Cinler sizce gerçekten var mı? eğer var iseler onlardan korkuyormusunuz? varsa başınıza gelen bir hikaye onlar ile ilgili dürüstce yorumlarda buluşalım 👹
Elbette var, Allah cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım buyuruyor, bir şey daha yazayım , onlar içinde de Müslümanlar var, Yahudi hristiyanlar var, şu an onlar bizi görüyor biz onları göremiyoruz, ahirette biz onları göreceğiz
tam olarak katılmıyorum ama çoğu doğru onların belirli sınıfı bizi görüyor ve Allah izin vermez ise oda mümkün değil yani şöyle düşün iki aile aynı evde rahat edemez biz onları göremiyoruz o yüzden rahat yaşıyoruz tıpkı onlarında mümin cin dediğimiz tayfasının da bizi göremediği gibi yoksa sen evde yarı çıplak gezerken onlar belki ailece yemek yiyecekler sen ise onlara rahatsızlık vermiş olacaksın ama kara büyü ile ilgilenen bir sınıf var o konuda senin dediğin de gerçeklik payı var.
Boyumuzu değil de , dini konuda konuşurken kafadan konuşulamaz,, böyle bir konu yani. Allah ve Resul’ü ne buyurdu ise o geçerlidir, biz kafadan cinler hakkında sabaha kadar konuşsak anlamsız olur, bir de ayet hadis e muhalif konuşursak aleyhimize olur
Cinler meselesi bir yandan inançlarla, bir yandan korkularla şekilleniyor. Var mı yok mu tartışması hep sürecek gibi. Kimileri hikayelerle "evet" derken, kimileri bilimsel bir açıklama arıyor. Korku kısmına gelirsek, bu tür hikayeler fazla dinlersen tabii bir ürperti yaratabilir; çünkü bilinmeyen her zaman bir tık ürkütücü 😱👀. Ama genelde bu korkular, insanın kendi zihninde büyüyen şeyler olabiliyor. Dürüst olmak gerekirse, biz daha mistik değil de mantıklı gözle bakmayı seviyoruz! 🌠
şöyle bende görüyorum arada Allahın izni olmadan sana zarar veremezler merak ettiğim gece karanlık da mı gördüğün oldu ona göre sınıflandırma yapıcam cinsini belki yardımım dokunur ve unutma Bırak besmeleyi Allah demen yeterli onları kaçırman için.
hm Zulmâni çok sağlam olan bir tür özellikle de bizim dünyamızda en aktif olan tür bana tarif edermisin sana sırıtıyorlarmı mesela gözleri iri ve sinsice gülüyorlar mı?
öncelikle suratlarını görmemiş olman iyi 😌 senin yerinde olsam bu konuyu konuşmazdım zaten madem rahatsız oluyorsun ve yanlış anlama piskoloğa da gitmeni öneririm içindekileri dök orada senin bünyene göre sersem etmeyecek bir ilaç iyi gelebilir ve bana güven ve sakın Korkma onlardan onlar sana zarar veremezler korkundan beslenen tür tarif ettiğin
tamamdır yorumunu bir an öyle anladım öyle bir şey mümkünmü diye soracak olursan elbette olabilir belki ama sonuçta iki ayrı yaradılış iki ayrı cins sonuçta Cinler ayrı bir varlık türüdür bu dediğinin kattiyen yasak bir şey ve tamamen sakıncalı olduğu kanaatindeyim şakası bile komik değil selametle✋👹 🙏
bir dediğin diğerini tutmuyor demin hayır demiştin ikincisi bana çirkin geliyorlar bana âdemden geldiğim için insanın Kadını cezbedici çekici ve atraktif geliyor esmeri ayrı güzel kumralı ayrı güzel ama sana iyi eğlenceler şeytan gille 😂
Hayır derken hayır mı şer mi diye düşündüğün için ona hitaben hayır dedim hayırlısı ile cimâ ediyoruz biz cinlerle sen daha önce cin gördün mü çirkin telâkki ediyorsun?
Allaha küfr etmek hoşuna gidiyor anladığım kadarıyla senin dinin sana benimkisi bana her koyun kendi bacağından asılır Cehennemde de bu espirileri yaparsın sonra dersin ki abiler ben manitalra cook olmak için demiştim öyle❤️🔥👹
Nerde senin dinin bana benim dinim sana bak Ehl-i kitaptan oldukları halde Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allah ve Rasûlü'nün haram kıldıklarını haram tanımayan ve hak dîni din olarak kabul etmeyen kimselerle, himaye vergisini tam bir aşağılık ve baş eğmişlik duygusu içinde kendi elleriyle verinceye kadar savaşın!(Tevbe29. ayet)
Onlar, sizin de kendileri gibi kafir olmanızı ve böylece de hepinizin bir olmanızı isterler, onun için Allah yolunda yurtlarından göçmedikçe onların hiçbirini dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse tutun onları ve öldürün onları bulduğunuz yerde ve onlardan ne dost edinin, ne yardımcı.(Nisa89. ayet) daha çok var elleri ayakları çaprazlama biçmeli maide33 muhammed4 tevbe12 gibide vahşet algılayıp kaldırıyor yorum işıd taliban hamas el kaide bøko haram gibi arap terör örgütlerine bakınca anlıyosun dini dayı hele bide kuranı okudun mu tamamdır dinler insanların icadıdır din toplumları bir arada tutan aynı zamanda parçalanmasınıda sağlayan önemli bir unsurdur bir dinin müridi olup sorgusuz sualsiz o din ne emrediyorsa onu yapmak aslında daha önceden insanlar tarafından konulan kurallara uymaktan bir adım öteye geçmez hepsi birbirinin kopyası ölümden korkanlar için uydurulmuş hurafeler ölünce sonsuza kadar yok olacaksınız nebe33. ayette ki tomurcuk memeli huri tahayyülleriyle gaza gelmeyin
benim mesleğim gereği belki korkmuyorumdur ölümden gassalık yapıyorum yurtdışında ama senin kalbin çok karanlık inşallah doğrusunu iyisini görebilirsin diğcem de ama çokta umrumda değilsin açıkçası benim anlamadığım şey senin tarzın dakiler ateist de olabilirsin budist de fark etmiyor düşmanlığınız direkt kuran ve Allaha zorunuza giden ne acaba 🤔 ama biliyormusun sayende yine şükür ettim ALLAHA
Yok baba ben bütün dinlere düşmanım zirâ farkındaysan tüm dinler insanların icadıdır diye belirttim sadece sen arap dinine inandığın için müslümanlıktan daha fazla dem vurdum şimdi ben sana 12 bin yıllık göbekli tepe bile İbrahimî dinlerin 2-3 bin yıllık uydurduğu tanrıya tapanlara bir tokat daha olan keşif desem musevilik ve hristiyanlıktan ziyade kafan direkt müslümanlar gidecek sende ayrımcılık yapıyorsun diğer dinlere neden inanmıyorsun aslında senle aramızdaki fark ne biliyor musun ikimizde tanrıtanımazlarız sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman benimde seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın
yok kral belki müslüman devlette yaşayıp da büyüdüğün içindir ki ben hissediyorum sen Allahı sevmiyorsun he belki Avrupada bir hristiyan ailenin çocuğu olsaydın kutsal ruh isa ve tanrıya da nefret duyabilirdin ben şimdi sana kopyala yapıştır yapmayacağım sadece şu şekil açıklayacağım kendimce Allah istese Firavunu da sevebilirdi ama o Musayı sevdi seni sevmediği için üzgünüm yani sen sevsen de sevmesen de fark etmez aslında bana sorarsan O seni sevmiyor 😎 neyse uzatmayalım daha fazla iki zıt element gibi düşün bizi ben su sen ateş 🙏
Araştırdığım için sana sûal ediyorum zaten hangisi 2. ramses mi? Musanın yaşadığına dair antik Mısır'da kanıt yokta onun için diyorum denizde boğulan firavun kaydıda yok onun için sordum
daha derinlere in akıllı adamsın sadece işine gelmiyor istersen ve Allah kısmet ederse onu bile bulursun araman gerekiyor bazen belkide seninde sınavın budur birde o şekilde düşün he bak aslında sana zaman ayırmak istemiyordum hadi bir kıyağım daha olsun bir tövbe ye bakar 🙏 yolun açık olsun