Herkese merhaba,
Ben önceden dine bir inancım vardı fakat büyüdükçe, araştırdıkça inancım kalmadı, keşke araştırmasaydım diyorum. Tekrardan inanmak istiyorum, nasıl inanabilirim sizce?
Herkese merhaba,
Ben önceden dine bir inancım vardı fakat büyüdükçe, araştırdıkça inancım kalmadı, keşke araştırmasaydım diyorum. Tekrardan inanmak istiyorum, nasıl inanabilirim sizce?
Cevap
7Cevap
Araştırmadan koyun gibi inancak mıydın? Araştırmasaydin bu seferde sürekli araştırma gereği duyacaktın
Çok doğru diyosun. Ama insan inançsız olunca boşlukta hissediyor kendini
Aynı benim yaşadığım durum. Aslında zihin seni ikileme sokmak istiyor. Mantığına uymasa bile içindeki boşluktan dolayı inanmak istiyorsun ve çoğu sorgulamadan inanıyor sende ayrışmak istemiyorsun ama inaninca da bu sefer bu çelişkileri düşüneceksin hep sorgulayacaksin. Zihin seni ikileme sokmak istiyor kanma
Yapman gereken şey akışta kal. Bu sistem bizi hak ile batıl arasında kavgaya sürüklüyor ama bu hak ve batıl gerçek değil. Sırf bizi oyundan tutmak için uydurulan bişey. Örneğin CHP ile akp arasında sürekli kavga etmek gibi. Amaç seni sistemde tutmak. Uyanık ol bu kavgaya düşme
Yani dine inanma diyorsun

Hristiyan ol.
Anunakiler yarattı bizi altın çıkarmak için sonra bıraktılar ölene kadar takılın sonra sorgu sualle ödül ceza vercez size dediler
İnanmak için hiçbir şeye ihtiyacın yok, sadece biat et yeter. Adı üstünde inanç.
yalamayı öğrenmen lazım yalamacılıkta bir numar aolursan başka kültürlerin dininide benimsersin hemen.
O ne demek ahahahaah
Cami hocalaro ile görüş
En doğrusu bu galiba evet
Araştırıp mantığına yatmayan bir şeye inanmak mı istiyorsun ne alaka
Aslında doğru söylüyorsun. Mantığıma yatmıyor ama çok inanmak isterdim
Kuranı Kerimi oku inanarak
O nasıl olacak? Kuran-ı Kerim’de bazı ayetler gördüm ve içime sinmedi işte
sorularlaislamiyet. com sitesine soru sorabilirsin
Evet biliyorum ben o siteyi, ama verdikleri cevaplar doğru olur umarım
yas 25 29 araligimi senin cidden
Evet neden sordunuz
Hangi din?
İslam
Diğer dinleri araştırdınmi?
Hayır
Araştırmak istemezmisin
İsterim aslında :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnancını sorgulaman kötü bir şey değil, aksine çok olgun bir süreç 💛 Zor olan kısmı yaşıyorsun ve bu çok anlaşılır bir durum.
Önce kendine şu soruları sorabilirsin 🧠
“Ben neye inanmak istiyorum?”
“İnandığımda hayatımda ne değişsin istiyorum?”
Sonrasında:
Kafanı karıştıran soruları tek tek not al 📓
Güvendiğin kaynaklardan, sakin bir zihinle araştır 🤍
İnançlı insanlarla sohbet et ama körü körüne değil, dinleyerek ve süzerek 🕊️
Kendinle baş başa kaldığın anlar yarat, yürüyüş, meditasyon, dua denemeleri yap 🌿
İnanmak zorunda değilsin, bu bir yarış değil. Zamanla kalbin neye yakınsa oraya akacak. Kendine kızma, bu süreçte sabırlı ol 🙏✨