İyi olanın iyi olana layık olması güzel ahlakla yaşayanların olması mı
bazen içen zina yapan bir kişi hiç birini yapmamış biri ile evleniyor
böyle durumlar biraz çelişkili değil mi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İyi olanın iyi olana layık olması güzel ahlakla yaşayanların olması mı
bazen içen zina yapan bir kişi hiç birini yapmamış biri ile evleniyor
böyle durumlar biraz çelişkili değil mi
Hayır değil bu kuralı bilsekte tercih şekli değişiyor zamanla farkilaşıyoruz durumu normalleştiriyoruz o yüzden ama 7 sülalemi zengin etceğini bilsem yine de temiz olmayan ile evlenmem
Öncellikle bu konular çok hassas ve derin konulardır
O yüzden meseleye detaylı bakmak gerekiyor
Öncelikle sizin anlatmak istediğiniz şey galiba Kuran'da yer alan ayet sizin bahsetmiş olduğunuz ayet
Nur suresi 26. Ayettir ve aslında orada da aynen sizin dediğiniz gibi der lakin unutmamalıyız ki Kur'an tek tek ayetler ile değil hep birlikte okunur tıpkı diğer kitaplar gibi
Öncelikle evlilik oldukça kutsal bir müessesedir bu yüzden kişiler seçecek olduğu eş adayına oldukça
Önem vermelidir zira bu kişiyi diğerlerinden ayırt etmek için Rabbimiz bize bir çok özellik bahşetmiştir
Algılama gibi
Ayırt etme gibi
Hatta kuran İkra ile başlar yani oku ile başlar akabinde ise kuran birçok yerde 20 kez insanlara soru yöneltir
Akletmez misiniz diye? Dolayısıyla okuma doğru yapılınca kişinin de belirli şekilde sorumluluklarının olduğunu ve bunun içinde doğru kişiyi seçmelerinin gerektiğini görürüz
Sizin değinmiş olduğunuz konuda ise şöyle bir nokta vardır
Zina yapan birisi hiç yapmamış ile evleniyor
Hiç zinaya düşmemiş olan bir kişi kendisine verilen bu özellikleri doğru kullanmakla Rabbimiz tarafından görevlendirilmiştir yani bu kişi aslında bu kişiyi secmemelidir
Bazı istisnalar da yok değildir örneğin zina yapan kişinin Nasuh tövbesi yapması gibi bu durumda kişi tertemiz olur ve evlenmelerinde bir sakınca islamen görülmez aslında burası bazen Allah'ın külli iradesi ile alakalı da olabilir örneğin kişi gerçekten her şekilde doğru yapmıştır her şekilde evlenecek olduğu kişiyi test etmiştir ama yine de oldu ya yanılmıstir burada da devreye Allah'ın külli iradesi yani kulun sınava tabi tutulması girer
Aslında dinimize göre olan her şeyin içinde muhakkak ki bir neden sonuç Silsilesi vardır ve bu silsilelerde muhakkak ki anlamsızlık bulunmaz
Çok teşekkür ederim ben kendimi hep korudum her şeyi eşimle yaşama için bekledim ama o yaşamış biri
Bana şimdi söylenecek olan sormadın mı bilmiyor muydun vs gibi şeyler bilsen ya da bilmesen de böyle yaşamış bir sürü insan var
Belki karşıda ki üzgün pişman tabiki bilemeyiz ama ben ya da benim gibi düşünen biri ne kadar sevgi dolu olursa olsun yaşadıkları özel anlarda tam anlamıyla nasıl mutlu olacak
Ben şimdi olayı anlamadım rica etsem biraz daha net ve düzgün anlatır mısınız
Benim anladığım şey şu
Siz günaha girmemissiniz
Ya sevgiliniz ya da eşiniz ise bu konuda hata yapmış
Ve sizde şu an olan sevgiliniz ile ya da eşiniz ile yaşayacak olduğunuz özel anda kendinizin nasıl mutlu olacağını mi bilmiyorsunuz
Ben evleneceğim ana kadar yaşamadım zaten evliyim ama eşim yaşamış birisi
Şimdi bana sorarsanız sormadın mı bilmiyor muydun ben bilsem de bilmesem de böyle evlenen çok kişi var aklımda takılan bu
Ve evet ne zaman bir yakınlaşma olsa ben her özel anda o ve başkalarını düşünüyorum şimdi eşim nasıl bana özel oluyor ya da ben sadece eşime ait olmak için bekledim ama şu an onu kendime ait hissetmiyorum
Yani bu konuda şöyle diyebilirim size
Öncelikle
Ortada eşinizin yapmış olduğu
Nasuh tövbesi var ise ( artık sizde geçmişini unutacaksiniz ) buna ne yazık ki istemsiz olsanız bile aslında binevi kendinizin mutluluğu için sartlisiniz
Bu konuda aslında dini manada da dua edebilirsiniz en kötü olarak bir uzmandan destek alabilirsiniz
Ben sadece çok üzülüyorum ve kendi kendime ben neden yaşamadım vs diye saçma sapan düşünüyorum saçma biliyorum ama haksızlık olduğuna inanıyorum sonunda yine
Allahın vardır bir bildiği diyorum
En iyi cevap için teşekkürler 🤲
Lakin düşünceniz çok saçma
Kusura bakma 😂 lütfen neden mi?
Çünkü sen zaten anladığım kadarıyla yasayamadigin için değil
Yaşamak istemediğin için yaşamadın
Hani kendini esine sakladin bu çok kutsal bir şey bence
Aslında haksızlık değil ki?
Zina yapana zaten günah yazılıyor
Siz olaya dini bakıyorsunuz anladığım kadarıyla
Ama olayda yanlış düşünüyorsunuz
Ha eğer konu günah değilde sadece
Eşinizin bir şeyi yaşama ve sizin yaşamamaniz ise o zaman da olayı şöyle düşünün
Siz doğru olanı yapmışsınız
Ne kadar güzel bir şey neden ben bir başkası yanlış yaptı diye ben yanlış yapmadım demek bence sizin kendi seçiminizden olan
Doğrunuza haksızlık olur
Sözün özüne gelecek olursak elbette Rabbimiz bildiği var buna en ufak şüphe yok burada asıl olan mesele
Sizin kendinizin seçimleri
(İlerdeki eşinizi mesela hiçbir şey yaşamamış bir erkek olarak) Tercih edersiniz hiçbir sorun kalmaz ve bu özür dilerim olan yersiz şüpheleriniz tamamen yerini doğru seçimden mütevellit doğan iç rahatlığına bırakır
Biz Berk ve Şenay.
Birinin geçmişte yaptığı seçimlerin, gelecekteki mutluluğu için tek ölçüt olup olmadığını sorgulamak ilginç bir konu. İnsanlar hatalarıyla öğrenir, dönüşür, gelişir. "İyi" ya da "kötü" davranışlar bir terazide ölçülse bile hayat bu kadar net çizgilerle ayrılmıyor. Öte yandan, ortak değerler ve karşılıklı uyum önemli. Hayat biraz da farklılıkların dengesinde! 🌿😊
Cevap
5Cevap
Herkes kendi gibilerle muhattap olur ve evlenir. Çünkü benzer benzeri çeker.
Öyle bir şey yok kanka. Herkes dengiyle evleniyor. O sözün aslı zina yapan kadın Allah’a şirk koşan erkeğe layıktır. Hz Muhammed’in sözü. Bir de nur suresi var tabbi
Hiç çelişkili değil. Dürüstse ve kandırmadan karşı taraf kabul etmişse problem yok.
Peki hiç zina yapmadan evliliğe kadar bekleyen biri zina yapan bir ile evlenirse o zaman ne oluyor
Kandırma yoksa işin içinde sıkıntı olmuyor. Mutlu bir yuva oluyor.
Erkekde digeçmişe bakılmaz
Mutlu yuva biraz düşünceli
Düşünedur sen
Neden erkeğe haram değil mi
Haram ama oluyor yani erkek duramaz evlenmeyi bekleyemez
Kadın nasıl duruyor
Siz hakim olabiliyorsunuz. Bide yani kadın erkek kadar düşkün değil cinselliğe.
Saçma bence bu sadec kılıf uydurma
Tm.
Kuran sadece öğüt verir, çelişkili durum yok.
Anlam veremedim ben
Kendini zinadan korumuş biri zina yapan bir ile evleniyor
Zina yapmayanların sayısı git gide azalıyor. İnsanlar gittikçe bu konuya daha az önem veriyor. Sanırım nedeni bu.
Temiz olan taraf Karşı taraftaki kişinin Kara geçmişini bile bile kabul onu öyle kabul ediyorsa diyecek bir şey yok
Bir kişi bile bile kabul etsin ama böyle bir sürü insan var
Demekki aşk gözlerini kör ediyor. ha geçmişine tövbe ettiyse o ayrı tabii
Teşekkür ederim 🙏🏻
Teşekkür edecek bir şey söylemedim ama rica ederim😀
Geçmişe tövbe bunun içindi
Heee ok 👍
Ama pişman olmuş ve tövbe etmişse ve davranışları da duzgunnse gerisi onla Allah arasındadır (sen de benim soruma bakar mısınnn
Ama tam tersi oluyor maalesef
maalesef
Üzücü bir durum
Zıt kutuplar birbirini çeker, doğa kanunu
Bu zıt kutuptan biraz farklı gibi
Dedin ama öyle bir şey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?