Hristiyanlar samimi olarak soruyorum, asli günah ve lanet inancı kalbinizi kırmıyor mu 😕?

ya lütfen linçlemeyin lütfen bak amacım saygısızlık filan yapmak hiç değil çok yanlış anlaşılabilir öçünkü hassas konu ama cidden merak ediyorum ya ben bir ara merak ettim islam ile müslümanız biz ne fark var diye merak ettim hristiyanların eski anlatşmayı biraz okudum yaratılış kısmını okudum sonra kafamda pepenin kalbim kırıldı şarkısk çalmış olabilir neyse hristiyan teolosijine göre tanrı sırf ademi atmıyor toprağı da lanetliyor yani Adem bir elma yedi diye tanrı tüm doğan insana küs ama teslis inancıda var sanırım bu tanırnın arayüzleri var baba halde küs doğan insanlara küs tripli ama oğul hale geliyor kendini feda filan ediyor gerçekten ikgin biri bu tasvirdeki tanrı hem küsüyor adem elma yedi diye masum olan doğan herkesi aynı günahtan sorumlu tutup küsüyor hem oğul olarak gelip kendini feda ederek sözde onları affediyor hani bilebir manipüle ediyor ben sizi affediyorum bakın siz laylık değilsiniz bana kul olmaya affedilmeye ama affetim diyor ve isa yahudilik ve hrişstiyan inançta bir peygamberken hristiyanlıkta mesih diye geçen kurtarıcı oluyor hristiyanlıktta tanrı kendi hatasını kabul etmez onun için her daim kul suçludur kul onu adaletsiz olsada tanrı yinede kul gelirse onu severse gelir gelmezse kırılırsa umrunda olmaz ya ama şunu fark ettim islamda yahudilikte ve semavi dinlerin dışındaki bir çok diğer dini inançlardaki tanrılar kullarına farklı bir davranış seçiyor ve birisi kırılırsa o gerçek sebebi mutlaka gösteriyor kulun kalbini onrıyor ya peki hristiyanalr diyorki bu hak bu evrensel din o halde böyle düşünür ve var saydığımızda o halde tanrıya kızmamak bu adaletsiz küsmesi için ona küsmememiz için sebep var mı? o halde hristiyan teolojisindeki tanrı kötü mü? peki böyleyse dürüst olun kalbinizde kırılma oluyor mu ada içten içe benim suçum ne nişye ben adem günahından bana küsüyorsun diyip küsme trip ata naz yapma isteği oluyor mu ya şu kalbimi çok kırdı havvaya çocuk doğururken acı çekiceksin yani kadınlar çocuk doğururken acı çekmesinin sebebi bu mu? bir kız olarak gücendim bu söze ya şimdi hiç dini bir inancı olmuyan bir insan hrityianlığa ilgi duydu ama sırf bak daha mantıklı sorgulama teslise de gelmedik sırf bu sebepten ötürü inanmak istemezse yani bu evrenselse o halde bu tanrı tasviri neden böyle kırıcı kaba? yanlış anlamayın ciddi bir merakla soruyorum bunu ve hrişstiyan inancındaki insanların düşüncesini duygusunu anlamak istiyorum harbiden kırgınlık var mı merak ediyorum lütfen bana kızmayın ya linçlemeyin kızmayın yanlış da anlamayın kötü bir niyetim yok valla merak sadece merak tamam Müslüman olabilirim ama felksefeye meraklıyım özelikle din felsefeye farklı kültürleri ve farklı inançları derinden merak edip o insanların duygu ve hislerini anlamak isterim inanmıyor olmam başka bir inançta olsamda ben sadece anlamak isterim ben ailem ya da türkiye müslüman diye değilki ben sorguladım tüm inançları biraz biraz araştırdım bunu tercih ettim ben sorguluyorum ben ailemden böyle diye direk kabul etmiyorum hristiyanlarıda seviyorum her inası seviyorum aslında lğtfen kızmayın yanlış anlamayın felsefe yapıyoruz ben okurken kutsal kşitabı kendimi paralel evrende hayal ettim bu gerçek olsaydı harbi ne düşünür ne hisederdim diye düşünerek buna inanan ne düşünüyor ne hisediyor merakıyla? burada hrtisyinalra lütfen kızmadan cevap verin kendi fikir ve düşüncenizi açıklayın

Hristiyanlar samimi olarak soruyorum, asli günah ve lanet inancı kalbinizi kırmıyor mu 😕?