Evren mi? Tanrı mı?

insanlığa bakıyorum yani inançları kolayca eleyebiliyorum rahatça işte çünkü psikoloji kültür yani insan beynini biraz bilen birisi cidden bunu çok rahat eleyebilir dimi ama peki geriye ne kalıyor dersiniz?
tabi ki gerçek yaşam.. hayat.. nefes.. boşluk.. ya bi kere olsun kafanızı kaldırın ve gök yüzüne bakın.. ve evet gerçekten çevrenize bir bakın.. insanlar hayvanlar bitkiler mükemmel bir hayat ve bilinemeyen binlerce detay görmüyormusunuz hala biraz gözünüzü açın artık.. hadi ama.. biz gerçekten neyiz? tüm bunlar nedir?
ve başlangıç? başlangıcın tarifi yok mu? evren tanrı ya da ne derseniz deyin.. ama asla bu gördüğümüz muazzam detayı biz sınavdayız demeyin cidden bak bu gerçekten bu yaşama büyük haksızlıktır olur
sizce evren mi tanrı mı? detaylıca konuşalım mı biraz.. : )
Evren mi? Tanrı mı?
Cevapla