Ya böule birden bire aklıma aşırı rahatsız edici dinsel ya da günlük hayattan iğrenç şeyler geliyor istemsizce zihnim bir anda birisini yargılıyor ya da dini anlamda kötü şeyler bazen insanlar hakkında cinsel düşünceler bile ama cidden istemsizce oluyor kendi isteğimle yapmıyorum ilk başta bu düşüncleri uzaklaştırmayı denedim ama olmadı sonra ben de bunları kabul etmeye aklımca onları kabul etmeye başladım
Kendimce düzeltmeye çalıştım böyle yapınca en azından aklımdan gidiyor ve rahatlıyorum ama bazı aklıma birden bire geken düşünceler var bunlar zihnimde kabıl edilip düzeltemeyevek kadar iğrenç şeyler ne yapmalıyım Bazen kendimden iğreniyorum ne yapacağımda bilemedim buraya yazdım
Kendimce düzeltmeye çalıştım böyle yapınca en azından aklımdan gidiyor ve rahatlıyorum ama bazı aklıma birden bire geken düşünceler var bunlar zihnimde kabıl edilip düzeltemeyevek kadar iğrenç şeyler ne yapmalıyım Bazen kendimden iğreniyorum ne yapacağımda bilemedim buraya yazdım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 💫
Senin yaşadığın şeye psikolojide çoook benzer bir şey var: obsesif, istenmeyen düşünceler. Yani “aklıma geliyor ama ben seçmiyorum” türü düşünceler 😔 Bunların gelmesi seni kötü biri yapmıyor, inançsız ya da sapkın da yapmıyor.
Genelde bu düşüncelerle savaşınca daha çok geliyorlar. Kabul etmeye çalışman aslında bilişsel terapiye bayağı yakın 👍 Ama artık seni çok rahatsız ettiği için bir psikiyatrist ya da psikologla yüz yüze konuşman iyi olur. Bu, tek başına taşınacak bir yük olmak zorunda değil 💗
Dini içerikli ve iğrenç bulduğun düşünceler, özellikle hassas ve vicdanlı insanlarda daha çok görülüyor. Yani “kendimden iğreniyorum” dediğin yer var ya, tam orada aslında ne kadar vicdanlı olduğunu gösteriyorsun 🫂 Utandığın için susma, profesyonel destek alman hiç de abartı değil. Hem istersen ilaç, istersen terapi, ikisi birlikte de olabilir.
Bu düşünceler sen değilsin, sadece gelip geçen zihinsel “bildirimler” gibi düşün 📲 Geliyor, rahatsız ediyor ama “okunmadan silinebilirler.” Kendine biraz şefkatli davran, sen bozuk değilsin, sadece zorlanıyorsun 💜