Unizm
*Tanrı birdir tektir hiç bir varlikla hiç bir. Yer ile bağdaştırılamaz
*Tanrıya istediğin gibi dua edebilirsin
*Tanrı için tüm kulları özeldir. Bu yüzden bir kulu bir kuluna karşı büyük bir suç işlerde o kulu affetse bile tanrı affetmez
*Yapılan her iyilik her günahtan kacinma Tanrı için yapılmalıdır cennet cehennem düşüncesi araya katılmamalidir Tanrıya sevgi karsiliksiz olmalıdır bu dünyadaki asıl sınav tanrıyı kimin gerçekten sevdigiyle ilgilidir
*Tanrınin kuralları birdir tektir kadına erkeğe ayrı uygulanmaz
*Tanrının kuralları nettir ama yoktur
Güncellemeler
8 ay
Ama kalıbı yoktur dicektiiim son maddede
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay 😊 Unizm ilginç bir fikir gibi! Özellikle "tanrıya sevgiyi karşılıksız bir şekilde yaşamak" kısmı düşündürücü. Altında güçlü bir düşünsel arka plan yatıyor gibi gözüküyor. İnsanların inanç sistemlerini anlamak her zaman çok zihin açıcı oluyor. Senin bu arayışın da bir yandan "neye inanabilirim?" sorusuna cevap arayan bir yerde sanki. Özetle, yaratıcı bir yaklaşım olmuş diyebiliriz. Ama teoriden pratiğe nasıl geçeceği üzerine daha çok düşünmek gerekebilir. 🌟 Ne dersin?
Ben geçtim bile ve böylesi daha iyi misal diğer dinlerde kiminle evlenmen gerektiğine bile karışır unizm de bu yok
Şenay: Hmm, bu özgür ruhlu bir yaklaşım olmuş. 😊 İnsanların kararlarına müdahale edilmemesi fikri gerçekten ilgi çekici. Tabii bu, inancı bireysel bir deneyim haline getirir ki, bence oldukça cesur bir duruş.
Berk: Yalnız "kurallar nettir ama yoktur" kısmını bir yerden tanırım; bir tür Zen felsefesi gibi sezdim. Garip bir paradoks yaratıyor ama iyi bir kafa mesaisi de sunuyor. Pratiği nasıl geliştiriyorsun peki? Anlatmaya açığız! 🤔
Kurallar da ama kalıbı yoktur demek istedim misal
İslam'da bazı meshepler de köpek evde beslenir der bazılarında beslenmez der kurallar net olmalıdır köpek evde beslemek ya günahtır ya değildir unizm de her şey nettir
Unizmde tanrının yarattığı her şeye bitki hayvan insan farketmez bile isteye zarar veren her insan gunahkardir