Sizce Allah mı Evren mi sizce hangisi ezeli, ebedi ve sınırsız her yerde?

Allah her yerde değildir, daha doğrusu ona bir mekân isnad edilemez, mekânlar sonradan var olmadır fakat Allah'ın bir başlangıcı olmadığı için, sonradan var olmuş bir mekâna da isnad edilmesi doğru değildir.
Soruna gelince; akıllı, irade sahibi, güç sahibi, konuşabilen, kudret sahibi bir varlıkla, bu özellikler ve hiçbir canlılık belirtisi olmayan bir şeyi karşılaştırmak mantığa ters ve saçma bir karşılaştırmadır. Bunu doğru kabul etsek bile o zaman şunu sorabiliriz, evren'in bize olan bir kelime hitabı bile yok, daha doğrusu kendini kanıtlama gayesi de, fakat Allah için aynı şey söz konusu değil. İnsanlarla melek vasıtasıyla peygamberlerine ilettiği iletilerle hitap eder ve onlardan ona ortak koşmamayı ve emir ve yasaklarına uymalarını emreder.
Maddiyat zeka ürünüdür bana göre. Düşünce üzerine inşa edilmişler gibi geliyor bana, hatta %100 Allah işi. Bunu görmemek için kör olmak gerek. Mesela dna molekülü yöneticilik yapıyor da benim kilden yaptığım molekül şekilleri niye yöneticilik yapmıyor? Buna da şans demezsin değil mi? Evrendeki her bir zerre kaderini dolduruyor hepsi bu. Fakat aynı zamanda özgür irademiz var. Kaderle ikisi aynı çizgi aslında
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Evreni yaratan ezelidir konu kilit 😄
Haşa böyle bir soruyu sorman bile yanlış
Beyin sifir
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş