Karımı dövdüm, gönlünü nasıl alabilirim?

Biz 1 senedir evliyiz. Benim annem kanser hastasıydı 2.5 ay once vefat etti. Ben dağıldım toparlayamadım kendimi bir türlü alkole sigaraya başladım acımı bi anlık da olsa unutturuyor gibiydi alkol. Eşim beni toparlamaya çalıştı hep ama ben onu ve cabasını göremedim, yok saydım hep. Geçen hafta bana alkole bağımlı olmanı istemiyorum diyip tüm alkolleri lavaboya boşalttı, şiddetli bir tartışma yaşadık, çok ağır cümleler kullandım ona birde tartışma sırasında bileğini sıkmışım farketmedim canımı acıtıyorsun dediğinde farkettim. Çok mutsuzdu bunu görebiliyordum ama düzeltmek için çabalamadım hiç. Bugün evlilik yıldönümüzdü eşimde dün çok güzel bir sofra hazırlamış ben işten gelene kadar alkoller, tatlılar, çeşit çeşit yemekler falan. Eve gelince boynuma sarıldı hoş geldin diye tepki vermedim bu ne dedim sadece. Evlilik yıldönümümüz için hem bir kerede benimle iç dertleşiriz dedi benden cevap alamayınca beğenmedin mi dedi. Kaldır şunları dedim yüzü düştü neden dedi. Bende yükseldim ona benim annem vefat etmiş sen kutlama peşindesin diye bağırdım özür dilerim ben onu düşünmemiştim dedi bi damla yaş düştü gözünden masadaki örtüyü çektim tüm yemekler her şey yere döküldü. Donakaldı bu sen değilsin kendine gel korkuyorum dedi koluna yapıştım sıktım sert bir şekilde artık böyle işine geliyorsa dedim kolunu bırakmayınca tokat attı bana. Bende ona attım, o gereksiz öfkem dinmedi art arda vurmaya başladım, tekmeledim saçlarını çektim. Karşı koymaya calısınca kolunu büktüm. En son tekme attığımda dizlerini karnına çekip cok acıyor nolur vurma diye hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlayınca kendime geldim durdum. Dışarı attım kendimi. Canımdan çok sevdiğim kadını bu hale getirdiğime inanamadım. Eve gittiğimde uyuyordu. Yanında bekledim sabaha kadar, uyumadım. Sarıldım, öptüm. Sabah gidip çiçek aldım, en sevdiği şeyleri aldım pastaneden, kahvaltı hazırladim uyandırdım sonra kahvaltı için, istemiyorum dedi konuşmaya çalıştım ama cevap vermedi sadece benim seninle ilgili hayallerim bunlar değildi dedi. Gerekirse terapi alırım nolur yanımda kal, herşeyi düzelticem kendimde düzelicem çok canım yanıyor o acının altında öfkeme yenik düşüyorum ama terapi alıcam eskisi gibi olucaz yine dedim. Yapamıyorum naparsam sana yaranamıyorum dövdüğünde için rahatladı mı bari mutlu oldun mu dedi koluma bak beni getirdiğin duruma bak dedi ağladı, aglaya aglaya uyuya kaldı sonra da. Ben napıcam bilmiyorum, çok canım yanıyor. Karımın gönlünü nasıl alabilirim naparsam beni affeder
Karımı dövdüm, gönlünü nasıl alabilirim?