AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
Yok ki zaten eski musluman olarak sorgulaya sorgulaya arastira arastira gozlerum acildi tum dinler birbirinin kopyasi ve insan urunudur , dunyadaki kotulukleri engellemek amacli cikartilmis fakir halki obur dunya tesellisiyle gecistirmek icin cikartilmis insan eserleridir. Madem oyle bu 3 buyuk din 2.3 milyon yil once ilk insan varken nerelerdeydi? Niye 1400 yil once ortadoguda piyasaya cikiyor arkadas akli selim olan gercegi gorur hepsi masal
Yerinde bir soru olmuş. Bunu bende düşünüyorum çoğu zaman.Ama sonsuzlugun olmaması benım işime gelir ben şahsen sonsuza kadar yaşamak ıstemezdım sana biçilen ömrü yaşayıp ölmek daha iyi.
bu soruyu burda sorman anlamsız, alacagın cevaplardan burdan fikir yürütmen de anlamsız. bu durumda kitapfalan okuman lazım ya da internette bi search yap şekerim
Ben öbür dünyaya karşın bir cevap aramıyorum ki.Sadece öyle olursa sizce ne olur diye basit masum bir soru sordum.
"Search yapmak" falan...
siz isteyince 'link' kelimesini kullanıyorsunuz. yüzlerce ingilizce kelimeyi günlük hayatta kullanıyorsunuz. okay falan diye konuşuyorsunuz... benim burda 'SEARCH' yazmış olmama mı takıldın Allah aşkına :) komik
Fxinturevi ya da ben "okay" gibi kelimeler kullanmıyoruz ki.Ön yargılı olma.
peki pardon o zaman...
Önemli değil.
Bu soruyu bir alime sormuslar. Oda demişki ; biz bi ömür Allaha inanarak yaşadık ve öteki tarafta böyle bişey olmadığını gördük. Ne kaybederiz ? Bir ömür Ahlaklı hoş görüşlü yaşadık. Pekii ya öteki tarafta herşey doğruysa sen napıcan.
İnanan birisi için öbür dünya var hiç bunu düşünmüyor.
Ama diyelim ki yok.
Öldüğünde bunu düşünecek anlayacak değerlendirecek bir durumunda olmuyor.
Yani bir sorun yok.
genelleme yapıyorum evet. kendi ölüm saatini değiştirebilecek ben haşa şu saatte öleceğim diyebilen biri varsa o zaman ben de inanmayacağım. öyle bir yeteneğimiz yok verilmemiş
Hadi al tabancayı şimdi ve sık kalbine.Bakalım ölüyor musun ölmüyor musun?
Allah herkese akıl fikir vermiş,yaşatmak ve bir seferliğine canını almak Allahın ve meleklerinin işi.yoksa isteyen istediği anda yaşamına son verebilir.beynine de sıktıysan Allahın da yapacağı birşey yok Allah herkese akıl fikir vermiş,nasıl kullanmak istediğin sana kalmış.
tabancayı alıp sana sıktıran da senin o anki kaderindir. Allah senin ne yapacağını her saniye zaten biliyor. anlatmak istediğimi hala anlamadın. sana diyorum ki ben dünyaya kazık çakmak istiyorum ölmek istemiyorum de ve bunu başar . başarabiliyorsan sorun yok. dünyada her şey belirli Allah da bize gözükse zaten mecburen herkes inanırdı. ne anlamı vardı o zaman imtihanın? bu belirsizlik korkmamız ve ona ibadet etmemiz içindir.
O zaman kendini öldür.Kaderin ise zaten öleceksin.Kaderin değil ise yaşarsın ;) Buyur dene?Allah seni korur gerekirse.
hala anlamadın. önce kuran'ı kerim mealini sonra tefsirini mutlaka okumanı öneririm. bilgi eksikliğinden dolayı çok mantıksız cevaplar veriyorsun.
cennet cehennem kavramı 4 dinde de var. agnostikler ateistler ise bunun dışında. bu dünyada her şey tesadüf sana göre o zaman.
İnsan kaderini kendi yaratıyor zaten.Ayrıca dediğme tam cevap vermedin.Kendini öldürmek konusunda...
kardeşim kaderini kendin de yaratsan kendi kendini de öldürsen Allah sana o gücü veriyor senin ne yapacağını saniye saniye biliyor. o anda belki tetiği çekmesen bile bu gücü Allah veriyor. o zaman kuşlar gibi kanatlan uç uçamazsın. çünkü o yetenek sana verilmemiş. bence daha da uzatma :)
Kafana sıkma yeteneğini kullan;)
sen işin dalgasındasın kardeşim . sana bir şey anlatıyoruz. anlattıklarım anlayabileceğin kadar yapacak bir şey yok .
yoksa ben bir şey kaybetmem, PEKİ YA VARSA? İNANMAYANLARIN HALİ NE OLUR?
tecrube konusuyor :D <3
Onlar olmayacak olsa bu dünyanın, varlığımızın, yaşamanın ne anlamı olurdu...
Benim sorumun cevabı nerde?
Ben böyle düşündüğümden dolayı senin sorun anlamını yitiriyor. Veyahut da şöyle diyim ben buna inandığım için senin sorunu benim bu inancım kabul etmiyor.
Yoksa boşuna yaşamış olursun.. Kimin seni yarattığını düşünüyorsan düşün, kimse boş boş yaşa diye seni yaratmaz.
Soruyu okudum. Cevaplara bir göz gezdirdim. İyi ya, tahmin ettiğim kadar taşlanmamışsın :D
:)
Bu kadar çarpıcı taş görmedim. Ne taşı kullanıyorsun. Kaldırım taşı mı ? Şeytan taşı olmasa gerek :D
Ahahahahaha :D Yok, amacım taşlamak değildi. Ben her görüşe açığım. İsteyen istediğini düşünür ;) Ama soruyu okuyunca da eyvah dedim :D
İnananların kaybedeceği bişey yok.. Peki ya inanmayanlar ? Varsa onlar ne yapacak :)
İnananlar da bu dünyada yapamadıkları şeylerden mahrum kalacak.
yapmadıkları şeyler.. zaten yanlış olan şeylerdir eger su dini kurallara baktıysan hep düzgün insan olmaya yönelik... :) mesela hırsızlık yapmak dedikodu yapmamak içki içmemek( yani sapıtmamak) zina yapmamak (herkesn namuslu olması) gibi... Bu şeklde yasadıysak zaten düzgün insan olmuşuz demektir.. Düzgün insan olmaktan mahrum kalmak istemezdim şahsen ben :)
Alkol almanın bana bir zararı olmadı bu güne kadar.Üstüne yararı oldu.
eminim karaciğerlerin de öyle düşünüyodur... Alkol alan insanın kafası yerinde olmaz. Ne yapcagı da belli olmaz suursuz insan tehlikeli insandır sen bunu güzel bişy olarak görüyosan zaten bişey diyemem.
Hiç şuurumu kaybetmedim.Ayrıca git sor bakalım doktorlara sana hergün alkol almanı tavsiye edecek mi etmeyecek mi?
dünyada 10 000 din var hepsine inanıyorsan kaybedecek bir şeyin yok :)
link
link
Bu iki link sana bilmemenin değil öğrenmemenin ayıp olduğunu kanıtlar.
link
olmama ihtimalini düşünüyorsak yok demektir.görmedik sonuçta bilinmez.hayatta yegane amaç huzur olmalıdır diğer dünya var ya da yok bu dünyaya göre yaşamak gerekir.
binlerce dini tek tek araştır,uygula. kaybedecek bir şeyin yok o zaman. :)
https://www.youtube.com/watch?v=-uswy7r9KfAben sana daha güzel bir soru sorayım gücü her şeye yeten ol deyince olduran ve her türlü zayıflıkdan uzak olan tanrı insanı yaratma amcını açıklarken neden gayet insani duyguları öne sürer neden ?
Burası soru cevap sitesi.Soruma cevap ver; ondan sonra kendi sorunu kendin aç.
bu soru senin sorunu destekliyordu...
Ben cevap istiyorum.Birinizde sadece şöyle olabilir deyin.Destek istemiyorum.Sonsuz uykuda olacağız ya da reenkarnasyon olacak vs.
yeni bir link attım yukarda
ne tesaduf bende daha yeni dusundum bunu.. ama sonra yok la var var olmazsa ben napicam tamamen olupte?
dirilmek en iyisi
sürekli dinle ilgili sorular soruyorsun.verdiğin cevaplarda da yorumlarda da soruyosun ya da inanmadığını gösteren cevaplar veriyorsun.acaba sen dini mi anlamaya yoksa insanların aklını karıştırmaya mı çalışıyorsun?
sana katılıyorum.
Ölümden sonra ceza korkusu veya ödül iştahı ile hareket eden kişi, zavallıdır. Adalet için bunlara gerek yok. Sen ona inanç dersin, biz korku deriz.
soruyu okudum ve aynı linkteki gibi oldum
https://www.youtube.com/watch?v=0sGxnEmTeaQ&feature=related.
Sağlık olsun, yapacak bir şey yok sanırım o zaman. Burada yapamadıklarımızın acısını çıkarırız hep beraber :)
öyle bi şeyin olması imkansız kuranda yazılı bunların hepsi var ... ruhlar alemi
Kuran'da yazdığı için varlığına inanıyorsun işte.Ya gerçek değilse bunlar ve diğerleri diyorum bende.
kuran-ı kerim arkadaşım gerçek olmaması imkansız düyorum dinden çıkarsın inkar etme bunları günaha girme...
İmkansız diye birşey yok.
Inanan inanir ve ona görede yasar, inanmayanlarda inanmaz fakat er yada gec ögreneceklerdir cennet ve cehennemin olup olmadigini!
Şöyle ki senin yorumuna göre c/c yoksa (haşa) inananlar sadece herşeyini unutup gider veya biterler. Varolduğunu bilip gördüğünde de inanmayanlar orada herşeylerini unutmak ister, yokolmak ister. Hangisi riskli dersin ?
Bu sorgulamak konuşmak bile yaradanimizi inkar etmiş sayiliriz tartışılmaz bile tartışılmaz bu konu
Öyle bi düşünceye kapılmadım çok şükür. Burda milletin cevaplarını bırak Al eline Kur'an ı Kerim oku orda cevap var. Hadi görüşürüz.
bence yok..kesinlikle yok..yaratıcı ve mükemmel bir zeka bu dünyayı yaratmış olabilir.fakat öbür taraf diye bir şey yok..kandırılıdınız panpalar..
seni de oyun diye gönderdi buraya ... oyuncaksın ya hani..
ama işte amaç belkide beynini kullanmaktır.evren ve dünya yani doğa dediğimiz şey fiziktir.Büyük mühendisin yarattığı veya sağladığın olurlardır bu kanunlar.ama sen ve senin gibi beynini sadece tv deki diziyi tv kumandasından açmak için kullanan kişiler için uydurulacak en iyi şey : bu dünya da sus..öbür tarafta kralsın yalanıdır. :)
Ha varidu ha yokidu diye diye birgün bi bakmışsın ölmüşsün =)9
Dünya hayatında kendini kısıtladıkları için üzülünür ama yapacak bişide yok koy ... Lağman gitsin der geçerim
olabilir aslında; aslında bu dünyada yoktur belki belki biz yaşamıyoruz dur;belki biz sadece düşünceden ibaretiz;belki belki belki
linki izleyin
https://www.youtube.com/watch?v=rWJay3_ZQ_I&feature=relatedOğlum soruda Allah yok mu var mı diyor? Öbür dünya yoksa ne olur diyor ?
sana söyle söyliim eskıden samımı oldugum bır arkadasım bana kısmet kapama buyusu yaptırmıs şimdi bu onun yanınamı kalacak onun dustuugu durumu gormek ıstıyorum obur tarafta:)
arkadaşın hogwartsdan mı mezun
Inanarak Islami yaşayarak hiçbirşey kaybetmiyoruz ama inanmayarak yaşarsak her türlü pisliğin içine batariz yani böyle yaşayarak hiçbirşey kaybetmiyoruz ki zaten .. Inanmayanlar inanmayarak ne kazanacaklar.. Hiçbirşey.. Akıl var mantık var
bazı arkadaşlar ya varsa'dan yola çıkmışlar.var olduğuna hepimiz inanıyor/inanmak istiyoruz.arkadaşımın sorduğu ya yoksa...kimse onun cevabını tam olarak verebilmiş değil.ya yoksa?
İşte cevap veremedikleri için onu diyorlar.Hayal güçleri 0.
kiAllahın ve diğer bütün canlı/cansız varlıkların en büyük kanıtıdır insan.Hala bir damla sudan(meniden) nasıl beyin,kol,bacak,göz,düşünce ve insan olma özellikleri varoluyor şaşırıyorum.Dolayısı ile de cennet/cehennem de var diyoruz.ama bu dünya bu kadar kötü ve acımasız iken diğer tarafta ya yine parası olana veriliyorsa Cennet ya da parası olmayan gidiyorsa cehenneme(orta halli insanlar ne yapar bilmiyorum,asgari ücretlilere Allah kolaylık versin) o zaman ne olacak?
ben açıkçası bu dünyada da adaleti görmek istiyorum ve bir çoğumuz da bunu istediği için tereddüt ediyoruz,etmek istiyoruz,bu işte bir yanlışlık vardır diyoruz çünkü DÜŞÜNÜYORUZ.
Benim asıl korkum cahillerin cennete alınıp alınmayacağı.Eğer alınacaksa ben cehennemi tercih ederim .
Bizim kaybedeceğimiz birşey yok. Ya varsa, sen düşün kara kara!
Kim görmüş o cenneti, cehennemi?
Kim gitmiş de getirmiş haberini?
Kimselerin bilmediği bir dünya
Özlenmeye, korkulmaya değer mi?
Ömer Hayyam
Zamanı durdurursan söz cennetin olmadığına inanırım..
Öbür dünya burası. Cennet de cehennem de burada. Bunu ancak gerçek dindarlar anlayabilir :)
kucukken bende cok dusunurdum boyle seyleri..artık anı yasamak gerektıgını,fazlasını dusunmemek gerektıgını ogrendım..
inanan bu soruyu kendine sormaz zaten, tabi sen böyle yazdın diye yanlış anlama, sana kastım yok:)
bunu düşünmeden edemiyo insan fakat buraya bizi göderenlerin vardır bi bildikleri
Ya varsa. Hem ne kaybedesin ki inanmakla. Ya da inanmamakla ne kazanacağını sanıyorsun. Kazanacakların kötülük, dışlanmışlık, hakaret, vs olacaktır.
"Peki ya yoksa ? " ?
Var olan bişeyin olmama ihtimali olamaz ..
Bu sorunun kesin cevabı verilseydi agnostizm ortaya cıkmazdı.
yoksa bile olduğuna inanan insan için bir kayıp olmaz.
saçmalama iselama inancına sahipsen bu soruyu sorman bile mantıksız yok ateistsen o zman neyle karşıaşacağını merak etme çok iyi görürsün :)
masallara inanan var mı hala ya :)
valla doğmadan önce geçen 12milyr yıl boyunca hiçbişey hissetmedim görmedim ölünce de aynısı olacak. rahat olun :)
Eğer ölümden sonrası yoksa hergün 5 defa spor yapmış oluruz namazla... Varsa kazanan biziz.
İslam'ı namazdan ibaret görmek :S Çok cahilce.
Ihh sadece ona cevap bulabildiğim için :(
varsayı yazıp bu konuda hz.ali'yi referans gösterecek var mı diye bakınıyordum ki, zedcezier şakird bunu yapmış.
Pascal'ın kumarını yazacaktım ama hesaplamalarımda çıkmaza girdim <3
Neden hz.Ali dedin şiya misin ?
zedcezir'in anlattığı olay hz.ali'ye atfedilir o nedenle.
İdraki meali bu küçük akla gerekmez zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez. Hiç yorma aklını inanacaksın kapatacaksın bu sonsuzluğu düşünmeye akıl yetmez.
-"inanmak görünmeyene inanmaktır görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediklerini görürsünüz" rotamı çizdiren söz:)
-yoksa problemde yok
Sorunun cevabı ile ne alaka şimdi ?
ilk cümlemde cennet-cehennemin varlığına inandığımı belirttim. İkinci cümlemde sorunu cevapladım.
Neyle karşılacağını düşünüyorsun işte.Problem var ya da yok demedim.
benim için problem olabilir :)
İnanmayanlar kabirde Münker ve Nekir'i görünce ne yaptılar/yapacaklar? Ben asıl onu merak ediyorum..
bende sen ne zaman nerde gördün onu merak ediorum..
pufffffffff zaten yeni yeni toparlıyom kendimi dur kafamı bulandırma.
Var olduklarına inananlar.Olmadığını sorgulamıyor.
Var olmadığını ispatlasın soran?
yoksa zaten birşey olmucak.uyuduğun zaman nasil bir karanlik varsa öldüğünde daha büyük bir karanlik var.
ya varsa ne olcak onu düşünüyorum ben
:D la bana encok nekoyar bilionmu olunce hic birsey olmassa hic birseyy ruhumuzun yasicaklarina inaniyoruz ya
yoksayı bılmem de dostum varsa eger senın ıcın su soru ıı seylere yol acmayacak...
Soru sormak iyi şeylere yol açmayacak sözü Avrupa Orta Çağı yaşarken vardı.Sanırım sen hala o zihniyettesin.
zıhnıyetım hakkında yorum yapmak ıcın cok kucuk bı kelıme dostum..sorun kıtabın tam ortasından oldu ondan bole cevap yazdım
Küçük kelimelere bazen büyük şeylere yol açar.
kucuk sorularda buyuk seylere yol acar bende tam onu anlatmaya calıstım...
Açsın. Benim geleceğimden sana ne ?
bak guzel kardesım benım burası senın de dedıgın gıbı soru cevap sıtesı soru sordun cevap verdım kaldıramıyorsan sormayacaksın...verılen cevaplara ev sahıbı edası ıle saygı ıle karsılayacaksın...hade selametle..
Sorduğum soru yoksa ne olacak? Senin cevabın ise yoksayı bilmem ile başlıyor.Ben yoksayı soruyorum.Sana başka birşeyi sormuyorum ki?Sen ise alakasız cevap veriyorsun.
Ne demişler "düşmekte olan bir uçakta ateist bulmak imkansızdır"
Bunu diyen de beyinsizin önde gidenidir.Yani sana demiyorum tabi; onu diyen ilk kişiye diyorum.
Bir şüphem yok olup olmadıgı konusunda da diyelim yok inananda inanmayanda ölüp gidecek inananın bir kaybı olmaz burada eğer varsa inanmayan in kaybı çok büyük
Oldugu kesin ve net olan bişeye ya yoksa diyemeyiz ... ilk okuldayken sen hiç ya karne almak yoksa diyipte çalişmadıgın oldumu ?
Oldu.
Karneyi aldın ama sonuçta ?
Yo almadım.
ne saçma :) ya varsa biz inananlar olarak bişiy kaybettiğimizi düşünmüyorum ya varsa ?
ben Allaha inanıyorum. Zaten dünyada da cennet cehennem yok mu ?