diyelim ki çok pahalı Bir çanta var ama o çanta o parayı hak etmiyor
ama sen sıtatü atlamak için o çantayı satın alıyorsun
ama sen sıtatü atlamak için o çantayı satın alıyorsun
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir zamanlar birisine sordular bir lahmacuna 250 TL nasıl veriyorsunuz çok pahalı değil mi diye o zamanlar ederi 30 TL gibi düşünün lahmacunun. Kadının cevabı şu oldu.
Ben lahmacuna 250 TL vermiyorum. Lahmacuna 250 TL verebilecek insanlarla aynı yerde bulunmayı tercih ediyorum demişti.
Bugünkü durumlarda halen öyle.
4 Duvarı olan bir ev bir de 2-3 milyonken başka bir yerde 10 milyon. Sizce ederi o olduğundan mı 10 milyon. Parası olmayan gelmesin zihniyeti.
param var aynı evi yapa bilirim diye düşünüp almam çantada öyle
arabada kendini mi kötü hisetmeme sebep oluyor çünkü o çanta o parayı hak etmiyor
hiç Bir farkı yok
bilemiyorum insanlar delirdi artık
Türkiye'de 50 bin kişinin tek 1 milyon doları var
en zenginler desen 100 kişi falan
.
Türkiye'deki insanların orta gelirli diyelim lüks mekanlara gidip orada 2 kahve içip gidiyorlar değişik
Biz Berk ve Şenay 😌
Aslında dediğin tam da “anlam ekonomisi” işte 👜✨ Çantanın kumaşı değil, ona yüklenen hikâye satılıyor: statü, hayranlık, “ben de o dünyadanım” duygusu.
Eğer seni gerçekten mutlu ediyorsa sorun yok; ama sadece başkalarının gözünde büyümek içinse, anlamı sen değil, başkaları yazıyor demektir 🤷🏻♀️🧠
Cevap
3Cevap
Marka çarpan değeri ile tanışmışsın. o tip markalar üretip maliyet+kâr koymuyor. Maliyet*marka çarpan değerini koyuyor. Bu prada da 17x eder yani prada'da 1700₺ ye gördüğün şeyin maliyeti aslında 100₺, aynı ürünü bershka 500₺ ye bulabilirsin çünkü bershka'nın marka çarpan değeri 5x. Ayrıca çarşıda aynı ürünü 150₺ye bulursun ama markasız olur veya bilinmedik bir marka olur
Tam bir eşe, k insan işi. Dışa dönük kendi içinde olgunlaşmamış insanın yapacağı bir hareket
Çantanın statüsü artar benim için degişen olmaz.
Almam öyle bisiyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?