde barındıran demektir.. insan gibi mucizevi bir varlığın ve evren gibi bu büyük ahengin sonsuzlarla ifade edilebilecek bir Allah ı var ve ona ibadet edip şükretmek yerine sorgulamak ne büyük acizliktir..
Soran+1 yılAkp olayini anlamadim :(
- +1 yıl
Akp li ne alaka kardeşim Akp lilerin cehenneme gitmeyeceklerini sonsuz azap görmeyeceğini ya da ilerde başlarına büyük felaketler gelmeyeceğini nerden biliyorsun adamların Ahiret hayatını mı görüp geldin onların Allah katındaki durumlarını nerden biliyorsun yetim hakkı yenildiyse Yaradan bunun hesabını misliyle soracaktır ama senin istediğin zaman da değil adaletin en uygun olduğu zamanda soracaktır bunu da bir tek Allah bilir belki de bir kez daha şükretmek gerekir ne dersin düşünsene adalet yok ve sen açlıktan ölürken gününü gün edenler senin sırtından geçinenler mutluluk içinde yaşayıp gidiyorlar aç insanlar öldü ve hesabı sorulmadı yaptıkları yanlarına kar kaldı ne vahim durum değil mi..
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler. yorumlarınız için peki tamam şu dedikleriniz kafama yatıyo anladım. hani şöle 2 durum var. ya yaratıcının yaratıcısı onunda yaratıcısı bu sonsuz olur. ya da her şey tesadüf olur. bu 2 durumdan 1. cisi daha mantıklı evet tamam. bu konu hakkında daha düşünücem. teşekkür ederim yorumlarınız için bir de bir şey daha sorucam. şu şeriat falan diyolar ya. hani onu yaparsan elin kesilir. kırbaç falan bunlar var mı bunlar canice değil mi? yani o şeriat dediğimiz şey şu an müebbet hapis olamazmı ya da idam en fazla anlamıyorum illa o mu olacak. kısasa kısas ne demek? teşekkürler.
Soran+1 yılBence hirsizlik yapanin eli kesilsin. seriatin onunde boynumuz bukuk. sen birini bir cezayla korkutmasan o inssan onu yapmaya devam eder. eskilerde bu kadar suc yoktu cunku cezalar agirdi insan kokruyordu. simdi rahatlar. haliste yemekleride yatacak yerleride tuvaletleride var. bu yuzden suc islemek kolaylasti.
Cevap sahibi+1 yılpeki bunun sınırları var mı? nerde yazıyor? ölçüleri neler? peygamberimiz nasıl uygulamış? bunlar benim için önemli.
Soran+1 yılSana bunlari izah edicem. gizliden cik takip ediyim sonra tekrar gizlenirsin. baya yoruldum ve basim agrimaya basladi. kusura bakam
Cevap sahibi+1 yılyok şimdi dalarlar boşver. nese teşekkürler. araştirim ben. inş aklımdkai sorularıdan kurtulurum. Teşekkürler tkrar.
Bu ataistler ineğin bokundan dunyaya gelmişler heriflerde beyin yok ne anlatacaksinki sadece açıyorum onlara ebedi cehennemi yaşayacaklar
17 Yorumla- +1 yıl
Ateist icadinda ateistlerde beyin yok demek cok komik kardes. Islam dunyasina baktigimizda beyin cok, akil fiskiriyor
- +1 yıl
Evreni allahin yarattigi inanci senin inancin aptal :D ay bunlarda hakaten beyin yok :D
- +1 yıl
Mahserde goruselim ben bilim adamlariyla birlikte cehennemde olacagim sen ilkokul mezunlariyla cennette.
+1 yılSende saçmalamışsın be bacım herkesin kendi seçimi değil kimse dinini seçemez işine gelemeyenler seçiyor sadece hak din islamdır bu kadar basit alınan alınır kızan kızar
00 YorumlaBazı kurallara inanmıyorum ama onun varlığına inanıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAllah a inanmayan sana niye inansın (:
72 Yorumla
Soran+1 yılO zaman onlar ateistlere neden inansin ayni mantik
- +1 yıl
Zaten burada mesele inanmak değil inanmamak sen meseleyi tamamen yanlış anlamışsın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen Allah'ı inkar etmiyorum ama yaptıklarını yanlış buluyorum. Yardımcı olur musun bana?
036 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
Cevap sahibi+1 yılAllah hiç bir şey yokken, neden bizi yarattı? Ne gerek vardı?
Cevap sahibi+1 yıl@Hawaiii
Soran+1 yılSen niye durup dururken icat yapiyosun hicbisey yokken?
Cevap sahibi+1 yılBen Allah değilim benim ihtiyaçlarım var.
Cevap sahibi+1 yılYani, sırf o yüzden mi bunca acı bunca üzüntü yakışıyoruz? O zaman peygamber efendimizi sevmememiz gerekiyor.'Onun yüzünden cehennem korkusu çekiyorum.' diye düşünebilirim, bu söylediğinizle.
Soran+1 yılAllah ta bu koca evrenin bir amaci olaun istedi belki bilemeyiz. allah kuranda su sekilde diyor. ben sizleri (ins ve cinleri ) ancak bana kulluk edesiniz diye yarattim. yani senin yapman gereken ona kulluk etmek
Cevap sahibi+1 yılİhtiyacım olduğu için icat yapıyorum. Soranın sorusuna cevabımdı.
Cevap sahibi+1 yılEvet biliyorum, o ayeti. Ama aklım almıyor, bizim ona kulluk etmemize neden ihtiyacı vardı? Ol deyince olan bir güce sahip.
Cevap sahibi+1 yılBiz neden imtihana giriyoruz, hiç bir şey yokken? Biz Allah'tan olduk dimi, her ruh onun bir parçası değil mi?'Doğmadım doğrulmadım.'diyor benden ondan bahsetmeyecegim. Yani neden parçasını sorgulamaya karar verip bizi imtihana soktu?
Soran+1 yılYa bak. allah sen ona kulluk etsende allah etmesende. sen birjne bir fincan kahve versen ve tesekkur etmese gucenmez misin ona?
Cevap sahibi+1 yılBenden örnek vermenizi anlamıyorum ben İlah değilim ki. Ben güçsüz, zayıf bir kulum. Benim olağanüstü güçlerim yok ki. Olsaydı emin ol, bir fincan kahve vermesede gücenmezdim.
Soran+1 yılEmin misin? Allah seni karsiliginda hcbir sey almadan yaratiyor sen ona 2 rekat namazi cok goruyorsun. gelde o kulu atma ateslere.(yani bence oyle tabi allah bizden daha merhametli ben olsam iskence yaoarim D )
Cevap sahibi+1 yılDoğru diyorsun, suretinden yarattığını söylüyor. Ama ben dünyaya gelmeden önceki zamandan bahsetmiyorum, daha önceki zamandan. Hiç olmadığımız, irademiz olmadığı zamandan. Acı kavramını bilmediğimiz zamandan.
Cevap sahibi+1 yılO başka bir konu. Açıkcası halâ müslümanım ve ibadetlerimi yapıyorum. İbadetlerimi yapmazsam yanacağımı biliyorum, o yüzden yapıyorum. O simsiyah ateşte yanmak istemediğimden, korktuğumdan.
Cevap sahibi+1 yılDoğrusu bu olmamalıydı ama. Severek ibadet etmeliydim. Önceleri hissederdim, ama artık namazlarımda hissetmeden görevimi yapıyorum.
Cevap sahibi+1 yılHayır haklısınz, huzur bulamıyorum. Çünkü korku var.
Cevap sahibi+1 yılHaklı olmadığım bir konu var mı sizce? Katılıyor musunuz bana?
- +1 yıl
Şimdi sordugunuz soruların hepsinin cevabı var. Haklı oldugunuz tek nokta insan olmanız ve çelişkiye düşüyor olabilmeniz. ama bize çocuklugumuzdan beri araştırmamız söylenmezmi :) Bence rahat olun RABBİM yardımcı olacaktır. Bnmde kendi kafamda sorular vardı bu şekilde. Ama bir zaman sonra yenmeye başladım. Bu süre içerisnde dinden çıkmamaya başlayın. Unutmayın şeytan İmanlı insanlarla uğraşır :)
Cevap sahibi+1 yılBen cevap alamadım ama, neyse iyi günler.
Cevap sahibi+1 yılBen teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için.
- +1 yıl
https://www.sorularlaislamiyet.com/
bu siteden sorularınıza uzmanlar tarafından da cevap bulabilirsiniz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAa olurmu ateisizim marjinal toplumun temel gereklilikleri arasinda
02 Yorumla- +1 yıl
Aptal toplum yerine marijinal toplum yeğlerim
Cevap sahibi+1 yılBilgili toplum arasinda olsab
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence sen körü körüne inanmayı bırak da nötr olarak araştır :)
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam canim
ikna olmaz bunlar bacım boşa kürek çekme sen
24 Yorumla
Soran+1 yılOskun bir umit
- +1 yıl
Ateist icadinda bunu soylemen komik olmus saci sari kaşı kara ablam
+1 yılAdaletsiz bir dünyada adaletsiz katı kurallardan dolayı olabilir
00 Yorumlaİnaniyorum..
İnanmayanlarıda dövüyorum: ))52 Yorumla
Soran+1 yılDovme bence. herkes hata yapabilir. kimler ne yanlislardan döndu.
+1 yılBuyrun deneyin o halde. ^_^
114 Yorumla
Soran+1 yılAllah var mi sence
- +1 yıl
Allah kavramını insanların türettiğini düşünmekteyim ^_^
Soran+1 yılSebep?
- +1 yıl
Birçok şey birbiriyle çelişmekte. Ayrıca bir kitabın farklı farklı yorumları var ve sırf bu yüzden bile insanlar birbirlerini öldürebiliyorlar. Kısaca kutsal kitap denilen kitapta yazılanlar bana insan kafasından yazılmış izlenimi uyandırıyor. ^_^
- +1 yıl
Soran+1 yılBak nete ayetul kursideki bilinmeyen duzen yaz ve onu izle tamam mi. siyah ekranda beyaz arapca yazilar yaziyo video resminde youtube da. izleyince devam edelim tamam mi :)
- +1 yıl
izledim ^^
Soran+1 yılPeki bu duzeni bir insanin kurabilecegine inaniyo musun.
- +1 yıl
Evet. Bunu yapan gerçekten zeki bir insanmış diye düşündüm ^_^
Soran+1 yılHadia ma :D hangi edebiyatciya sorsan en muazzam siirin en kusursuz kitabin kurani kerim oldugunu soyler ama daha onunla kiyaslanabilicek bir kitap niye yazilmadi saniyosun :) onu yazan bir tane daha yazsaymis. arap dil kaideleri kurandan cikarildi. sonraki dil bilgiside arapcadan diger dillere naklolundu. edebiyatcilara sorabilirsin :)
- +1 yıl
Bunu neden gidip edebiyatçılara sorayım ki? Zaten bütün dünyayı kapsayacak bir din oluşturması için insanın öncelikle zeki olması gerek. Çok çok ahım şahım övülecek bir şey değil ki bu bana göre o_O
Soran+1 yılbir dk musde ben sana ozelden donucem bir suradakileri hallediyim tamam mi
Kafamı kurcalayan sorular var benim
118 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi
Soran+1 yıl2. sine cevabim akillari var. din toplumsal degil bireyseldir. kisi aklini kullanip allahi bulmalidir nitekim ibrahim aleyhisselam oyle yapmistir.1. si ise sence allah herseyi biliyor madem niye bize irade versin. bizi robot yapar diledigi gibi. kullanirdi dimi.
- +1 yıl
allah şeytanı muhatap almadı
meleklere topraktan yarattığım ademe secde edin dedi
iblis secde etmeyerek meleklerin arasından sıyrılmaya çalıştı yemedi tabi
iblis büyüklendi
allah iblis ve adem yaratılmadan öncede onların sonunu bilmektedir
çünkü allah yarattığı varlıkların sonunu bildiğini kurandada belirtmektedir
ibliste bu bilgiye istinaden
sen benim topraktan yaratılana secde etmeyeceğimi bilirsin dedi
allahtan mühlet istedi allahta imtihan gereği mühleti verdi
allahın varlığını ispatlayan en büyük delil ise ruhun varlığıdır
yaratılan bir varlığa allahın ruhundan üflenir ve can bulur
dünyanın neresinde doğarsan doğ
sana gelen bilgiden sorumlusun
allahın varlığını anlaman için çevrene bakman yeter
Soran+1 yılHayir. seytan kovulunca allahtan intikam almak istercesine bizleri kiskirtmaya calisiyor
- +1 yıl
İmanın Şartları
1. ALLAH'a iman.
2. Meleklere İman.
3. Kitaplara iman.
4. Nebi Ve Resullerine iman.
5. Ahiret Gününe iman.
6. Kaderin Hayır ve Şerrin Allah’tan olduğuna İman.
Önce mantıklı düşünün normalde iyilik yapıorsunuz. Ve dinimizde iyilik yapmanın yeri çok güzeldir. Yaptıgınız iyiliklerde başında "ALLAH rıza için" demek varken neden yani.
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılinaniyorum ama nasil kanitlican meran ettim
00 Yorumla
+1 yılSor ama cevap verirsem ateist olcan mı
012 Yorumla
Soran+1 yılHayir ben cunku mamtikli olanin muslumanlik oldugunu biliyorum ve sende hak vericeksn bana
- +1 yıl
Tamam bekliyorum kanıtla bakim
Soran+1 yılAllah var mi
- +1 yıl
Soru bu muydu şimdi
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Sana soru sorim o halde madem kaderimiz biliniyor niye yaşamak zorundayız
Soran+1 yılKader ve kaza kabramlarini arastir o zaman :) uzun uzun anlatmiyim. sen olayi anliyamamissin
- +1 yıl
Ahh demin anlatacak olan şimdi anlayamazsın diyerek konuşmuyor ne ironi senin yerine @Hawaiii konuşsun madem en azından anlatabiliyor
- +1 yıl
Kaderimiz bilinmior sadece belrli olayların yaşanma süresi var. Mesela kaderi şu şekilde belirleybilirsin. Elinde 100 tl var. Bir tarafta kuranı kerim bir tarafta çok sevdiğin bir kıyafet. Senin burada kuranı kerimi alman Külli iradendir. Ama elbiseyi alman Nefsi İraden. Burada kaderi sen belirlersin. Çünkü ALLAH bizi her türlü olayda imtihan eder ve kendi irademize bırakır.
- +1 yıl
@Hawaiii teşekkür ederim merak ettiğim sorulardan biriydi
+1 yılAteist değilim ama bakalım ne gibi şey sorcaksin.
22 Yorumla
Soran+1 yılDegilsen tamamdir allah yolunu daim etsin :)
- +1 yıl
Allah razı olsun Ecmain.
+1 yılMerak ettim ispatla bakalım :)
00 YorumlaAllah onlar icin yok o yuzden inanmiyorlsr iste :D
00 Yorumlamerak içinde bekliyorum sorunu
08 Yorumla
Soran+1 yılAllah var mi sence
Soran+1 yılNeden o yaratan allah degil peki
- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?